20 de setembre de 2015

Pitarra… disaster.. decepció

Pitarra


Pitarra-entrada


Avinyò 56



Telèfon... no cal... :)


web... tampoc cal... :)


Volia tornar al Pitarra, per un tema d'enyorança (quan treballava a la UPF, el rectorat estava a la Plaça de la Mercè i era un lloc de trobades freqüents). 

I quan amb el Jordi del bloc de la Cuina del Mindundi, vam decidir anar, ho vaig comunicar a un setmanari en que col·laboro i em van donar l’ok per fer una crònica que publicarien, aprofitant que el local té història, però ara ja no és el cas. Aquí podeu llegir com ho va viure el Jordi de la Cuina del Mindundi

La crònica al setmanari, no apareixerà mai, doncs les publicacions comercials defugen com és lògic, de les crítiques dures i ja als pocs minuts vaig veure que el que escriuria no seria publicable.

Desgranaré els inconvenients que vam patir...

1.- Sempre reservo i al cercar el telèfon, ja m’adono de que si es feia pel Tenedor, hi havia descompte del 30% TOTS  els dies  i a totes hores.... #mala_senyal

Pitarra-descomptes

Tenint en compte que anava a  fer un reportatge i que em pagarien el tiquet, vaig preferir reservar directament, pel dubte que sempre queda de si el servei serà igual o si amb el descompte fan algun 'trapixeo'. Per tant vaig reservar directament i sense descompte.

2.- L'aspecte del local era el mateix que fa 15 anys, però aquell dia amb 5 taules ocupades, totes per estrangers i tots menjant paella al vespre ... #no_comencem_bé

3.- Ens porten la carta... en recomanen un cabrit amb carxofes que “s’estava acabant de fer”.... #Carxofes_de_estiu?.. En vista del panorama, vaig a risc zero i em demano amanida d’advocat i de segon bacallà...  El Jordi arrisca una mica més i li va pitjor la festa...

4.- Ens arriba aquest “aperitiu”.....

Pitarra-aperitiu

La truita presentava un estrany gust metàl·lic.... Podria ser que es tractés d’un producte precuinat i jo no estigui acostumat a aquests sabors... El Jordi també troba un gust rar i la deixem. Ve la cambrera a portar els primers i no sap si retirar la truita... Li dic que la retiri, que no està bona.... Crec que amb català no m’entén... Somriu... Li tornem a explicar i crec que a la segona ho mig entén....

EN AQUEST MOMENT JA HAVIA DECIDIT, NO PUBLICAR AL SETMANARI I PAGAR-ME EL SOPAR DE LA MEVA BUTXACA... #no_passa_res

5.- S'apropa el cap de sala estranyat per la truita...  Li dic per treure ferro, que igual és culpa de la ceba, que un tros estès malament ... I em diu ...”ahhh... és que porta ceba!!”, amb to “a vostè no li deu agradar la ceba”.... I ja passem d’ell, dient-li que lo més senzill és que la tastin a veure que....  (durant la resta del sopar, ni burro ni ase de la truita... i  crec que dolguts per l’observació) #resolució_de_conflictes_fatal

6.- Això van ser els primers.... El meu correcte (molt mèrit no té) i el carpaccio de pop de Jordi, reescalfat fins al punt en que alguns talls de pop, presentaven deformacions convexes .... Una mica com passa amb els talls de xoriço d'una una pizza posada al forn....

Pitarra-amanida
Estil "viejuno", com diria algú... :) 

Pitarra-pop

7.- Com segons, el meu bacallà, de gamma mitjana-baixa a nivell matèria primera, però ben cuinat i el pobre Jordi fan del turbó, menjant aquesta aleta amb cost 21€ (amb l'IVA). Ho compares amb la que vam menjar recentment al Sense Pressa i plores de tristesa.

Pitarra-turbot
El turbot amb cebetes caramelitzades

Pitarra-bacallà
El bacallà amb verdures brasejades...
8.- I ja sense postres (no més desenganys) i un parell de cafès..... Suposo que érem els únics de tot el vespre que veníem sense descompte.... 96€ ens van clavar per aquesta bazofia.... Feia anys que no patia una enredada igual...  (i em faig una mitjana de 3 restaurants per setmana, tot i que val a dir que en general esbrino una mica abans d'anar i aquest cop vaig refiar-me només de la nostàlgia)

Pitarra-compte

9.- I un detall sense més importància.... A TOTS els de les paelles, quan marxaven, els obrien fins i tot la porta al sortir... a  nosaltres en prou feines un adéu llunyà al marxar....  A sobre de que ens casquen quasi 30€ de més pel no descompte, van d'altius

Tampoc  negaré que a partir de la mala gestió del tema truita metàl·lica, ja vam començar a enriolar-nos una mica, però això és resol amb uns mínims de bona voluntat i no amb altivesa.... Anant d'aquest pal, passa el que passa. Que es perden la crònica al setmanari i es guanyen un post com aquest... 

Per cer .... el vi Genium DO Priorat (Pedro Ximénez i Garnatxa)  i el Vichy molt correctes.... Es van limitar a obrir-los i no els podien espatllar... :)

Pitarra-vi-genium


RESUM

Desastre

Eviteu restaurants amb descomptes massius

Mal tracte

Cuina passada de moda...

En els 3 darrers anys (anant a una mitjana de 3 restaurants per setmana), no recordo fracàs igual.

DEGUT AL MAL FUNCIONAMENT DE LA PLATAFORMA DISQUS (per gestionar comentaris), he RETORNAT al sistema de comentaris nadiu. LAMENTO el fet de que s'hagin perdut alguns comentaris d'anteriors post i d'aquest mateix. Si DISQUS torna a la normalitat, els recuperarem. 


3 comentaris:

  1. DEGUT AL MAL FUNCIONAMENT DE LA PLATAFORMA DISQUS (per gestionar comentaris), he RETORNAT al sistema de comentaris nadiu. LAMENTO el fet de que s'hagin perdut alguns comentaris d'anteriors post i d'aquest mateix. Si DISQUS torna a la normalitat, els recuperarem.

    ResponElimina
  2. Vam anar amb els sogres fa 3 anys. Recordo que ens van portar els primers i, passats cinc minuts, els segons. I allà estàvem, amb 8 plats a taula. I pel que fa el menjar, coincideixo amb tu.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veus doncs... És trist.

      Gràcies per passar per aquí..

      Elimina