4 de febrer de 2015

Taverna Hofmann... La moda de les tavernes

Taverna Hofmann

Carrer de Girona, 145


T. 936 24 17 62



http://www.hofmann-bcn.com



Author: Laura Beaumont

(per posteriors consultes, trobareu aquest post de la Laura a la pestanya CONVIDATS


Quan el Ricard em va proposar  col·laborar amb aquest bloc vaig pensar que la Taverna seria un bon lloc pel primer post.

La Mey Hofmann ha creat amb els anys un segell de qualitat; té una escola de cuina molt respectada, un restaurant guardonat per la Michelin, una pastisseria i gestiona el bar de La Seca, al Born. Recentment ha obert la “Taverna Hofmann”,  carta curta i platets per compartir. Havia llegit molt bones crítiques i, a més, em queda prop de casa.

De la decoració haig de confessar que no sé si el lloc és aprofitat, i només van canviar el nom, o ho van refer tot. És un local allargat (com un tub) amb dues fileres de taules per a dues persones; són a prop, però sense estar amuntegats, i al fons una taula gran. És com un viatge en el temps: entrant, la paret de la dreta és pedra vista que li dóna un toc molt agradable; per contra, la part alta de la paret de l’esquerra és moderna, amb làmines de fusta ondulants, estil façana de la Pedrera; i a l’espai on hi ha la taula per grups la paret és esponjada, com un sofà d’escai tipus anys setanta. Tot plegat una mica tutti-frutti.

Els cambrers són molt abnegats, amb ganes de fer-ho bé però sense ser embafadors; per sort no explicaven històries quan portaven els plats (com ara que les mandonguilles són recepta de l’àvia del cuiner). Però un detall: el català “brilla por su ausencia”;  nosaltres sempre els hi vam parlar en català i ells ens entenien perfectament;  pots triar no voler parlar per por a equivocar-te, o perquè no vols, però sempre quedes bé, crec, sí almenys dius alguna cosa estil “bona nit”, sigui en català, anglès o àrab…

Et porten una carta i, a banda, una pissarreta amb suggeriments del dia (la foto és agafada d’Internet; em fa certa vergonya anar fent fotos a tot!). No eren ni les 21h. d’un dimecres i no tenien un plat de la carta (cap problema!) però tampoc un dels de la pissarreta. Una taula propera va fer la pregunta que nosaltres no vam gosar: no podeu esborrar els plats que no teniu si és una pissarra escrita amb guix? Resposta de l’abnegat cambrer: “a lo mejor mañana sí lo tenemos” Claru, pobre home, què havia de dir! Cap al final de l’àpat ja va trobar una altra solució: la taula del darrera van demanar un plat de la pissarreta que tampoc tenien (un de diferent) i la resposta va ser es que “ha triunfado mucho este plato”. De la carta de vins cal destacar que la meitat eren catalans i tenien molts caves (i Champagnes); som més de negre i vam recuperar un vi que feia temps no preníem, l’AN2 de Falanis, molt bo, com sempre. 

El primer plat en arribar va ser la cua de bou amb mongetes i salsa de ratafia; va resultar ser excel·lent, molt tendre i la salsa  molt i molt bona (la foto és la meitat de la ració, jo ja havia començat!). Després van arribar els ous cruixents en dues coccions i papada; la idea ens semblava prometedora i el preu molt econòmic (7€), però no vam tenir sort; el joc era mesclar l’ou amb la papada, però al final no compensava i quedava “soso” i, a més, van venir pràcticament freds.


Hofmann-cua-bou
Cua de bou amb mongetes i salsa de ratafia

Hofmann-ous
Ous cruixents en dues coccions i papada
A continuació va arribar el tàrtar; la carn era de molt bona qualitat, però pel meu gust no és notava cap altre ingredient (tàperes, cogombrets, mostassa…) De tan suau era avorrit. Les dues patatetes d'acompanyament molt bones; igual que unes salses “pintades” al plat que servien per donar gust a la carn (al fer-ho la cosa millorava molt!). Vam acabar amb mandonguilles amb escamarlans, un plat molt ben aconseguit. Tant aquest, com la resta de plats, tenien un punt dolç, marca de la casa suposo.


