21 de juny de 2015

La Capella. Vegetaria en molt bon entorn

La-capella-entrada

La Capella




Parc de Can Gambús, 1

Sabadell





Tenia pendent La Capella perquè tinc  amics que m'havien parlat bé d'aquest lloc i em feia il·lusió provar un altre restaurant de cuina vegetariana, que el meu bloc és una mica deficitari en aquest àmbit. Està ubicat en una zona elevada de Sabadell, fàcilment accessible per la C-58, tal com podeu veure en el mapa.



La-capella-ubicacio

De fet es el resultat de rehabilitar l'antiga capella de la Masia del Parc de Can Gambús, ubicada en un paratge natural envoltat de zones verdes i d'esbarjo.

Avanço que em va agradar tant a nivell d’entorn i de de menjar. I crec que vaig arribar allà el pitjor dia de l’any, doncs vaig coincidir precisament el dia en que feien la festa d’acomiadament del paio aquest que ara feia d’alcalde PSC. Ja imagineu tota la casta PSC de Sabadell (i bastants “bustistes”), amb una actitud  que oscil·lava entre l’antic orgull d’haver “dominat” Sabadell i la ràbia interna d’acabar de ser defenestrats...  Va ser desagradable veure el poc saber estar d'alguns, però per sort van anar desfilant i l'entorn es va normalitzar a l'hora de sopar.

Dit això que algun anònim em recriminarà a l’estil “de jo vinc a llegir de menjar, no de política” i jo el maltractaré (qui avisa no és traïdor...), passo a explicar l'experiència.
La carta és prou interessant i ben indicada per aquells que a més de vegetarians, cerquen plats vegans. Molts plats provenen d’influències mediterrànies i els que vam tastar estaven francament bons.

Anàvem tres i com primers vam compartir uns Guacamoles amb natxos, un Hummus amb pa de pita i un Tzatziki també amb pa de pita (salsa fresca amb iogurt grec, cogombre i menta).

La-capella-guacamole

La-capella-tzatziki

La-capella-hummus

Com podeu veure les tres racions eren prou abundants i com cada un va demanar a més un plat principal, al final no ens vam poder acabar tot. Penso que si aneu dos (que de fet és el meu habitat natural), millor demanar un sol plat per compartir i ja cada un el seu plat principal.

Com plats principals, el Cuscús calent especiat amb verdures de temporada, ceba caramel·litzada, panses i cigrons, el Remenat amb gírgoles i espàrrecs i els Fusilli mediterrània amb pasta tricolor, formatge de cabra, nous, olives i parmesà.

La-capella-couscous

La-capella-remenat

La-capella-pasta

Tal com ja he dit, els plats estaven tots molt ben presentats i el cuscús, que va ser la meva tria, amb les verdures molt ben integrades.

La carta de vins, em va sorprendre en positiu. Val a dir que com fèiem una petita celebració aprofitant el sopar, vam separar els comptes dels plats de la compta de vins, per facilitar qui corria amb cada despesa i al tiquet final no veureu el preu dels vins però que us puc dir que és ben ajustat.


La-capella-Braó-Montsant

Vam començar amb una ampolla de Blau del Montsant que ja sabeu que és un vi que trobo de gran RQP i ja per fer més festa vam continuar amb un Braó que és un vi pel que tinc especial debilitat. Tinc el Braó 2007 publicat al meu bloc de vins.

El lloc com he dit, és molt agradable i espaiós. I una de les gràcies, sopar a l'aire lliure. Si mireu el seu Facebook, veureu que fan diferents activitats com cinema  a la fresca, concerts, algun curset. Podeu estar al corrent, fent un 'like' al Facebook de la Capella de Can GambúsPerò és que hi ha molt d’espai i dona per això i més. També a secció esdeveniments de la seva web, podeu veure activitats programades.

I aquí teniu el compte, que era per 3 comensals i insisteixo que el vi va anar en un tiquet a part. No ens vam poder acabar tot i la RQP és prou bona, doncs no arriba als 20€ per cap. És un lloc com per tornar, que no sempre i ha festa PSC/bustista... :)

La-capella-compte

I podreu gaudir d'una gran panoràmica de la ciutat i les muntanyes dels voltants, a mes de les postes de sol. Es un lloc ideal per relaxar-se a l’aire lliure, prendre una copa, assaborir un bon àpat, i per celebrar tot tipus d'esdeveniments o trobades d'amics. Us deixo amb una vista de nit, que permet imaginar el que he dit.


La-capella-vista-nit

24 comentaris:

  1. Doncs si que el teu blog està mancat de vegetarians i també de restaurants de Sabadell i això fa que s'agraeixi el post pels que tenim afició a les dues mancances. Conec La Capella i es mereixen més difusió. Molt bon lloc!

    ResponElimina
  2. Té lògica... no soc vegetarià i ni tampoc em bellugo massa per Sabadell. El meu bloc reflexa simplement els llocs que vaig... :)

    Comparteixo el que dius de que mereix més difusió. Si t'he de ser sincer, no fa massa que no sabia ni que existia i quan m'ho van explicar, ni vaig entendre on era.

    I en canvi, ara que l'he conegut, penso que és un lloc ben recomanable al que segurament tornaré.

    ResponElimina
  3. Hola Ricard,


    Aquest és un bon restaurant. He anat 2-3 vegades pel migdia i tenen un menñu diari força interessant. A vegades trobes alguns llocs on val la pena oblidar-se de carns i peixos.


