7 de juny de 2015

Espai Kru. Bon producte amb un pel de tristor


Espai Kru


c/ Lleida 7

(pel barri dels Adrià)


Tocava celebrar el meu aniversari i sempre busco per aquestes “grans ocasions”,  algun lloc diferent, d'aquells que tothom adora  i que normalment em fan una mica de mandra. I dic mandra perquè entrar en un lloc del si  surto sense posar-me ‘excited’, em comportarà tota la crítica i menyspreu dels que l'adoren de manera incondicional, doncs això .... fa mandra.

Ja avanço que va estar prou bé i parlaré de les sensacions (en el meu cas no arriben a “emocions”, doncs aquesta App, no la tinc instal·lada) de cada un dels plats...


Una vista de la sala quan vam entrar a les 21h. Encara que es vegi buida, juro que no vaig anar abans a fer fotos ... :)
Vam començar amb un parell d'ostres "amanides" el seu estil. Prou correctes, però pensar que 3 metres per sota (al Rias de Galicia) les hagués pogut gaudir amb el seu sabor natural, fa que els dubtes comencessin a sorgir ...I unes  ( o millor dit una) vieira molt ben resolta. Aquest plat el vam gaudir...I ara 4 cloïsses... Potser el plat més mal resolt al meu gust. A part de que calia menjar-les amb manual d'instruccions. Primer l'api que a la foto quasi no s'aprecia, després la cloïssa, i acabar amb el sorbet... Però a la primera cloïssa, exclamo... "..però si té gust de pasta de dents..!!...".  Mentre la Marta en canvi exclama..."...Ohhh.... Cloïsses amb sabor menta: fresca i diferent, sense matar gust propi de la peça te toc imaginatiu i potenciador..". Potser jo sempre he estat de sabors naturals, però respecto la diversitat i ha d'haver gustos per tot ... Diuen que fins i tot hi ha gent que utilitzen preservatius amb sabor a fresa o menta   ...  (#que_impresentable_soc!).


Després va arribar un salmó d'Alaska amb 'huevas'. He de dir que aquest em va semblar espectacular. La marta al·lucinava dient que mai havia menjat salmó igual. Jo li vaig dir que tampoc, tot i que havia vist que en venien al Corte Inglés... :)


També un tàrtar de toro súper ben amanit. Aquí si he de treure'm el barret. estava molt bo. Espectacular.


I ja va arribar aquest moll (ells en diuen salmonete) que estava preparat estil cheviche. No m'han agradat mai els àcids dels cheviche... M'encanta escoltar les històries del "perquè" dels cheviches, però per menjar amb gust àcid, ja em va bé al natural... Però tot i això, estava prou bo.I finalment la carn. Un excel·lent carpacio de wagyu que em va encantar i en canvi a la Marta li va semblar excessivament picant, fins al punt de que em vaig menjar jo quasi tot el plat. I és el que dic sempre, que no es pot asseverar massa i menys fer 'crítica' de com caldria fer els plats...El que a un agrada, a altre li sembla defectuós..La Marta va voler postres i li va arribar aquest borratxo. Vaig tastar i prou bo....Però voldria comentar un tema. El servei em va semblar dels més trists que he vist i no dic pas que fessin errades o que no fossin educats, però era molt trist i no parlo d’una sola persona sinó de la gent que va interactuar amb la nostra taula. No sé si són gent en pràctiques, que tot és possible, o si és un problema idiomàtic o si la meva fredor s'encomana... 

També sé que si truco abans  i els dic “os voy a hacer un reportatge”, tot això canviaria, però a en contrapartida em tocaria aguantar la pallissa del “cuidador” que m'assignessin, i llavors a més d'aguantar-lo, descriuria una realitat paral·lela... I ja sabeu que això no va amb mi. Però si... vam sortir amb la idea de "Quin servei més trist!".

La carta de vins, tampoc és massa meravella. De les meves DO's de referència i parlo de la secció de blancs, absència i el poc que hi havia d'aquí, no em va cridar massa, fins al punt de demanar un Alvarinyo d'aquests guais... El jardinet de la Lucia... 

