19 d’abril de 2015

La Laia... maleits descomptes..

La-Laia-despertador
Compte enrere per menjar el moll .. :) 

La Laia




Laforja 61


T. 932094943


http://www.restaurantlalaia.com/



No pensava publicar La Laia…  Normalment quan tinc experiències pobres en llocs petits i que pressuposo “familiars”, no faig post... Segurament deu ser degut al  corporativisme de ser un petit empresari, lluitant el dia a dia i saber que els temps són difícils i que les coses tenen un cost..

Per aquest motiu he deixat de publicar Mitja Galta, on vaig prendre segurament el pitjor menú de migdia en molts mesos... Tampoc he publicat el Boneta (aquell que el mèrit és tenir el cuiner arquitecte),  en que repto a qualsevol dels exciteds del menú de migdia, a anar-hi (sense “PRESENTAR_SE”) i que em digui mirant-me als ulls, si aquell menú,  és un “must” tal com van dient i publicant . I algun altre lloc em deixo, però ja no dic ni el nom, doncs no han fet campanya ostentosa com aquests dos.

I La Laia hagués passat a la llista dels oblidats, sinó fos "per culpa" de l’Eva Ballarin, que al publicar un post en que filosofava al voltant dels descomptes em va fer encendre la bombeta i buscar el que de sobte vaig intuir. I això vaig trobar... El que vam menjar al 50% de descompte... I la veritat és que em va emprenyar..


La-Laia-descompte
Descompte del 50% a la carta...!!
El dia anterior havíem anat amb l’Esther a La Laia i evidentment sense saber lo del descompte (que evidentment no ens van fer) ... La conversa va ser animada, però en el fons els dos pensàvem que allà alguna cosa no rutllava... No ho vam comentar, però l’absència de l’elogi, en persones com nosaltres, interessades en la gastronomia, ja és prou mala senyal...

El dinar al meu parer, va ser un mal dinar... L’Esther no el va percebre tant malament com jo. Però en el meu cas va ser dels que et dius “mai més” i amb algun gag com el de despertador que després comento, que els que em coneixeu, ja sabeu que em venen molt amples.

Vam menjar els següents plats als dels que tampoc tinc ganes de fer masses comentaris.... La persona que ens va atendre, ens va explicar que tot eren plats a compartir i que demanéssim 5... I així vam fer...

Les braves de La Laia.. bones, però amb quantitat excessiva... Una mica a l’estil de “saciaros cabrones, que ya vereis después....”. Hi havien 3 varietats de patata...


La-Laia-braves


Després vam arribar els Gnocchi de formatge blau amb sopa de pera i cruixent... Les fotos són pobres... però ni la llum ajudava, ni tampoc pensava publicar en aquell moment.


La-Laia-gnocci

Bacallà confitat amb carxofes i escopinyes .... 'pos eso..' bacallà confitat amb un tros de carxofa i 5 o 6 escopinyes ... Ja veieu la foto que era a compartir.


La-Laia-bacalla

Peix del dia amb algues, te verd i consomé de galeres ... Un plat amb un (si,  1) moll (salmonete pels que no porteu el català massa bé), amagat sota les algues i li tiren una gerreta de brou de galera, que com que el moll està cru (li han tret l’espina i tot), es courà amb el bullidet..  I et deixen un despertador, perquè quan faci “ring!!”, ja pots menjar el mig moll.... #Disfrutar_style.. :) :)


La-Laia-peix

Aquest va ser el plat estrella, doncs a part del gag del despertador, es veu que la gràcia era escurar tot el brou... Però clar, a no ser que vagis amb algú molt proper, es com una mica violent compartir una sopa del mateix plat ... i ja ni ens va passar pel cap... 


.:
Menjar del mateix plat... :)
Però pel to utilitzat quan van venir a  recollir el plat, mostrant dubte amb un  "Ja ho puc retirar?" ens vam mirar i vam dir-nos  “no ho hem fet bé”... Calia apurar la sopa... :(

Carpacio de pop amb salsa barbacoa i crispetes  (darrerament “tots som pops”... Vull fer una estadística de si a BCN el plat més ofert actualment,  és el pop o el cheviche). I havia com  un parell de centímetres de pota laminada amb  la talladora de pernil a sota de les crispetes ... (si ... ja sé que és un carpaccio... però ho remarco)


La-Laia-pop

L'Esther va demanar unes postres.. jo ja vaig passar... Crec recordar que eren bombó de coco...


La-Laia-postres

Ara, passada l'experiència, la pregunta que em ve al cap,  és quin dels dos escenaris que proposo, és el real..?. Que en penseu?.

