12 de juliol de 2015

Aiueno. Ser el germà de Can Kenji, ja és prou garantia


Aiueno-exteriorAiueno




Rosselló, 296 (Bailen)



93.328.37.11



Aiueno és d'aquells llocs que quan t'assabentes a través de les xarxes, que obriran i que és dels mateixos que Can Kenji, ja et fa il·lusió anar-hi doncs saps que no fallarà.

Està en el mateix carrer Rosselló, just en front del Can Kenji i a la cruïlla Bailen. Potser la diferència més gran que trobarem d'entrada amb el seu germà gran, és que aquí predomina la barra en front de les taules, que de fet en tenen només dues crec, tot i que una de prou gran ...  No és cap inconvenient doncs, puc afirmar que la barra disposa de tamborets molt còmodes. 

I per cert, molt recomanable la porció de barra que està just a la dreta de l’entrada i que permet 2/3 places... Estàs tranquil, tens visió panoràmica, doncs la sala està uns pocs esglaons més avall, i s'hi està molt a gust. Si reserveu (no sé ni si reserven), us recomano demanar aquesta petita atalaia.

Abans d’entrar vaig llegir el contingut dels dos menús degustació (24 i 30€), que ofereixen i mostren al carrer. La cosa pintava bé,  però just entrats ens expliquen que només són pel vespre i que els migdies ofereixen altres menús amb un plat principal que pot variar i complementats amb sopa, arròs, postres i beguda i amb preus al voltant dels 12/13€ segons el plat triat.

Però per sort també ofereixen un menú degustació de migdia a 19,80€ que ens va salvar el dinar, doncs volíem anar més enllà del menús bàsics i jo anava amb la idea d'escriure un post. És llàstima que en molts llocs de BCN, els migdies quedis limitat en aquest sentit, però és una realitat a la que cal acostumar-nos. I a continuació el que ens van servir  amb aquest menú:

Paté de verat una mica com entreteniment i sunomomo de bacallà on ja ofereixen la primera mostra de qualitat. Allò que et dius, comencem bé.. :)


Aiueno-verat

Aiueno-sunomomo

Mandonguilles de tofu , alga hijki i xiitake. Contrast de textures, del que et quedes en ganes de repetir.


Aiueno-tofu


Filet de vedella amb salsa de raïm i soja / Alternativa de salmó marinat amb miso, pels que no mengen carn vermella com l'Esther amb qui vam compartir la visita. Pel que fa al meu plat puc dir que filet correcte, però amb més cocció de la que estic habituat. Però recordem que estem en un menú de <20€ i que tampoc poden personalitzar fins aquest nivell ... (i a més jo soc dels que m'agrada la carn molt, molt  crua).


Aiueno-filet

Aiueno-salmo


Sushi Prou correcte i sempre recordant que estem dins un menú econòmic


Aiueno-sushi

Postres. com sabeu aquesta és sempre la secció oblidada del meu bloc... Però en tinc bon record.


Aiueno-gelat

Aiueno-postres

El servei he de dir que era molt amable i quasi vaig sortir amb la recança de no haver estat prou per ells, però els que em coneixeu sabeu que normalment aconsegueixo animades converses amb qui m'acompanya (de fet mai ningú se'm ha adormit encara!). I notava que ens volien explicar més coses, però al veure'ns en animada conversa, quasi es tallaven.

Pel que fa al vi, normalment els migdies , a deferència amb les nits, em limito a una copa de vi en lloc de la típica ampolla compartida. I tenien oferta de vi a copes.

Em va fer gracia demanar el Savignon que oferien (Sempre queda bé demanar un Savignon que pot donar peu a comentar les diferències entre els francesos i els de Nova Zelanda, fent èmfasi en els possibles usos poc apropiats dels llevats artificials ...etc, etc... tal com fan alguns “wine sapiens”).... #fent_amics... :)

Però no va ser possible doncs ja sabeu de la meva maledicció de que el primer vi que demano d'una carta, mai el tenen.... i vam passar al Petit Bernat... No passa res. només és per deixar constància de la meva maledicció.

En resum:


Japonès molt recomanable

Preu ajustat

Bona RQP

Servei molt amable

Recomanable



22 comentaris:

  1. Ni m'havia assabentat. Com és que li han posat aquest nom amb lo fàcil que era Kenji 2, que ja dona pistes als fans de Can Kenji?.


    Hi anirem i et dic.
    Abraçada!

    ResponElimina
  2. Bones!
    Vaig anar-hi fa unes setmanes a la nit i vam fer menú llarg, molt més interessant comparat amb el teu de migdia i recomanable 100%: pel preu vam menjar molt, molta qualitat i original (som fans de Can Kenji i alguns plats anaven "mooolt més enllà") un lloc per tornar i gaudir.

    L'únic "però" la carta de begudes molt curta, sobretot referent al sake que des de fa temps m'agrada molt més que el vi quan vaig a un japo, tenien nomes un tipus i amb gerra petita que nomes ens va servir pels dos primers platets...

    O sigui que el proper cop Ricard pots fer trobada amb les teves "àngels" ;-) pel menú de nit!

