1 de febrer de 2015

Murivecchi... el restaurant de BCN, en que més cops he dinat .

Agafada d'Internet

Murivecchi




Princesa 59 (Parc Ciutadella)


T. 933 15 22 97


http://www.murivecchirestaurante.es/



Murivecchi, tot i que no el publicava al bloc des de el 2009, és el restaurant de BCN en que he dinat més vegades. Un dels motius és la meva feina a ESCI-UPF que està just a una illa, així com el fet d'oferir un menú de migdia que considero prou variat i interessant, en el que alternen plats més contundents, però que sempre compensen amb plats més lleugers com amb carpaccios de diferents animalets.... fins i tot un que a mi m’encanta i que és el carpaccio de mortadel·la (!), que no deixa de ser un plat de mortadel·la de qualitat, però que va de conya per compensar algun altre plat més pesat.

I no és pas que per la zona del Born, no hi hagi oferta, però sempre acabo a Murivecchi. No puc parlar de la carta, doncs només he estat un parell de vegades de vespre i ja fa uns 4 anys. En tinc un record prou bo dels plats de la carta, però potser perquè era estiu i la zona molt turística, em queda el record de haver menjat una excel·lent pasta a l'estil "frutti di mare" bastant espectacular, mentre estàvem envoltats de turistes, fent pizza i coca cola.. I vam acabar sentint-nos una mica, com si fessis ostentació... :)

Els migdies ofereixen dos menús. Un de 13,70€ que és el que sempre agafo i un de més econòmic que gira al voltant de la pizza. No tinc massa afició a les pizzes, però si que l'aspecte el tenen bo i he escoltat comentaris positius de la seva elaboració. També sé que tenen forn de llenya i això deu ser un plus pels pizza – hunters... (que també en deuen haver-hi)... :)

Un dels dies que he estat per allà darrerament, aquesta va ser la tria que vam fer. Al tractar-se d'un menú que va canviant cada dia, tampoc té més importància el detall de cada plat. Les fotos són per fer-se idea de quin tipus de plat es poden trobar allà...



Murivecci-timbal
Timbal de verdures (és freqüent trobar-lo al menú)

Murivecci-amanida
Cada dia podreu trobar amanides ben acompanyades
Murivecci-sepia
Sempre hi ha algun plat de peix gens complicat. Sepia en aquest cas..

Murivecci-carpaccio
Cada dia un carpaccio... Vedella, tonyina, peix espasa, mortadel·la ...
Murivecci-postres
Postres o cafè... I si postres, trobem variació... iogurt, mató, tiramisú......
En resum es tracta d'un lloc ampli amb servei molt acurat en el que podreu trobar un bon menú de migdia i als vespres, ja plats més selectes de cuina italiana. El servei és jove i "permanent" i ho dic en el sentit de que és agradable trobar-te que el servei és estable i no van canviant cada mes.

I si algú hi ha anat recentment de vespre, agrairé la seva opinió, doncs un dels punts forts d'aquest bloc, són precisament les opinions que hi deixeu..

El cost del menú, tal com deia abans, és de 13,70€, begudes incloses i amb l'opció de “postre o cafè”, que a mi  em va de conya i  que sempre he trobat intel·ligent i pràctic, donar aquesta alternativa.

32 comentaris:

  1. Doncs no puc ajudar amb cap opinió, no és una zona propera per a mi, però el tindré en compte per aquells dies que vaig a tombar a Barcelona. El Born és un barri que m'agrada i puc tastar la pizza per a completar el teu post. :-)

    Salut!

    ResponElimina
  2. Es menja molt bé allà, fins el punt de que s'ha convertit en un fix de la zona. I tampox es que hi vagi cada setmana... :)


    Salut!!

    ResponElimina
  3. Tampoc soc gaire assidu a aquesta zona, però li passaré la referència a la meva filla, que si que passa més temps per allà, i sempre em pregunta llocs per anar. Pel preu que comentes del menú, i amb la garantia de la teva opinió en quant a la qualitat del menjar, crec que li pot anar força bé. Si va, ja li diré que em faci cinc cèntims i t'explico.


    I per deu números, no tens la broma feta... ;-)


    Abraçada!!

    ResponElimina
  4. Núria Aymerich Rocavert1 de febrer de 2015 a les 13:26

    Ricard,
    Avui t'he recuperat un històric.
    Realment és un restaurant excel·lent. vistes magnífiques. Entorn preciós. Pau. Tranquil·litat. Excel·lents plats. Impecable servei. Entrega i vocació. Estimació pel que fan. Atens i professionals. Inmillorable relació qualitat-preu.
    Gràcies una vegada més pel teu blog.

