31 de maig de 2015

9 de la Borriana. (2015) Continua sent el lloc al que vaig més sovint


9-de-la-Borriana

9 de la Borriana





Carrer de la Borriana, 9 (Sabadell)



(darrera del Passeig de la Plaça Major)


T. 937459749 



Com cada any en aquesta època publico alguns dels meus restaurants habituals. Els que em seguiu ja sabeu quins són. Llocs en els que gaudeixo de veritat i em trobo còmode. I avui li toca el torn al meu estimat 9 de la Borriana, a menys de 100 metres de casa. Fa una mica més d'un any el vaig publicar i si ho voleu llegir, només cal que feu clic a Borriana_2014.

Al 9 de la Borriana, vaig pràcticament un cop per setmana al seu magnífic menú de migdia en el que en una prova "a cegues" difícilment endevinaríeu que es tracta d'un menú de migdia de 15€. I ho dic a nivell de sala, ambient, atenció, estovalles (si... estovalles de roba!), canvi de plats a cada servei i també de coberts (si... canvien els coberts a cada plat!). I la seva oferta que sempre inclou una pasta del dia, un peix del dia i la tria habitual amb plats difícils de trobar en un menú de migdia...

Però de tant en tant i quan tinc un dinar més de plaer, com l'altre dia amb el meu amic Jaume, anem a la carta i llavors ja puc comprovar una vegada més, el perquè és un del meu top.

La passada setmana va ser difícil la tria, mirant els plats habituals i la famosa pissarra de suggeriments. Vaig dubtar entre el carpacio de ceps, els ceps saltejats i la coca de sardines, decidint-me finalment per aquest últim, mentre que el meu company de taula ja va anar directament a  l'amanida de llenties amb perdiu escabetxada. Excel·lents els dos primers.


9-de-la-Borriana-coca

9-de-la-Borriana-perdiu

Com segons vam optar per un sashimi de toro amb wasabi i l'excel·lent tàrtar de vedella que és un dels seus plats estrella i que va ser la meva tria.


9-de-la-Borriana-sashimi

9-de-la-Borriana-tartar

Realment els 4 plats estaven al seu millor nivell i la sala com passa sovint totalment plena. Si teniu previst anar-hi,  recomano reserva als migdies doncs correu el risc de trobar-ho ple.

Un dels trets diferencials que fan brillar el 9 de la Borriana, és la qualitat dels seus productes perfectament tractats per la Nuri, que conjuga les seves habilitats a la cuina amb el sentit comú tan escàs avui en dia en molts negocis de restauració . I a la sala molt bon nivell de servei, sense comèdia, però molt atén i molt  eficaç.

En quan als vins tant el Paco (excel·lent sommelier, amb una naturalitat totalment a l'altre extrem de la imatge tocada pels Déus, que donen alguns mediàtics), com el Sergi a la sala, els podeu deixar a les seves mans la tria del vi, amb la seguretat de que sortireu satisfets i no arruïnats. Aquest cop ens va oferir un vi de la gent de Vins del Tros a la terra Alta, que ja coneixia i que va estar en el seu bon nivell habitual. Lo Morenillo, que si feu clic, trobareu més informació.


9-de-la-Borriana-morenillo


Com resum i segons el meu punt de vista


El millor restaurant de Sabadell 

Excel·lent tracte

Cuina amb producte de qualitat i sense artificis.

RQP correcta  en concordança amb els anteriors paràmetres


Si aneu pel Vallés i voleu menjar bé sense massa soroll ni comèdies, aquest és el vostre lloc sense cap mena de dubte. I fins i tot m'atreviria a dir que amb el millor ambient degut segurament  a l’autoselecció natural del públic que hi va. 

I que ningú ho interpreti malament... Ho dic en el sentit de que la gent que hi va, sap apreciar la discreció, el tracte, el bon menjar, el no exhibicionisme... I els que més que el menjar, busquen sala gran per "ser vistos" o adulacions rastreres, ja tenen les seves opcions...  ;)

9-de-la-Borriana-compte

21 comentaris:

  1. Quina casualitat, Ricard, L'altre dia quan vares publicar el restaurant de Cambrils volia fer-te un comentari d'aquest restaurant e Sabadell. Dels teus els que vas i no fallen!
    Un dia agafaré els FFCC i aniré a dinar. No t'ho dic per dir-ho. Aniré. M'ha agradat sempre que has parlat d'ell.
    M'ha agradat com fas esment de les estovalles, i altres impressions, el dinar... un bon post, un bon lloc, a prop. Amb bona companyia.
    Bon diumenge,
    fina

    ResponElimina
  2. Normalment els meus posts, sempre tenen la part descriptiva i entre línies sempre hi algun "torpedo", que en general té destinatari... I he de dir que els reben donat la quantitat d'enemics que tinc dins del sector de la gent que escriuen de restaurants ... :)


    En aquest cas el "torpedo" no anava pel 'pagafantas' de torn, sinó per aquests restaurants moderns, en que sota la capa de la modernitat, ni estovalles (en puc prescindir), ni canvi de plats o coberts...


