8 de març de 2015

La Panxa del Bisbe. (2015) Recomanable i ara amb més espai

La-panxa-del-bisbe

La Panxa del Bisbe


Torrent de les Flors 158 <<<< Atenció!!


(Gràcia, a prop de la Plaça Rovira y Trias)


Antiga adreça: Rabassa, 37  (si feu cerca per Internet, trobareu l'antiga arreu... jo d'ells em preocuparia)


T. 932137049



La Panxa del Bisbe, és d’aquells llocs que tenia pendents de fa temps i que es fan difícils d’anar. Fins i tot vaig tenir un intent fallit ara farà un any, en que després de dir-me que no reservaven taules de dos però que hi anéssim i provéssim, quan vaig arribar resulta que només en tenien dues, el que ho convertia en “misión impossible”. I va ser una cabronada anar fins allà per no trobar taula. Va ser el dia que vam acabar a la Polleria Fontana en que vam menjar força  bé, però per culpa d’alguns comentaris sospitosos al bloc, no em van quedar ganes de tornar-hi.

Ara La Panxa del Bisbe, ha canviat d’ubicació, tot i que sense allunyar-se gaire del lloc anterior i l’altre dia després d’una passejada pel barri de Gràcia, a partir d’un val regal que em van obsequiar, vaig fer la ruta que podeu descobrir a cultruta.com  i que va resultar molt interessant.

A partir de la ruta, vaig descobrir el passat com a Vila, amb antigues rieres reconvertides en carrers, cases i palaus modernistes i el perquè Gràcia té tantes places (i amb noms tan curiosos!). Anècdotes sobre les festes de Gràcia, amors impossibles, refugis antiaeris de la guerra civil amagats sota les places i com el barri va quedar ben dividit fa uns anys entre la part alta “burgesa” (el centre era menestral) i la part baixa, obrera i rebel. Precisament (a aquesta part baixa), ben a prop de la plaça del Raspall, gitanos, obrers, músics famosos i una casa endimoniada perduren amagats de tots els hipsters i modernets que pul·lulen (darrerament) pel barri ;)

Curiosament La Panxa del Bisbe, també té un pati interior (premi pel fumadors!) i la guia ens acabava d'explicar que moltes cases al barri en tenen perquè al segle passat quan encara no estava fet el clavegueram tenien allà el típic pou sec.

Parlant del restaurant, la veritat és que tot i anar-hi amb expectatives, la realitat les va superar. Vam menjar prou bé i es d’aquells dies que surts ‘so excited’ total. La carta no és massa llarga i s’agraeix quant hi ha tantes coses temptadores. A la imatge en teniu la mostra.


La-panxa-del-bisbe-carta

La-panxa-del-bisbe-carta

Com primers vam triar  el Verat amb carbassa, tomàquet i ceba tendra i la Torrada de rillette, amb ou ferrat trufat i tòfona rallada. El verat estava en les seves millors versions i tot i que és un peix que té els seus detractors, en soc un fan. I els rillettes que sempre m’agrada veure quina semblança tenen amb els rillettes autòctons, estaven molt ben elaborats i sense caure en excés de grassa, que és com m’agraden.


La-panxa-del-bisbe-verat

La-panxa-del-bisbe-rillettes


I ja per continuar el coll de xai amb patata i pebrot escalivat i la Picanya amb fils de patata i salsa bearnesa, que ja vam compartir. El coll de xai va arribar desossat i amb la melositat típica d’aquesta part del xai (es un plat que sempre que el tasto, em ve al cap un dels millors arrossos que he menjat mai i que vaig provar a Topik, de la mà de l’Adelf, fet a partir de coll de xai). I la Picanya poc a dir quan la matèria primera és bona. Ès una peça de carn que en català s’anomena culatí i que feta a baixa temperatura, arriba a cotes altíssimes. Mireu aquest exemple de cocció de la Picanya.


La-panxa-del-bisbe-xai

La-panxa-del-bisbe-picanya

No quedava massa lloc per a les postres i aquesta selecció de formatges, va donar el toc final a l’àpat i va ser l’excusa per acabar el darrer glop d’aquest DO Terra Alta que no coneixia i ens va sorprendre molt positivament.


