28 de juny de 2015

Topik. (2015) Un dels llocs on menjo més a gust


Topik-vista

Topik



València 199 

(Aribau- E. Granados)

T. 93 451 09 23




Les darreres setmanes, he publicat alguns restaurants dels que en soc client habitual. I tal com ja he comentat, seria injust no parlar-ne per lo menys un cop l’any, quan setmana darrera setmana vaig publicant llocs, dels que realment en hi han que pocs que aportin res positiu. Seria injust deixar els meus preferits en l'oblit.


Aquesta setmana toca Topik que per a mi és un referent i com sempre dic, dels llocs on menjo més a gust. Soc client del seu increïble menú de migdia del que pots sortir totalment sorprès i també dels menús més gastronòmics o carta.

Avui relataré el darrer sopar que vam fer amb el Jordi Castaño, de La Cuina del Mindundi, en el que vam optar per un dels menús típics de Topik en que ofereix sis tapes creatives i acaba la festa amb un plat de carn, un arròs o un plat de peix a escollir.

He de deixar clar que jo a Topik, jugo amb avantatja doncs l’Adelf sap perfectament els meus gustos i ho té més fàcil que amb un client desconegut. I per tant és dels llocs en que em permeto dir “porta el que vulguis” i aquest “que vulguis” pot incloure productes com el calamars cru (per esmentar un exemple), que molta gent no suporta per la seva textura i que ja imagino no atreviria a servir sense consulta prèvia. Però tinc clar que amb clients més anònims, és menys agosarat.

Aquí teniu la mostra del festival que vam compartir amb el Jordi,

Ostra en salsa ponzu i ikura. Sempre diem amb el Jordi, que un dia hem d'anar a fer una degustació d'ostres allà.


Topik-ostra


Garoina  amb guacamole, algues i medusa. Contrast de sabors espectacular


Topik-garoina

Caneló fred de calamar, cogombre japonès i percebes. Va ser el plat que menys ens va sorprendre, per poca intensitats de gustos. I a sobre vaig 'sorprendre' a l'Adelf amb un comentari d'aire escatològic, relacionat amb l'aspecte exterior del plat... :)



Topik-calamar

Tempura d'arengada. No podeu imaginar com vam gaudir la senzillesa d'aquest plat


Topik-arengada

Flor de carabassó plena de brandada de bacallà i romesco d'algues. Excel·lent contrast


Topik-carabasso

Galta de tonyina a la brasa de carbó de Jack Daniels. M'encanten aquests preparats amb talls menys coneguts de la tonyina. En un dels show cookings que organitza   periòdicament, fins i tot vam tastar el cor d'aquest peix.


Topik-galta-tonyina

Hamburguesa de cranc fregit i salsa thai. Un toc d'humor presentant-nos aquest plat que algun problema li ha comportat, degut a malnom que li han atribuït els clients.


Topik-burguer

Garrinet de Jabugo cuit a les 24 hores. Realment excel·lent i amb un acabat cruixent.


Topik-garri

Selecció de formatges. No vam prendre nota dels noms, però van ser un bon final de sopar i més per gent com nosaltres, que el dolç ens defuig una mica.


Topik-formatges

En resum, que va ser un autèntic festival a un preu de menú de 33€. Per gaudir més del sopar ja ens vam decantar per un DO Montsant i en concret un Cabrida  2010 que és una de les meves garnatxes de referència. Gran feina la de la gent del Celler de Capçanes..!. Va costar 42€ el vi, que he de dir que és un molt bonpreu, sense massa marge en comparació amb el preu de celler.

Topik és un lloc ben curiós que té grans admiradors i també alguns enemics. A tall d'exemple, un dels meus anònims més desequilibrats, té com una fixació contra aquest lloc i fins i tot m'amenaça (pobre angelico), quan li esborro els seus desequilibrats (i en general grollers) comentaris... Tampoc és tant anònim doncs sempre escriu de la IP 90.170.245.1 i ho fa sovint en diferents restaurants del meu bloc.

Però si que és cert que  l’Adelf té alguns enemics actius... però com en aquest aspecte estem agermanats (i crec que el guanyo en quantitat), potser per això em cau molt bé aquests restaurant i puc dir-ho amb convicció i amb l'autoritat que em dóna el fet de pagar sempre la factura, que és dels llocs en que menjo més a gust...