Com resum puc dir que:

Peix de primera qualitat

Està bé per anar un dia

M'alegra que BCN tingui pols turístics com aquest


I el tiquet podria haver estat pitjor....
25 comentaris:

 1. Hem coincidit en algun dels plats demanats i destacats (el moll i el tàrtar), però ara m'has fet venir ganes de tornar i tastar aquest salmó d'Alaska i el carpaccio de wagyu... Molt similar també la percepció que del servei em va quedar.


  Crec que ara mateix és un dels llocs més recomanables de Barcelona.


  Abraçada i per molts anys!!

  ResponElimina
 2. Ei doncs té bona pinta! I els plats, tot i no ser yonkidelpeix jo, mels demanaria. Apuntat! :-)

  ResponElimina
 3. Hola!
  Era un dels llocs pendents...i ara no sé si anar o no :(
  Falta la foto del tiquet ai, ai que potser si que et van convidar ;-)

  Salut!

  ResponElimina
 4. Gràcies Jordi,


  No sé... ganes de tornar no m'han quedat. A mig sopar i amb el nostre estil habitual, ja estàvem morts de riure a mida que jo anava repetint... "Que dur és fer-se el pijo... just 3 metres més avall, menjarien de conya...".


  I quan vaig baixar per anar al wc, vaig passar pel costat d'una taula d'orientals en que el parament era espectacular... i on les cloïsses, anaven sense gustos addicionals...


  Abraçada!!

  ResponElimina
 5. Pinta molt bona i tu que tens formació de cuina, segurament t'agradaria més que a mi.


  Ens veiem dimecres!!

  ResponElimina
 6. Ets digna del bloc... Hi ho dic (i molt carinyosament) per la mala llet... :) :)


  NO em van convidar... :) :)


  Ara si que tens el tiquet. M'havia oblidat..!!

  ResponElimina
 7. Encara no m'he refet i estic plorant de riure, de la teva comparativa del les cloïsses amb gust a menta (o dentífric que dius tu), amb els preservatius amb sabor a fresa... És bona la comparació i amb moltes connotacions.
  De totes maneres, les fotos pinten molt bé!.

  ResponElimina
 8. Hola Carles,

  No em diguis que la comparació no es bona i/o didàctica... :)

  Perquè coi li han de donar gust a menta a la p* cloïssa....

  Abraçada!!

  ResponElimina
 9. Si és que és gairebé impossible que estem d'acord en res xd!!!
  De la carn, val a dir que bona era... Però que no li vaig trobar gust de carn.
  I les cloïsses.... Noi a mi em van agradar!!!
  Les ostres... Bé amb "però" i la resta molt bé... Malgrat l'insipidesa del servei.

  ResponElimina
 10. Ja sabent la teva passió per la menta, pel proper dia em posaré un after shave mentolat (crec que a Puig no en tenen, però ara canviaré de proveïdor... :) ...).

  ResponElimina
 11. Sí que en fa mandra anar a tots aquests restaurants de l'empori ADRIÀ (Tickets, Espai Kru, 1900, Palo Santo,...). Això de pagar 90-110 euros "porque yo lo valgo y me llamo así" no em sembla bé.


  Salutacions,

  ResponElimina
 12. Imagina la que em fa a mi... Però per no dir que no vaig mai i poder rebatre als que diuen "si ho provessis..", de tant en tant en faig un... I ja veus quin èxit..!!

  ResponElimina
 13. Jo també crec que "una almeja tiene que saber a almeja". Tant es vol innovar a la cuina que de vegades es perd el sabor original de l'ingredient.
  A falta de Espai Kru, en faré una ullada pel Corte Inglés ;-)


  Salut!

