9 d’agost de 2015

Gresca. Un gran que fins i tot ofereix menuts

Gresca
Gresca-entrada
I amb pàrquing al costat i tot..!Provença 230


(Enric Granados)

T. 934516193


Gresca segueix en la seva bona línia i em va fer il·lusió comprovar-ho després de bastant temps sense  anar-hi. Fa uns 4 anys per una qüestió laboral hi anava bastant sovint al impecable menú de migdia  i més esporàdicament per la nit.

Sempre es menja magníficament a Gresca i el tracte està per sobre de la mitjana de servei a la que estem habituats. Tot i això i sense saber explicar el perquè, no és un lloc que em provoqui especial desig anar-hi... Igual és la sala o una carta excessivament curta... En tot cas no ho sé diagnosticar.

Però això no treu que reconegui, que sempre va tot bé i alguns plats estan a molt alt nivell. Un punt a comentar és el fet de que la carta ofereix  a nivell de “segons”, tres seccions...  CARNS, PEIX i MENUTS... La sorpresa és trobar en el nostre entorn, un restaurant d'aquest nivell i amb secció de menuts... I per més inri amb carta curta...

Com primers vam escollir els fideus de porc amb verdures , que no deixaven de ser fideus fets amb cotna de porc...  Estaven bons amb les verdures.  L’altre opció va ser verat lacat, que ens fa reflexionar al voltant dels excel·lents nivells que es poden aconseguir amb un peix humil com el verat.


Gresca-fideus-porc

Gresca-verat

I parlant de carta curta –que em semblen bé les cartes curtes-, potser es passen una mica .... Per exemple, això és el que podia triar de carns... (2 opcions només)


Gresca-carns


I tenint en compte que els “pajaros” mai han estat  en les meves preferències i ja estic una mica fart de que a tot arreu m’ofereixin llom de vaca vella, que és un plat que no té cap dificultat, que no sigui tenir un bon proveïdor, no vaig voler anar per aquí...

I el mateix amb el peix... Una arròs i un lacònic peix del dia que el dia que vam anar era bròtola...  Un dels peixos que segons mercat, menjava sovint en el menú de migdia del meu estimat 9 de la Borriana. I dic "menjava" en passat, doncs deixen de servir menú a partir de setembre.


Gresca-peix

I vam anar a parar a la secció menuts, que era la que en lloc de dos opcions oferia 3. 


Gresca-menuts

La llengua ja l'havia tastada en una anterior visita, la cansalada em semblava excessiu pel tema colesterol i tant el Jordi de la Cuina del Mindundi, que m'acompanyava com jo vam  escollir els lletons que  sembla que ara comencen a entrar en algunes cartes de nivell, després de molts anys d'ostracisme, mentre al país del costat (el que està cap al Nord), són un producte considerat de luxe i amb preus que poden superar els 50€/kg en les botigues de venda al detall. Estaven realment EXEL·LENTS...!!!.


Gresca-lletons

Ofereixen també uns menús degustació que poden ser de 5 plats (38€), de 9 plats (55€) i un de 70€ que ja et deuen posar tot el que hi ha a la carta.. :)

Vam passar de postres tal com és habitual en nosaltres i el vi va ser un Gotes 2013, com sempre a bon nivell. La carta de vins és molt complerta i interessant d'explorar.


Gresca-vi-gotes


Com resum del lloc puc dir:


Excel·lent cuina

Oferta 'pija' de menuts

Atenció molt cuidada

Tenen menús degustació

Carta molt curta


(Lo de la carta curta, pot ser un problema segons amb qui aneu)


El cost va ser aquest.....


Gresca-compteCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada