4 d’abril de 2015

Resolis. Quan hi entres, té el seu encant

Resolis-entrada

Resolis(La Barraqueta)Carrer de Tordera, 28 (Plaça Raspall)


T.  932 13 10 56

Amb data març de 2016, em comuniquen lo següent i per tant el que vaig escriure en el seu moment, pot ser que ja no sigui cert....

"... Han canviat de cooperativa i son un petit desastre. Sols un menú amb tres de primer i tres segons però tot a nivell amateur , son quatre nois però lamento opinar que no es lo seu això de fer menjar..."

El meu post original deia:

Resolis és un d’aquest llocs que relataré amb molt de gust. No és el lloc adequat si cerqueu restaurant per lluir o per posar-se "catxond@" veient malabarismes i/o creativitats exultants o tampoc si la ideologia que destil·la el lloc, no està en el vostre ventall de tolerància. En tot cas crec que això últim no serà problema pel 'target' de gent que pressuposo em llegeix.

Però com dic sempre als aspirants a "catedràtics de quasi tot", quan em volen aconsellar de que em cal (i que no em cal)  publicar... “El meu bloc, és el simple relat dels llocs on vaig, em porten o em ve de gust..". Així de senzill... :)

El dia que vaig fer la vista guiada pel barri de Gràcia, em vaig quedar amb les ganes de tastar un senzill restaurant del que la Laura Beaumont –guia de la vista-  parlava amb passió. Al final del post incloc un resum escrit per la Laura, on explica que es tracta del bar de “La Barraqueta” i anomena al Gato Perez, amb qui jo havia tingut relació d'amistat quan érem companys de classe a físiques a la UB.


Resolis--gato-perez
La foto del Gato Perez, exposada al localEl “Gato” i també “El Pescailla” (però aquest crec que no va anar a la UB .. :) ..) van tenir una important influència en la rumba catalana. Resolis  és el bar o punt de trobada de La Barraqueta, està gestionat per una cooperativa gastronòmica i està decorat de manera acollidora. Potser  una mica diferent dels llocs que visito actualment, però té el seu encant.


Resolis-Bar

Resolis-Gracia
És l'escut de l'Europa ... eh?. No ens confonguéssim amb el blanc i blau...!

Resolis-Gato-Perez


Resolis-Ovidi-Montllor
L’Ovidi Montlló tot i no ser del barri, era  assidu
La carta és senzilla i els migdies ofereixen un molt correcte menú a 9,50€ per “no socis” i a 8,50 pes “socis”. En el nostre cas vam anar a la carta i hi havia més d'un plats que venia de gust. Els primers van ser una truita de mongetes i unes croquetes d'excel·lent textura. Tres eren de bolets i les altres tres de carn d’olla.


Petits detalls que ajuden a fer-te sentir bé...


Resolis-truita
La truita de mongetes. Exquisida senzillesa...

Resolis-croquetes
Croquetes
Però ofereixen altres plats molt temptadors com poden ser les albergínies fregides amb taronja i mel de canya o un assortiment de formatges propers,  molt ben triat (Tou de Til·lers, St Gil d’Albió, Petit Nevat i Maó)

Els segons van ser una cua de bou desossada amb salsa de vi i com tenen fama pels arrosos, dels que cada dia de la setmana ofereixen un de diferent, vaig voler demanar-ne només per mi, que tot i que a la carta deia el típic “mínim dos persones”, a la primera insinuació de que em venia de gust, el van oferir sense cap tipus de problema. Era un arròs a banda i estava impecable. I l'all i oli com per deixar el recipient sec.


Resolis-cua-bou

Resolis-arros-banda

Resolis-all-i-oli
Gran all i oli...!!
Resolis-postres
Les postres van quedar amb la foto a les acaballes... Mousse de formatge amb melmelada de tomàquet.
Realment vam menjar molt a gust, el vi  va ser un DO Montsant. No es cap lloc gastronòmic, però ja m'agradaria trobar-ne més com aquest per BCN, amb un tracte tant planer, amb un ambient que tret de que per edat quedava "una mica" per damunt de la mitjana, em sentia molt a gust. I com sempre reconec,  soc dels que alguna taula propera que em provoquí males vibracions, em pot arruïnar un àpat i aquí, fins i tot quan cap al final del servei el lloc estava ple, tot va rutllar perfectament.

