29 de novembre de 2015

Lluis de les Moles: Un molt bon menú, que sembla una carta

Lluis-de-les-Moles-entrada

Lluis de les Moles




C/ de les Moles, 25 (Urquinaona)


(obert només migdies)

T. 933 17 58 66

http://www.lluisdelesmoles.com/ca/


El  restaurant Lluis de les Moles va obrir l’any 2001, oferint un menú del tipus «cuina d’autor» que, si no fos perquè té un preu fix, ens faria pensar que ens trobem davant d’una oferta a la carta... i no pas curta. Trobarem sempre 9 primers, 9 segons i 5 postres (o més) a un preu de 19,90 més IVA. No és pas un menú jugant a la lliga de menús econòmics, Per varietat i qualitat, podria ser una carta, que en conec amb menys opcions ... :)

Una de les peculiaritats d’aquest local és que només és obert als migdies i, per tant, no hi ha carta de vespre. El menú ofereix una bona varietat de plats, ben executats i amb matèries primeres de qualitat, que pot convertir la visita a aquest lloc en una festa. I és ben curiós constatar que hi ha plats que continuen a la carta des de fa anys i de manera fixa, la qual cosa no s’ha pas d’atribuir a una manca de creativitat, sinó que succeeix perquè els habituals ho reclamen. No hi pot haver millor aval...

Hi vam estar ara fa uns mesos amb el Jordi de La Cuina del Mindundi, que va publicar el post que podeu veure al link. Jo no el vaig publicar en aquell moment, perquè tenia el post compromès per un setmanari.

Ofereixen opcions fixes, com el caviar d’albergínies amb amanida i oli d’olives negres, les espectaculars sardines amb ceba confitada en suau escabetx tebi i el timbal d’ou ferrat amb patates de paella i pebrots de cristall, per enumerar-ne només algunes, tot i que sempre predomina el producte de temporada.


Lluis-de-les-Moles-carta-entrants

Lluis-de-les-Moles-carta-segons

En aquesta ocasió vam triar com a primers la sopa de ceba de Figueres amb ou escalfat al perfum de farigola – que estava com per repetir – i les espectaculars sardines, que comentava en el paràgraf anterior, amb espacial menció pel punt de confitat de les cebes que podeu veure a la imatge.


Lluis-de-les-Moles-sopa-ceba

Lluis-de-les-Moles-sardines

Com a segons ens vam decidir pel conill desossat a la planxa amb salsa romesco i parmentier de patata –que va ser un d'aquells plats que queden a la memòria i ja he tastat en més d'uns ocasió– i les mandonguilles de calamar amb la seva tinta i arròs basmati, molt ben aconseguides de sabor i textura.


Lluis-de-les-Moles-conill

Lluis-de-les-Moles-mandonguilles

Cal comentar que alguns plats s'ofereixen amb suplement, però cap dels que vam triar, estava afectat per suplements. Com postres vam escollir unes peres al vi i mel i mató.


Lluis-de-les-Moles-peres-vi

Lluis-de-les-Moles-mato

Ofereixen l’opció de prendre vi a copes i també hi ha vi de la casa en diferents formats, tal com sol passar a França amb els típics ‘pichets de vin’. En el nostre cas, vam demanar aquest excel·lent DOQ Priorat. I s'agraeix que la carta de vins hagi crescut en opcions catalanes des de la darrera visita.


Lluis-de-les-Moles-vi

El Lluis de les Moles és un restaurant clarament recomanable dins de la categoria de locals amb menús de migdia que semblen cartes. El seu xef i propietari Lluis Piera té cura de tot fins el darrer detall i també controla la sala quan té la cuina enllestida, mantenint la mateixa política i filosofia de quan va obrir. I cal destacar que, actualment, han ampliat la sala, de manera que, tot just entrar, a mà dreta, hi ha dos menjadors privats per a 14 i 5 persones, respectivament, separats per un celler rústic que dóna més encant al restaurant.

És una llàstima que no obrin als vespres, però aquesta és la política del local des de bon principi. De tota manera, porten anys sent una molt bona opció de migdia, a preu controlat, a pocs metres de la plaça de Catalunya i en ple centre de Barcelona.

Com resum,


Imprescindible si us voleu premiar amb un bon dinar per la zona P. Catalunya.



Excel·lent cuina d'autor



Dels llocs que dino més a gust (opinió personal of course...)



