25 de novembre de 2015

Buc. Sortida a rodalies


Buc



Plaça del 14 d'Abril, 9
Sant Quirze del Vallès


T. 937 21 41 97

www.bucrestaurant.com

Author: Esther Meya

(per posteriors consultes, trobareu aquest post de l'Esther a la pestanya CONVIDATS)

El Buc feia temps el teníem pendent. Havia llegit un parell o tres de referències que el posaven bé i el veia com a típic lloc de “poble” que es deuria menjar bé, per anar-hi amb els pares a un aniversari o similar...

Aquest diumenge, però, teníem un aniversari de tarda a Sabadell i vam decidir anar-hi i aprofitar el viatge. Deuríem tenir bon ull a la tria perquè ens vam trobar a la taula del costat a un conegut crític gastro... no es poden dir noms. 

Vaig calmar la mestressa que estava atabalada, pobreta, perquè hi havia el Sr. Regol (ai, que no es podia... ;-), que això era bona senyal, que el seu restaurant havia arribat a bones oïdes. No li vaig dir que jo era rottenmeier! Glups. 

És un restaurant d’un ambient, amb una deco discutible, que quan entres et sents força observat i que se senten totes les converses. Les taules no són a prop. Però deu ser la sonoritat. Amb públic de la zona i que es nota que coneixen el lloc i hi van sovint.  


Buc-sala


He de dir que la carta, per mi, pels meus gustos, era “complicada” o massa fàcil, d’altra banda. Vaig trobar a faltar alguna amanida més de primer. Només n’hi havia una, però poc amanida, amb foie, etc... I algun tipus de primer més lleuger, alguna crema xula, ara que fa fred... em va costar triar! 


Buc-carta1

Buc-carta2

Buc-carta3


I sobrava massa, per mi, pernil, formatge, croqueta, bunyol, musclos, farcellet.. no sé. M’esperava quelcom més, potser. De fet, vaig tenir mala sort i em va marcar el dinar, perquè segur que ara tindria una altra percepció. I és que el plat que em va cridar sí o sí de la carta, les textures de carxofa amb ou i pernil, no el tenien! I no van avisar quan van dur la carta! Meeec! Error greu... 

D’altra banda, punt molt positiu, carta molt xula de vins. Tots catalans i amb fotos. Excepte un menorquí! I com pensats. De bodega petita, vins especials i bé de preu. Ben buscats. 

Perdoneu la qualitat de la foto, perquè sóc força patata, però el restaurant tenia molta llum directa de sol a aquella hora.  

I vam triar un “puntiapart”. Molt correcte. 


Buc-vins

Buc-puntiapart


A la teca. Vam demanar un caneló de tonyina per compartir de primer. Francament molt bona sorpresa. Perquè m’esperava un caneló amb pasta de fora i dins tonyina, més simple, diguéssim. I no, la pasta del caneló era la tonyina i farcit de més tonyina i d’amanit de cigrons. Molt ben aconseguit. Un plat diferent. 

Textures espectaculars. Molt bo. Un pèl fort de gust i sal. Tot i que a mi ja m’agrada.


Buc-canelo-tonyina


I de segon dubtava entre els dos arrossos i finalment vaig fer cremós de gamba de Palamós (perquè pensava que era tir segur), tot i que m’encanten els arrossos secs (crec que em vaig equivocar. Al no tenir les textures, que era el meu segon triat, em vaig desperrucar... :-). I vam trigar molt. Més del normal en un arròs que prepares al moment. Que bé. Però la mestressa es va venir a disculpar dos cops. Perquè va ser espera llargueta. 

L’arròs estava bé de textura i molt cremós, però molt poc sabor. De fet, perquè duia trossos de gamba, però el gust de la gamba de Palamòs no es notava enlloc. Un greu. 

L’altra segon, un steak tartar. Que em diuen estava molt bo. La carn molt bona i molt ben trobat el punt de picant. Molt integrat. 


Buc-tartar

Buc-arros


I no vàrem fer postres ni cafès perquè els postres no ens cridaven massa (com els mochis japos) i anàvem de cumple acasa d’uns amics que sabíem que ens esperaven delicatessen... com així va ser! Els de Sabadell (i els que no) no us podeu perdre les lioneses de nata i xoco del Genescà.  Pecat mortal! 

El compte, molt correcte. Tenint en compte que només tres plats i sense postres, però amb vi. Bona RQP.


Buc-compte


És un lloc que potser si tens aprop hi pots repetir i fer àpats “bàsics” i bé de preu, menjar familiar amb pica pica (que segurament és bo), però per mi no val la pena fer el viatge expressament des de Barcelona, perquè de llocs així, en tens un munt per tot arreu. 

20 comentaris:

  1. Ricard, estreno comentaris!!!! tu que ets d'aprop.... ;-)

    ResponElimina
  2. Els plats tenen molt bona pinta però la relació-qualitat preu la veig més quasí-correcte que correcte.

    Saps si tenen menú de migdia? Tinc un inventari per allà al gener :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. no sé si tenen menú de migdia... no sé si obren. mira la web, pq diria que tenen horari no full time!

