30 de setembre de 2015

Entrepans guais a BCN

Un tast d'entrepans a BCN



Author: Laura Beaumont
(per posteriors consultes, trobareu aquest post de la Laura a la pestanya CONVIDATS)


Els entrepans segueixen triomfant a Barcelona, a Gràcia han obert dos locals ben diferents aquest any:






Chivuo's 

Carrer del Torrent de l'Olla, 175 
T. 932185134

És defineixen com street food slow (olé tu) i jo com so-excited-que moderns que som. 
Les cambreres són joves, guapes i agradables i la clientela la majoria joves i modernets (autòctons i guiris). El darrer cop van aparèixer tres ianquis vestits amb camises hawaines sortits directament de l’anunci de la Damm… ;-)

Vam demanar l’entrepà estrella, el Pulled Pork (carn porc trinxada) i una hamburguesa. La carn del pulled era insípida i premsada (un mazacote), el pa sec però per sort la col trinxada servia per empassar i donar gust. L’hamburguesa era força bona (carn amb gust de barbacoa com m’agrada). Amb el preu ve inclòsa una ració de patates tallades grosses a mà (obvi si fas coses gurmet, no?) i d'extra vam afegir salsa formatge amb bacon, tot molt potent.


Chivuo's-hamburguesa

Chivuo's-pulled-pork


Tenen dues pissarres, una amb els entrepans i una amb la llista de cerveses… (foto)


Chivuo's-carta-cervesa

Chivuo's-carta


i diuen que els del vi som esnobs!!! Heu vist les paraules i la descripció?. A mi em va caldre un màster per entendre-ho i al final una de les cambreres súper amable va triar per mi (i la va clavar). Vam tenir un “susto” quan ens van servir la cervesa amb amb un pot de vidre de tap de rosca! (com el dels cigrons…) molt incomodes per beure. He descobert que és moda als EUA; No vaig tenir esma de preguntar perquè, enlloc d'un got, em servien en un pot; prou feina tenia que no em caigués la cervesa..proveu a casa!.


Chivuo's-cervesas

L'experiència va ser força nefasta i veient les bones critiques vistes vaig voler donar-los una segona oportunitat.

El segon cop, mentre esperaven van portar dues tapetes de patacon (plàtan fregit) correctes.Aquest cop el pulled havia millorat, carn saborosa, no tan premsada i el pa tou. L’únic error era que ara la col venia amb trossos massa llargs i costava de trencar; entre la col enganxada per la boca i la cervesa que baveges no hi aneu si és una primera cita ;-) I què fan els hiptsers amb les barbes?

Resum: bons entrepans i potents...si et toca el dia bo clar...
I l’ambient? Si no aguanteu tanta modernitat podeu fer take-away 
.
El preu ja el podeu veure...a l’estil d’altres llocs...però surts molt tip! 


Chivuo's-compte




Entrepanes Díez


Carrer de Pau Claris, 189

Enlluernada amb tanta modernitat hipster vaig visitar poc després el nou local obert pels mateixos del Bar Mut (situat just enfront).

El local està molt pensat i ben trobat: fotos antigues de persones, retalls de premsa i fins i tot un homenatge als que han fet el local (els noms dels lampistes!). El punt fort són els cambrers, tots “madurs”, bregats en l’ofici i que clitxen la clientela a l’instant.
D’entrada sembla tot formal i clàssic, però ràpidament veus que són moderns, gens empolainats (al contrari que a chivuo’s que van de moderns i és “más de lo mismo”).

Tenen entrepans, tapes, amanides i fan “brunch” els diumenges. He anat al vespre en diverses ocasions i he pogut provar una mica de tot. Destaco algunes de les coses:

Les croquetes són fantàstiques, ben arrebossades i amb sabor molt potent i amb preu molt ajustat. Les ortiguillas ( anemones de mar típiques a Cadis i al Delta) són una curiositat, les serveixen arrebossades i fregides, amb un gran sabor i la ració és molt complerta.

D’entrepans en destaco alguns:

Jo tiro cap a la carn i he provat: 

-El de rabo de buey és espectacular, la carn moooolt melosa amb una mica d’enciam i maionesa.


Entrepanes-Díez-rabo

-El de cochinillo també molt saborós, amb ceba i ruca per acompanyar.


Entrepanes-Díez-cochinillo


-El de calamars és per repetir: pa briox, calamars arrebossats i tinta de maionesa. En una crònica d’un nou local “La Caputxeta” fet pel Regol en tenen un d’igual, igual...curiós...


Entrepanes-Díez-calamars


-L’antxon és per llepar-se els dits: ou, xistorra i patates palla!


Entrepanes-Díez-antxon

També hem provat (però vam oblidar fer fotos) el de truita, la fan al moment amb el punt cru tan d’agrair o el de corvina, suau i gustós L’steak, que resulta ser una ironia perquè la carn te la porten una mica feta tipus burger (enfotent-se de tan steak que corre pel món?) tots molt recomanables.

I seguiria, perquè s’ha convertit en el lloc de referència quan volem fer un bon entrepà i hem provat la majoria dels que ofereixen!

L’únic “però” és el vi. Molt cars si tries ampolla (alguns s’ho valen, altres tenen el preu molt inflat), també els fan a copes (3/4€), però suposo que part de la clientela (upper Diagonal)  ja els hi va bé.

El preu dels entrepans car? No, si penses en la relació qualitat / preu és altíssima.
El compte és d’un dels dies per fer-vos una idea i vam menjar 1 entrant, 6 entrepans i 5 begudes… érem tres amb molta gana eh? 


