6 de maig de 2015

Hisako. Un japonès-català de molt bon veure!


Hisako




Londres, 91



T. 629 446 503


www.restauranthisako.com


Author: Esther Meya

(per posteriors consultes, trobareu aquest post de l'Esther a la pestanya CONVIDATS

Amb el títol japonès-català, no em refereixo a l’amo del restaurant Ernest-Dai Fibla Takahashi, barceloní fill de mare japonesa (que també :-), sinó a la cuina que ofereix el restaurant Hisako

A Barcelona hi ha japonesos de molta qualitat, cert, però al final quan dic que em ve de gust menjar japonès, em surt el Shunka... i el Shunka és boníssim, però al final, tot i ser taverna, acabes pagant un compte altet. I tens problemes de reserves. Així doncs, per trobar un bon japonès a bon preu, és complicat. Doncs penso que l’Hisako pot ser una bona opció.  Restaurant petit, senzill, amb cuina molt ben treballada i bona RQP.  I força cèntric, important. Seria bastant un BBB. 

Vam anar-hi a sopar un dijous, ja fa unes setmanes (abans que el publiqués l’Arenós... el vaig llegir recomanat a la Vanguardia i em va agradar el què explicava l’Ernest, el noi que el porta). 

El local és petit però maco, un pèl fosc, decorat típic japo, senzill. Bastant menys fred de l’habitual a aquests llocs (fotos del local de la seva web, perquè em sortien fosques).


Hisako-restaurant-japones-barra

Hisako-restaurant-japones-sala


Mentre miràvem la carta vam demanar sake i edamame (correcte, però no per tirar coets). 
Hisako-restaurant-japones-sake

Jo vaig demanar copa de vi (no tenien massa cosa. Típic dels japos... de vegades menjo amb te, però tampoc tenien el torrat d’arròs que m’agrada).

Vam fer una mica de picar per dues persones: com de primers vam fer el tofu amb ous de truita i infusió de bonítol sec, l’ostra crua amb ous de truita i infusió de bonítol sec, l’ou poché amb gelatina de bonítol i vinagre d’arròs i els makis d’albergínia rostida amb pernil. 


Hisako-restaurant-japones-tofu

Hisako-restaurant-japones-ostra

Hisako-restaurant-japones-makis

Tots els plats molt destacables amb una barreja de sabors molt ben trobades. Cal fer esment a les textures de l’ostra i de l’ou poché, excel·wlents. I a les salses, que són molt especials. L’albergínia el menys interessant, la barreja de sabors deixa un pèl indiferent. 

I de segons vam fer el carpaccio de boví, que no és wagyu, però que era espectacular. El vaig tastar i tot perquè feina una pinta increïble. Molt bé la barreja amb les salses de soja, miso, ponzu, etc... I la ventresca de tonyina bleufin chamscar (¿¿??) amb salsa de garota  de mar (tot el què porti garota, allà vaig directe!). Increïblement bona. 


Hisako-restaurant-japones-carpaccio

Hisako-restaurant-japones-tonyina

Els postres, doncs també típic japo. Sense el mochi...  i sense petit fours, es clar... Però a mi ja m’agraden, perquè no són abundants però em ve de gust sempre acabar amb dolç. Vam fer les trufes de xocolata blanca amb crema de formatge i fruits vermells. Boníssimes. Lleugeres i una textura molt ben trobada. Xicletosa. 


Hisako-restaurant-japones-postres

El compte va pujar al voltant dels 70 euros per dues persones. 

En definitiva, 


un molt bon japonès 

a un preu acurat


que segur repetiré. I això no és fàcil, doncs quasi mai repeteixo...

38 comentaris:

  1. Doncs el poso a la llista de japos nivell dos... es a dir més econòmics...)

    ResponElimina
  2. Esther,
    M'has fet venir ganes d'anar-hi ;-)
    Els postres dels japos sovint són...ejem...que no maten...però això de la crema de formatge i fruits vermells m'ha fet venir salivera jeje


    Felicitats!