La-panxa-del-bisbe-formatges

La-panxa-del-bisbe-vi


En resum, que és un lloc que puc recomanar sense cap mena de dubte i més ara que disposen d’una mica més d’espai. El pati interior quan arribi el bon temps, pot ser una atracció addicional. Aquest va ser el cost i com veieu a la primera imatge on mostro la carta, també ofereixen un parell d’opcions de menú per taula complerta. Va ser un bon final per a la visita guiada al barri de Gràcia, que em va sorprendre positivament i que amb el bon àpat posterior ja va fer “pleno” total.


La-panxa-del-bisbe-compte

25 comentaris:

  1. Veig que t'animes amb els Terra Alta. I això de la terrassa per a fumadors la trobo molt bé, tu, com que no tens tots els vicis, no la trobes valuosa, però per a mi és una bona oferta.

    Salut!

    ResponElimina
  2. Epssss.... que jo sota la meva aparença "venerable i seriosa", amago un munt de vicis.... I el de fumar és un d'ells, tot i que poca gent m'han vist a fumar... El limito a quan la meva companyia d'àpat fuma...


    Tècnicament se'm podria qualificar de fumador gorrero... però no és ben bé això... :)

    ResponElimina
  3. La Panxa del Bisbe el vaig descobrir fa un any aprox quan encara estava al carrer Rabassa i també em van quedar les ganes de repetir. Personal jove i informal, ambient distès. Agradable. Llàstima que per telèfon ( fins fa poc si més no) no reserven només per a dues persones...
    Veig a més que han incorporat platets nous. Haurem de reintentar-ho. Salut!

    ResponElimina
  4. Tens raó amb lo de l'ambient distès que et fa sentit bé.


    Ara tenen més d'espai i més taules per dos. Suposo que en aquest aspecte han millorat doncs en l'intent de ara farà un any, i tal com ja comento, no vaig quedar content del sistema de reserves.


    Salut!!

    ResponElimina
  5. Merci pels comentaris tan positius sobre la ruta! Va ser un plaer que vinguessis a descobrir Gràcia i que un dels meus llocs preferits del barri t'hagi agradat tant!!! La nova ubicació és un gran encert, tan per augmentar el nombre de taules com pel pati, ideal pels fumadors (servidora) com a l'estiu.

    La propera ruta ha de ser la Barcelona Calenta i Canalla per l'antic barri Xino ;)

    ResponElimina
  6. Els comentaris són sincers...


    I amb aquesta altre ruta, ja està la Marta 'so excited'.... :)

    ResponElimina
  7. Em sentit parlar d'ells. No te mala pinta i no es veu desorbitat de preu, tenint en compte que vau pendre vi i ja sabem que normalment una bona part del compte (pot ser desporporcinada) va cap a l'ampolla. Gràcia és un barri maco, te bons racons i bones alterntives...Ah, i jo també fumo. La perfecció no exiteix diuen... o si! ;-)

    ResponElimina
  8. La perfecció o imperfecció, no va pas lligada amb aquests petits detalls com el fumar.... I jo soc dels que s'apunten sense problema a això del fum... :)


    El lloc està prou bé i vam sortir prou satisfets.

    ResponElimina
  9. Ni idea de que haguessin canviat de lloc. tot i que pel que veig no s'han mogut gaire. El coneixem i sempre hem menjat bé en La panxa. M'alegra de que hagin millorat pel que fa a l'espai. I parlant de Gràcia, a veure quan t'escapes i publiques La Pubilla que també t'agradarà.


    Una abraçada

    ResponElimina
  10. Vaig anar-hi fa temps i no vaig quedar del tot convençut, però vist lo vist, i tenint en compte el que apuntes sobre la sala, tocarà donar-li una segona oportunitat. Gràcies,

    ResponElimina
  11. La Pubilla, és d'aquells llocs que sempre estan a la llista de pendents, però que no sé perquè, allà estan sempre... A veure si un dia acabo anant.

    Abraçada!