Possible ESCENARI 1: 

Fan exactament el mateixos plats pels que van amb descompte que pels que no hi van. O sigui que vam fer el gilipolles, pagant el doble que les taules del costat i a sobre es van estalviar la comissió dels que organitzen els descomptes, que solen ser bastant abusives.

Possible ESCENARI 2: 

Els que hi van amb descompte, els minimitzen la ració...?  Llavors en lloc del moll que ens van donar a compartir, ens hagués tocat 1/4  de moll per cada un?.

Conclusió

Cap dels dos escenaris es atractiu oi?... Per tant seguiré en la meva ruta d’evitar els restaurants amb descomptes i vigilaré de que no em torni a passar per accident... I no penseu que vaig a saco generalitzant. Fa no massa vaig anar també per error a un lloc amb descompte  i em vaig adonar al revisar la reserva just entrant... Era el Margherita i ja ho comento al post i allà va anar prou bé ... Clar que allà el descompte era del 30%... Més assolible que un 50%...


Vam prendre dues copes de vi... I en positiu puc dir que tenien un bon assortiment de vi a copes....

13 comentaris:

  1. Hola Ricard,
    Aquest el tenia anotat de fa temps, m'ho hauré de romiar amb tranquilitat. No sé que està passant últimament amb aquests restaurants de tapes i platets. Estan reduint les racions i posant els preus pels núvols (16 eur per 100 gr de pernil de gla, etc....). Ahir vaig estar el refundat CARMELITAS de Xavier Pellicer i va resultar fracàs absolut. Encara em faig creus de la crònica que va fer el Philippe Regol d'aquest restaurant. Què et va passar a Can Boneta?.


    Salutacions,

    ResponElimina
  2. Hola Alfred,


    Jo a aquest no li vaig trobar cap gràcia... i a sobre l'endemà descobreixo que vaig pagar el doble... :)


    El Carmelites, el tenia ja escrit per aquest diumenge i com que hi ha hagut el tema del descompte, he publicat aquest i Carmelites passa al proper diumenge... No em va pas convèncer Carmelites i la famosa "cocotte de tartiflete", va resultar un puto aiguaxirri de formatge... Però el dia que va el Regol, li fan tot especial... que tontos no són... I el Regol -que considero una persona honesta- que vols que digui si a ell li fan bé i a mida...


    A Can Boneta, no em va passar res que no fos un menú senzill i correcte en que el primer et porten tres cosetes al seu gust (això facilita molt el servei) i de segon un plat senzill (en el meu cas un arròs d'aquells quan retornen tota la tarda). El que em queixo de can Boneta, és que la gent es posin 'exiteds' per aquell menú... Quan a BCN en trobarien infinitat d'iguals o superiors...


    Vaja que s'han muntat una bombolla del no res... Però com hi té interessos algú "influent", ja demana als amics que hi vagin i ja els fan una mica de comèdia i el globus creix i creix... Jo no dic que fora del menú, pugui estar bé, però el migdia només servien menú i molts dels 'exciteds', expliquen excitats el menú... :).


    Salutacions!

    ResponElimina
  3. Feia dies que no passava Ricard.


    El que publiques avui no em sona ni de nom, però quan ofereixen descomptes del 50%, ja et pots imaginar com va la cosa. I entenc el teu descontent de no quedar satisfet i descobrir que havies pagat "el doble".


    Del que dieu tu i l'Alfredo de Carmeiltes, hi vaig anar també recentment i no té cap gràcia i de can Boneta, s'ha de buscar el fil a partir del "cuiner extern assessor" i ja trobes tota la seqüència de posts posteriors. Però lo fotut es que acabes rebent tu quan no et poses 'excited' amb Can Boneta, tota la colla de panxa-contents-llepa-culs, se't posa en contra, tot i que sé que passes d'ells, però no sé com no et cansa.


    Una abraçada!!

    ResponElimina
  4. Aquest sí que et puc dir que fatal. Vaig estar-hi fa més d'un any (potser gairebé dos) i no vaig trobar que hi hagués una bona relació qualitat-preu; a més a més eren uns maleducats. Fa molt temps que remenen el tema dels descomptes, van penjant d'un fil però veig que van durant. Bé, a veure què... Just a davant hi tenen la Despensa, on omplen cada migdia ja que ho fan molt bé i en canvi aquests molts dies tenien taules buides.

    ResponElimina
  5. Em consoles doncs tenia l'impressió que cada vegada soc més extrany i no suporto segons quines coses. I tot el que desçrius és d'allò que em fot nerviós. Com regió amb tu. Diguem raret però prefereixo anar al Gelida.
    Salut
    Joaquim

    ResponElimina
  6. Vaja! Tota una sorpresa aquesta ressenya negativa, pensava que només feies posts de llocs que t'havien agradat.
    Jo penso que quan no agrada també s'ha de dir, per si els ajuda a millorar i a més a més, "que te quedas a gusto", coi! Que jo pago el que me demanen al compte i vull que el que estigui al plat sigui el que anuncien a la carta amb un mínim de qualitat.
    Benvingut al costat fosc! :-)


    Salut!

