14 de juny de 2015

Fonda España. Una mica com el nom... més fatxada que contigut :)

Fonda-Espana-vista

Fonda España




Sant Pau, 9 (Liceu)




T. 935500010




www.hotelespanya.com/ca/restaurant-fonda-espana/


La Fonda España, és un local que per ell sol ja mereix la visita. Sales amplies, taules espaioses i entorn ampul·lós. Si aneu no us perdeu d'observar l'esplèndida xemeneia d'alabastre que presideix la sala d'estar/bar de l'hotel, modelada pel cèlebre escultor Eusebi Arnau i ubicada just entrant a l'hotel, a la sala de ma esquerra. 



Fonda-Espana-xemeneia

Es d’aquells llocs que et guardes a l’agenda per si un dia tens un sopar o dinar en que cal conversa tranquil·la i sense tenir taules enganxades a la dreta i a l'esquerra.

El menjar és correcte i aquí si que vull filosofar una mica, sense que se'm mal interpreti. Simplement bo-correcte, però sense arribar a l'excel·lència. Potser els que freqüentem sovint restaurant, anem pujant el llistó (això els que paguem el compte i no hem d'escriure gat per llebre). I mirat des d'aquest punt de vista és quan qualifico el menjar com bo-correcte.

Però aquest mateix lloc pot semblar de gran nivell per algú susceptible d'impressionar-se per l'entorn o si li expliquen que està assessorat per Berasategui  (ahhh si... aquell cuiner que surt a la tele..). I segurament  jo mateix degut a l'entorn, ja soc més exigent que quan visito restaurants habituals del meu habitat natural, en que tot l'embolcall és més senzill.

També als vespres ofereixen un menú de 27€ amb prou bona pinta, però que pels que no prenem postres, ni tampoc volem el vi de la casa, pot convertir-se en desaprofitat. I per això vam anar a la carta. Com primers vam agafar uns pèsols de Llavaneres  ofegats amb botifarra negra i cansalada que no van provocar cap entusiasme especial... (per mi que no eren de Llavaneres ... :)...),  i unes croquetes de pernil (si, ja sé que fa pobre, però m'agraden les croquetes i comparar-les...), que sense ser el ‘must’ de les croquetes, estaven prou bé.


Fonda-Espana-pesols

Fonda-Espana-croquetes

Com segons vam anar de peix. Turbó en el meu cas i calamarsons en la seva tinta el Jordi, que en aquest plat si que va manifestar que estava excel·lent. El Jordi el té publicat aquest lloc al seu bloc La Cuina del Mindundi, d'una visita anterior.


Fonda-Espana-turbo
Fonda-Espana-calamar

A la carta de vins i havia el Nelin, que és un dels meus blancs preferits i amb allò d’un dia és un dia (en botiga està pels 30€), el vaig demanar. Però darrerament porto com una maledicció, que quan demano un vi no massa popular d'una carta, ja sé que el cambrer tornarà apurat dient el que ja imagineu diu... Vaja, que vam acabar prenent un Dido de la DO Montsant, que està bé, però no és el mateix. 

Potser el que més m'emprenya en aquestes ocasions, és que a manca del vi, et volen col·locar un altre directament, sense deixar-te l'oportunitat d'una nova tria... Potser per por a que em fixi en un altre que també estigui exhaurit. Però ho resolent malament i donant per suposat que saben més de vins que el client...

Com resum podem dir:


Edifici majestuós

Sala amplia

Bon servei

Menjar correcte


I aquí podeu veure el tiquet, sense postres i sense Nelin.... :(


Fonda-Espana-compte

24 comentaris:

  1. Bon dia Ricard,

    He passat moltes vegades per davant, i sempre penso un dia aniré. Em sembla que "La meva Barcelona" té un post també.

    Els pèsols ja van de baixa.. poder encara en troben però és difícil.
    Et Turbó un bon peix.
    Miraré també la Cuina del mindundi.
    A veure si publico un post que ja toca el tinc mig prepararat però abans haig d'incloure una ressenya d'un altra tema

    El vi va fallar però veig que a la nota no faltar el Vichy :) Soc també una fan.