Hofmann-tartar
Tàrtar

Hofmann-mandonguilles
Mandonguilles amb escamarlans

Els famosos postres els esperàvem amb ganes; sóc fan de la pastisseria Hofmann i aquesta tardor vaig provar un dels famosos vasets dolços al bar del costat, La Seca, i el vaig trobar mooolt bo. Vam fer un “festival” esperant acabar amb un bon record:  tres vasets diferents i una burger dolça.  Eren correctes, però sense arribar al nivell d'excel·lència que he llegit en altres blocs més entusiastes... o del record que jo en tenia.



Hofmann-postres
Vasets dolços de postres


Hofmann-burguer
Burger dolça


Els plats tenen bona relació qualitat-preu (de 7 a 15€). Per la xarxa parlen de 30€ per cap, això si no et passes demanant molts plats, beus cervesa o copa de vi i comparteixes un dels postres. Si demanes ampolla de vi, i sucumbeixes al vici demanant quatre postres, el preu se’t dispara, com podeu veure al tiquet.


Hofmann-compte


Voldria acabar donant les gràcies a en Ricard per deixar-me participar, és tot un privilegi ;)




28 comentaris:

  1. Gràcies Ricard per les aportacions! Recordo el "Foc" com un lloc que volia anar i que va tancar abans de poder anar; ara que ho dius, també tenen un foc al fons a la dreta, suposo que és el mateix, però com que no vam demanar res "a la brasa" no m'hi vaig fixar.
    M'he oblidat de comentar que et porten un pa rodó especiat força bo, però que amb la gana que dúiem, no vam fer-li gaire cas, la veritat.

    Altre cop, moltíssimes gràcies Ricard

    ResponElimina
  2. primer de tot, benvinguda Laura! molt bona crònica! molt d'acord en tot. jo hi vaig anar fa temps i de 30 euros, res de res! vaig pensar el mateix...
    i el local sí és aprofitat. inicialment va ser Cal Xim, que era espectacular. però van durar no massa i va passar a "Foc" (que vaig passar d'anar-hi) i ara la taverna, que a mi em va decepcionar força. la decoració és la de "Cal Xim", sí.

    ResponElimina
  3. Com seguidor del bloc, content de que hi hagin noves aportacions.
    Li tenia ganes a la Taverna aquesta, però ja em temia això de que el preu de 30€, és virtual i surt dels reportatges aquells dels teus amics exciteds, que al marxar deuen preguntar, "quan costa menjar aquí i els diuen 30e més o menys i ho publiquen.
    Taverna i mes de 50€, tenint en compte que tampoc vau triar un vi car, ho trobo amb mala RQP. Ja no li tinc ganes ara.

    ResponElimina
  4. No recordava quan costava el menú pizza.... Gràcies.


    Per la resta i ara que ho dius, fa temps que no entro a la part "gran" del local, doncs com sempre vaig a 1a hora, em quedo a l'entrada just tocant la barra....


    A mi m'agrada i tot i que soc de menjar, si que les racions no són amples, però quedo bé... De fet faig més "àpats" de nit que al migdia.

    ResponElimina
  5. No els conec ja m'hi fixaré. Gràcies Mr.!
    L'Aneto està mb:))
    Bona setmana, a meitat!
    f.

    ResponElimina
  6. Moltíssimes gràcies Esther!!

    Vam al·lucinar una mica amb el tema tuti-fruti del local,i per això ho he explicat; al igual que amb el tema dels preus.

    En el cas que no hagués llegit critiques tan bones, probablement no hagués sortit defraudada...

    ResponElimina
  7. Gràcies Carles!

    El tema dels 30€ "és real" en el cas de parlar sols del menjar, si sou dos, compartint entrant i postres i bevent copa de vi, en el cas de menjar dos plats per cap i postres, es dispara.

    Al final, el vi, va ser el que en tinc més bon record, feia molt que no el demanàvem i va ser un bon acompanyant tot l'àpat!