    ResponElimina
  7. No entenc aquesta guerra amb els descomptes des del punt de vista del restaurant. Ja ho hem comentat algun cop. Si volen entrar en aquest joc, que ho facin, durant una temporada, que es donin a conèixer, és una pràctica ja imposada i crec que en molts casos et serveix per anar a llocs sense "arriscar" massa la butxaca. Però el que no entenc és que si ofereixen un descompte la quantitat tingui que ser menor. Perquè llavors els hi resulta contraproduent no?. És que així la gent se sent enganyada i és pitjor. Jo he aprofitat algun descompte d'aquests i en ocasions m'ha resultat molt bé, no he notat diferència. També és veritat que ha sigut alguna oferta tancada en el temps o amb el passaport gourmet, que sempre ho han respectat. Pot ser no hi ha tanta comissió, o al ser menys popular no els hi porta tant perjudici.
    No se, però ningú els obliga a fer-ho. Si no ho volen fer i són bons restaurants, la gent anirà igual. Però si ho fan, que asumeixin.
    Al mitjagalta encara no he anat, mira que ho vam parlar, però després de sentir-te en fa mandra. I havia sentit que era correcte.. que no et va agradar? Pot ser era aquell día per alguna cosa?

    ResponElimina
  8. No Pepa, si precisament tinc "mala fama" de carregar-me llocs, que per altre part és injusta doncs per cada un que em carrego, 9 els deixo bé.


    Però evito en general la crítica negativa de llocs senzills en els que tampoc s'ha fet cap promoció enganyosa... I aquest hagués estat un d'ells, doncs no havia sentit parlar del lloc. Però em va "provocar" el tema de que segons a quin telèfon reserves, tens descompte o no,,,

    ResponElimina
  9. Mitja galta hi vaig anar un migdia i ja vaig veure que la cosa anava de menú... I el menú va ser molt fluix. Tampoc dolent però un "menú fluix" dels tants que hi deuen haver per BCN i rodalies... Recordo que vaig demanar cervesa i em va arribar un gotet petit miserable...i uns fideus orientals francament lamentables. Vam anar dos i cap dels 4 plats, valia la pena... I no el vaig publicar... i menys tractant-se d'un menú...


    Però vaig anar allà "atret" per les crítiques positives que no acabo d'entendre. Un restaurant "de cuina", no pot fer aquells plats de menú... Suposo que és la moguda d'aconseguir que hi vagin alguns crítics, fer-lis una demo una mica fora de la seva realitat, ells escriuen i ja segueix la roda....

    ResponElimina
  10. Una cosa que no entenc de les teves ressenyes de restaurants. Fas moltes critiques en funció del que diu la resta de la gente, es a dir, si Can boneta, al que no he estat, et sembla un restaurant normalet, que mes dona el que diguin els exciteds/influencers.


    Parlan ja en concret de la laia restaurant. Entra en la moda de compartir plat i el plat que et posen per compartir no dona ni per dos personas. Raciones barcelonesas que digo yo.


    Salutacions,

    ResponElimina
  11. Pel que fa a la Laia, totalment d'acord... Però reitero que no hagués parlat del lloc (com tants d'altres), sense el tema des descomptes i sentir-me gilipolles d'haver pagat "doble".

    De l'altre tema, si que faig el que dius... I Can Boneta és un exemple. Vaig anar (tinc tiquet i testimonis) i no el vaig publicar... I no ho he fet... Però em ric dels comentaris "irreals" dels altres... Em ric de la farsa i comèdia de tota la colla que juga al joc... Segurament a molts no agrada aquesta burla, però és el meu estil... Tots tenim defectes... :)

    Salutacions!

    ResponElimina
  12. https://www.youtube.com/watch?v=d0fUebDm9EQ

    que em digui mirant-me als ulls, si aquell menú, és un “must”... et penses que estas per sobre del bé i del mal... qui collons et penses què ets??

    ResponElimina
  13. Ostres... feia temps que no passaves per aquí... Tornes a estar a l'atur?... :)


    Que qui em penso que soc?... Doncs fàcil... soc jo, en Ricard... amb noms i cognoms... I tu..?... Ahhhh... si... ara veig que avui has signat amb el teu nom.


    Fins la propera (que et permeti) ruc... !!... o ruqueta... :)

    ResponElimina