26 de juliol de 2015

Veltins a Cambrils i Molí d'en Xim a Miravet

Com les vacances ja són aquí, he pensat dos llocs que us poden ser útils si feu alguna sortida cap al sud i a final del post us poso altres  llocs  que tinc publicats de la zona, dels que tinc comentari. En aquest post, primer us parlaré de Veltins, tocant Cambrils i després del Molí d’en Xim a Miravet, els dos visitats recentment.


Veltins

(Sud de Cambrils)


No és pas el primer cop que publico Veltins, doncs és un lloc del que en soc client i que m'encanta per la seva ubicació i per la seva increïble RQP. Està a primera línia de mar tocant la platja al passeig marítim només per vianants, que va de Cambrils cap a sud . L'ubicaríem a la zona de la urbanització la Dorada. T 977 364 755. 


Es tracta d'un alemany quasi 'secret' que es troba al sud de Cambrils (caminant uns 35/40 min per la vora del mar).  També s'hi pot arribar en cotxe per la N-340 i la referència seria "La Dorada".




No té res a veure amb el concepte ‘xiringuito’. Està ubicat en una luxosa torre a primera línia de mar, a càrrec d'un veterà alemany que a més de les típiques tapes ofereix plats alemanys, que canta amb passió i que ja avisa de que són plats únics -I afegeixo que autèntics-...  I no ho dic pas pels meus limitats coneixements de gastronomia d'aquest país, sinó veient com hi gaudeixen la clientela alemanya que té propietats per la zona i que en moltes ocasions són majoria.

Pot semblar elitista quan es veu la torre des de  fora, però quan pagues el compte, al·lucines d'econòmic. La primera imatge exterior, provoca una mica de selecció natural, que fa que el públic de “nenes, arena,ruido y sangria”, no traspassin l'entrada i optin per algun  xiringuito proper. 

Malgrat podeu demanar plats habituals "normals" com calamars a la romana (per dir un exemple típic i tòpic), la gràcia és tastar els plats alemanys... El cap de llom, el codillo, les albergínies farcides o un dels meus fixos, que són unes arengades bàltiques típiques, molt ben acompanyades d'una salsa freda i patates molt bones. 


Les albergínies farcides 

Arengades bàltiques

Cap de llom (d'una altre visita anterior)

L'Irish que com ja s'ha fet fosc, ja ens serveix de copa
Reitero que són plats únics que si algú vol es poden complementar compartint una amanida o qualsevol altre plat. En el nostre cas el complement sol ser un parell de Irish...


Sopar i vermut previ, a primera línia, en bon ambient per un preu mínim!

En resum


Primera línia de mar

Molt bon servei

Bon ambient

RQP increible

Molí d’en Xim 



Miravet... no cal adreça..:)

T. 977407758

www.molidexim.com



He estat un munt de cops a aquest lloc i no sé perquè mai l’he acabat publicant tot i que ens agrada força. Miravet és un poble, que per ell mateix mereix una visita i si a més teniu un bon lloc per dinar, ja és excusa per convertir-lo en objectiu de sortida.

En la darrera visita, a més de la carta, oferien dos menús ben interessants i vam triar el més complert (25€ tot inclòs !), que oferia uns plats a compartir i tot seguit s'escollia un plat principal.

Els 4 plats a compartir que anaven arribant eren:
Croquetes de rostit
Amanida d’anxoves i romesco
Carpaccio de bacallà amb crema de tomàquet
Ous remenats amb botifarra negra i bolets








I tot seguit hi havia una oferta de 4 plats dels que calia escollir un. La nostra tria va ser, les costelletes de xai i el bacallà gratinat amb all i oli de poma.




La veritat és que vam acabar molt tips, però com que fan escollir les  postres d’entrada, ja van arribar: Crema Catalana i pastis de la casa.




Tots els plats en la gamma de bons o força bons. I si cal destacar algun, serien les croquetes,  els ous remenats i els dos principals.... I realment tot això i un vi de la casa de Batea, per 25€ persona, és una troballa.




El servei és amable i ràpid, tot i que la sala sol estar plena. El local és agradable i l’únic 'però' a trobar-hi, és que en funció del públic, l'ambient pot ser un lloc sorollós.... En la darrera visita, el soroll va ser suportable, potser perquè hi havia pocs nens i les taules nombroses, tenien tanta gana que ni piulaven... :)

En resum


Bon lloc a Miravet

Cuina casolana ben resolta

Molt bona RQP


ALTRES LLOCS que m'agraden del sud i que us poden ajudar a configurar una ruta. En hi han de tot tipus... d'estrella Michelin, fins a llocs de tocar sorra i de tots preus també... Amb un clic sortiu de dubtes.

Falset
>>>Celler de l’Aspic
Marçà
>>>Celler de la Miloquera
Porrera
>>>La Cooperativa
Ciurana
>>>Restaurant Ciurana
Cambrils
>>>Germans Miquels
>>>Can Bosch
>>>Xiringuito Denver
Poble Nou del delta
>>>Can Faiges


5 comentaris:

  1. El Veltins, ja me'l vas comentar el dia que vàrem estar per Cambrils i ja havia llegit algun post teu. Sembla si més no, un lloc diferent a on variar una mica de registre gastronòmic.


    I de l'altre, he hagut de mirar el Google Maps, doncs no tenia ni idea d'on estava aquest poble. Per 25 € TOT inclòs, sembla una molt bona opció d'entre la gran oferta de restauració que han de tenir per allà... ;-)


    I, bones recomanacions les que fa pel sud. Dels que dius, li tinc moltes ganes a Can Bosch. Ja saps que a mi si que em tiren les estrelles (no totes) i aquest des de fa temps que el tinc al punt de mira.


    Abraçada!

    ResponElimina
  2. Ja saps si un dia vols anar a Can Bosch, només ho has de dir.... Jo reconeixent el mèrit de la cuina, ja saps que els menús degustació, no són el meu fort... Però al menys és un estrellat amb tracte normal i sense falses comèdies... I el sumelier és una estrella total, dels que li pots dir "tu mateix", sense risc d'infart quan porti el compte ..!!

    ResponElimina
  3. els apunto per propera visita al sud!!! 😃

    ResponElimina
  4. Però com fa cruïlla, es veuen poc.... :)


    M'hi fixaré que passi per allà


    I el Veltins, no tardis....!!


    Salut!!

    ResponElimina
  5. He posat els llocs que realment m'agraden... segur que en hi han molts més, però el meu "saber", arriba on arriba... :)

    ResponElimina