18 de novembre de 2015

Un sopar especial. Les quatre estacions de l'amor :)


Espai del Vi Català




Restaurant El Foro



Princesa 53 (carrer del Comerç)


www.facebook.com/elforocultural


Com alguns ja sabeu, estic participant en els seminaris del Espai del Vi Català que organitza Miguel Figini a les instal·lacions del restaurant El Foro a la cruïlla Comerç amb Princesa. Però aquesta no és l’única activitat que organitzen i l’altre dia el Miguel, em va dir si volia anar a gaudir d’una de les activitats estrella: El maridatge que denomina “Les quatre estacions de l’amor” i així li aportava el meu feed back.

Els que em coneixeu,  ja sé que esteu amb un somriure a la boca, imaginant la meva poca traça en temes que comporten encreuaments massa complexes en l'àmbit de les emocions.  En aquest cas es tractava d'harmonitzar carns, amb els vins i amb música i més... :). Però ja avanço que realment em va agradar i vaig gaudir fins on em van permetre les meves possibilitats emocionals, que va ser prou ... :)


Sempre recordaré que un dia em van dir que tenia la sensibilitat d'una totxana.. :)
Ara ja em poso seriós i explico l'experiència: Érem 14 persones al voltant d’una taula amb el Miguel fent de cap de cerimònies (funció en la que es belluga com peix a l’aigua) i la Cris Rabell interpretant en directe, fent un recorregut al voltant de quatre manifestacions de l’amor.


El Miguel amb la seva imponent barba i la Cris al fons al piano
Va començar el recorregut amb la  l'Amor a la Terra, representat pel cava Terrers 2008 de Recaredo, que  es va harmonitzar amb una peça de carn de la raça Waygú.




Tot seguit per representar l'Amor a la Família va escollir, l’excel·lent  blanc del Priorat,
Nelin 2013, del celler Clos Mogador, que harmonitzava amb un Ull de Bife (Rib Eye) de la raça Aberdeen Angus. Pels que no estigueu massa endinsats en el món dels vins i us estranyi veure un blanc amb la carn, dir-vos que el Nelin ofereix una complexitat que ho permet ... I aprofito per dir que és sense dubte, el meu blanc català preferit (però això ja és un tema personal).



Vam continuar amb l’amistat, amb un vi fruit de la feina conjunta de 8 amics del Priorat, La Vinya dels Vuit 2010, i que va acompanyar  una peça de vaca Frisona de Burgos.



I vam arribar al final amb el torn de l’Amor Eròtic, en que el vi Somni 2013 de Alfredo Arribas, va fer parella amb una costella de Black Angus amb cocció prèvia a baixa temperatura i acabada amb  un toc  final de la brasa. 



Per la propera edició del 4 de desembre a les 21h, introduirà petites modificacions. El Miguel està sempre  a la cerca de la millora contínua. De moment tenen anunciat això.




Si sou carnívors de carns d’alta gamma, us agraden els bons vins, que reitero eren de gran nivell i voleu participar en aquesta activitat gastro – cultural, trobareu més informació a la seva pàgina Facebook (www.facebook.com/elforocultural/) que sempre està plena de novetats o  poseu-vos en contacte directament amb Miguel Figini (miguelfigini@vintaix.cat)

A mi sincerament em va agradar i si sou dels que teniu l’App de les emocions, millor configurada que la meva, encara gaudireu més.... :). Us deixo amb algunes imatges.








13 comentaris:

  1. Ricard, espectacular! tot i no ser carnívora... quin planasso!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que està molt bé i el Miguel, aquests coses les sap portar...

      Elimina
  2. Tots els amors es veuen bons. Una activitat interessant per aprendre una mica sobre vins.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I els vins de molt nivell... Realment hi havien vins molt bons...

      Salut!!

      Elimina
  3. No imaginava jo que t'emociones tant... :-)) Però pot entendre's veient les fotografies dels plats i els vins que són de molt nivell.

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. :) :)

      Avui tinc un dels anònims exited retraient-me que en van convidar... Pobre home, escriu i clac l'esborro... Deu ser algun dels meus afectats amb la meva burla pels panxa - agraïts.. #me_encanta

      Elimina
    2. Benvingut al mon dels panxa-agraïts ;-).

      Ara ens explicaras una mica com estava la carn o el teu compromis es limita a fer promoció?.

      Anònim 1028

      Elimina
    3. I a sobre la "basura" aquesta amb exigències.... :) :)

      #el_món_del_revés

      Elimina
  4. pobre anònim Ricard!!! volem llegir-lo ni que sigui uns segons... �������� esther

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però no em puc contenir en front del plaer d'esborrar-lo amb un senzill clic (o clac)... És el plaer de la dominació... :) :) El personatge intenta ferir dins el seu món de desesperació i ves a saber si d'enveja... I al fer clic li desmuntes el seu esforç mental.... I like it...!.

      Elimina
  5. Ens va arribar la noticia de la creación d'aquest no espai, que vam posar al blog. Les activitats planejades tenen molt bona pinta. A alguna assistirem segur!. Experiències així solen ser molt grates!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs em va passar per alt el dia que ho vas publicar... I mira que sempre estic a l'aguait de les vostres publicacions!.

      Elimina