16 de maig de 2015

Zeruko. Val la pena i no quedareu decebuts

Zeruko-Barcelona
Vista des de la nostra taula

Zeruko




Gran Via de les Corts Catalanes, 654

(a prop de Pau Claris)

T. 935005595

http://www.zerukorestaurant.com/barcelona/


Zeruko ens va agradar i vull confessar que anàvem una mica de catxondeo. Portàvem llegint bastants articles, posts i publicacions, dels que anomeno exciteds i vam dir amb el Jordi Castaño -que en el seu bloc La Cuina del Mindundi, ens mostra el seu punt de vista- d’anar-hi a treure el cap  i si calia deconstruir (ara que la paraula està de moda) , ho fèiem sense manies.

Perquè ja és prou trista la situació de que sigui massa freqüent , que a més soroll de tambors, la decepció sigui més gran. I el crear expectatives que no es compleixen, fa que aquesta decepció es magnifiqui.

Però Zeruko està prou bé. I pel que diuen a la web, és dels mateixos que el lloc de Donostia que porta el mateix nom. El local, el tracte, els menjar, el no sentir-te pressionat per la nova raça de  cambrers que fa tots els intents possibles per inflar el compte, provoca que et sentis a gust i surtis del lloc sense cap sensació d’engany i dient, "cap problema en tornar-hi".

Ens van assignar una taula a l’altell, de la que es tenen vistes a la cuina, com podeu observar a la foto de "portada" i vam demanar plats a compartir. La cosa va anar així,


Zeruko-Barcelona-chipirones
"Chipiron" en la seva tinta

Les torrades de llamàntol i les de vieira (de les que vam demanar 3)


Zeruko-Barcelona-pintxos

Zeruko-Barcelona-pintxo-vieira


El pop amb cansalada i també unes croquetes de formatge Idiazabal


Zeruko-Barcelona-croquetes

Zeruko-Barcelona-pop


L'arròs amb cloïsses (en format petit)


Zeruko-Barcelona-arros

El garrí fet a baixa temperatura


Zeruko-Barcelona-garri

En resum, podem dir que el lloc està bé i el tracte és de primera. Fins al punt en que quan el cambrer ens va preguntar que tal, per una vegada i sense que serveixi de precedent, li vam comentar que havíem entrat una mica de catxondeo i que li confessaven per demostrar-li que ens havia agradat.

I com havia llegit en el post del Philippe Regol, que una persona que estava com de cap de sala, era molt amable i es deia Hèctor, doncs la li vaig preguntar directament si era ell, cosa que el va sorprendre... (Ja veieu que faig cas del Sorrós, que diu s’ha de parlar amb el xef... No he arribat a tant, però ves a saber si un dia m’animo). I explico això, per donar la imatge de lo planer que és el lloc i com demostració de que la cosa va anar rodona, doncs a mi en concret, em costa d'establir aquests links.

El podem definir com 


Pinxos i tapes creatives

Tapes molt aconseguides

Algunes al llindar del trampantojo 

............................(que òbviament vam obviar... :)...)

La RQP és bona

Cèntric però no de pas

..........(la gent s'amuntega en llocs a 5 minuts caminant, però que són de pas)

En resum, que hi podeu anar-hi amb la seguretat de que el trobareu més que correcte i ja veieu la factura incloent el blanc La Vielle Ferme, un vi francès que ja coneixia i que té una RQP molt bona. Com podeu veure vam sortir amb la cartera poc castigada..


Zeruko-Barcelona-compte




27 comentaris:

  1. Al llindar del trampantojo??? Hi havien que directament el superaven, però com sempre dic, hi un públic per tot. Crec que les tapes que vàrem escollir, eren les més clàssiques que hi havien. A veure si algú dels teus lectors ha tastat alguna de les altres, i ens fa cinc cèntims.


    Pel que fa al xerrar amb el xef, crec que hi han xefs que per si mateixos ja conviden a conversar amb ells, tanmateix com d'altres que provoquen una mica de vergonya aliena, quan els veus sortir a fer el "paseillo"... ;-)

    Abraçada!

    ResponElimina
  2. Hola Ricard,
    Jo vaig estar fa uns anys el ZERUKO original de Donostia i valia molt la pena. Espero tonar aquest estiu. Aquest de Barcelona caldrà visitar-ho ben aviat. No és car i els pintxos tenen bona apariència.


    Salutacions!!

    ResponElimina
  3. Sembla que hi ha alguna tapa amb el preu descompensat, com diu el Jordi de la tapa del garrí, però en general es veu prou correcte.
    A falta de viatge a Euskadi, podrem tastar el Zeruko aquí doncs. Gràcies pel post!


