5 de juliol de 2015

Un dinar diferent i lluny de casa

Weber-Grill-Academy-Valencia
Foto final de curs...

GRILL ACADEMY VALENCIA

Partida Caña Anguila, 9

46190 Riba-roja del Túria

(millor si aneu, apunteu les coordenades
Latitud: 39.503579 Longitud: -0.562356)

T. 607708528

www.pacocinillas.es/

En el meu bloc no hi cap restaurant de les espanyes, tret d’un del país basc. Els que em coneixeu, sabeu que de sempre, he viatjat molt més sovint en direcció París que no pas en direcció Madrid.

Però crec que avui val la pena parlar d’una activitat, de les que els que som aficionats a la gastronomia, sabrem valorar i a més si acaba en un dinar..!. Són relats que us poden sevir com idea per una escapada gastronòmica, igual que ho han estat els relats dels cursos d'elaboració de canard a França.

Molts coneixeu la marca Weber, de la que en soc fan de fa anys i gaudeixo de les seves BBQ, tant a casa a Sabadell, com a Cambrils on tinc  una de més petita. La marca Weber és en altres països un fenomen prou important com per generar anuncis de TV i aquí encara sembla un producte marginal i a més criticat per aquells que no han entès encara, que la filosofia BBQ, no és la mateixa que la de les “parrillas d’asado”.

Al món mundial, s’ha creat les Weber Grill Academys, fenomen desconegut a espanya i que ara emergeix gràcies a l'esforç i voluntat de la gent de Pacocinillas, que comencen a muntar cursos, que acaben amb un dinar del que s’ha cuinat. Per tant, aquest post no deixa de ser un dinar.


Weber-Grill-Academy-cuina

Vaig arribar a les 10:30 a les rodalies de València i tenen muntada la Grill Academy en una acollidora casa aïllada al bell mig del no res. Però està tot molt ben muntat... Les diferents  BBQ’s a l’aire lliure i una acollidora cuina taller interior amb tota mena de detalls i fins i tot amb aire condicionat.


Weber-Grill-Academy-exteriors

Foto gentilesa de Nacho Martínez


Vam aprendre a preparar diferents plats al voltant de diferents conceptes... FUMADOR (Smoker Weber), coccions DIRECTES, coccions INDIRECTES, majoritàriament amb les BBQ de carbó, però també amb la de gas.

Exquisit costellam de porc fet al smoker durant unes 4h i de manera desatesa... El vam preparar traient la membrana transparent que cobreix un costat de l’os del costellam i ja a continuació vam salpebrar i vam posar també una mica de sucre morè i directament al smoker, en el que també cal posar aigua al recipient adequat per mantenir la humitat. 


Weber-Grill-Academy-preparació

Weber-Grill-Academy-costellam
En aquest cas treballem amb el fumador (smoker) Weber
En aquest cas la fusta per fumar, va ser de mida més gran (tacs d’uns 8/10 cm) que els estelles habituals.

També a destacar un pollastre fet amb cocció indirecte i barra giratòria i amb incorporació d’estelles per donar-hi tot fumat. Vam preparar el pollastre salpebrant-lo i aportant suc de llimona La cocció tal com ja he dit va ser indirecte i posant per sota de la zona per la que girava el pollastre,  una safata amb patates tallades fines a rodanxes, ceba i alguna alls, de manera que es coguessin i s’enriquissin amb els sucs que deixava anar el pollastre.


Weber-Grill-Academy-pollastre

I una sèrie més de preparats com unes coques típiques de la zona a l’estil de les nostres coques de recapte i no lluny del concepte de pizza artesana (es a dir bona),  unes pastanagues en papillota i amb mantega fumada, una ceba feta. També unes sardines, però si voleu saber més, a València falta gent..



Weber-Grill-Academy-coca


Weber-Grill-Academy-sardines

Weber-Grill-Academy-varis

No desvetllaré més detalls, doncs si ho faig trec la màgia de la sorpresa del curs, però si que us recomano aquesta activitat, que segurament repetiré en algunes de les variants que tenen pensades. Res millor que per estar informat, feu un like al seu Facebook


26 comentaris:

  1. Potser ara a ple estiu no és el millor moment, però que si que pinta molt bé com activitat curiosa i gastronòmica per tardor o primavera. Valores que vas aprendre coses interessants?


    Abraçada!

    ResponElimina
  2. excepte el porc :-), la resta fa bona pinta!!!