    ResponElimina
  5. M'alegra que t'hagi agradat!!.


    És un lloc on en un dia d'hivern, poder gaudir d'un dinar i just tocant al mar i al costat de BCN, però amb la "naturalitat" de Badalona...


    Content de que agradi..!!

    ResponElimina
  6. Ara m'he perdut amb lo de deu números...:(


    Però crec que li agradarà i a més la gent jove els encanta el menú pizza que crec que va d'una amanida i una pizza a escollir... I no recordo el cost, però és econòmic..


    Abraçada!!

    ResponElimina
  7. Aquest el conec i comparteixo el que escrius. He estat també a la carta i em va semblar un italià de referència a BCN, tot i que no està en el full de ruta de les promocions.
    I de fet tampoc apareix en la llista de menús del QueFem d'aquesta setmana. L'has vist?. Quina pena de llista escrita per omplir paper.


    Abraçada,

    ResponElimina
  8. Renoi!!! Potser sigui la foto... Però ben escàs el plat de sípia no?? Amanida + sípia= tinc que tornar a dinar a la mitja horaaaaaaa!!!!

    ResponElimina
  9. Ara que ho dius, si que sembla un restaurant fora d eles rutes... Es parla d'ell, menys de que crec es mereix.

    Lo de la llista de menús del QueFem, només puc dir que patètica, però no puc dir res més... En privat t'ho explico... ;)

    ResponElimina
  10. Les fotos són de fa dies i és possible que estiguin preses amb el plat ja punxat.


    Ja saps que jo soc de menjar i no surto mai d'allà amb gana. Però com hi han diferents opcions, si et demanes plat de pasta, ja surts tipa del tot... :)

    ResponElimina
  11. El Murivecchi es el restaurante que mejor conocemos ya que vivimos en el mismo edificio en en que se ubica este local. Coincido contigo en la calidad del menú y además tienen un servicio agradable y un local acogedor.
    Por las noches tienen un menú diferente en el que hay cuatro o cinco entrantes para compartir, un segundo a elegir de la carta, bebida y postre.
    La carta es muy amplia, pero debo confesar que para mi su plato estrella es los tagliatelle con ragú de jabalí.
    La tabla de quesos está muy lograda, ponen cuatro variedades de quesos italianos muy buenos y si no somos de dulce puede ser una estupenda opción para el postre.
    Saludos Ricard

    ResponElimina
  12. Gràcies Conchi per la aportació...


    I anoto les teves recomanacions pels vespres i especialment la selecció de formatges com alternativa al dolç.. :)


    Salutacions!

    ResponElimina
  13. El Murivecchi és un dels nostres italians preferits tant sigui carta o menu. I és habitual al migdia trobar-se amb parlamentaris. Si us agrada molt el formatge suau fos us recomanem la calzone és espectacular!! També està boníssim el tataki de tonyina amb sèsam. Buen Appetito!

    ResponElimina
  14. Gràcies Roger per aportar.


    Jo quan vaig els migdies, vaig a primera hora que aquest obren a les 13h i el local sol estar buit, però ara que ho dius si que al marxar algun cop he vist gent dels que surten als diaris... :)


    Salutacions!

    ResponElimina
  15. Quins records de quan treballava a dues portes del Murivecchi... molts menús m'he endrapat allà i recordo amb bastant bon regust els risottos =)

    ResponElimina
  16. El Ricon de la Ciudadella deu ser aquest que dius bar del Pepe no?. Just en front del Foro... Jo allà he fet molts esmorzars... els meus invariants entrepà de pernil i cafè... Però ara ha canviat de nom (i no sé si de propietaris) i té per nom Pulperia no sé què... I com que en lloc d'aparcar el cotxe a Lluis Companys, ho faig a Santa Caterina, je esmorzo allà...

    ResponElimina
  17. Eeeeeeexacte! El rincón de la ciutadella, nosaltres li deiam el Pepe, que era lamo amb bigoti poblat i que estava a la barra. Entrepans jo mels fotia de morcilla obde lacón, quins records! I del murivecchi, imagino que aguanten lestil de llavors, els tinc a fcbk i van penjant fotos dels plats i deu ni do!

    ResponElimina
  18. Si hahaha... gran personatge el Pepe... Els entrepans de pernil eren pel matí a 1a hora, a altres hores ja havia tastat coses més potents... i el Murivecchi manten el mateix nivell, amb la 'jefa' cotrolant el servei, que té un cert punt... ;)

    ResponElimina
  19. doncs jo seré la nota discordant, em sap greu! però jo hi vaig anar de carta i el tenia a la llista dels italians de referència de barcelona i em va decepcionar moltíssim. la quallitat i el servei... a la llista men surten 10 millors, sense cap mena de dubte. potser tenien un mal dia, si tothom el posa tan bé, però no em ve gens de gust repetir per comprovar-ho... :-(

    ResponElimina
  20. Doncs encantat de la teva opinió, que enriqueix el bloc. La gràcia està en això en escriure si agrada i també si no agrada. Amb sinceritat i donant la cara.