    Salut!

    ResponElimina
  4. Ja saps que anant amb mi això del "paseillo", ho soluciono fàcil... A l'estil estació de Cambrils...


    "... yo se lo intento explicar... pero si no me escucha ya no vale la pena que lo intente..."


    Abraçada..!!

    ResponElimina
  5. Espero la teva opinió Alfred amb la comparativa... Jo que soc home menys viatjat, no sabia ni que existia...


    Salutacions!

    ResponElimina
  6. No m'havia fixat amb els preus individuals... Soc des que valoro el preu global i la veritat es que vaig sortir satisfet,,, No vam sortir tips, però tampoc amb gana i 30€ amb un vi agradable, em va agradar...


    Salut!!

    ResponElimina
  7. Jo també havia llegit ressenyes del lloc d'aquelles que espanten. Masses de cop en plan 'masive atak'. Que si els canibals, que si gastronomistas, que si gastronosfera (deuen gastar Damm), que si jo que sé i ja em temia lo pitjor. Però si dius que bé, jo confio.


    Abraçada

    ResponElimina
  8. Bé Carles, com sempre dic em puc equivocar, però vam sortir contents i passant una bona estona. Es converteix per mi en una alternativa de sopar lleuger..

    Abraçada!!

    ResponElimina
  9. Com li comento al Jordi, vam saber de la seva inauguración i de fet ho vaig publicar al facebook com a "nou a la ciutat". El día de l'apertura vaig veure prou coses per la xarxa, però penso que aquestes celebracions no són reflexe de la realitat, per a be ni per a malament. Són situacions fora del que després és el servei de sala, bé sigui perquè un dia normal estan més organitzats o bé perquè sigui el contrari i el dia de la inauguració s'hagin volgut "lluir" amb excesos. Les referències eren bones, ara confirmades per vosaltres.

    ResponElimina
  10. Com que jo vaig a sotracs pel tema de la meva feina, crec que se'm va passar el dia de les xarxes i en canvi em van arribar els avisos de les webs www.gastro_lo_que sea.... :) :).

    Però si que les percepcions van ser prou bones...

    ResponElimina
  11. Ostres... La setmana passada vaig rebre una informació de que havien tingut un problema de papers. Però dijous migdia estava pel centre i vaig anar a verificar-ho. Eren les 12, estava amb la persiana a mitges, però es veia el servi dinant a dins... I vaig deduir que estava obert...

    ResponElimina
  12. Aquestes coses em fan molt ràbia; normalment, quan em passa algo semblant no hi torno. Segurament aquí faré una excepció, perquè el Zeruko de Sant Sebastià va ser un dels llocs que més em va agradar quan hi varem anar, i tinc moltes ganes de "tornar-hi". Però fa ràbia. No és tan difícil actualitzar el Facebook...

    ResponElimina
  13. Imagino que si tenen un problema de papers, volen amagar-ho. Però és mala solució decebre al públic que hi va i troba tancat...

    ResponElimina
  14. Podria no dir res i està igualment d'acord.
    M'ha agradat llegir el post, el que dius i transmets.
    Aniré a Zeruko. Ja t'ho diré.
    He llegit al dos,
    Que bé ho passeu!!:)

    ResponElimina
  15. A nosaltres ens va agradar i tal com perceps, ens ho passem bé... Si hi vas truca abans, doncs en un comentari anterior es queixen de que van anar i estava tancat..

    ResponElimina
  16. Hola Ricard
    Vaig anar-hi ahir i la veritat es que em va decebre una mica
    El primer que haig de reconeixer és que quan vaig a Zeruko a Donosti estic devacances i els biorritmes són diferents, ahir era al midia en dia laborable i ni el cos ni la ment están al mateix nivell
    Però així i tot vaig veure massses ombres
    Vaig anar que encara no eren la 1 del migdia per estar-hi tranquil i la noia que hem va atendre era molt correcte i servicial
    Vaig demanar les tapes i vaig preguntar per vins a copes i em van comentar que només tenien el Ramon Bilbao, quan ho va demanar a barra vaig veure com es barallaven per obrir l´ampolla i com a resultat la primera copa de vi va arribar fins adalt de restes de suro, quan vaig demanar canviar-la a barra ja no hem van mirar gaire bé, a sobre el vi estaba a massa temperatura ambient, cosa que després van solucionar
    Després el dinar correcte, les croquetes(4.15) no em semblen especials, la tosta de llamantol(8.50) tampoc, la de vieiras(5) molt bona, els chipirons(4.10) ok, el Tartar de tonyina(7) collonut, però l´arros amb cloisses(3.70) i el marmitako(6.50) em van semblar bastant fluixos gustativament parlant. De freds vaig demanar la Gilda(3.95)i el Caneló de foie(4.25) que estaba completament resec.
    Tot aixó amb dues copes de vi i un café 58€, tampoc em sembla económic, al Topik per 10E més o al Bardeni per el mateix preu faig un dinar espectacular
    El lloc està bé, les dues cambreres que hem van atendre molt correctes, però no sé si tornaria...
    Salut i endavant amb el blog!!!

