15 de juliol de 2015

Céleri ... “Too too eco”


Céleri




Passatge Marimon, 5




www.tribuwoki.com/ca/restaurante/celeri


Author: Esther Meya

(per posteriors consultes, trobareu aquest post de l'Esther a la pestanya CONVIDATS)


Céleri és el nou restaurant del grup Woki (rollo eco, km 0, etc... que assessora el Xavier Pellicer). La filosofia que ven és l'estil més personal del Pellicer (jo ja l’he donat per perdut...), rollo ecològic, slow food, verdures, etc.. 

A mi se suposa que és un estil que em va prou i tenia ganes de tastar-lo i veure si el Pellicer ressuscitava. Però no, pel meu parer. D’aquí ve el subtítol, una llicència (broma personal de parella i amics per uns hotels massa massa ecològics que vam trobar en un viatge) en referència a que potser es passen d’eco i de verduretes slow. 

El local és maquíssim. Entres a peu de carrer a la botiga-cafè, molt xula, i al pis de sota hi ha el Céleri. Un espai molt obert, estil industrial i amb molta llum. Coberteria maca. 

La rebuda, però, molt estranya. El servei, en general, mooolt especial. El que se suposava era el cap de sala era un noi com molt tímid, que ni et mirava als ulls quan et parlava i et preguntava coses estranyíssimes i el nostre cambrer parlava massa i com súper proper. Que no em cal. 


Celeri-sala

Celeri-vista

Celeri-detall

Celeri-coberts

El menjador estava molt buit. I no es va omplir. Només érem 4 taules. I una d’elles eren les filles del Pellicer. 

La carta. Em/ens va costar força demanar. Era força estranya. Se suposa que és la gràcia del lloc. Però jo no li vaig trobar massa. Molt poca varietat. Perquè es basa en producte i el fa de vàries maneres, però si no et ve de gust segons què, es retallen molt les opcions. A mi personalment no m’entra demanar coliflor, mongeta amb patata o espinacs un dissabte si vaig a dinar fora. Per molt ben fets que estiguin i molt bons que siguin. Perquè ho menjo molt de menú diari entre setmana... vull quelcom diferent. Una mica més especial. Sobretot, si ho pago car. Com va ser el cas. 


Celeri-carta-1

Celeri-carta-2

Celeri-carta-3

Celeri-carta-4

Les begudes també del rollo. Vam demanar copes de vi i cervesa. A destacar “Er boquerón”, una cervesa malaguenya feta amb aigua salada. Molt bona. I el pa, molt destacable. 


Celeri-vi
Celeri-vi

Celeri-birra

Celeri-er-boqueron

Celeri-pa


Finalment vam demanar :). Com tot junt. Hummus (amb cúrcuma –d’aquí el color groc- i flors), Burratina amb verat marinada i dàtils i albergínies (dessecades, tíbia amb vinagreta oriental). 


Celeri-hummus

Celeri-burrata

Celeri-alberginia

Aquest tres plats estaven boníssims. Però eren molt escassos. Molt. Ja ho veieu a les fotos. Fins i tot per mi, que ja és dir. I pel preu dels plats... tenint en compte que les matèries primes són prou econòmiques.

I com de segon, espàrrecs blancs amb ostres del Delta, taronja i pomelo (que no em va emocionar, tot i que el partner va dir que deliciós. A mi em va semblar soso... no sóc massa d’ostres i ell molt –misteri resolt-) i pit de pollastre amb patates i rossinyols. Correcte. 


Celeri-esparrecs

Celeri-pollo

I de postre (amb força gana però amb poques ganes de seguir ja...) un parfait de mascarpone i llima amb cireres. Gens destacable. 
Celeri-postres

I el quid de tot plegat, el preu. Em va semblar molt excessiu pagar 40 euros per persona per aquest àpat (sense ampolla de vi). Sí, ja sé, pagues slow food, km 0, producte, etc... i té un preu. La qüestió és que això també ho tens a molts altres restaurants de la ciutat i per aquest preu tens un molt millor àpat, sense cap mena de dubte. La qüestió és que, a més, pagues la “pijería” del lloc i el nom del Pellicer, cosa que ja sabia i accepto quan vaig a aquest tipus de lloc, però en aquest cas, penso que és excessiu aquest peatge. 