    I és freqüent que d'una experiència negativa, no et vinguin ganes de tornar... Jo sempre poso l'exemple del Taktika Berri, en que sense tenir cap dubte de que ho fan bé, el dia que vaig anar va ser nefast... I a sobre els "anònims" al bloc en que "casualment" defensaven al lloc de manera ferotge i insultant per mi... Doncs no et venen ganes de tornar...

    ResponElimina
  21. Tampoc em tiren les pizzes, principalmente perquè no m'agrada el formatge, però algun cop les he prés sense... però ja se m'ha passat l'edat ;-). No l'haviem sentit mai, es veu un lloc senzill, i si fa anys que resisteix al borne és bon senyal!.
    Ens quedarem amb el nom... Salut

    ResponElimina
  22. No t'agrada el formatge?.... això és greu eh?... ufffff.... :)


    Si que fa temps aguanta i jo diria que amb bona salut... Però no està al 'borne', sinó al Born... ;)

    ResponElimina
  23. Si, molt greu, ho se... però no ho puc solucionar!. I tens tota la raó, és el Born!!! Per cert, no em maltractis molt per l'entrada d'avui eh??? ;-)
    Salut!

    ResponElimina
  24. La veritat es que no em sentia massa identificada amb la resta de gent, de fet ja ho comento, però també s'ha de dir qué vaig passar una estona agradable i que ara ja, provat, doncs ja sé el que hi ha. NO "renego" però no sabria dir-te si tornaria.. Salut!

    ResponElimina
  25. No et maltractaré... Entenc que estàs en el ball de les "chicas gastronomas" i has de ballar...

    Per tant faré com si no l'hagués vist ... :) Però quan l'he llegit sentia una barreja de vergonya aliena (i no ho dic pas per tu eh?), ganes de riure al mateix temps... i estupefacció... No sé...

    Com diu una bona amiga... "Déu ens lliuri de caure en aquests ridículs" i reitero que no va per tu...

    Corramos túpido velo... I valora l'esforç que em costa no posar algun comentari lleugerament obscè al "“me vas a comer, me vas a comer…”.... :) :) :) :)

    ResponElimina
  26. Bon dia Ricard!
    Vaig llegir el post del nou restaurant al bus.
    No el coneixia. Si has anat molt cops és un bon lloc sense dubte. La fidelitat és bona.
    Pel carrer Princesa passo quan vaig a comprar el bacallà i les espècies... a la propera m'hi fixo. o hi vaig:))
    M'agraden les reflexions que fas en aquest post et trobes a gust i bé. :))
    Mortadela, carpaccio, menjars lleugers i amanides. Les postres pels gourmands bones i llamineres però no pot ser:)) per mi clar,
    Un bon dia amb neu! Avui, brous, caldos i sopes:))
    f.

    ResponElimina
  27. Bones botigues s'especies hi ha per la zona... Conec la del bacallà, però m'encanta Renobell i fins i tot la que hi ha al carrer Tiradors, que la porta un antic empleat de la que hi havia al mateix carrer que la del bacallà... No sé si coneixes aquesta de Tiradors, perquè queda amagada i per això t'ho dic..

    I en quant a Murivechi, a més dels plats que he mostrat i que són els que demano, cada dia ofereixen pastes i risotos molt ben presentats..

    Vaig a encetar-me un Aneto... ;)

    ResponElimina
  28. Hi vaig anar fa pocs dies, a la nit... déu n'hi dó, en vam sortir bastant contents en tots els sentits: servei, cuina, producte, butxaca. Bon lloc!

    ResponElimina
  29. Bones Ricard!!

    Ahir mons pares anaven a BCN, i com sempre, vaig mirar algun lloc perquè anessin a dinar. Els vaig fer una llista, veient el preu del menú els vaig remarcant aquest restaurant. Van estar molt bé i el preu gairebé no ha variat (no van arribar als 14€ per persona). Una abraçada! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegra Victor..

      Jo a aquest, sense anar-hi tant sovint com abans, quan quedo amb algú dels ex-companys de la UPF, és el nostre lloc de trobada.... Ara fa unes quantes setmanes vaig anar i tot continuava en ordre....

      Merci pel feed-back!!

      Elimina