Saps que vas a preu sense sorpreses 19,90 + Iva



Lluis-de-les-Moles-compte





19 comentaris:

  1. Molt bona oferta a un preu genial. Aquest ja estava al llistat. Llàstima que tanquin en diumenge, sempre que passo el cap de setmana a Barcelona els diumenges em trobo perduda i no sé mai on aniré a dinar. Deu ser la ressaca...

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Has d'aprofitar un dissabte.... És la sola opció.....

      val la pena....

      Salut!

      Elimina
  2. totalment d'acord! sempre espectacular! vaig anar-hi fa uns mesos a recomanació vostra i he repetit! va molt bé x dinars de feina!! les sardinessss... esther

    ResponElimina
    Respostes
    1. sí, nivellàs de sardines! i quantitat!!

      Elimina
  3. ara m'han entrat ganes de sopa de ceba!!! �� m'encanta i és difícil de trobar... esther

    ResponElimina
  4. Justament mentre ahir vinosofàvem a la Vinya del Senyor et vaig dir que no vaig surtir massa excited (no per la qualitat) quan hi vaig anar. Haig de dir, això sí, que el conill és sublim i que el gaspatxo que em vaig cascar, tot i que justet de quantitat, també em va deixar molt agrait. Tema coulant apart... la principal pega que li poso és els suplements que vaig veure en segons quins plats ja que considero que són suplements més per nom del plat que per cost del mateix; i en la quantitat servida en alguns dels plats que vam demanar.

    Nosaltres dos vam sortir a 32-35, juntant el vi i els suplements. Si que és cert que si vull dinar a un lloc de qualitat, sense històries, cuina tradicional i al centre de Barcelona... sonen els grills. No sabria on anar. De fet, en conec més a la periferia d'aquest estil (per exemple, els que estan associats a CUBAT).

    Serà qüestió de tornar-hi, que potser no tenia el dia jo, ja que el paladar sí va sortir agrait.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Osti....! amb el puto colant. ... tens un trauma...!!...☺

      Jo he estat com 20 vegades allà, mai he trobat aquests inconvenients.

      Però per ser un foodie autèntic cal saber escollir també.... que l'èxit en la elecció, no està necessàriament lligat amb escollir lo que té el suplement més gran... ;)

      Elimina
  5. Això que obrim només als migdies és estrany. És molt més habitual el contrari, restaurants que només fan sopars. Serà que ja tinc una edad (je,je), però cada cop més em tira anar a dinar que no a sopar. I fora broma, no és per l'edat, és que gaudeixo més sabent que després tinc la tarda per davant que no pensar que m'haig de ficar al llit amb l'estòmac ple, això em mata.
    Bona pinta. Ah, com diu el colador chino, grup Cubat els heu de probar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. la veritat és que pocs restaurants trobaríem amb aquest horari.... Altre cosa són bars-restaurants familiars que fan esmorzars i dinars i tanquen a mitja tarda, tipus Bartolí (els dels menuts).

      Però aquests fan això des de el principi. Jo el vaig descobrir just estrenat i van durar uns anys que per tema feina i anava sovint.

      I amb l'Albert, algun experiment farem d'aquests de rodalies... :)

      Elimina
  6. Feia anys que no hi anava.... Ara la sorpresa ha estat gran. Local molt millorat pel que fa a decoració, servei millor i plats Excel.lents!!! Sens dubte per a repetir!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment està molt bé... !!.

      Portaves massa anys sense anar-hi...

      Elimina
  7. Hola Ricard. Tot i que fa temps que no et comento, no vol dir que no et segueixi. I veig que desde que t'has jubilat que no pares!!
    Això es genial. Poder gaudir de les aficions lliurement!!,
    Seguix gaudint de la vida!!,
    Salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Gemma,

      Gràcies per passar. Intento fer coses que m'agradin i això amb temps lliure sempre és més fàcil.

      Salutacions!

      Elimina
  8. Crec recordar que ens van comentar que a la nit si que obrien per encàrrec i per a grups d'un determinat numero de persones (per si és de l'interès d'algun dels teus seguidors).

    Si que està molt bé i amb la fórmula aquesta de preu fixe (no entrava la beguda, oi?) més o menys ja saps a on aniràs a morir.

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que t'ho vaig dir, però ara fa uns mesos quan vaig parlar amb ell per comentar-li el tema del setmanari, vaig interpretar que ja no obria les nits...

      I el tema beguda, crec que no entra.

      Abraçada!

      Elimina
    2. no recordo tema beguda. nos vam agafar vi a part.. esther

      Elimina