Topik-compte

Com resum del lloc puc dir:


Molt bona cuina amb plats sorprenents

Alguns plats d'influència japonesa, arrelats al nostre entorn

Excel·lent carta de vins i molts de proximitat

Menú de migdia espectacular

27 comentaris:

  1. Bones!
    Ja saps que quasi sempre coincidim, et respecto i espero que ens seguim portant bé molt de temps ;-)

    Fa pocs mesos, un dimecres al vespre, mentre que la majoria de locals estaven plens, Topik estava quasi buit. El sopar va anar de mal en pitjor: van negar que un vi servit coixejava, el menjar no estava a l'altura (el famós steak que ja havia provat i era fantàstic aquest cop era decebedor). El més sorprenent és que a l'inici els meus acompanyants van saludar una altra taula que semblaven de la casa, pel que els de Topik (suposo) deurien saber que els meus acompanyants eren del "gremi"; especulació: el problema és que vaig anar amb gent del gremi?

    No vaig presentar-me com la teva guest Blogger i potser la cosa hauria millorat, però això no és el meu estil com tothom pot imaginar!

    Per no fer mala sang, públicament proposo que un dia hi anem plegats (i qui més vulgui s'apunti) per treure'm el mal cos que s'ha m'ha quedat!

    Abraçades!

    ResponElimina
  2. Ara verificaré que no siguis la de la IP 90.170.245.1 .... :) :) :)


    Que si ho ets has begut oli... :)

    ResponElimina
  3. ricard, bavejant amb la garoina!!! i la burger de cranc!! anb ganes de tornar-hi!!!

    ResponElimina
  4. Núria Aymerich Rocavert28 de juny de 2015 a les 16:12

    Ricard, estic totalment d'acord amb tu. Realment el Restaurant Topik és un molt bon restaurant.
    El conec per tu i realment quan puc anar-hi el gaudeixo molt. Tracte molt bo, Bona RQP i un menjar impecable que surt del que es troba cada dia a tot arreu i avorreix. Té un punt innovador, molta qualitat, ben tractat, cuidat... A mi és un dels que més m'agrada!

    ResponElimina
  5. Hola Ricard,


    Jo he dinat tant de tapes com de menú diari i sempre amb bons resultats. Tenen un menú diari dels millors de Barcelona.


    Salutacions!!

    ResponElimina
  6. La veritat és que vam gaudir-ho molt i dijous tornem a un festival d'aquells amb maridatge, que organitza al voltant de la tonyina.

    ResponElimina
  7. Ho has definit molt bé amb "menjar impecable que surt del que es troba cada dia a tot arreu i avorreix"... I a més del festival que suposa un àpat com el que descric, els dies que em quedo per BCN un migdia, anar a fer un menú, que pot ser de base o premiar-se amb alguns dels plats que ofereixen amb petit suplement, fa que surtis dient "no m'ho puc creure lo bé que he menjat!".

    ResponElimina
  8. Totalment d'acord Alfred, és un lloc per gaudir a tots nivells.


    Salutacions!

    ResponElimina
  9. A veure si uns d'aquells dies que vaig a la capital entre setmana puc tastar aquest lloc (i tinc més sort que la Laura!! ;-) )
    El garrí devia estar espectacular.


    Salut!

    ResponElimina
  10. Ja avisaves de que Topik té els seus enemics i molt bona la publicació de la IP del teu anònim obsesed. Tens la valentia de tenir un bloc obert, sense censures ni "se requiere aprobación" i això sempre és un risc, que en el teu cas et pots permetre.
    L'estil Topik, em recorda una mica el teu estil teu de "t'agrada o et fots", sense masses pleitessies i ho dic en positiu.

    Per la meva part confirmar que soc dels que tenen passió per Topik.


    Abraçada!

    ResponElimina
  11. El garrí i la majoria de plats.

    Com sempre dic, per mi és un lloc de referència... I si no fos pel p* bloc que m'obliga a anar d'un lloc a l'altre, faria tots els meus àpats en un grup reduït de restaurants entre els que estaria aquest... però el p* bloc em fa anar a "descobrir" parides noves...

    Salut!!

    ResponElimina
  12. molt d'acord amb tu carles!!!