    ResponElimina
  8. jajajaja al takitika ja et van veure venir... I no t'hi esperen, gent com tu sobre allà, la veritat. GRAN RESTAURANT

    ResponElimina
  9. Encara no hem anat, i em sentit meravelles... Respecte al preu, és d'esperar a un lloc així. És fàcil deixar-te portar per l'entusiasme. A nosaltres l'ampolla de vi ens cau fixe, les 4 postres no ho crec, no per falta de ganes és clar. Bon inici Laura!

    ResponElimina
  10. hahaha ... No tant sols em segueixes els posts, sinó també comentari a comentari?... M'afalagues... I'm so excited...


    Però ara fes-me cas... neteja't l'escuma de la boca, pren-te la pastilla... I hauries d'intentar trobar feina... ;)

    ResponElimina
  11. Gràcies!!!
    A mi també em va passar, vaig sentir meravelles i em cau prop de casa, creia que ens agradaria.
    Sempre demanem ampolla de vi, i habitualment, dues postres (som de compartir plats i postres). Els vasets són petits i vam pensar, després d'un sopar decebedor, a veure si l'animem amb els "famosos" postres...i res, la cosa no va animar-se :(

    ResponElimina
  12. Perquè s’entesten tots els restauradors “de nom”, a obrir segones marques? Tan bé funcionen? Imagino que el circuit tancat d’informació gastrocanapera ha de donar els seus fruits, per que si no, no li veig el què...


    Pel que fa a les quantitats de les racions, no puc opinar gaire ja que no ho distingeixo bé a les fotografies, però em sembla una RQP una mica pujada si són com imagino corresponen a un local d’aquestes característiques.


    Ja podien haver deixat Cal Xim, que per anar a l’original s’han de fer uns quants quilòmetres i fa una mica de mandra...


    Salutacions!!

    ResponElimina
  13. Millor no et dic on treballo jeje... Et segueixo els posts??? qui t'has pensat que ets?? si m'aborreixo entro i miro les collandes que escrius, de seguirte res xatu! ja t'ho he dit més d'una vegada, és massoquisme. I no t'excitis tan home, que no n'hia per tant, caaaalent que ets un calent...

    PD: lo de carpaccio de mortadela fa molt per tu jaja, quina peneta. No m'extranya que no t'agradés Disfrutar! Tu quedat al Topik.

    ResponElimina
  14. Felicitats per la teva "entrada" al bloc Laura. :-)
    Doncs jo també veig tot plegat una mica pujat de preu. Lo normal és demanar dos plats i postres, oi??? Sembla que has de filar prim escollint plats per no superar els 30€. Com diu l'APM, que no nos engañen, que nos digan la verdad!!!
    Crec que aquest no me'l apunto.


    Salut!

    ResponElimina
  15. Bones!
    Les racions eren petites i relació qualitat-preu acceptable, això sí, si menges poc ;)
    No vaig anar a Cal Xim però en parleu meravelles!

    Sí que està de moda obrir la versió low-cost! curiós!

    Meri!

    ResponElimina
  16. Gràcies Pepa!
    Sortim poc a sopar (per temps i diners) però quan ho fem, no som de mirar gaire el que demanem. Si ens agrada el menjar i gaudim del lloc, no ens importa pagar. Però en casos com a la Taverna, vam sortir amb cara d'idiotes... poc menjar, car, i sobretot, amb la sensació de "no n'hi ha per tant!!!"

    ResponElimina
  17. Cal Xim valia la pena.... Hi vaig anar un parell o tres de vegades i estava bé... La casa mare allà l'Ordal crec, ja fa més mandra...

    ResponElimina
  18. hahaha.... fins i tot el teu comment havia quedat al spam... però soc bona persona (i m'agrada deixar-te en evidència) i l'he fet aflorar...


    Estàs enamorat de mi... t'ho noto... :)

    ResponElimina
  19. Molt ben dit ! Aquesta gent sense prou nivell com per a no caure en la impertinència, que no accepten la crítica ni la diversitat de parers, dubto molt que tinguin bon paladar. Cal tenir perspectiva per a poder educar un paladar. Crec que el que fan és valorar-te quan t'ataquen, dons si no et tinguessin per important opinador no els molestaries al no opinar com ells. Jo si et valoro i des de aquí t'encoratjo a continuar com fins ara, ignorant olímpicament els lladrucs de la ignorància.

