17 de juny de 2015

Tandoor. L’hindú hipster


Tandoor



Aragó, 8


T. 934 25 32 06

www.restaurantetandoor.com

Author: Esther Meya

(per posteriors consultes, trobareu aquest post de l'Esther a la pestanya CONVIDATS)

Feia molt de temps que tenia pendent el Tandoor. Tothom en parlava meravelles i aprofitant un diumenge tonto de platja a Barcelona, en què l’oferta culinària decau estrepitosament (això seria un tema a tractar seriosament... una ciutat com Barcelona, es pot permetre tenir tancat un % tan alt de restaurants en diumenge? Jo penso que no), vam anar cap allà. Creuant tot Barcelona, perquè queda molt a prop de la plaça Espanya. 

Quan entres al local ja veus que no és un hindú típic. La decoració és més rollo Sant Antoni hipster cool que els ors i daurats habituals... Tot i que la sala de dins estava com desmanegada, rollo industrial però com cutre (després vaig saber via instagram que l'estan acabant de decorar... ok, esperarem).


Tandoor-vista

Tandoor-entrada

Tandoor-decoracio


També veus que no és típic quan et porten la carta. Grafisme rollo carrer Parlament. Només faltaven les barbes poblades. 


Tandoor-carta

Doncs sí, entre el públic (mooolt heterogeni i disseccionable. Molt divertit!) hi havia algun hipster, força hindús (a tenir en compte), grup de quarentones que els hi agrada Bollywood, alguna família convencional i nosaltres.  

Estava força ple i diríem que el servei no era d'una simpatia desbordant. La meva opinió. El meu company de taula pensa que van ser correctes. Però vam començar amb mal peu perquè, tot i saber què volíem demanar, ens van fer esperar el torn després de dues taules que havien arribat abans però que encara estaven decidint. Això la mare del cuiner... la que surt a totes les propagandes! Curiós...

Per tant, paciència, beguda al canto i pa i salsa! I a esperar! Vaig demanar un Mango Lassi (batut) molt bo (perquè els vins eren terrorífics -carta a millorar de forma alarmant. Serà molt fàcil millorar-la...) i el partner va demanar cerveses.


Tandoor-batut

Tandoor-salses

Quan vam aconseguir demanar, van trigar una mica a dur els plats. És cert que el restaurant estava ple, però veies que faltava algun que altre cambrer. No hagués anat malament un/a més. I si la cambrera (la que era simpàtica) hagués parlat algun idioma del sud d’Europa, hagués estat fantàstic! El cambrer que parlava castellà anava molt per feina (massa i tot).

Vam demanar 4 plats, 3 primers i un segon, ja que els primers eren més diferents i tots tenien molt bona pinta. I ens ho van portar aprox tot junt, el qual va estar bé. Quan veus els plats tens clar que el xef ve també (allò de “beu d’altres fonts” va a ser que no...) d’alguna cuina diferent a l’hindú (ha estat uns mesos al Tickets). 

La teca: kebab vegetal amb maionesa de menta. Molt bo de sabor. Però pel meu gust, pèl excés d’oli en el fregit. 


Tandoor-kebab-vegetal


Baignan Bartha (albergínies planxa amb formatge de cabra sobre pa naan). De primera! Una barreja de sabors molt aconseguida. N'hagués menjat unes quantes més... 


Tandoor-alberginies


De currys, el Gosht Madras (xai amb curry de madràs masala) amb el seu arrosset blanc (bawati chawal). Em diuen que excel·lent: la salsa era espectacular! Els currys diuen que tots els fan molt bons. 


Tandoor-curry


I, per mi, el plat estrella, per diferent de sabors i de textura. El Dahi Papdi (cruixent de farina de cigrons amb iogurt especiat i tamarinde). La foto no li fa els honors perquè es veu com una pasteta... i ho és, però s’ha de tastar obligatòriament! Barreja excel·lent de contrastos de sabors i textura entre el cruixent i el iogurt. Plat sorprenent. A aquestes alçades, no és gens fàcil sorprendre. 

Tandoor-Dahi-Papdi


Sí que cal destacar que potser les racions són un pèl ajustades, tot i que el tipus de menjar atipa força, depèn de qui vagi ha de demanar algun plat més. 

No vam fer postres, tot i tenir la intenció inicial, perquè vam estar esperant que algú ens vingués a preguntar si en volíem.... I, per tant, ni cafès, tè o similar. Directes al compte. 


Tandoor-compte

I molt bona notícia. Ajustadíssim de preu. I una RQP increïble. Per segona crònica consecutiva (ja no sóc tan Rottenmeier) asseguro que repetiré!! 

En definitiva, quan arrangin del tot la sala de dins, serà un BBB (bueno bonito barato) so excited sense cap mena de dubte. 

