20 de desembre de 2015

El LLAGUT

El-Llagut-Tarragona-entrada

El LLAGUT




Carrer de Natzaret, 10
Tarragona


T. 977228938

www.elllagut.com/




Darrerament passo més temps per Cambrils i una assignatura pendent és ampliar el ventall de restaurants visitats de la zona. Per aquest motiu, ens vam arribar fins a Tarragona fa uns dies, on feia temps que no anàvem a dinar o sopar.

L’oferta de restauració a Tarragona, és amplia i això genera dubtes a l'hora de triar ... Tenia ganes de Barquet on fa anys anava sovint, també curiositat per varis dels que publica la Pepa Lazaro al seu bloc i replicats al meu a la pestanya de restaurants del sud i fins i tot pel AQ, que la gent deixa molt bé, però penso no encaixa massa en les meves preferències, tot i que algun dia aniré.

Però la decisió final va ser per el Llagut del que m’havien explicat meravelles i que vaig poder comprovar que tenien raó els qui ho deien, tant a nivell de producte, com de tracte.

Anàvem amb idea de prendre un arròs, i ens vam fixar en un menú de 30€ que tenia prou bona pinta, però que no era el nostre objectiu. Però la persona qui ens va atendre, ens va insistir de que valia molt la pena i ens vam deixar convèncer. Però com tenia el vi inclòs, vam pensar “ves a saber quin vi ens posaran” i vam dir-lis... “agafem el menú, però amb un vi de la carta”, que jo ja tenia el Domus Pensi ullat.

La mateixa noia que ens va recomanar el menú, va dir-nos... “el vi del menú, està molt, molt bé”... Jo desconfiava, però en front de la insistència de que el provéssim al menys, vam cedir i he de reconèixer que estava prou bé, fins el punt de que la Marta, just sortint, ja va buscar el celler per fer una comanda per alguns sopars de Nadal que tenia al seu “bar-taverna”. Va resultar un vi senzill i bàsic, però honest.

I la veritat és que ens van sorprendre amb els suggeriments. Cal tenir en compte, que vinc acostumat a restaurants 'modelnos' de BCN, en que l'objectiu de qui et pren nota, és prioritariament, fer créixer la despesa. I la sorpresa és que insistien en opcions que just ens feien gastar menys... I això junt amb la gran amabilitat de les dues persones que ens servien, va ser un factor molt a valorar per tornar al lloc i recomanar-lo ara aquí.

El menú consistia en una plats a compartir, que ja eren fixos,

El-Llagut-Tarragona-menu


El-Llagut-Tarragona-amanida

El-Llagut-Tarragona-cloisses

El-Llagut-Tarragona-gambes

El-Llagut-Tarragona-peix

Els 4 entrants van estar a gran nivell, sense masses complicacions culinaries i amb producte de qualitat. A continuació es podia escollir entre,

El-Llagut-Tarragona-plats

I com anàvem amb idea d’arròs vam triar aquesta opció, que va resultar un encert amb un arròs molt ben resolt amb gust intens de gamba.

El-Llagut-Tarragona-arros


Com postres oferien, 
El-Llagut-Tarragona-carta-postres

I la tria va ser el músic i el mató de Capafons. El vi "inclòs al menú", va resultar aquest que com ja he comentar, era senzill, però honest.

El-Llagut-Tarragona-postres


El-Llagut-Tarragona-vi

Realment ens va sorprendre el tema de que ens aconsellessin en el sentit d'opcions amb menys cost del que haguessin triat sense la seva intervenció. Ens va causar molt bona impressió i més quan estem acostumats en que en molts llocs moderns, fan el possible per fer créixer el total, amb recomanacions, complements i a voltes amb poca gràcia... I fixeu-vos en el compte... ni suplement de servei, ni de pa, ni de poder saludar al xef, ni de que el xef, et toqui l'espatlla... i amb l'IVA inclòs....I ja és trist que el que hauria de ser normal, s'hagi de destacar...