    ResponElimina
  12. Jo fa un any vaig sortir bastant rabiós... i a sobre sense sopar... :)


    La sala, ara està bé (sempre considerant que estem en la lliga restaurants de Gràcia) i el pati promet, tot i que no sé quin ús li acabaran donant a l'estiu.

    ResponElimina
  13. això s'avisa!!!! jo també només fumo en companyia! jajaja....

    ResponElimina
  14. Eduard, a mi em va agradar molt la panxa!!! tot i el local antic, molt incòmode. la pubilla, genial!!! val molt la pena tb! gran menú!

    ResponElimina
  15. la pubilla li fot mil voltes a la majoria de llocs que publiques però molt millor que no hi vagis, de veritat!

    ResponElimina
  16. hahaha.... ja ha aparegut de nou el puto anònim avui en versió pedant.... :) :)


    No l'esborro perquè m'agrada mostrar la seva misèria... ".... però molt millor que no hi vagis...".


    Ves a saber que deu voler dir.... Que dur és això d'estar pertorbat...

    ResponElimina
  17. Aix!! Se m´havia passat que ja havies comentat el tema de reserves...ui,ui...que ja començo a fallar...:)

    ResponElimina
  18. No el conec, però sempre he sentit parlar força bé. Si vaig en parella, intentaré anar un vespre de Champions, que és la forma d'assegurar-te una taula sense gaires complicacions.


    Els plats fan una pinta espectacular, sense excepció (els rilettes amb ou ferrat i tòfona m'han fet salivar a aquestes hores...). Imagino que també té a veure que ara tens una càmera pràcticament de professional... ;-)


    I... masses plats plans, no? A la fotografia del coll de xai, fa patir la salsa a punt de sortir (em va passar un cop a un restaurant, i vaig haver d'eixugar l'excés de salsa amb un tovalló de paper...).


    L'anoto (un més...). Abraçada i fins aviat!

    ResponElimina
  19. Poca conya amb la càmera eh?... :)


    I ara que ho dius no em vaig fixar amb lo dels plats plans... però en cap cas vam tenir problemes de vessament de salses..


    Una abraçada!

    ResponElimina
  20. Una descripció detallada, a amb enllaços i molta informació.
    Realment hi ha molts llocs per descobrir. No s'acaben!
    Poder he passat pel davant. No ho recordo però el nom no m'és desconegut.
    Veig bones propostes (amb un plat en tindria prou) em quedo amb l'ou ferrat amb tòfona.
    Del barat podem parlar. Dóna feina, s'ha de netejar mb però bon resultat i saborós. Estem d'acord. Tinc una recepta-entrada pendent.
    Bona jornada Mr.
    f.

    ResponElimina
  21. Lo dels enllaços també és recomanable pel SEO... :)


    Està una mica amagat en la Gràcia tranqil·la... Val la pena!


    Jo el verat, quan en trobo de no massa gran, m'agrada fer-lo en escabetx i tenir-lo com fons de nevera...

    ResponElimina
  22. SEO... és trànsit? visites? disculpa.. a tot no arribo.

    ok. apuntat:))

    El verat en escabetx i no massa gran estem d'acord..(ara he vist la falta sorry)

    He estat (per raons de feina havia anat sovint a Manresa) i conec L'Aligué. Ara fa un temps que no he anat.

    ResponElimina
  23. SEO= Search Engine Optimization.
    Es refereix a que Google ens trobi més fàcilment de manera natural i per tant augmentin les visites.

    Salutacions!

    ResponElimina
  24. Hola ets en Ricard Sampere que havies estat professor del vidal i barraquer de sabadell i despres resposable d'informatica de la UPF? Si és així jo havia estat alumne teva i després varem concidir a la UPF on vaig fer el doctorat en economia. Sóc Eulàlia Dalmau

    ResponElimina
  25. Ostres Eulalia..!.


    Fa il·lusió retrobar-te aquí.... ja veus que canviant de barret cada x anys.... :)


    No t'ho esperaves oi trobar-me dins aquest món ara?.


    Una abraçada Eulalia i reitero que m'ha fet molta il·lusió coincidir aquí.

    ResponElimina