La pregunta del milió és: visto lo visto, el Tandoor és, doncs, el millor hindú de Barcelona com afirmen molts bloguers i crítics? Doncs no sé si el millor, ja que hi ha alguns altres hindús destacables a Barcelona (Om India, Bembi, Sindur, etc...) però entre el top 3, segur. I el que està més actualitzada la cuina, també sense cap mena de dubte, que per mi, té un valor afegit important.

17 comentaris:

  1. inauguro comentaris!! merci ricard! i a veure quin dia t'apropes a saludar mare i fill! ;-)

    ResponElimina
  2. No sé si te'l compraré pas aquest... I això que el tinc a cinc minuts caminant des de la feina i per aquest preu, la veritat és que no trobo gaire oferta destacable pel barri. Ja havia sentit comentaris del lloc, però per a mi, és una gastronomia totalment per descobrir.


    Imagino que si tinc ocasió d'apropar-me amb algú que la conegui, sempre serà més positiva la experiència. Ja t'explicaré si em decideixo a anar.


    Salutacions!

    ResponElimina
  3. jordi, jo et diria que t'hi acostis i tastis! les plats són accessibles i molt bé de preu. a banda, deu ser del milooret del barri... i ja ens expliques... ;-)

    ResponElimina
  4. Però el que no fessis foto a la mare estil Sorrós, no té perdó....:)

    ResponElimina
  5. jajaja... no estava el forn per bolls... la mare és qui no ens va voler prendre nota abans de l'ordre d'arribada... gggrrr...

    ResponElimina
  6. jordi, suposo que el ricard t'acompanyarà gustós a la teva aventura hindú!!!

    ResponElimina
  7. Igual si la mare està sense compromís fem un arreglo amb el Jordi...:) :)

    ResponElimina
  8. la mare està de bon veure!! :-)

    ResponElimina
  9. Ohhhh... Així més fàcil m ho poses.... Ara cal esbrinar sinestà lliure de compromís, que el Jordi es un paio legal.... :)

    ResponElimina
  10. Jo crec que tampoc te'l compro, com diu el Jordi. No m'agrada gaire el curry, ha de ser en dosi mínimes, encara aguanto el vermell.
    No dius res del picant, i això en els tres llocs que he tastat jo (Madrid i Tàrraco) és una opció a escollir a alguns plats. Vaig al·lucinar amb el nivell picant que vam demanar uns companys de taula (ells són de la Índia i el Pakistan), no sé com troben gust al plat.
    Els postres acostumen a ser per escalar l'Everest!!! Ara en època "pre-bikini" millor evitar-los ;-)


    Salut!

    ResponElimina
  11. Jo era fan de l'antic Tandoor, quan estava situat al carrer Calabria. Era un restaurant indi sense pretensions estètiques però amb una cuina de molta qualitat (havia sortit al Karakia). Vaig anar amb uns amics no fa gaire i vaig descobrir el trasllat i el canvi de cara. La veritat ens va decepcionar força. Menys qualitat del menjar, menys quantitat i més preu. Una pena. Sembla que les ganes de ser "fancy" i hipster han anat en detriment al menjar i al servei. RIP Tandoor...

    ResponElimina
  12. nestor, quin greu, doncs... sí és cert el rollo intent cool. però trobo que deuria der espectacular abans pq el vaig trobar molt bo i bé de preu. això sí, racions justetes...

    ResponElimina
  13. El conec perque vaig anar a una celebració solidària organitzada per Belle Barcelone, una noia Hindú que pels nadals va fer un acte solidari per la fundació Vicenç Ferrer on Tandoor va ser el lloc escollit, però no era un moment on es poguéssin treure conclusions, encara que ells posaven alguna cosa de menjar i estava bó, no era "anar a dinar". Si que em dona moltes garanties la Joyti, la noia aquesta del país i sempre recomana que es menja molt bé i, sobre tot que és autèntic menjar "seu". Ho tinc pendent de fa temps perquè a més crec que el menú diàri son uns 10 ó 11 Euros!.

    ResponElimina
  14. Lo de "l'hindú hipster" m'ha encantat hahaha. Així doncs, val la pena. Mai he tastat aquesta cuina, seria una bona opció per desvirgar-se doncs. M'apunto els altres que nomenes al final del post.

    ResponElimina
  15. jajaja... sí, tasta'l!!! ja em diràs...

    ResponElimina
  16. Hola Esther, vaig tard però els finals de curs de les famílies nombroses són horribles... Queda anotat, si tu dius que està en el top 3 es tastarà, a casa sí que som de curry i ara que tenim els plats ja recomanats, caurà tard o d'hora (si més no quan tornin a obrir les escoles...) :)

    ResponElimina
  17. hola alícia! ja imagino.... a tope! :-) està molt bé! tasteu-lo! ja em diràs què us sembla... quan torni a obrir les escoles! jajaja... una abraçada

    ResponElimina