    ResponElimina
  3. Va ser un dia de molta calor, però he de dir que corria l'aire i va ser prou ben aguantable...

    Pel que fa a la teva pregunta, si que vaig aprendre coses tot i que tinc molt currat el tema foc de brasa i Weber, però vaig trobar molt interessants les demos de cocció indirecta i la del smoker, que jo extrapolo al kamado.

    Per cert ... he creat un bloc dedicat a kamado. Mira a www.kamado.cat

    Abraçada!

    ResponElimina
  4. Me lo temia...


    Però tots aquells homes hi van fer festa major....;)

    ResponElimina
  5. Noi t'ho deu semblar a tu un producte marginal... A la gent que li agrada el món BBQ, que és molta, coneix sobradament Weber. Qui critica Weber?? no he sentit mai cap crítica i a casa meva vem tenir molts anys l'exclusiva de la distribució Weber a Catalunya, sé de que parlo... Així que ja ho veus, d'una manera o altre m'has fet guanyar quartos ;) m'encanta!
    PD: veig que tens una petita obsessió amb mi... a qui cony li importa la meva IP??? ni jo me la sabia

    ResponElimina
  6. Això de la cocció indirecta, només ho he provat de fer a la Weber que tinc de carbó, amb un pollastre a la cervesa i els resultats em van sorprendre molt, doncs per primer cop, els pits estaven més tendres que les cuixes (del pollastre parlo).


    Imagino que si ho dius, ha de ser una bona experiència per aprendre totes les tècniques de cocció que poden fer-se amb aquests estris.


    El blog, ja me'l miraré amb calma i em llegiré els continguts (de gran, també vull un kamado d'aquests), però el primer cop d'ull, puc dir que visualment em sembla molt atractiu.


    Abraçada!

    ResponElimina
  7. No vas convidar la Guardia Civil? Per això de l'intermitent... :-)

    ResponElimina
  8. Si t'agrada cuinar i menjar fumats deu ser una eina divertida i rendible. A mi em sobra la tapa.
    Segur que l'hivern li treus molt partit!


    Salut!

    ResponElimina
  9. El paio / paia aquest que pregunta perquè m'importa la seva IP, més burr@ no neix...


    Gràcies a la IP (a més de poder detectar detalls que ara no són al cas), sé que sempre és el mateix, quan va apareixen amb diferents noms i personalitats... Aquest desequilibrat si que té realment una obsessió amb mi, fins al punt de que com l'he eliminat algun missatge, ja el propi sistema el passa a spam... I jo com he fet avui l'he de salvar del spam i publicar-lo perquè gaudiu de la seva misèria...


    Ara apareix com venedoret de BBQ's... vaja que tenia una ferreteria... Però a sobre és tant burr@, que no ha entès que jo tinc dues barbacoes Weber (Sabadell i Cambrils) i per tant en cap cas quan dic marginal, ho dic en sentit negatiu... Ho dic en sentit percentatge real de llars que tenen Weber...


    Déu nos en guard... :)

    ResponElimina
  10. De fet el curs girava al voltant de les BBQ de carbó... i tot i que tinc una mica de mili (amb lo de carbó, els pits i les cuixes), em va anar bé consolidar conceptes... :)


    I ja comentem el bloc quan l'hagis pogut mirar...


    Abraçada!

    ResponElimina
  11. No... no... sempre m'han fet por... I jo soc molt de mossos...


    Mai he tingut bon rollo amb la GC...

    ResponElimina
  12. La tapa s'aixeca i cap problema.... I després ja tenim un "assador"....


    Amb les de gas, la tapa és quasi imprescindible, però amb les de carbó, s'aixeca i passen a ser un "assador" en lloc d'una BBQ.


    Salut!!

    ResponElimina
  13. Jajaja... Me lo temía!!! :-)

    ResponElimina
  14. El pai@ de la IP és un catxondo!! Ens alegra el dilluns...

    ResponElimina
  15. MARGA
    Jo fa nes de 30 any que hi vaig perque menges cose que ja ens fa mandra feri perque pagues per qualirat del prdicte per la elaboracio i el bon servei.Estic tipa d esnobismes.1 gamba aixafada i congelada com una hostia i li diuen carpaccio amb oli de cafe i et claven 18 eurs.Veridic.

    ResponElimina
  16. Totalment d'acord Marga... Amb les qualitats i amabilitat de Can Vilaró i també amb els esnobismes...


    Des de aquest bloc lluito activament contra els esnobismes i un bon grup d'enemics m'he guanyat... La gamba aquesta és un bon exemple....