    ResponElimina
  13. Ja tarda en aparèixer l'anònim avui.... :) Que de fet l'esborraré, però ja tarda... :)


    I de fet tens raó en això de l'estil de "o t'agrada o et fots"... L'he utilitzat amb èxit, molts anys amb la meva empresa i prou bé ha anat... En els bons temps fins i tot hi havia un "manual ocult", dels perfils de clients que calia foragitar i t'asseguro que els foragitàvem. Però ara amb la crisis no podria.. :) :)


    Abraçada Carles!

    ResponElimina
  14. Fa anys que som clients de Topik i les sensacions sempre estan en el ventall de bé a molt bé. Però si que tens raó de que té alguna gent enfadada, cosa que a altres llocs no passa o al menys no t'assabentes.


    En tot cas com nosaltres som del sector fan, doncs llarga vida a Topik, per continuar gaudint amb els seus invents, que el cuiner és realment un crack.


    Salutacions i llarga vida també pel teu blog

    ResponElimina
  15. Gràcies per la llarga vida al meu bloc i compartint la llarga vida per Topik.

    Salutacions!

    ResponElimina
  16. Sempre t'he sentit parlar d'aquest restaurant i sempre meravelles. L'experiència de la Laura sembla que no va ser tant agradable. "Una de Cal y otra de arena"? Hauré d'anar per sortir de dubtes!

    ResponElimina
  17. A veure... :)


    Per mi totes són positives i miro que en porto de visites allà. Crec que després del Murivechhi (que era per temes de costat de la feina), és el restaurant en que he estat més cops, dels darrers 7 o 8 anys.

    ResponElimina
  18. Bon dia Ricard, mira doncs aquest és un dels que fa molt de temps que vull provar per les bones recomanacions, així que me la poso als primers llocs.
    Les presentacions són genials i té molt bona pinta el menjar.

    ResponElimina
  19. Esperem que t'agradi


    Tenen plats sorprenents...

    ResponElimina
  20. Tot i no haver estat tants cops al Topik com tu (el menú de migdia només l'he gaudit en una sola ocasió, però espero gaudir-lo més sovint), coincidim fins i tot amb els plats d'aquell vespre (i pels malpensats, no escrivim plegats els posts...). Tant si vas de menú de migdia com de formula tapes, o bé a la carta, és impossible sortir decebut.


    Abraçada!

    ResponElimina
  21. Aquesta és la gràcia de les nostres cròniques creuades... L'emoció de veure que posarà l'altre, sense haver-ho pactat abans... I en alguna ocasió trobar algun "dardo" dirigit a l'altre...


    Són les avantatges que comporta el fet de ser collonuts... ;)

    ResponElimina
  22. Sempre que hi he anat (per al menú del migdia), sempre un èxit rotund, i poques, ben poques vegades, he repetit plat.
    Ara em quedarà pendent fer-hi un menú de les tapes, que veig que promet.
    El garrí el conec (sensacional) però encara em va agradar més el xai a baixa temperatura i la ventresca de tonyina a la pedra: de llagrimeta!
    Salut!

    ResponElimina
  23. Ostres... ara que ho dius, la ventresca o les cocotxes... Les cocotxes que tenen un petit suplement, t'alegren el dia...


    El menú té sorpreses brutals...


    Salut!!

    ResponElimina
  24. Jo sempre hi he menjat molt bé, tant de menú com a la carta. RCP fantàstica. L'últim cop una aleta de tonyina molt bona.
    I parlant de tonyina; algú s'ha cruspit el menú degustació basat en la tonyina d'almadrava?
    Respecte l'Adelf, no està per collonades, i molta gent vol que estiguin per ells i els hi riguin les gracietes, i d'aquí aquets problemes amb segons qui, suposo....

    ResponElimina
  25. Dijous fa un menú d'aquests de la tonyina, maridat amb vins.... Però vaja... la gràcia dels sopar maridatge de Topik, sol estar en la cuina i els vins, van en funció del guest-celler... :)


    Però dijous dia dos, allà estaré que ara fa temps que no podia anar a cap...

    ResponElimina
  26. En recordo un de fantàstic amb vertical de Furvus i plats de caça!
    Crec que el menú de tonyina el té a la carta fins l'agost.

    ResponElimina
  27. Epsss... que el dia que ve en Domenec i els seus Furvus, Teixar, Rita... això ja són figues d'altre panera, que es diu...


    Igual vam coincidir, doncs jo a les de Vinyes Domenec, crec que he anat a totes...

    ResponElimina