    ResponElimina
  20. Gràcies Sergi,


    En ocasions esborro els missatges d'aquest personal. I ho faig quan cauen a l'insult o pretenen atacar terceres persones... Però aquests em fan gràcia deixar-los com mostra de burreria i impotència... :)


    Fa riure quan em diu que "no em segueix" i torna i torna... Com diu sempre una bona amiga.. "Déu nos en guard d'arribar així"... :)


    Salutacions Sergi!

    ResponElimina
  21. Soc el de l'altre costat de la taula i el de les fotos (disponible para bodas, bautizos, comuniones ;-)

    Primer de tot disculpes per la foto dels ous sense focus; feien més goig. Si supero la sensació de ridícul que em suposa fotografiar plats quan el que vull és menjar-me'ls, la propera vegada sortiran millor.

    També soc l'(i)responsable dels 4 postres (de fet jo volia demanar-los tots però la Laura no em va deixar) Sempre cal guardar un raconet, no?

    He compartit el post al Facebook i m'han demanat l'opinió personal així que la copio aquí també, a benefici d'inventari:

    "Comparteixo l'opinió del post però jo hauria estat una mica més dur: molt bons els plats de cassola, de fer xup-xup; els altres més aparença que altra cosa (caldria provar-ne més per ser justos però). Cap excés, cap risc. Bona selecció de vins i mala selecció de postres: d'ells es podia esperar més. És d'aquells llocs on pots anar-hi a xafardejar i estaràs bé, però no posaràs a la llista dels de tornar-hi aviat"

    ResponElimina
  22. Ostres ... per un moment he pensat que era un post d'un dels anònims que m'ataquen en ocasions, però ràpidament he vist que no i m'ha fet gràcia contestar jo (tot i que el post és de la Laura) per agrair-te la teva col·laboració fotogràfica i el pacient suport.


    Benvinguda també la teva opinió personal que aportes i prenc nota del teu apunt de llocs a tornar... :)


    Salut!!

    ResponElimina
  23. Te molt bona pinta!! I el preu es genial i més per a mi que soc estudiant... Crec que la meua visita será aviat. He estet aquest mesos voltant molt i vaig trobar un restaurant que estava molt bé, el menja bo i els preus accessibles. Te'l deixo ací per si vols pegar-li una miradeta!
    http://www.boxvot.es/Rankings/Restaurantes-con-la-Mejor-Charcuteria-en-Barcelona

    Records!

    ResponElimina
  24. El conec el Casa Alfonso.... El tinc publicat i tot.


    He estat en varies ocasions i és una solució pel centre de BCN.


    Del mateix estil i no lluny, està l'Onofre, del que pots trobar coordenades a la pestanya HISTORIC

    ResponElimina
  25. Estimada Laura,

    La Taverna Hofmann
    agraeix la seva visita.

    Lamentem tots els
    aspectes que, en la seva consideració, no han estat a l’alçada i prenem bona
    nota de tot. Les critiques sempre ens fan reflexionar i millorar.

    Salutacions cordials.

    ResponElimina
  26. Estimada Laura,

    La Taverna Hofmann agraeix la seva visita.

    Lamentem tots els aspectes que, en la seva consideració, no han estat a l’alçada
    i prenem bona nota de tot. Les critiques sempre ens fan reflexionar i
    millorar.

    Salutacions cordials.

    Taverna Hofmann

    ResponElimina
  27. Bona tarda,

    Molt agraïda que hagin tingut en consideració les meves opinions. La seva resposta tan respectuosa demostra que saben fer bé les coses, i en els temps actuals, és un comportament totalment d'agrair i valorar positivament.

    Salutacions cordials,

    Laura

    ResponElimina
  28. He descubert una gelatería increible, els gelats son 100% artesans i la veritat es nota moltísim la diferencia del típics aigualits que pots trovarte per ahí. Ací us deixo el enllaç per si us avellix fer una visita!http://www.boxvot.es/Rankings/Los-Mejores-Helados-Artesanos-de-Valencia

    ResponElimina