El-Llagut-Tarragona-compte


En resum,

Lloc imprescindible a Tarragona

Excel·lents arrosos

Tracte excel·lent dels que malauradament costen de trobar

RQP òptima

Aneu-hi si visiteu Tarragona



15 comentaris:

  1. Quina sort Ricard, perquè jo vaig estar de pega... L'atenció justa, fins i tot vam marxar sense postres, els delicioses bombons de guatlla passats de sal, i dic deliciosos perquè en altres ocasions ho van ser. I unes olives sevillanes on deia que serien arbequina.

    Al meu fill no li va agradar l'arròs de llamàntol i en canvi, tinc un amic que somia amb l'arròs de sardines.

    Por ser en altra ocasió vagi millor l'àpat...

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi havien al servei dues noies... la primera era catalana i la segona parlava català amb un fort accent estranger i semblava la propietària. I ens va sorprendre l'amabilitat d'una i de l'altre i el local estava ple...

      I això d'un compte en que no et cobrin suplements, pensava que ja havia passat d'època... 30+30=60... #no_me_lo_podia_creer :)

      Vaja... que so_excited.. :)

      Elimina
  2. Tens tota la raó en que és molt trist que calgui destacar coses com l'amabilitat o que no t'apareguin sorpreses al compte final. I que arribem al punt de que ens sorprengui el que hauria de ser normal.
    Però pel que dius i veient les imatges, m'hi apuntaria ara mateix. Plats mariners clàssics i sense masses parafernàlies ni lluïments de xef. Entenc que et vagi agradar.
    CarlesP
    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, he descrius exacte... "...Plats mariners clàssics i sense masses parafernàlies ni lluïments de xef...".

      És que darrerament més d'un lloc sembla que sigui un temple d'homenatge al xef corresponent, com si els restaurants no fossin un lloc per anar a gaudir i socialitzar-te... (però no amb el xef, sinó amb qui comparteix taula!!).. :)

      Abraçada!!

      Elimina
  3. Si és que a la que surts de ciutat... I sense suplement per tocar l'esquena!!! On anirem a parar...

    Al final, potser si que hauré de fer una escapada per Tarragona. Entre els quatre que vas penjant i els de la Pepa, tindrem una guia més que fiable.

    Molt bona pinta tot el que vau demanar i a un preu més que correcte.

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per allà baix tot és bo... Fins i tot la carn... ;)

      Tenim pendent tu i jo el de Cambrils, que no dic nom per no fer spoiler...

      Abraçada!!

      Elimina
  4. molt bona pinta! i com m'agrada això que expliques del servei... el trist és que calgui destacar-ho, exacte! no t'explico servei d'enterteiner ahir dinant a ultramarinos. l'edu va marxar al lavabo per no matar-lo ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan gaudeixes de serveis com aquest, surts i et passa pel cap situacions idiotes que tots hem patit... I et venen pel cap un munt... Ara penso amb la sommelier del Montsant que semblava Rioja... :) :) :)

      Elimina
    2. jajajaja..... aquella va ser de traca!!! esta al me top de situaciones penoses!!!! ;-)

      Elimina
    3. haurem de tornar algun dia per veure si encara hi és!!!!

      Elimina
    4. Crec que ja no hi és... Al menys és el que he deduït d'algun comentari rebut... però mira si són burros, que en lloc de donar-me les gràcies per l'aportació passen de mi... :) :) :) I en canvi perden el cul amb el post del de Lleida i altres... :) :) .... "mirad que honor.. no han vistado y publicado en..."... :) :)

      Elimina
  5. Tinc un bon record de El Llagut. Famòs pels seus arrossos, encara que quan jo vaig anar no els vaig tastar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també anava per la fama dels arrosos i quasi em quedo sense... :)

      Sort que al menú oferien un i va resultar excel·lent.

      Elimina
  6. Jo el vaig tastar fa un temps i tinc moltes ganes de tornar! Vaig escriure una entredata al meu blog: http://soisunospijos.blogspot.com.es/2013/09/the-gargantuan-tour-tercera-etapa-el.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara ho he llegit i de passada m'he posat el teu bloc al feedly per seguir-lo... M'ha agradat!!.

      Gràcies per passar per aquí!.

      Bon lloc el llagut!

      Elimina