    ResponElimina
  3. merci laura! sí, bons postres... i tota la resta!!! molt recomanable! s'ha de reservar, que sempre està força ple....

    ResponElimina
  4. Esther,

    Jo un japonès al que vaig sovint es el 'Sushi Buigas' RQP brutal! Per uns 25€/pers surts, molt, molt bé.

    Si vols un de mes qualitat et recomano el 'On Sushi' al carrer Rosselló, pots surti per uns 50€/pers molt fàcilment.

    ResponElimina
  5. Casualidad o agencia de comunicación, tres blogs de restaurantes de barcelona ahora mismo con este restaurante como última entrada...

    ResponElimina
  6. merci alan! l'on sushi el conec de fa temps...

    ResponElimina
  7. alvaro, no sé los demás... por mí parte ni agencia de comunicación ni nada parecido. yo fui a cenar hace unas cuantas semanas, pero ha coincidido que el post era ayer.

    ResponElimina
  8. Ya supongo hombre, simplemente me ha hecho gracia que mirando los blogs que tiene 'La Cuina del mindundi' en su blogroll aparecía este restaurante en tres de ellos. Y como l'amic Ricard es muy aficionado a comentar las bondades de ciertos departamentos de comunicación de restaurantes de barcelona, pues me ha resultado curioso...

    ResponElimina
  9. Hablo por mí, pero no sé ni lo que es una agencia de comunicación... :-) voy a comer/cenar con mi pareja, donde me apetece, lo pago, nadie me conoce obviamente pq no tengo caché en el mundillo, me voy y si me apetece hago crónica de como yo he comido, tal cual y si a Ricard le apetece lo publica... Y Ricard, por supuesto, no publicaría nada que no fuera "auténtico" en este sentido.
    en todo caso, y sin conocerlo de nada, dudo mucho que el chico que lleva el Hisako tenga agencia ni nada parecido... o quizás si, ya te digo, no sé nada del mundillo, pero por el tipo de restaurante, no parece de su estilo...

    ResponElimina
  10. No calen masses explicacions Esther... el qui ho ha escrit (el que signa Alvaro), sap perfectament que en aquest bloc, no juguem al joc d'agències... Tu coneixes poc d'aquest món, però jo si sé de que va.


    Ni cas... i si continua intentant llençar porqueria sense donar la cara, li esborro el que escrigui, com faig normalment en aquestes situacions. Costa poc fer in clic des de l'IPhone... ;)


    Jo com responsable del bloc, dono i puc donar la cara... Mentre la colla de panxa agraïts i palmeros varis, que pul·lulen per aquí el bloc camuflats amb diferents "noms", no tenen ni pebrots/ovaris per fer ni un cara a cara virtual amb mi... perquè saben que me'ls menjo amb patates... En el fons els mata la p* enveja... :)

    ResponElimina
  11. Que pena tu comentario la verdad, no lo entiendo.

    'Llençar porqueria sense donar la cara' dices. Si está mi nombre y apellido, no se que más quieres.

    Como ya le he comentado a Esther me ha hecho gracia esa casualidad y la he comentado, pero nada, esta visto que no ha sido bien recibido.
    Las otras veces que hemos hablado por aquí, no te había notado este tonito. Esta visto que todo lo que no sea alabarte, no gusta.

    Cap problema, puedes borrar mi tan insultante comentario y tranquilo que no volveré a cometer el error de comentar nada en tu blog.

    ResponElimina
  12. hahaha... Estas al tanto eh?... En pocs minuts ja tornes (quina afició al meu bloc eh)... Pots signar Alvaro Vioque, com podries signar Perico Lospalotes...


    I no l'esborraré... ara em sento generós... Prefereixo deixar-lo visible...