  ResponElimina
 14. Jo sempre dic que el dia que em cansi de menjar ostres i cloïsses "al natural", ja experimentaré ... Però és que encara no m'he cansat. I quan penso en una ostra, em ve al cap les que vaig menjar el darrer dia a Germans Miquel a Cambrils. Van ser les dues ostres de la meva vida... :)


  I l'ostra de l'altre dia a espai Kru, passa a la llista de plats a no demanar.... I les cloïsses a la llista negativa... I en canvi a la Marta li va agradar... (ves que no sigui per portar-me la contraria)... :)


  I el salmó aquest 'sauvage', ja sigui al Corte Inglés o en algun lloc d'aquest delikatessen, fa el mateix efecte....


  Salut!!

  ResponElimina
 15. Bé, no sembla gens malament!. Pel que dius el producte és molt bó. Clar que, tratant-se de menjar cru, si no fós així malament aniríem!!

  ResponElimina
 16. El producte diríem que està garantit per "Rias de Galicia", just a la planta baixa i amb qui comparteixen serveis com els wc.

  I el que fan l'altre meitat de la societat, és donar-hi tocs creatius. Alguns més encertats que d'altres, tot i que en aquest punt la subjectivitat juga un paper important. L'exemple de les cloïsses "mentolades", n'és un de ben didàctic.. :)

  ResponElimina
 17. Buenas!!! jo avui puc discrepar una mica!!! bieeennn!!! merder!!! :-) el producte és excel·lent, exacte, només faltaria. és del rías... a mi m'encanten els àcides dels ceviches i els peixos tractats rollo una mica japa... tot i que el natural tb m'agraden, però aquestes combinacions m'encanten. i amb els ervei tb discrepo... jajaja... a nosaltres ens van atendre súper amables. hi vam anar al poc d'obrir, estava ple i el servei era molt encantador (han anat a pitjor, veig...). i com ens van veure jalons (imagino) el cuiner estava fent plats fora de carta i ens en van oferir per tastar-los (un, sublim, garota amb alvocat) i sense cobrar-los... coincideixo: la sala és molt tristota... puges a aquell altell i sembla que sigui com un afegit estrany... però jo sí repeteiria, sense cap mena de dubte! i de preu, per com menges, molt bé. el rías costa el doble!!!

  ResponElimina
 18. Ara que ho dius la sala tb és trista.... :)


  I els peixos m'agraden al natural, a lo "japo", però es cheviches, mira que ho intento, doncs voldria trobar-hi la gràcia, però mai aconsegueixo satisfacció ... Aquest moll estava bo, però ara mateix no em provoca cap desig de repetir i en canvi el tàtars de toro, el mateix salmó o el carpaccio, ara mateix...

  ResponElimina
 19. Doncs per molts anys!!
  Sembla que ho vareu passar bé i el dinar va estar també mb.
  M'agrada el salmó o sigui que apuntat.
  Un nou estudi diu que la música ajuda als treballador a tenir millor estat d'ànim.
  poder feia falta música o ves a saber.
  Merci!

  ResponElimina
 20. Gràcies!


  No crec que la música ho arreglés... :)


  Salutacions,

  ResponElimina
 21. ai Ricard! m'has arribat al cor amb això que sóc digne del teu bloc ;-)

  Jo esperava portar al company per una celebració especial aquí..i ara no sé que dir-te, un aniversari és per gaudir del menjar i de l'ambient i si mengem bé però sembla que estiguem en un convent...passen les ganes de festa!

  Vam anar fa dos anys al Pakta i a ell li va encantar el rotllo peix/ceviche jo vaig acabar fins al...monyo! en fi, com tu dius, hi ha gustos per tot!

  ResponElimina
 22. Just... hi ha gustos per tot... Va estar bé la majoria de plats i amb alguns molt bons. Però crec que si torno a trepitjar el carrer Lleida, em quedaré a la planta baixa.... :)

  ResponElimina
 23. Laura, per mi el Kru és mooolt millar que el pakta! tot i que el pakta em va agradar força. el kru té més nivell!

  ResponElimina
 24. alfred, entenc en part el què dius... però no tots estan en 90-110 euros...

  ResponElimina