A mode de resum, podem dir que:

Restaurant econòmic a Gràcia

Arrosos molt ben fets

Restaurant recomanable

Els divendres solen fer arròs de llamàntol

Resolis-compte


Aportació de la Laura Beaumont:

El Resolís porta a la plaça del Raspall (el cor de la Gràcia gitana) des de finals del segle XIX. Les seves parets han vist néixer la rumba catalana, i alguns dels seus clients més "famosos" han estat El Pescailla o el Gato Pérez; l'Ovidi Montllor també n'era un visitant assidu. 

Els seus antics propietaris van jubilar-se, i molts van pensar que es perdria un altre lloc emblemàtic del barri, que es convertiria en un gastro bar fashion i la plaça resultaria envaïda per guiris i autòctons "modernillos"... Però per sort, l'Ateneu Independentista La Barraqueta, se'l va quedar, convertint-lo en cooperativa i respectant l'ambient de tota la vida. 

Curiosament durant la dictadura va ser la seu de la Falange i Fuerza Nueva, quines voltes que dóna la vida...!!.

21 comentaris:

 1. Ostres, em pensava que era una de les teves bromes. Però ja veig que no i pinta prou bé. Portes una ratxa però que no vegis. La setmana passada a Can Josep i la bandera republicana, ara de les CUP..


  Abraçada!

  ResponElimina
 2. Però d'aquí no passo eh?.


  No em veuràs a cap lloc pro-Podemos, ni de la Colau aquella... :) :)


  Abraçada!

  ResponElimina
 3. mb. Sembla un bon lloc.Barcelona no s'acaba. Bon diumenge! Que vagi bé la mona.
  Els blogs, almenys, és l'espai on poden opinar en llibertat.
  M'agradaria saber la teva opinió, si vols, clar de les persones (alguns "professionals") amb milers de seguidors que es dediquen a copiar fotos i no diuen res de l'autor ni de qui és la foto.
  Ha passat varies vegades i si els hi fas saber (sempre amb respecte) no publiquen o esborren el comentari. S'ha d'ignorar?
  Gràcies,

  ResponElimina
 4. Doncs pinta força bé el lloc, i els plats que vau escollir, encara més. I diu molt del lloc, que et preparin un dels plats per dues persones només per a tu... a no ser que et reconeguessin... ;-)


  Els preus, em sembla que són també d'una altra època.


  Aquest, si que te'l compro.


  Abraçada!!

  ResponElimina
 5. No...!!!. Aquest si que no em em van reconèixer... :)

  Però si que es d'aquells llocs que surts i dius... "Doncs que bé..!!".

  Llàstima que tu i jo en tenim tants de pendents, que sinó per fer un divendres un arròs de llamàntol, podria estar bé, doncs aquest és l'arròs dels divendres, pel que m'han explicat.

  Abraçada!!

  ResponElimina
 6. Bon dia... :)


  Fotos copiades?... Sé que es un tema que comporta molt de debat, però és un tema que a mi em deixa indiferent. I segurament és degut a que en el meu àmbit professional, fa molts anys, molta gent em va copiar materials i feia negoci amb ells.


  En un principi em va enfadar i preocupar, però en front la impossibilitat de fer res i de dedicar les meves energies a crear en lloc de lluitar, vaig acabar donat-li la volta fins creure'm ja mateix una filosofia a l'estil de "mira si soc bo, que em copien...".


  I eren temes de guanyar-se la vida... no pas "divertimentos", en que competíem per aconseguir clients..


  Per tant a mi no m'afectaria ni em preocuparia... Però sé que en el món dels blocs de cuina (que dins del món dels blocs, es considera un submón), hi ha molta moguda en aquest sentit.. Jo també tinc secció de cuina en el meu bloc eh?... Vull dir que ho dic des de dins.


  Salutacions,

  ResponElimina
 7. Em quedo amb l'arròs a banda sense dubtes. Em recorda tant al "caldero murciano", llevat que aquest porta un plat de peix després.
  Un lloc a tenir en compte en Barcelona. Apuntat!!!


  Salut!

  ResponElimina
 8. Osti doncs no pinta gens malament... a més de preu es genial!!!

  ResponElimina
 9. L'arròs estava molt bo, però la truita de mongetes, mira que es una cosa senzilla, però també venia molt de gust.


  Salut!!

  ResponElimina
 10. Si, si... el preu també ajuda a sortir amb un bon grau de satisfacció...