Celeri-compte



16 comentaris:

  1. inauguro comentaris... merci ricard pel post!! :-) suposo que rebré algun que altre clatellot... però les altes expectatives són el què tenen... quan aprendré a no esperar res de segons quins llocs/xefs?? ;-)

    ResponElimina
  2. Estic amb tu Esther, que ja que surts en cap de setmana sempre va de gust menjar alguna cosa diferent però a la fi vas demanar pit de pollastre :-O . Clar, que aquest és eco!!!
    Hi molts restaurants que treballen amb productes km 0, sense estar adherits a slow food vull dir, i no cal pagar un dineral per gaudir d'aquestes matèries primeres.
    Ja sabies que pagaries el menjar, el postureo, el nom del xef... :-) Esperem la propera ressenya a veure si gaudeixes més!!

    Salut!

    ResponElimina
  3. No et sorprenguis de no rebre clatellots... Això és com la història del rei que anava despullat i tots els palmeros... "ohhhh quin vestit més elegant que porta"... :). Vull dir que pot sortir més d'un que se senti tant enganyat com tu....

    ResponElimina
  4. pepa, tota la raó! però incloent postureo, xef, local, etc... em sembla car!!! si seguim ordre cronològic, el proper post és de 10! :-) #creantexpectació #soexcited

    ResponElimina
  5. Potser el mestre Ricard m'està començant a inculcar la seva verborrea i tal pero després de llegir el post la meva conclusió es que no aniria a aquest restaurant, i d'anar-hi seria perque mhe trobat un billet de 50 al carrer. Em salvaria alguna publicació, retocada previament, al instagram perque la presentació es prou amable i agradable; o bé com a local pre-polvo per pseudomarcarme una medalla amb alguna shurri :-) ; pero pagar 40 nyapos per el atrezzo, el local i el "nom"... mai em convenceria. Segurament estava tot molt bo, pero crec que es inconsistent el preu que has pagat amb tenir la majoria de plats verduretes del parc agrari i quantitats de menú degustació curt d'algun restaurant més de competi. Si el producte és de temporada i km0, precisament car no li hauria de sortir no el cost de compra?


    Fin de mi zasca.

    I si, el local és molt maco <3

    ResponElimina
  6. La conclusió és correcte! jo tampoc hi aniria si sabés prèviament això... com que no ho sabia, vaig anar a córrer el risc! ;-)

    ResponElimina
  7. He sentit parlar molt bé sempre del Xavier, I d'aquest restaurant també. Clar, que és cert que al final cadascú ha de treure les seves conclusions, perquè "para gustos, los colores". Aquest és molts cops la "responsabilitat" al blog. Que pot ser el que a tu no t'agrada a un altre li encanta o al contrari... Total, que la millor forma és anar a provar-ho, i més quan hi ha opinions diferents!. Com a mínim entenc que el producte seria prou bó!!.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  8. No escarmentes amb l'amic Pellicer, eh? Només t'ha faltat conèixer a la seva etapa al Can Fabes (o si que vas arribar a anar??). Em sembla que després de la seva eclosió a l'Abac, ha viscut una mica de rendes, o almenys, aquesta és la sensació pel que he anat veient...


    I com bé dius, per menjar productes de proximitat no cal pagar 40 euros, a no ser que visquis a Les i vulguis menjar Nacarii... ;-)


    Abraçada!

    ResponElimina
  9. jaja... jordi, ara ja escarmentada total!! sí, vaig enxampar-lo al final de can fabes i molt bé! sap greu... estic amb tu, sembla que no dóna tot el que té.. :-(

    ResponElimina
  10. Bon article, però quan un va a un restaurant, sobretot com aquests, ja sabem el que s'hi menja abans d'anar-hi. Al menys alguns sí que ho sabem,...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una mica de "superioritat moral" oi amb això de "alguns si que ho sabem..."..😂

      T'asseguro q en general "sabem on anem" i més en els lliocs "assessorats per...", en q les agències i els seus palmeros, ho pregonen a 4 vents.

      Però també ens agrada anar a treure punta a aquestes coses...

      Torna quan vulguis...😂😂

      Elimina
  11. Respostes
    1. Imagino que està dit en ironia.... I el Pellicer aquest, té la seva guàrdia pretoriana....

      El temps sempre posa les coses a lloc.... :)

      Elimina
  12. Hi vaig anar fa uns dies. Estic d'acord amb tot el que comentes. Una carta estranya, la rebuda molt especial i el cap de sala no sap que fa ni com ho ha de fer.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt rotllo eco, per acabar clavant-te amb algun producte low-cost, que amb el rollo eco, és una mica menys low-cost... Però que acabes pagant com si fos car ... :)

      Salutacions Roser!

      Elimina