    ResponElimina
  13. homeee és que el teu bloc és adictiu!! i ho dic sense "alabarte"!! 😉

    ResponElimina
  14. Pareu, pareu...!!!... Que tenia previst arribar al milió dissabte i a aquest pas arribaré avui... :) :) :)

    ResponElimina
  15. Hola Esther, queda anotat el lloc per les recerques japoneses a preu raonable de Barcelona. Quan no fem Shunka fem Can Kenji (vam conèixer el lloc pel post del Ricard) i ara ja tenim altra opció. Felicitats pel post i el detall de les descripcions en els plats.

    ResponElimina
  16. Hi ha tants japonesos últimament... i la veritat és que hi ha un nivell prou acceptable en general. Com sempre, hi ha de tot, però bé. Precissament avui comença la Japan Week, però aquest no està...

    ResponElimina
  17. hola alícia!! sí, el can kenji està bé també... ja diràs què tal quan hi aneu!

    ResponElimina
  18. hola!!! sí, japonesos, italians, mexicans i peruans... modes!! 😃

    ResponElimina
  19. Doncs n'hi ha un altre. La gent de Can Kenji han obert Aiueno, just davant, al costat mar del carrer Rosselló.

    ResponElimina
  20. domènec, l'apunto!! merci!!! el tastarem...

    ResponElimina
  21. Si, es un "no parar". Això no és dolent...si fan bon menjar, com els d'aquí.

    ResponElimina
  22. Si, ho tinc anotat a la infinita llista de pendents...

    ResponElimina
  23. Sabia que obrien alguna cosa nova, però no sabia on.


    Gràcies!!

    ResponElimina
  24. juasjuasjuasjuas pronto irá la revelando sus fuentes para que la inviten y ponerse so excited!!!

    ResponElimina
  25. Una mica de respecte per la "revelando" eh?... Que a ella li agrada l'anomenin per Sra Fuentes... :) :) :)

    ResponElimina
  26. Si... no està ni aquest, ni el Koy, ni el Shunka, ni Cal Kenji, ni l'Uribou... pràcticament cap dels que tinc referenciats... :) :)

    ResponElimina
  27. jajajajaja..... muy so excited!!!

    ResponElimina
  28. ufffff... les weeks aquestes són molt tremendes... nada bueno bajo el sol!

    ResponElimina
  29. Ah no?? Vaja... Jo aprofitaré per visitar el Tatami Room. no m'han parlat malament

    ResponElimina
  30. Bona recomanació Esther. És difícil trobar un bon japo a preus baixos i aquest sembla que compleix amb preus raonables. Gràcies!


    Salut!

    ResponElimina
  31. Encara coincidirem amb algú de vosaltres!

    ResponElimina
  32. Però que és això??? Unes setmanes fora de les xarxes i em trobo amb això... No m'havia assabentat de tota aquesta moguda tan divertida. A més, sembla ser que el blogroll del meu blog té el dubtós honor de ser qui ha provocat que aquest senyor faci aquests comentaris. És que ja sabeu que el meu blog és molt influent en el món de la restauració i jo gràcies als ingressos que em reporta la publicitat i els meus links puc viure amb total comoditat... :-))))) He quedat bocabadat i esmaperdut.


    Pel que fa al restaurant Esther, aquest si que l'anoto doncs són rares avis els restaurants japonesos amb el nivell que descrius i amb els preus ajustats que mostres. Casualitats de la vida, aquesta setmana també he fet una bona troballa de restaurant japonès a Sant Cugat anomenat Kitsune (33 € un sopar lleuger per dues persones, no està gens malament...).


    Coincideixo amb el teu bon gust pel que fa a les garotes... :-)


    Salutacions!!!

    ResponElimina
  33. ja veus Jordi... ets el "culpable de tot"... tu i el teu blogroll... :) :) :)

    ResponElimina
  34. el tatami room, normalet... correcte, sí, però no per tirar cohets!

    ResponElimina
  35. gràcies a tu pepa!! ja diràs si hi vas....

    ResponElimina
  36. hola mr culpable!! merci pel comentari!! el kitsune el tinc pendent... me n'han parlat molt bé! merci

    ResponElimina