Entrepanes-Díez-compte


Si busqueu entrepans gurmet en un lloc curiós i agradable és el vostre lloc.
Si sou dels de “bocata de lomo” a 3€ amb oli regalimant i carn seca..millor que no ;-)

I per acabar us deixo dues imatges dels posagots de cada lloc, que diuen molt de l’estil “decoratiu” de cadascú ;-) 


Entrepanes-Díez-posa-vasos

chivo's-posa-vasos

20 comentaris:

  1. Doncs haurem de tastar els entrepans de Díez ;-)
    Per cert, quin lloc em recomanes per a menjar una bona hamburguesa?
    Gràcies per les teves recomanacions!
    e.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Eva!
      Et recomano el Pijama a Granada del Pendès/Tuset. Molt bones hamburgeses, casolanes, molt bon servei, proper i ambient de restaurant i no de fast food amb ganivets de plàstic!
      Merci!

      Elimina
    2. Totalment d'acord Laura...!!.

      Sense pijades i molt bon producte.

      Elimina
    3. moltes grácies! gaudirem a la vostra salut!

      Elimina
    4. Jo en sóc bastant habitual, del Pijama. Molt bo i molt agradables!
      Domènec.

      Elimina
    5. Totalment d'acord amb el Pijama. Al meu bloc tens una ressenya, per si vols mirar...

      Salut!

      Elimina
  2. No he anat a cap dels dos pero:

    1. Chivuo's: els vaig coneixer al Allthose Market d'aquest estiu. Potser van treure la moda dels gots d'allà, que és com se servien allà les copes. Vaig tastar la pulled pork que servien allà i, a banda de que no sóc gaire de burguers, dir que em va semblar fluixeta. Veig que no anava desencaminat.

    2. Diez: passo cada día per davant al sortir de la feina pero mai acabo d'entrar. Té bona pinta i ja sabia que era dels de davant, potser per evitar-me un bon forat a la cartera és la raó per la qual no he entrat encara. No obstant, l'antic xef del Bar Mut, que ara porta el restaurant Marimorena de Sant Boi, ja m'el va recomanar per la qualitat dels entrepans i veig que no va desencaminat.

    El ying y el yang entreparià?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Molt bo això del ying i el yang ;-)
      Jo si que sóc de burgers/entrepans i al primer molt fluixet com comentes...massa fum i massa hipster "suelto". El Díez potser primer fa recança pel toc pijales però els entrepans valen realment la pena i si vas al vespre i et trobes amb un dels cambrers alt i prim riuràs moltíssim!

      Elimina
  3. M'ha agradat molt el post Laura.

    I m'has fet ganes d'anar a Entrepans Diaz. De llegir exciteds, l'havia acabat posant als sac del "no", però pel que comentes i coneixent-nos de gustos, ara aniré a la que tingui oportunitat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci pel comentari Ricard!
      I si véns avisem que sóc a prop ;-)

      Elimina
  4. No sóc gaire d'entrepans (tret del que faig per esmorzar), però he de reconèixer que l'Entrepans Diaz aquest m'ha fet venir ganes d'anar.
    Molt bo i divertit el teu post.

    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci Jordi!
      Quan estava al chivuo's el primer cop ja anava pensant cosetes pel post i la conya era la millor forma de dir-ho..
      El Diaz està bé però sense perdre de vista el punt chic-liberal eh? tu vas a menjar i de pas també rius una mica de l'ambient i els persons que a vegades corren per allà ;-)

      Elimina
  5. Doncs jo he anat dos cops al Chivuo's i el personal cap d'ells parla català, el local és força petit i a les hores punta quasi sempre hi ha cua, però jo he menjat dos cops l'entrepà de Pulled Pork i en tots dos casos el pa era boníssim i la carn també, i les patates són força bones. Jo el recomano.

    Adrià

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Adrià!
      Merci pel teu comentari! Efectivament no parlaven català (crec recordar) el local molt petit amb taules petites i grans (el segon cop van demanar-me si volia compartir taula amb uns nois i vam dir que no amb l'amiga que anava, anar a un lloc a xerrar i que algú se't fiqui al plat i a la conversa ¿?).

      La cua jo també l'he viscut (i patit) per això poso l'opció de take-away que trobo molt encertada (crec que més locals haurien de tenir aquesta opció!).

      Respecte als entrepans, com explico, el primer cop el pulled fatal i el segon cop per contra correcte i en ambdós casos les patates bones, però un xic pesant la salsa de bacon, però clar som golafres i vam demanar-la ;-)

      Salut!

      Elimina
  6. Bones ressenyes Laura i, com tothom, suposo, amb ganes d'anar cap a can Díez. El Chivuo's ja el deixo per a d'altres.

    ResponElimina
  7. I tant que fan ganes d'anar al Díez! A Tarragona tenim al Sr. Boada, que fa entrepans bonísimis però no té tanta varietat com el Díez pel que veig.

    De l'altre només et comento això dels pots, també ho he vist a l'hora de servir els postres en altres llocs. I és que un moderno que es precie ha de ser ecòlogic i reclicar. :-)

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pepa!
      També ho havia vist en postres, i de fet al chivuo's en fan (vaig provar i fer foto però ja no tenia espai per tanta cosa jeje) i eren correctes i servits també en els famosos potets, res a discutir perquè tu menges amb cullera. Però de veritat, beure amb el pot a part de freak (fins aquí res a discutir) és molt incòmode!!!

      Elimina
  8. La veritat és que s'estan reinventant els entrepans amb molt bones idees i productes. Ja no només les hamburgueses són gourmets, pot ser-ho qualsevol bocata ben fet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones!

      Doncs sí! Hi ha vida més enllà de les hamburgueses ;-)
      Esperem que la cosa segueixi millorant!

      Elimina