    Res afegir,

    Bon diumenge!

    PD: Facebook C5 vaig anomenar el teu blog en Zeruko.
    ObservaciónGatsronomica ha publicat post del Motel i com fa poc vaig escriure també un post volia escriure-li un comentari.
    Tu saps perquè el sistema de wordpress de vegades no deixa publicar?. Poder és un tema de compatibilitat de blogger-wordpress.?
    T'ho demano perquè em sembla que saps una mica.
    Gràcies,

    ResponElimina
  2. Per lo dels pèsols hi vam anar pel maig...sempre vaig amb retard.. I el turbó m'encanta, però ja és bo en si mateix i poc mèrit cau al cuiner...


    Gràcies per la referència a Face... no l'havia vist i per això no havia dit res.
    No entenc el tema WP?. A que et refereixes?. On no et deixa publicar?.

    ResponElimina
  3. Per lo dels pèsols hi vam anar pel maig...sempre vaig amb retard.. I el turbó m'encanta, però ja és bo en si mateix i poc mèrit cau al cuiner...

    Gràcies per la referència a Face... no l'havia vist i per això no havia dit res.
    No entenc el tema WP?. A que et refereixes?. On no et deixa publicar?

    ResponElimina
  4. Fa goig el restaurant! El menjar no tant, dius... sembla una mica com les meves últimes cites. Badam tss...

    Les croquetes, tu que ets de comprar pel que dius... com les consideres? :-)

    Tema carns, que jo sóc bastant... hi havia algo interessant?

    Servei de pa... és algo que a mi em posa de mala llet.

    El turbot què tal? Els calamarsons ja es veuen que bé (millor que els del Zeruko, la veritat hahaha. Per cert, publicaré entrada en breus)

    M'apunto lo del Nelin, que de blancs vaig una mica peix i per engrescar-me només conec el Belondrade.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Jo hi vaig fer el menú degustació farà unes setmanes, i en general tot va agradar força i el xai em va semblar sensacional. El local és realment molt maco i la terrasseta de l'hotel per fer el café i els petits fours doncs estan molt bé també ) Veig que els preus dels vostres primers pel tipus de local que és, no són massa cars.


    Al Llamber hi has anat? El recomanes?)

    ResponElimina
  6. Al sortir vaig pensar que si tornava (pel tema de lloc tranquil, poder parlar i/o dinar de feina), tiraria pel menú... La veritat es que pel que vam menjar, si li suméssim postres, passàvem de la barrera psicològica dels 50 per cap...

    Al Llamber vam estar ara fa un parell d'anys...No he tornat, però en tinc record correcte. El tinc publicat a:


    www.restaurantscat.cat/2013/04/llamber-barcelona-Born.html

    ResponElimina
  7. Ays, pots dir-me radical però aquest nom ja em tira cap enrere :-) Aquesta marca cada vegada perd més credibilitat. I si a sobre, l'embolcall és millor que l'interior...

    Salut!

    ResponElimina
  8. Com ja vàrem comentar, potser no és dels llocs que repetiria per gust, però si que crec que està bé conèixer, en primer lloc per l'entorn (ja sé que no es menja però té el seu encant) i en segon, per la seva cuina, que de fet, si fas el menú, tampoc et surt tant car. I el dels diumenges, crec recordar que estava força bé de preu i incloïa una visita per les sales més emblemàtiques de l'hotel. L'assessorament de Berasategui es nota a la cuina, i tot i que tampoc em posen palote els xefs (a part del Jordi Cruz, que està mazao...), crec que aquest és dels més terrenals que hi han en aquest univers mediàtic.


    Abraçada!!

    ResponElimina
  9. Marca España.....:)


    D'aqui el títol.... podria haver dit façana... però he dit fatxada...


    Però et dic una cosa, portes 'guiris' (dit amb tots els respectes) a sopar aquí i es queden 'pasmaos' amb el local... Jo abans quan em venien gent de projectes europeus, es portava a Sr. Parellada i ja al·lucinaven amb la sala... imagina que els hagués portat aquí...


    Salut!!

    ResponElimina
  10. Glups.... amb lo del Cruz.... !!!


    Ja no em trec la camiseta, que al·lucinaries amb les meves 'tabletas'....

    ResponElimina
  11. Hola Ricard,


    No et preocupis per les croquetes, També és un plat que sempre demano, si tinc referència de que són bones. Els segons tenen prou bona cara i el lloc sembla bonic. Queda anotat.


    Salutacions!!

    ResponElimina
  12. Es que ja quasi faig l'autodefensa..... :)


    La veritat és que en ocasions m'atipo dels típics comentaris..."un gurmet mai demana croquetes".... Pos jo no soc gurmet... :). Ja vaig a sopar i divertir-me...


    Visca les croquetes (bones)


    Salut!!

    ResponElimina
  13. Ohhhhh!!!! Jo com la Pepa... Si no fos pel nom...
    El local increïble!!
    Per cert sóc guira i tinc que baixar a la capi.... 😜

    ResponElimina
  14. Déu nos en Guard...!!.


    Mira que ets "canalla".... :)

    ResponElimina
  15. Canalla???? Noooo, aquesta no sóc jo.... Bé, tal vegada una mica, però en tot cas només en distàncies curtes 😜

    ResponElimina
  16. bandera de rendició.....

    ResponElimina
  17. Ostres quanta gent et segueix!! del matí fins ara!! i amb fotos :)
    No m'he fixa't que vares anar al maig.
    Bueno, el turbó, és bo, la pnxa, l'oli i la sal i el punt de cocció no?
    Bé, Ja se m'acaben les piles, Bona setmana, Seguim.
    Respecte al tema w.p , A veure si t'ho sé explicar:
    quan vas a escriure només posar el email.. ja posa el teu nom a sota la teva pag web o blog ho poso tot i quan faig clic a pulicar diu que el comnetari ja s'ha publicat abans. no sé ho he provat diverses vegades tancant i tot el sitema i no hi ha manera. Sap greu però de moment he decidit no perdre més el temps.. queno arribo mai i sempre em queden 1001 coses per fer.
    Gràcies, fins aviat,

    ResponElimina
  18. No sé massa que contestar...Són coses que poden ser degudes a diferents situacions.


    Salutacions!

    ResponElimina
  19. Nosaltres vam anar fa un parell d'anys (http://piltrafillasfood.blogspot.com/2013/03/fonda-espana.html) i vam sortir amb la mateixa impresió, que sense menjar malament tampoc va ser per llençar coets, i que el millor de llarg era l'espai, i això no es de llarg el que més em miro o recordo d'un restaurant.

    ResponElimina
  20. Veig que estem d'acord.... Vaja, que quan faig inventari dels escrits que havia llegit i recordava, en els que tot eren elogis, pertanyen a l'espècie dels que a) van convidats b) si no fan bona crònica, no la cobren.... Que haberlos los hay... :)


    Salut!!

    ResponElimina
  21. El tinc pendent per recomanació del Jordi precissament. Ja saps que la opció de restaurants d'hotels m'agrada molt, bon menjar a bon preu que a un restaurant segur que pujaria més. Per cert, han sigut els guanyadors del concurs de tapes del tast a la rambla, amb un caneló de pollastre de corral amb ou de reig...Un altre dels infinits pendents.
    Ah, estic d'acord amb tu amb això de cada cop més és dificil que les coses t'impressionin, just ho comento a una de les entrades o ho comentaré, perquè ja no ho recordo. No és una qüestió de butxaca, sino de criteri i d'experiència!!
    Salut "canalla" :)

    ResponElimina
  22. Tu fas més cas del Jordi que de mi... Li tens preferència... :)


    Lo de la tapa guanyadora, ho vaig llegir de tu... ja saps que jo estic una mica desconnectat dels street-food...


    I això... només falta que em diguis "canalla"...!. Que només en soc a "distancias cortas".... Aisss... com torni a passar la Marta per aquí, la lia... :)

    ResponElimina
  23. La Marta no m'ho tindrà en compte!!! :)

    ResponElimina