15 de novembre de 2015

ELDISET que no fa massa es deia 17 Disset Graus . Molt recomanable


Diset-Born-entrada

ElDiset


(fins fa no gaire Disset 17º  Graus)


Carrer Antic de Sant Joan, 3

(tocant el Passeig del Born)

T.  932 68 19 87

http://eldiset.com/


Comentar d'entrada que el fet del canvi de nom, ha estat degut a una duplicitat amb un altre local de fora de Catalunya i la bona gent de ElDiset van optar per fer aquest petit canvi i en lloc de perdre energies pledejant, han preferit gastar-les fent la feina ben feta, que val a dir que la fan molt bé.

Els darrers anys, la ciutat de Barcelona ha anat veient com s’obrien bars de vins en què també se serveixen platerets per tal de brindar a la clientela un bon sopar informal, com és el cas de Eldiset . Aquest local va obrir portes a principis de 2012, tocant el Passeig del Born, i un dels seus objectius prioritaris és promoure la cultura del vi oferint una envejable varietat de vins de proximitat (molts d’ells, a copes) i prioritzant-ne l’origen i la qualitat.

L’oferta de vins és majoritàriament catalana –que, en els temps actuals, s’ha d’interpretar com a sinònim de qualitat. Els responsables del local han aconseguit fidelitzar un públic jove amb ganes de gaudir dels vins de manera informal i lluny de l’encarcarament que sol envoltar el món dels tastos. 

Es tracta d’un local d’aspecte agradable i acollidor que obre només als vespres. En la part més propera al carrer disposa d’una petita barra i de taules altes amb tamborets, un àmbit pensat com a lloc de copes, però també per fer-hi un mos, si es vol. La part posterior està més adreçada a sopars i compta amb mobiliari més clàssic de restauració, però l'oferta és la mateixa.


Diset-Born-torrades

Diset-Born-plats


Per acompanyar l’assortiment de vins ofereixen tot un ventall de platerets que classifiquen en seccions, una de les quals és la torrades de pa de vidre, fredes i calentes. Entre les fredes destaquen la de salmó fumat, la d’escalivada i la de guacamole. En aquesta darrera visita, vam optar per la de Guacamole, coriandre i bitxo suau sobre una base de parmesà.


Diset-Born-guacamole
La llum és agradable per sopar, però destrossa les fotos.. :)
I de la la selecció de les calentes destaquen la torrada de pa de vidre amb wok de verdures i formatge de cabra; la de sobrassada, formatge de cabra i mel, que resulta especialment encertada; i la d’albergínia amb mozzarella i ceba caramel·litzada. Tota aquesta gamma de torrades s’ofereix al mateix preu –5,90€– fet que evita sorpreses a l’hora de calcular el pressupost per al sopar.


Diset-Born-alberginia

Totes les torrades que hem demanat en les diferents ocasions que hem estat per allà, estaven ben resoltes, molt ben presentades i pensades per compartir. I l’àmplia oferta de vins a copes ens va permetre escollir diferents opcions en funció dels plats. Cal remarcar que la proposta gastronòmica no es limita a les torrades, sinó que hi ha, a més, una secció anomenada Clàssics, on podem optar per croquetes, carpaccio, filet de vedella, taula de formatges catalans i assortiment d’embotits, per posar uns quants exemples. La nostra tria va ser el tàrtar de salmó.


Diset-Born-salmó

La versatilitat de Disset Graus va encara més enllà del que hem comentat fins ara. L’assortiment de copes i còctels que ofereix és prou interessant com per poder allargar el sopar sense haver de canviar de local. I no voldria acabar sense insistir en la gran oferta de vins catalans i si es vol a copes. I amb vins de molta qualitat i difícils de trobar en altres llocs, com aquest xarel·lo que va servir com primera copa. Destacar també el gran servei de vins a càrrec de l'Alex.


Diset-Born-castellroig


En resum,


Lloc molt interessant

Les torrades excel·lents i a preu contingut (5,90€)

Permet sopar informal i amb qualitat

Ambient jove, modern i amb 'gent guapa' (*)


Possibilitat de copes i cocktails fins altes hores


(*) Tot i no donar la talla en cap de les 3 característiques, em vaig sentir molt còmode :)

I aquest és el preu de les dues torrades, el tàrtar, 4 copes de vi i unes postres que vaig oblidar de fotografiar. Gens malament i suficient per un sopar informal en un lloc agradable.

Diset-Born-compte

19 comentaris:

  1. apuntat x sopar lleuger! i miraré guapos!! jaja... esther

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé... Ara que m hi fas pensar, crec q també hi havia algun noi... ;)

      Elimina
    2. jajaja... li preguntaré a la marta!!

      Elimina
  2. Ah, doncs jo també l'apunto perquè sóc jove i guapa :-) ) ) ) I d'acompanyant li diré a la Vicky, que sap escollir els vins molt bé (la del bloc Kata a Kasa)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja saps.... Però allà és per demanar vins catalans eh?.

      I el noi que fa de cambrer de vins, l'Alex, company de seminari meu a l'Espai de Vi català, ajuda molt a la tria.

      Salut!!

      Elimina
  3. Molt de vidre, però, no deuen ser les torrades..., per aguantar tot això, no? Aguanten bé?
    Lloc interessant i més si tenim en compte el tema del vi. Gràcies per la recomanació!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les dues vegades que he anat amb la marta, ens ha encantat....

      i això q l'ambient no és favorable.

      :)

      Elimina
  4. Wow! Fa bona pinta i si vols descansar de Ten's, Tapeo, Llamber... és perfecte. Gràcies! :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es una altre història.... Molt més natural...