    ResponElimina
  17. És un desequilibrat o desequilibrada... Ara ja el mateix gestor de comentaris els hi posa a spam... però algun com aquest en que no insulta a ningú, el faig aflorar per mostrar les misèries ... (tinc un punt de crueltat).


    I avui amb la "sorpresa" de que es presenta com ex-venedor de Webers... Bon currículum eh?... En positiu, té que es llegeix tots, tots els meus posts... Ara amb el meu bloc kamado.cat, se li acumularà la feina.. :)

    ResponElimina
  18. I què en faràs de que sempre sigui la mateixa persona?? a més sempre et deixava pistes com el BUUUU... Et va caldra una IP per saber que era la mateixa persona??

    I mai insulto a ningú, només dic la meva visió de les basòfies que publiques! Igual que tu dones la teva visió, molts cops equivocada, dels antros (la majoria) que visites...


    PD: ja t'agradaria tenir la meva ferreteria jaja no hauries d'anar a menjar a aquests llocs que vas...


    apaaaa

    ResponElimina
  19. Si... sempre he pensat... "com m'agradaria tenir una ferreteria!!"...!.


    El primer dia que vaig començar a la Universitat ens van preguntar quin era el nostre objectiu... I mentre els companys somiaven en fer recerca en quàntica o astrofísica, jo vaig dir sense dubtar "tenir una ferreteria"... i tot el grup va esclatar en un aplaudiment...

    ResponElimina
  20. "basòfia"???? Així escrit, tal qual? Deu ser la ferreteria... ;-)

    ResponElimina
  21. ES que el món de la ferreteria és un altre món Esther... :)


    Avui m'enviava missatges de matinada (no devia poder dormir de la calor i no deuen vendre aire condicionat) i va d'un post a l'altre... M'ha deixat no sé què al post del restaurant de Llívia... (de fa com 6 mesos!), Però el filtre de spam l'ha tombat i jo no m'he pres la molèstia de salvar-lo...


    Em donaria morbo conèixer el personatge... :).

    ResponElimina
  22. Què dius donota?? El teu amor platònic blogger fot unes faltes i errors gramaticals curiosos e? Però tot i així vols fer marranades am ell e?? Es veu pels comentaris q li vas deixant i aquest rollo patètic del guest blogger q per cert, el q escrius és de "verguenza ajena"
    No et vaig enviar missatges a posts antics mentider! No inventis tonteries!
    Per cert no tinc ni he tingut mai cap ferreteria... Et sona vinçon????
    El morbo de coneixem no serà cap rollo sexual no?? Perqe veient la teva foto, a mi coneixet em dona el contrari de morbo... però si vens per l'empordà(molta més classe que Cambrils "y lo sabes") aquí passo tots els estius; Els hiverns em trobaras per Vall d'aran.
    Apa disfruta dels 40 graus de sabadell astrofisic!

    ResponElimina
  23. Hoooome m'has censurat! Tampoc he dit res tan greu... Tot veritats! Així qe... Vindras per l'empordà??Si vens avisam que et dire quatre restaurants... Un petó macu

    ResponElimina
  24. Bona nit, Ricard,

    Vaig una mica tard, no arribo a tot .

    Estem més a prop de França que d'alguns llocs de la Península és cert.

    No recordo però en algun comentari ja havia llegit que eres de fan de Weber

    .Desconeixia aquesta activitat.

    Al llegir com vareu preparar el costellam he pensat que hi ha una manera que fa la meva mare i ho pots preparar-coure en qualssevol moment, Poder escric com es fa. És conservar amb pebre vermell, una picada i oli d'oliva. Està mb.

    Temps de sardines!! :))

    Can Jubany!! Haurem d'anar algun dia, pedent des de fa temps!

    He estat aquí:http://www.masalbereda.com/restaurante/

    Fa uns anys!
    Fins aviat!.

    ResponElimina
  25. Ostres... avui vas d'un tema a l'altre... :)


    Salto al teu bloc, que l'altre dia amb lo de anomenar als cambrers del Disifrutar, "Papet i Marieta" i passar pocs dies després l'accident mortal a un dels components del conjunt que casualment porta aquest nom, pot semblar irreverent, però no és més que maleïda casualitat... Però ho vull deixar clar...

    ResponElimina
  26. bon dia, Ricard
    ja he contestat allà.
    bon cap de setmana!


    PD: No arribo a tot,

    ResponElimina