    ResponElimina
  3. De fet poca publi han fet, tret de fer-ho còrrer per la xarxa. I com Can Kenji ja té molts fans, no ha estat difícil donar-ho a conèixer.

    Lo del nom crec per lo que he llegit, que està relacionat amb el cognom del propietari.

    Aneu-hi... ja veuràs com us agrada

    Abraçada!

    ResponElimina
  4. Hola Laura,


    Abans d'entrar ja m'havia après de memòria el menú llarg que tenen a la porta i ja l'estava salivant...Però quan em van dit que només el servien a la nit, em vaig quedar decebut... Però no em va saber greu tastar el de migdia com alternativa.


    Pel que fa al tema del sake, en soc ignorant total i quan vaig als japonesos de BCN, ja m'acontento amb algun blanc decent. Un dia em fas un mini curs de sake for dummys..


    Però si que aniré algun dia de nit, però ves que no sigui amb un dimoni o dimoinia (ara no sé qui és el femení de dimoni)... :)

    ResponElimina
  5. ricard, sí pobres no ens podien explicar res les cambreres. molt maques! el salmó marinat estava molt bé i les mandonguilles! amb ganes de tastar el de nit! info pràctica: sí reserven. el local és senzill però maco. i la barra de l'entrada, molt recomanable pq controles tot el local i pots cotillejar!!! ;-)

    ResponElimina
  6. el tema de les begudes als japos és prou justet... gggrrr... a mi no em va el sake. a l'hivern de vegades jalo amb tè, com ells. tb em conformo amb un blanquet decent...

    ResponElimina
  7. Del tema local: vam sentar-nos a la taula en una cantonada (erem dos) i per sort al marxar nomes havien tres japos en un cantó i davant un grupet tb de japos del gremi (vam parar l'orella jeje) molt curiós sopar rodejat de japos ;-)

    El sake jo no podia...però vaig aprendre i ara és la meva opció quan puc...Ricard et valc com a dimoniet?

    ResponElimina
  8. El tema barra no és la meva preferència, però ja que tenen alguna taula el tindré en compte.
    Per aquest preu es veu un menú prou variat i correcte.


    Salut!

    ResponElimina
  9. Reservar ja vaig veure q si.... El q volia dir és q no sé si a més es pot fer reserva d'un lloc concret com la "barra de cohilleig"..:)

    ResponElimina
  10. En tot cas els tamborets eren molt còmodes... Jo tampoc soc de barra i ni la vaig notar... I vam estar estona...

    ResponElimina
  11. Hola Ricard,
    M'ha agradat quan l'he llegit aquest matí. No el conec.
    M'ha semblat molt maca la presentació i la vaixella. El blanc sempre m'agrada, destaca el contingut, la foto núm. 3, especialment, (les clavellines.. que delicat).
    Em decanto pel salmó marinat amb miso
    m'ha agradat el resum! perfect!!.

    Bé, un bon referent, japo
    Fins aviat,

    ResponElimina
  12. Si... tens raó en que tot està molt ben cuidat....

    Tu ho has dit... bon referent...

    ResponElimina
  13. Caldrà el mini curs de sake... ;)

    ResponElimina
  14. jajaja... l'edu és mega fan del sake! calent i fred!

    ResponElimina
  15. Ho vaig saber com tu mitjançant les xarxes. Estic totalment d'acord amb tu amb el tema dels menús degustació. Curiosament costa de trobar al migdia la mateixa oferta que a la nit. I és una llàstima perquè mes d'un cop, segons quins menus no els faig precissament per ser a la nit i ser massa copiosos. Perquè no ho fan al migdia? és absurd, hi ha cops que a la nit no va bé per diferents raons, no només per mi, sino fins i tot per gent que pot ser estar més limitada per sortir a sopar. També tinc al mateix costum amb el vi:copa al migdia (bé a vegades fins i tot aigua o més d'una copa) però a la nit... l'ampolla cau!.
    Salut!

    ResponElimina
  16. Doncs no conec cap dels dos... L'altre dia et vaig comentar que coneixia Can Kenji, però és que vaig confondre'l amb el Ken de Sarrià (que pel nom, deu ser l'avi...).


    Prou bé el menú de migdia i si el de la nit és millor, pel que llegeixo als comentaris, serà qüestió d'anar a tastar-lo, no? O millor provar primer el Can Kenji?


    Abraçada!!

    ResponElimina
  17. Hola Ricard
    A 5 minuts i 400m de casa i no en tenia ni idea. Sort de tu! Aquest cau segur

    Salut!

    ResponElimina
  18. Hola Ricard
    A 5 minuts / 400m de casa i no en tenia ni idea. Sort de tu! Aquest cau segur

    Salut!

    ResponElimina
  19. Ja em dius si vas..... crec que t'agradarà.


    Salut!!

    ResponElimina
  20. Acabo de reservar amb la família. Ja us diré.

    ResponElimina
  21. passi el que passi serà culpa vostra hihi

    ResponElimina
  22. Es fa el que es pot... Però t'asseguro que és una responsabilitat i sap greu quan van i et diuen que tot és al revés... :)

    ResponElimina