    Salutacions,

    ResponElimina
  4. Doncs ja veus... Jo de Sabadell de tota la vida, em vaig assabentar no fa massa de la seva existència. I totalment d'acord en que en ocasions ve de gust allunyar-se de carns i peixos...


    Salutacions!

    ResponElimina
  5. ricard, jo el tenia pendent feia temps i em feia com mandra... vista la crònica, hi aniré de pet! :-)

    ResponElimina
  6. Però no t'allunyis gaire de carns i peixos, eh? Que s'ha de tastat de (quasi) tot en aquesta vida. Fora conyes, tant l'entorn com el menjar i el preu d'aquest, em semblen d'allò més bé. No sé si aniré expressament ja que em queda igual de lluny que Barcelona (que també té una molt bona oferta de restaurants especialitzats com aquest), però el tindré en compte.


    Ja li he passat el link de l'entrada al blog a la meva filla, per quan vagi de visita per Sabadell.


    Abraçada!

    ResponElimina
  7. Bé.... jo tampoc soc cap expert vegetarià eh?.


    D'això tu en saps més....

    ResponElimina
  8. L'entorn l'imagino bonic... el dia de la visita amb els 'bustistes' i a sobre plovia, no vam poder gaudir de l'exterior.... Però ja tornaré....


    Abraçada!

    ResponElimina
  9. Cada vegada conec més gent que sense ser vegetarià estricte defuig de menjar carn a diari, fins i tot la meva filla cada vegada va canviant al peix i casa només menja pollastre de tant en tant (ara que quan surt no perdona el filet al Cafè París ;-))
    Personalment em quedo a mitges, és com menjar de primers... M'agrada molt el humus i el mutabal però després vull "chicha". A Tarragona van obrir un vegetarià fa uns mesos i dues vegades m'he quedat a la porta després de llegir el menú del dia (estofat de boniato, polenta... uf, no em motiva gens) Fins i tot vaig tenir "un novio" uns mesos que era vegetarià i volia portar-me al seu món sense carn però no va poder, ara ni tant sols recordo com es deia el paio...


    Això sí, el lloc i les vistes semblen molt espirituals, molt adients per aquest tipus de menjar lligat a l'esperit, la ment, harmonia amb la natura, bla bla bla :-P


    Salut!

    ResponElimina
  10. Si... de fet fan moltes activitats pel que he llegit...


    Jo també vaig tenir una 'novia' vegetariana ara que ho dius... I tampoc em ve al cap el nom ara... (serem descastats!)... :)


    I de fet la majoria de vespres a casa, quan estic sol, ja segueixo aquesta tendència sense voler... fruites, nous, iogurt... però el dia que venen gent, festa grossa!!


    Salut!!

    ResponElimina
  11. :-) ja et diré què tal quan hi vagi... els plats fan bona pinta!!!

    ResponElimina
  12. els "bustistes" poden amargar qualsevol sopar, fins i tot vegetarià!!!

    ResponElimina
  13. Jo pensava que per naturalesa depredadora, no anaven a vegetarians... :)

    ResponElimina
  14. Hola Ricard, tinc una amiga que s'ha passat al món vegetarià al que li passaré el restaurant, la faré contenta. Però també hi farem una visita el nostre petit comité ja que fa molt bona fila la masia restaurada i les fotografies dels plats.

    ResponElimina
  15. Desagardable debia ser veure la teva cara i a sobre menjar plats vegetarians.
    PD: el teu blog és deficitari en tots els àmbits...

    ResponElimina
  16. Doncs ja espero el vostre feed back... A mi em va agradar...


    Salutacions!

    ResponElimina
  17. No Soc vegetariana nada ni vegana ja ho saps, pero ho contemplo com un menjar mes i soc les que penso que ben cuinats hi ha plats prou bons i saborosos. No descartare mai un restaurant per aquest motiu! Si vinc per Sabadell ho tindré en compte!

    ResponElimina
  18. Jo als dos que he estat, aquest i el Teresa Carles, he menjat prou bé i ho he gaudit.


    Totalment d'acord amb tu...

    ResponElimina
  19. Desconegut per a mi. M´apunto d´anar-hi algun dia aprofitant que cau a tocar de la C58 que la conec prou bé. La veritat és que la RQP sembla molt bona i el fet d´allunyar-se de la ciutat s´agraeix ara durant les nits d´estiu. Abraçada.

    ResponElimina
  20. Si vas ja em dones feed back. I per les nits d'estiu, el seu Face promet...


    Abraçada!!

    ResponElimina
  21. Leku és un bon lloc.
    Vaig ser-hi fa un temps. Tenim un amic que viu molt a prop. I va dir un lloc sorprenen que passa desapercebut.
    Cert ben cert. I ho fan mb.
    Els daus del salmó tenen que estar molt bons.
    He llegit també el post de la Cuina del mIndundi
    Després bici :)
    Fins aviat,

    ResponElimina
  22. Si...caldrà tornar-hi

    Salut!!

    ResponElimina
  23. Bon dia, Ricard,

    M'ha agradat molt aquest lloc.

    Els tres primers plats els que més: Guacamoles amb els natxos, l'Hummus amb el pa de pita i el Tzatziki.

    La presentació i la proposta. No és fàcil per molt eco que hi hagi trobar bons restaurants "verds". Que sàpiga m'han parlat d'un em sembla per Gràcia, (Barna) que ja et diré.

    Divendres!! Les temperatures s'enfilaran fins dimarts fins els 38º-40º així que toca menjars freds.
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  24. Això de tanta calor, m'aclapara.... :(


    Però si que amb la calor ve de gust menjar coses d'aquestes.


    Bon cap de setmana!

    ResponElimina