24 de gener de 2016

Borsalino. Com menjar molt bé en una casa de barrets :)

Borsalino-barrets


Borsalino 


Madrazo, 68-70 

(tocant Aribau)


TEL.: 647322799

http://borsalino.cat/


El restaurant Borsalino agafa aquest nom d’una antiga i afamada pel·lícula francesa i també d’una reconeguda marca italiana de barrets. És per fer honor a això que una de les parets està decorada amb una imatge que reprodueix un aparador de capells.

Es presenta com a trattoria però no es troba totalment dins els cànons que imaginem quan llegim aquest nom. La seva carta és plena de plats que ve de gust demanar, molts d’ells pensats per compartir.

La carta no és massa extensa i està molt ben dissenyada i també ben resolta, amb la idea de que vagi canviant  segons temporada i sempre amb matèries primeres d’excel·lent qualitat. De la sala se n’encarrega l’Enric Hidalgo, un professional de primer nivell i en qui pots confiar quan et fa una recomanació, i al capdavant de la cuina hi trobem en Salvador Gálvez.

D'una anterior ocasió, recordàvem plats com una excel·lent la terrina de vedella, festucs i foie, i un molt bon steak tàrtar, dels que poden jugar perfectament a la primera divisió dels llocs especialitzats en aquest plat o  un crostini de mortadel·la amb formatge fresc i herbes aromàtiques, que podríem traduir, per posar-ho fàcil, com un biquini molt ben aconseguit.

Però en aquesta ocasió i atès que el xef em coneix i sap que no tinc plats prohibits ni intoleràncies (alimentàries vull dir!), ens va proposar que en lloc de triar nosaltres, ens feia una mena de menú degustació amb els plats que li semblaven més adequats i em va semblar perfecte. Els plats que van arribar i que vam compartir entre dos van ser,

Croquetas casolanes de carn d'olla i burrata artesana de la pugulia amb tomàquet mini i oli alfàbrega.


Borsalino-croquetes

Borsalino-burrata


Amanida de ventresca de Salmó, amb cassis i el seu caviar i uns gnocchi, amb crema de pecorino i cartxofes.


Borsalino-salmo

Borsalino-gnnoquis


Uns linguine aglio i olio amb carpaccio de gambes i pop sard, amb mango i caviar d’arengada.


Borsalino-linguini

Borsalino-pop


I ja per acabar un excel·lent steack tàrtar i com postres un caneló de codony amb ricotta, panses y sorbet cítric.


Borsalino-tartar

Borsalino-postres


A la carta ofereixen altres productes en la secció “Arrossos i pastes”, com, per exemple, els espaguetis a la carbonara “autèntica”, es a dir sense nata. També tenen una curiosa secció anomenada “Quelcom semblant a una pizza” –que no deixen de ser pizzes- i, per cert, amb molt bon aspecte. Però cal puntualitzar que afegint “semblant a una pizza” al nom de la secció, defugen del públic que cerca una pizzeria convencional.

La decoració i ambientació del local estan molt ben resoltes i això fa l’estada molt agradable, amb les taules bastant espaiades i amb el  parament i les copes de bon nivell. El local té una mena de vestíbul obert al carrer, d’aquests que tant agraden a la gent que fuma i, per tant, si s’és fumador queda clar on cal reservar la taula.

Compten amb una bona oferta de vins, molt ben presentada en una vitrina climatitzada que es mostra a la sala. Durant la nostra visita i per acompanyar l’àpat vam triar un Furvus del Celler Vinyes Domènec, elaborat principalment amb garnatxa. Un DO Montsant que sempre és garantia d’èxit.


Borsalino-Furvus

Sense cap mena de dubte és un lloc que anirà a més i que ja s’ha fet ben conegut en el seu entorn de barri, tal com vam poder observar el dia de la vista: pel tracte mantingut amb alguns clients vam deduir que eren habituals de la casa. Del Borsalino en surts amb la sensació que tot ha anat bé i que, segurament, repetiràs visita.

El cost va ser el que veieu a la imatge. No ofereixen en principi menú degustació a no ser que sigui per encàrrec i en aquest cas és fixa el preu en funció de quins plats i quina temporada, però aquest és el preu aproximat que també vaig pagar fa uns mesos... uns 30€ per cap, vi a banda.


Borsalino-compte


RESUM,


Un lloc molt interessant per aquesta zona

Bona RQP

Bon servei de vins i excel·lent tracte

Trattoria, però amb tot tipus de plats

Zona a l'entrada sense portes, que fa contents als fumadors




19 comentaris:

  1. mmm, quina bona pinta!I a bon preu, a banda del vi és clar. Aquest vi estava a Tarragona a El Taller de Cuina. Llàstima que han tancat.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tampoc és tant marge doncs crec q en botiga el Furvus està a uns 16€ o una mica més... I el menjar molt bo...

      Elimina
  2. hi vaig dimarts!!!! quina bona pinta tot!!! esther

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espero q t agradi... Que hi vas a dinar o a sopar?.

      Elimina
    2. a dinar, ricard. segur! ja et diré! ;-)

      Elimina
  3. Respostes
    1. Els preus estan més que clars... Només cal mirar la seva web i saber sumar. Com JA et vaig dir el tema menú degustació, no és un tema que tinguin en la seva carta. Així de fàcil...

      Elimina
  4. Hola Ricard,

    Com bon amant de la cuina italiana, aquest restaurant restaurant val la pena. Un menú de 30 euros amb aquest contingut no és fàcil de trobar.

    Salutacions,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser no m'he explicat bé, però no tenen menú degustació en la seva carta.

      Jo anava a sopar i em va dir si els deixava escollir a ells, doncs com que em coneixen, volien mostrar-me l'oferta actual i imagino que em van cobrar el mateix que jo hagués gastat si haguéssim demanat 4 o 5 plats a compartir.

      Salutacions,

      Elimina
  5. Que bé i quina sort, que no tinguis intoleràncies, oi?

    Crec que aniré un dia i faré aquest menú degustació que tenen. Força bé... ;-)

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja saps que intoleràncies les justes....:)

      ..... I pel que fa al menú.... "que cabrón! !!!"

      Abraçada!

      Elimina
  6. El que vareu menjar te una pinta excel·lent i el lloc queda apuntat tot i que no tinguin menú degustació a 30€ xDD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Jordi...!!.

      Content de veure't per aquí.

      Val la pena el lloc.

      Elimina
  7. Molt bona pinta. Una zona que la tinc poc explorada i veig que estan obrint restaurants prou interessants. Hauré de fer una "incursió"

    ResponElimina
    Respostes
    1. D'aquella zona, recordo molt bé "La Despensa de laforja" o no fa massa anàvem fer algun menú de migdia.... Crec que són els que ara han ressuscitat el Semon i que abans hi havien treballat....

      Elimina
  8. hi vaig estar ahir al final... em va encantar el lloc, el menjar i el servei! molt recomanable! merci

    ResponElimina