      Elimina
  3. Potser hi hauries de tornar --tema de carta a banda-- sense un mediàtic al costat condicionant el comportament, segurament, de tot el restaurant... Però, vaja, per al Vallès, o els Vallesos per ser més concret, potser hi ha d'altres alternatives més interessants...

    ResponElimina
  4. Sí a tot Manel! vaig quedar amb la sensació que es pot jalar millor allà... com la sensació de no encertar del tot, saps? potser del rollo més "dominguero" familiar surts més content. això sí, el servei encantador!

    ResponElimina
  5. Com a positiu, veig el tema de plats i platets, que sempre dona més joc a l'hora de tastar més plats. Com a negatiu, que està a Sant Quirze, i que a no ser que hagis d'anar per algun motiu, no em sembla prou com per anar expressament. Com diu el Manel, potser pel Vallès hi han d'altres alternatives...

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'ambient i el tipus de clientela depèn molt del dia i de l'hora

      Elimina
  6. Hola Jordi! tampoco domin massa Vallès, però si em desplaço fins allà prefereixo Borriana, per exemple. sense cap dubte! tot i que si has d'anar a Sant Quirze, potser en plan més pica pica tradicional està millor... merci pel comentari! :-)

    ResponElimina
  7. Jo només dir que no el coneixia ni de nom... :)

    Però també he de reconèixer que soc un ignorant total en temes de gastronomia del Vallès..

    ResponElimina
  8. jajaja..... jo també domino 0 vallès....

    ResponElimina
  9. Veig que no té res especial per a que el tinguis al cap i voler repetir, d'aquests "correctes" hi ha una pila.

    El que dius de les fotos, no veig problemes al llum, més aviat en la mida, no sóc capaç de llegir la carta ni amb les "gafas del cerca" i sempre tinc la resolució al 110. Però clar, si vols que es vegi tota la carta és impossible que es pugui llegir. (Les fotos del Ricard moltes vegades tampoc es llegeixen)

    I una pregunta...heu anat en tren???? :DDDDD

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pel tema cartes per les que cal les "gafes de cerca", part de la culpa és meva.... Aplico compressions per tal d'optimitzar els temps de carrega de la pàgina i de rebot optimitzar el SEO que fan que els texts amb lletra, siguin pràcticament invisibles.... Però sempre fan bonic... :)

      Salut!!

      Elimina
    2. fan bonic, sí! :-)
      Pepa, no amb cotxe! el tema rodalies és la ironia i el doble sentit! jajaja...

      Elimina
  10. No ho havia sentit mai.. però bé, és el que dieu, d'aquests hi ha molts. Una opció si estas per la zona.

    ResponElimina
  11. hola!! no és massa conegut... però si estàs per la zona, endavant! no facis l'arròs de gambes! ��

    ResponElimina
  12. Certament aquest és un restaurant jove i poc conegut. I no crec que alguns comentaris una mica frívols que feu, ajudin la gent jove que el porta.

    Hom pot criticar un restaurant després d'anar-hi tres o quatre vegades.

    Llavors les opinions passen a ser raons i les subjectivitats arguments sòlids.

    Que el món no comença ni s'acaba a Barcelona. I el Vallès és molt més gran del que pugui semblar per algun comentari, a més s'hi aparca molt bé al Buc.

    Quan vàreu anar al Buc tenien un mal dia? No ho sé. Aquell dia no hi era. Però jo si que hi he anat moltes vegades (sóc de Sabadell i em cau proper)i em sembla molt recomanable, tant per anar-hi en família (el vostre reduccionisme) com per anar-hi en parella o amb companyes de la feina. Tot és saber triar el moment.

    Salut!
    Marina Prat de Sabadell

    Penso, com a client habitual que caldria que hi tornéssiu. I per la minuta no cal que patiu... convido jo! Només cal que m'ho feu saber i ja està (marinapratriera@gmail.com)

    Perdoneu que hagi escrit aquest petit comentari tal com raja però com a dona visceral que sóc m’agrada mostrar-me tal qual.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com a responsable del bloc (i també de Sabadell), voldria comentar alguns punts:

      1.- Un bloc és un mitjà d'expressió en el que les regles les posa qui escriu. I tot i que tenim clar que una únic visita no és suficient per donar una visió real d'un lloc, només ens faltaria tenir que esperar a la 3a o 4a visita per poder escriure (nosaltres ens paguem els àpats i en cap cas acceptem mai invitacions, cosa que ens diferencia de "quasi tota" la resta de gent que escriu del tema).

      2.- Cada un tria la zona que vol per anar de restaurants. I cada un tria si li agraden els restaurants amb "ambients familiars" o no...

      3.- Pel que fa al "no patiu per la minuta", no és un tema que ens preocupi. Sempre paguem les nostres minutes en restaurants i a més intentant que no ens coneguin, tot i que en alguns llocs és difícil.

      I per acabar agrair la teva participació en el bloc. El que estem d'acord o no, no treu que agraeixi les participacions i l'aportació de punts de vista, sempre és positiu.

      Salutacions,

      Elimina