6 de desembre de 2015

La Cooperativa de Porrera 2015. Imprescindible al Priorat


Cooperativa-Porrera-Restaurant-entrada

La Cooperativa de Porrera



Porrera... 


(no cal adreça, però si la voleu és: Unió 7


T. 977828378


www.restaurantlacooperativa.com/


Hi uns pocs restaurants, dels que en soc client i en alguns d’ells fins i tot em coneixen. Són llocs que pel seu menjar, tracte i filosofia, tinc ganes de tornar-hi, a diferència de molts dels que vaig publicant, que no m’acabat de fer el pes o que no m’aporten res com per tornar-hi.

La Cooperativa de Porrera, té característiques que el fan un lloc singular, amb plats que li donen un tret diferencial. Aquesta darrera visita, l’oferta era més reduïda, però no es pot demanar massa més un dimarts de final de novembre, que no és el millor moment de presentar-se allà  per sorpresa. L’anterior visita d’ara fa un any, quan vam anar-hi en cap de setmana, l'oferta de plats era lògicament més amplia i la podeu llegir a Cooperativa_setembre_2014.

La cuina de la Cooperativa, és difícil de definir. No és cuina del territori, ni tampoc cauen en les sofisticacions tipus "una gamba erecta (!), sobre d'un fons minúscul amb 14 components..." I ja enteneu el que vull dir. És una cuina amb personalitat pròpia.

Hi anem poc, doncs Porrera no és lloc de pas, però és d'aquells llocs en que et sents a gust i la personalitat del Litus (co-propietari, cap de sala, sumelier i quasi home orquestra), hi ajuda i et fa sentir a gust.

En aquesta ocasió vam demanar  com primers, un crema de remolatxa i poma amb encenalls de foie i una amanida amb magrana, parmesà, codonyat i vinagreta de mel i mostassa, que va ser la meva opció i que resultava molt agradable pel contrast de sabors (no és freqüent que jo demani amanides, però venia una mica carregat, gastronòmicament parlant)... :)


Cooperativa-Porrera-Restaurant-remolatxa

Cooperativa-Porrera-Restaurant-amanida


Com segons o plats principals, una exòtica botifarra de xai amb fesols de ganxet, saborosa i potent i un conill confitat que ja estic a poques hores de fer un dels plagis habituals, que tinc costum de fer dels seus plats. Estava molt bo i amb la carn amb gran melositat.


Cooperativa-Porrera-Restaurant-botifarra-xai

Cooperativa-Porrera-Restaurant-conill-confitat


I el vi?... Doncs igual que faig en altres llocs de confiança, el deixo a les seves mans intentat a l'hora que sigui novetat per mi. I aquest va ser el vi, que no coneixia ni de nom. No cal que us digui que excel·lent i amb el plaer addicional que dóna pagar-lo a preu pràcticament de botiga.


Cooperativa-Porrera-Restaurant-vi-inici

Cooperativa-Porrera-Restaurant-vi-inici-contra

És un cupatge de garnatxa negra, carinyena, sirà, cabernet  i merlot, que va destacar per una entrada en nas fresca, afruitada i es va mostrar en boca amb taní madur i amable i amb òptima acidesa. Teniu la descripció més detallada al meu bloc de vins a Inici_2013

En resum... 


Un lloc IMPRESCINDIBLE al  Priorat

Ubicat en un poble que ja la visita val la pena

Menjar i tracte de primera. 

Un lloc en el que no us faran trampantojos (per tant no els veig a la Michelin 2016) :)

Però tampoc MAI t’oferiran un menú TC (*)



Cooperativa-Porrera-Restaurant-compte

(*) menú TC  = menú 'Toma Cabrón' ... :) :) :) 

19 comentaris:

  1. Vull pensar que el teu segon va ser el conill confitat, perquè si va ser la botifarra de xai amb fesols, no sé jo si aniria gaire bé per venir "carregat"... :-))) Encara que et jalesis una "amanideta" de primer...

    Ja desitjant tastar la seva cuina doncs, tret de la crema que no és el meu fort, tots els plats em semblen de conya, amb especial menció per la botifarra. Les estovalles de floretes i els gots de duralex, em semblen d'allò més autèntics...

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si el meu va ser el conill.... :)

      Realment el local està molt ben ambientat. El dia 22 ho podràs comprovar.

      Abraçada!!

      Elimina
    2. Jordi!!!! Recomanable total la buti..... Epssss la buti de la meua vidaaaaaa!!!!!
      (Mides, gust i textures... Xd!!)

      Elimina
  2. T'has adonat que publiques Porrera altre vegada abans d'unes eleccions? :-)))))))
    Està clar que he de preparar una excursioneta per allà.

    Jordi, vaixella de tota vida, d'aquella que es trencava i quedava esmicolada!!!

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres... no porto el compte d'aquestes coincidències polítiques...:)

      Us el recomano sense cap mena de dubte..

      Salut!!

      Elimina
  3. Totalment d'acord... i estic dinant a la Cooperativa en aquest moment!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho he vist tard... Et podia haver dit que t'aprofiti.... :)

      Una abraçada Juan..!!

      Elimina
  4. Excel.lent lloc descobert gràcies a tu i a la Marta i al que espero tornar, a finals d'abril, previ o posterior a un Tast amb llops que promet i que aquest any no em perdré.
    Encara recordo, de quan hi vàrem dinar, una llengua de vedella excepcional

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre que hi vaig tinc el record de com ho vam gaudir....

      I ja coordinem per la propera visita...

      Elimina
  5. Ufffffff!!!! Que dir??? Es menja mooooolt bé, es beu moooooolt bé i el tracte encara és millor...... Porrera val la pena visitar-la i despres menjar a ca'l Litus i la Mia

    ResponElimina
  6. Molt bon lloc i, després a comprar vi. Abans el compravem a dojo, ara impossible..

    ResponElimina
  7. no és cap gran aportació però ratifico tot el que has escrit, jo hi vaig anar ahir i malgrat ser uns dies una mica atabaladors per ells vaig menjar de meravella i el tracte va ser exquisit

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si que és una bona aportació... :)

      És bo tenir feed back directe i recent.

      Salutacions i gràcies per passar

      Elimina
  8. ara puc escriure per ordinador.... lloc molt bo! servei súper maco, poble xulo i qui es vulgui quedar a dormir, cal porrerà! fantàstic casa.... i a comprar vinet! espero anar-hi ben aviat! ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si... ben aviat... :)

      Però tot el priorat, té un encant especial...

      Elimina
  9. Aix! Jo que passo sovint al costat de Porrera, camí del Matarranya, m´hi acostaré per dinar un dia. Gràcies per la informació.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs a veure si us agrada i ja em poseu com ha anat!!

      Salutacions!!

      Elimina