  ResponElimina
 11. Gràcies, Ricard,
  per compartir i la reflexió que ajuda.
  No es pot fer res, el que si sap greu és que ells a sobre siguin "profesionals" i treguin diners de la feina d'un altra. El món és així d'absurd.
  Si, de vegades cal posar espai-distància per "relativitzar" les coses o les situacions.
  Un dia, ara no recordo quan ni perquè varen parlar d'aquest tema i varem concloure que si et copien és que deus ser bo, potser. No sabia que havia moguda però és fàcil imaginar-se.
  Merci de nou,
  Salutacions,

  ResponElimina
 12. Bones Ricard,
  Celebro l'entusiasme pel Resolís un dels meus llocs preferits i respectats.
  Voldria aclarar que l'arròs amb llamàntol el fan de divendres a diumenge al migdia.

  Per la Pepa Lázaro, tenen arròs de tabarca, primer arròs i després el peix, molt bo també.

  Us recomano anar als migdies a provar l'arròs; els vespres l'ambient és més de tapes.

  ResponElimina
 13. Gràcies Laura!!! És que els orígens gastronòmics murcianicos els porto dins. :-) i ja saps, qui perd els origens... i tampoc no vull perdre'm cap sabor!!!


  Salut!

  ResponElimina
 14. Gràcies... I pel que he vist a Gràcia ha estat ben rebut el post... :)

  Ara ja soc a Facebook del grup: Te uniste a TU NO ETS DEL BARRI DE GRACIA SI NO...............  I algú va penjar allà un link al meu post


  :)

  ResponElimina
 15. Són d'aquests llocs que si no és recomenat per algú, com és aquest cas, no entraries. I és una llàstima perquè estic segura que ens perdem moltíssimes joies perquè no penses que pots trobar fins i tot que facin cuina. No sé si aquest és el cas, és a dir, si des de fora és veu que serveixen aquests plats o són dels que tenen l'aspecte de "bar de tres letras" com jo els hi anomeno, ja saps, de Rosly (això segurament només ho recordem uns quants) i no trobaràs més que canyes de cervessa i algun entrepà.
  També és cert que molts cops arrisques, entres i surt mig malalt del que t'han donat. Però bé, això és cert que pot passar-te fins i tot al més Lázaro dels Lázaro.
  Sigui com sigui, d'aquests pel meu barri hi ha molts... hi ha que fins i tot és preferible no publicar per por que perdi la seva autenticitat.
  Salut!

  ResponElimina
 16. En aquest cas anava ben guiat per la Laura, que és defensora militant del barri de Gràcia (o de la Vila de Gràcia). El dia que em va convidar a la seva visita guiada de l'empresa Cultruta, em va sorprendre moltes de les coses que vaig descobrir.


  Jo no soc especialment curiós i vaig anar-hi amb el meu escepticisme habitual i a l'acabament de la visita, estava sorprès de lo que m'havia agradat. I aquest bar em va fer gràcia a partir de les explicacions de la Laura i el vaig apuntar a "pendents".


  Salutacions!

  ResponElimina
 17. jo també l'apunto a pendents!!!!! merci Ricard!!

  ResponElimina
 18. Parlant d'arrosos que el de la foto sembla magnífic t'envio uns enllaços que poder t'agradaran:

  https://www.facebook.com/pages/Restaurante-La-Tana/118276314884362?fref=pb&hc_location=profile_browser

  Tinc post d'aquest restaurant:http://cuinacinc.blogspot.com.es/2012/12/sebastian-damunt.html

  A Múrcia en fan molt bons. En una presentació de llibres, un dels autor el xef Jaume Balada, va presentar el llibre el peix de roca, i va dir que del receptari el millor era l'arròs caldòs.:)) per ell, caldós:http://cuinacinc.blogspot.com.es/2011/12/el-13-de-desembre-presentacio-dels-4.html

  Bon diumenge que les hores passant volant!

  Vaig a preparar dinar i netejar les maduixes:))

  pd: de vegades no arribo a tot, t'ho volia dir l'altra dia, aquí queda.

  ResponElimina
 19. Gràcies per totes les referències.


  De fet els arrosos m'agraden la majoria.


  Salutacions!

  ResponElimina
 20. Han cambiat de cooperativa i son un petit desastre sols un menú amb tres de primer i tres segons pro tot a nivell amateur , son cuatre nois pro lamento opinar que no es lo seu aixó de fer mwenjar.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies per avisar Lluis..!!.

   De fet ara no fa massa em van explicar que hi havia hagut un canvi i que semblava que anava a menys, però tu m'ho confirmes ara.

   Poso avís al principi del post.

   Elimina