      :)

      Elimina
  5. Benvolgut Senyor Ricard,

    Tot i que no toca, en referència al restaurant d´aquest post, permeti´m que faci un comentari d´agraïment sobre un parell de restaurants de cambrils que va recomenar aquest estiu. Per ser exactes, principalment d´un en concret.

    Restaurant / Bar Les Fonts. El local no acompanya, tipus bar. Però...ai Déu meu...quin però tan gros....cal explicitar la majúscula paella de marisc. Brutal, excepcional, obra excelsa, meravellosa, deleitable, una delícia. Tota una troballa. Gra perfecte, cocció perfecta, gust a mar increible. Per la seva informació, soc un dels "ponents" sobre la paella, dels comentaris del famós post d´en Philippe Regol que vostè va mencionar. Evidentment són molts els restaurants cercant la millor paella recorreguts arreu de tota Espanya.... Jo no sóc dels de la seva "colla" que diuen Estat espanyol, perque vegi que una cosa no treu l´altre, i ens podem entendre de meravella i amb afecte))). Tornant a la paella en questió, sense cap tipus de dubte la considero al top 3 del rànking. Ni de conya es troba una paella tan bona a Barcelona. És per això que es mereix la meva felicitació per la recomanació. Cal dir que, de la mateixa manera, els plats de peix i marisc per picar van ser molt molt recomenables, molt fresc i d´altíssima qualitat.

    Per un altre banda, també vaig probar el Restaurant (Bar) Cal Siscu. Cap problema, però cap grata sorpresa. Peix i marisc bo, postres molt ben decorats, de fet increïblement decorats, però de gust normalets. Paella de marisc normaleta, ni molt criticable ni recomanable tampoc. Res a veure amb Les Fonts, és com comparar la segona divisió de futbol amb la Champions.

    S´ha guanyat un llarg període de "bula papal" per futures recomanacions de restaurants amb les que potser discrepem del resultat )))

    Realment li estic agraït per la seva aportació i, feta la visita, el plaer consequent.

    Aprofito l´avinentesa per felicitar-li per el seu blog i l´esforç i temps que inverteix. Com veu, val la pena.

    Salutacions,

    Cabot.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia,

      Els dos locals sorprenen per l'aspecte exterior (i interior) de bar, que fa que passant cada dia per allà, ni em passés pel cap que allà es "menjava bé".

      Potser lo pitjor de Les Fonts, és el TV en on.... Aquest endimoniat aparell, em treu de polleguera sempre i a casa, em serveix com pantalla gegant per controlar la música del meu ordinador dedicat a temes lúdics.

      De Cal Siscu, no sabia ni que fessin paella. De fet hi he anat un cop a la carta, en la que em van cantar els plats i alguns més al menú de migdia, ara que em fan obres al meu apartament de cambrils. Per cert, el menú de migdia és de RQP molt bona i amb algun detall que sorprèn cada dia...

      I molt content per llarg període promès de "bula papal"... :)

      I crec que tenim més de comú, que no pas d'antagònic que de fet crec que tampoc tenim massa d'això... :)

      Salutacions,

      Elimina
  6. Doncs si l'ambient és jove, modern i guapo, ja trigo a anar a fer una visita... ;-)

    L'anoto, tot i que no és el meu tipus de restaurant per sopar. Però mai se sap que pots trobar pels camins del Senyor, oi?

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que està bé.... Abans del proper sopar que fem, anem a fer un after work, que queda molt bé dir això... :)

      Abraçada!!

      Elimina
    2. jaja... esteu fatal!!! esther dixit

      Elimina
  7. et segueixo de fa anys i junt amb la meva amiga Neus (la "jefa" de Can Kenji) sou el meu referent en quanta tema de restauració. Moltes gràcies per aquest bloc, i que si en algun moment potser dubtes de si fa servei (no ho crec, perquè sempre tens molts comentaris positius) sàpigues que aquí hi ha una persona a qui li fa i molt!

    ResponElimina
    Respostes
    1. no hi hagit manera d'editar el comentari, per això continuo aquí: hem seguit la teva recomanació sobre aquest restaurant i he de dir-te que vem sopar molt bé, en un lloc agradable i servitser un personal molt professional i amable. Apa, ja ara sí que ja he acabat! :-)

      Elimina
    2. Bona nit Eva,

      Ja he eliminat jo el comentari repetit.... Moltes gràcies per les teves paraules... La veritat que s'agraeixen, doncs la meva manera d'anar per la vida d'independent i denunciar moltes coses, em comporta també un munt d'enemics... I per això, comentaris com el teu, fan especial il·lusió...

      DISET, és un lloc molt curiós i agradable, al que vaig sovint... Potser per edat, ja soc massa vellet, però m'hi trobo a gust... :)

      Salutacions!!!

      Elimina
  8. Vaig estar divendres Ricard i em va agradar moltíssim
    Molt bé el que vam sopar, bona selecció de vins i preu molt, molt correcte
    Em van possar un cabernet amb 7 anys a ampolla que es deïa Iojanes o alguna cosa així i estava brutal, no es el Iohannes de Juvé i Camps, haig de trucar per preguntar, però em va semblar un vi espectacular
    No sé si el coneixes

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegra que et vagi agradar i em fas venir ganes de tornar-hi, que fa temps que no vaig...

      No caic en quin pot ser aquest vi... Si no aconsegueixes esbrinar-ho, m'ho dius i li envio un whats a l'Alex que fa de sommelier allà i tinc bona relació amb ell per preguntar-li.

      Salutacions Sergi!!

      Elimina