    Bon diumenge!

    ResponElimina
  3. Com ja saps, vaig estar fa un temps fent un menú de migdia i et vaig comentar la meva idea d'anar a provar la carta. Però després de llegir aquest post, i sobre tot, de veure (i bavejar) el sashimi de toro i la coca de sardines, crec que no trigaré gaire. Espectacular!!


    Abraçada!!

    ResponElimina
  4. Ja saps que si necessites voluntari d'acompanyament de taula o per fer pràctiques de la teva tasca de voluntariat "acompanyar a la gent gran", em tens a mi a pocs metres... I pots fer un 2x1..!!


    Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Que bo és tenir a prop de casa un restaurant de confiança i qualitat.
    Això de la desaparició de les estovalles i creixement de les presentacions en safates és una mica toca-collons. Has de llepar bé la forquilla i el ganivet (si ets tant agosarat de deixar-los a la taula), o tenir-los a la ma entre plat i plat. I de les safates en llocs de plats... "que cansino"! Aquí l'he vista amb una coca, val, ahí està bé, però hi cada presentació...


    Salut!

    ResponElimina
  6. Lo fotut és quan la safata de pissarra conté alguna cosa sucosa i a més regalima... :). per sort la coca no patia aquest problema... :)


    Però el tema canvi de coberts el porten amb total rigor.. Fins i tot amb plats en que quasi no caldria tractant-se d'un menú de migdia. Per això m'emprenya quan vas a llocs que no són de menú i has de demanar canvi de coberts...

    ResponElimina
  7. doncs si,
    D'acord.
    Esperem que sempre quedi algú que ho valori,


    pd. pagafantes=?
    vaig a fer feina
    f.

    ResponElimina
  8. jajaa... que sigui 3x1!!! aquest toro!!! el millor restaurant de sabadell i del top 3 del vallès!!!

    ResponElimina
  9. Lo de 'pagafantas', és un mot despectiu.... forma part de la meva personalitat "C"... #soy_killaco... :)

    ResponElimina
  10. Em sembla que he enganxat alguns dels torpedos dels que parles al comentari de cuinacinc. Restaurants de "ser vistos" a SBD?. Ara mateix em venen al cap dos. I de adulacions rastreres, d'això pel cap baix em venen al cap tres. Però millor deixar-ho per un privat.


    Abraçada.

    ResponElimina
  11. Millor en privat si vols... :)

    I de fet tampoc conec massa a fons l'oferta de Sabadell. Per aquest motiu publico menys dels que realment conec i així no em foto amb embolics que ja en tinc prou amb els que em sorgeixen a Barcelona... :)

    Abraçada!!

    ResponElimina
  12. Em passa com a tu amb el meu poble: anar a Sabadell és tota una excursió, però pot ser només faci una escapada per anar a visitar el restaurant. Seria l'excusa perfecta!. Tot és veu molt correcte i sobre tot, es veu discret, que és una "virtut" de molt agrair.

    ResponElimina
  13. Molt i molt bé el 9 d la Borriana, tant pels seus plats com per la bona feina a la cuina de la Nuri i a la sala del Paco, gran expert en vins i el tracte més que professional del Sergi

    ResponElimina
  14. Llàstima que vinguis tant poc per SBD i els puguis gaudir poc.... !!


    :)

    ResponElimina
  15. Com que som fidels al 9 de Borriana, no cal dir res més, bon tracte, excel·lent producte i autenticitat. A més, tenim el plaer d'haver compartit taula amb tu. "Que más quieres Baldomero?"
    Tema servei al menú, sí i sí, de jove vaig anar a deixar-me el meu primer sou amb una caldereta a Menorca a Es cranc i vaig trobar horrorós que ens servissin una aigua mineral amb ampolla de plàstic.


    O sigui que de porc i de senyor se'n ve de mena.


    Abraçada.

    ResponElimina
  16. Just ho has dit amb lo de porc i de senyor....

    I tal com ja dius, poc més a afegir quan ho tenim prou clar.

    Abraçada!.

    ResponElimina
  17. Manel Xicota Clement3 de juny de 2015 a les 10:36

    Ricard, com ja saps és un lloc que jo també "admiro" i que ara m'ha fet "recordar" que, com tu, amb el teu bloc, hauré de "revisitar"... I més amb un "spoiler" com el teu post.
    Coincideixo, plenament, en tots els teus comentaris, però, per damunt de tot, la tasca de la Nuri, el Paco i el Sergi que són els que fan que, la resta de coses, siguin tan plaents.

    ResponElimina
  18. I allà ens vàrem retrobar després de molts anys sense saber un de l'altre.


    Un molt bon lloc el 9 de la Borriana!

    ResponElimina
  19. tampoc cal passar-se,que despres njo et donen taula,no es broma les ultimes cinc o sis vegades "a loa puta calle"

    ResponElimina
  20. Quina barra Quim...!!. Per anar al Borriana i assegurar taula, cal haver reservat...😄😄.

    Tu et presentés allà a les 14:30 en plan "viva la Pepa"....:)

    Abraçada!!!

    ResponElimina