20 de gener de 2016

Santa Clara. Igueldo versió upper


Santa Clara




Jiménez Iglesias, 11-13



Hotel AC Victoria Suites


www.santaclararestaurante.com

Author: Esther Meya

(per posteriors consultes, trobareu aquest post de l'Esther a la pestanya CONVIDATS)

Vam fer santa Clara acabat d’estrenar, pràcticament, un dissabte que em tocava agafar cotxe, ja que està zona Pedralbes i veníem d’aeroport, ergo, ja ens anava bé. Perquè no és una zona que acostumi a tocar... 

Ja us aviso que anar-hi amb cotxe fins la porta és un infern. NO ho feu! És una mena de carrer estret amb mil pàrquings (inclòs el de l’hotel, que estava tancat per obres), amb una mini rotonda al final que et porta sí o sí a un carrer sense sortida amb mil pàrquings més, correus i que tothom s’equivoca. Aparqueu a altres carrers o pregunteu si ja és obert el pàrquing de l’hotel. 

Aquest restaurant és el de l’hotel pròpiament i és al lobby (el qual és un pèl estrany per estretor i disposició taules, que el fa pèl incòmode, perquè és molt rollo sofà i butaca amb taules baixes), quedant a la dreta a l’entrada un forn Baluard (penso que també associats amb l’hotel Praktik, que en té un de gran a l’entrada. Cosa que s’agraeix perquè entres a l’hotel i fa olor de bon pa) i els qui el porten són els de l’Igueldo (molt bon restaurant). 

La decoració és maca i té una terrassa, que en dies de solet és una passada!





Estava pleníssim. De fet, vam trucar per reservar i no hi havia lloc per un dissabte migdia, però just se’ls hi cancel·lava una taula. El públic súper de la zona. Moooolt upper. Molta família al estil de "baixem a dinar...". I de xandalls upper en hi havien bastants... :)

La carta una mica de restu d’hotel, com bàsica, però atractiva. I el cert és que tot estava molt bo. I els preus, força correctes. També hi havia carta de puros i d’afternon tea... Puc imaginar el “target” de tarda fent el te. I el marit fent copa i puro. 

Vam demanar vi senzill (molt poc vi català) i aigua (pija). I súper bon pa, es clar, amb bon oli. 






De primers, amanida de mongetes tendres amb foie gras i parmesà (excel·lent! La foto no li fa justícia), com tèbia i tot remenat i sopa de ceba, també molt bona. De les destacables a Barcelona, que és taaaaaan difícil trobar una bona sopa de ceba (s’accepten suggeriments). 





De segons, steak tàrtar i tàrtar de tonyina. Els dos molt bons. El de tonyina, molt fresc, intens. El de carn, no el tasto ;-) es veu que punt perfecte de picant.





I unes postres especials i boníssimes. També els cafès. Cheesecake Idiazábal. El punt salat del formatge li donava un toc molt ben trobat amb la melmelada de maduixes.  




Un punt negatiu, a part de l’estranyesa de la disposició de la sala, el servei. Molt molt just. Com molt “novato”. Molt prudent, això sí (no a l'estil l'amiga summelier “atrevida” que coneixem amb el Ricard), però justet. 


El compte, bastant correcte. No és un lloc barat, obvi, però per lloc, zona i qualitat, adequat. 




En resum, un lloc al qual tornaria segur, perquè hi ha forçà plats que em venia de gust tastar, i per aprofitar la seva fantàstica terrassa, si no fos a l’altra punta de Barcelona.  




16 comentaris:

  1. Inauguro comentaris!!! merci Ricard! :-) ara que llegeixo la crònica, penso que repetiré quan comenci a sortir el solet, a fer terrasseta al migdia! feia molt bona pinta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El mateix vaig pensar... Una mica com un lloc que abans era habitual meu i no massa lluny: El Racó de l'Abadesa on anava molt sovint quan el meu fill estudiava al Frederic Mistral proper i quedàvem allà per dinar qua jo sortia de la UPF.. Són lloc on el menjar és correcte i gaudeixes d'una terrassa que et fa sentir el rei del món... :)

      Elimina
  2. el jardí de l'abadessa et refereixes? que està a prop... tot molt upper! ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si... sorry.. El Jardi volia dir... Si visqués per la zona, en seria un habitual (en horari de migdia i dia de sol)

      Aquell jardí s'ho val.... Fins i tot a la Marta que és una mica 'roja' li agrada... :) :)

      Elimina
    2. jajaja.... totalment cert! doncs un dia aneu al jardí del santa clara. brutal!

      Elimina
  3. Em quedo amb la terrassa. Les racions les veig pezqueñines no gracias. Segurament bones, però. No és un barri que trepitgi gaire ni que visiti grastròmicament perquè veig que pagues al compte el cànon de la barriada. Però sempre va bé tenir algun lloc a mà per si el jo i la circunstància em fan estar per la zona...

    M'encanta la introducción sobre l'ambient que m'hi trobaria hahaha

    ResponElimina
    Respostes
    1. I la decoració, molt maca (s'agraeix desconnectar una mica de la fusta hipster-nórdica de tan en quant). Els sofàs no gaire, ja que un que és calurós, segur que s'hi queda amb el cul enganxat :(

      Elimina
    2. Albert, les raciones estafen prou bé. no eren peties, correctes. sí, prou fusta hipster-nòrdica! jajajaja...
      és que l'ambient és molt destacable! ;-)

      Elimina
    3. fatal el corrector!! arrgg.... les racions estaven prou bé!!!

      Elimina
    4. Ah! Deu ser la foto doncs! Doncs llavors no el tatxo del tot haha

      Elimina
  4. Mai se m'hauria acudit barrejar una amanida de mongetes verdes amb foie gras, però per gustos...

    No em va gaire el rollo butaca i taula baixa per dinar, però en canvi si que em quedo amb el concepte terrassa, solet, copa i puro... :-) tot i que tampoc sóc gaire habitual de la zona aquesta.

    ResponElimina
  5. Jordi, doncs tu Nets que Nets cocinites, prova de fer l'amanida aquesta.... estava espectacular! el foie una mica tebi... sí, val molt la pena la terrasseta!

    ResponElimina
  6. el meu corrector fa coses rares.... jajaja... jordi, tu que ETS cocinitas...

    ResponElimina
  7. Aquest vi el tens a El Terrat (Tarragona) per 14€, clar, no és Pedralbes... :-) I l'oli estava al menú de la pizzeria que he fet avui (11,99 postres i inclosos, però no és per publicar al bloc)
    A veure si us penseu que "a províncies" no tenim d'aquestes coses de la capi!!! XD

    Esther, m'afegeixo al grup terrassa i fins i tot al te de la tarda. Es veu tan bonica!

    Salut!

    ResponElimina
  8. jajaja Pepa, bon comment! ;-) merci! sí, anota't la terrassa! el te amb les pastetes deu ser de traca...

    ResponElimina
  9. Realment els restaurants dels hotels són una alternativa única. Trobo que tenen una oferta gastronómica molt bona, molt per sobre normalment d'un restaurant. Tampoc és el mateix però és una alternativa ha tenir molt present.

    ResponElimina