    ResponElimina
  17. Hola Sergi,

    Amb el tema vi ja no vas entrar amb bon preu... :)

    Entenc que anàveu dos no amb lo de 58€?

    I la comparativa amb Topik i Bardeni, estic totalment d'acord amb tu. En ocasions penso que sense el bloc, em limitaria a 10 restaurants i sempre aniria als mateixos... Però aquest ens va semblar prou correcte en comparativa a algun fiasco recent tipus Carmelites que havíem patit darrerament ... I mira que anàvem de catxondeo a estripar una mica a la mínima errada.. Vull dir que si ens hagués passat l'aventura del vi, ja hagués començat la festa....

    Salut i gràcies per comentar.

    ResponElimina
  18. Hola Ricard,
    Anava jo solet, quan surto(que surto poc...) homenaje por todo lo alto jejeje
    Per això et dic que amb aquest preu i poc mes m´ho passo de conya al Topik i per al Bardeni vaig sobrat.
    Crec que milloraran e imagino que potser vaig tindre mala sort, però en global fluixet
    La seguent al Matís o al Ohla...

    ResponElimina
  19. Si... si... homenatge total... I amb quasi 60€ a Bardeni, ja exhaureixes tota la carta... "uno de cada..!!!"... :)

    ResponElimina
  20. Hola Ricard,
    Varem anar ahir
    Bé,
    Estava bastant ple,
    Em va agradar, algun detall millorable.
    Vaig veure que hi ha post Àbac,
    El llegiré,

    ResponElimina
  21. El que no veig clara és la zona... Està cèntric, però la gent no passa per allà.


    A veure com va. El de l'Àbac no és meu.. és del'Esther... Jo no vaig a llocs d'aquests... :) :)

    ResponElimina
  22. Bé, hi ha molts llocs per allà.
    Llibreries, bancs, oficines, molts bussos, tots els que van a Pl. Catalunya, Via Laietana.
    Però... si no va de pas.
    Els bons lloc la gent acaba anant exprés. no?

    ResponElimina
  23. Si... però costa guanyar-se la fama... A veure...

    ResponElimina
  24. Bones Ricard, generalment comparteixo les opinions que doneu al blog. Per això mateix ahir ens vam aventurar a aterrar al Zeruko. Les sensacions que en treiem: preu alt pel que ofereixen, quantitats molt raquítiques, carta de vins molt limitada. Salvem la torrada de vieira i el garrí... L´atenció del personal que hi treballa tampoc està a l´alçada d´un restaurant que pretèn ser d´un cert nivell. Cada 2 x 3 passejada cap a fora per anar a fumar dels cuiners mentre sopàvem, descontrol en les comandes i el que és més de traca és el noi italià de la barra que farà perdre molts clients al restaurant per la seva poca professionalitat. Visc a la zona i no m´hi veuràn més, i menys tenint llocs com el Furacu o el Norte pels voltants, per posar un exemple... Salutacions i endavant amb el blog!

    ResponElimina
  25. Ostres... Nosaltres vam sortir contents... i molt ben atesos.... Però ara ja em fas sospitar que no fos que per algun motiu en coneguessin i vagi ser una realitat virtual.


    Precisament amb qui vaig anar comentàvem ja d'entrada l'excel·lent atenció, fins al punt de que quan ja tot acabat i preguntar-nos com va anar, vaig explicar-li que anàvem a buscar errades i llavors vaig confessar que els publicaríem (cosa que no faig mai).


    I t'ho dic perquè no ets el primer que em diu (alguns en privat), que no van tenir la meva percepció... Si és així, lamento haver crear expectatives falses... :(


    No voldria escriure realitats paral·leles com les dels blocaires que entren en plan "hola chicos... os vamos ha hacer un reportage...".

    ResponElimina
  26. Nosaltres vam tastar les seres tapes a Donosti, caldrà visitar el de Barcelona a veure si mantenemos nivell. Com sempre, una referencia el teu blog.

    ResponElimina
  27. Gràcies Antònia!.


    No he estat al de Donosti i aquest ens va agradar... Després he rebut algun comentari en que no estaven del tot d'acord amb la meva opinió...


    Si aneu, ja em dius que tal i així tenim més opinions...

    ResponElimina