3 de febrer de 2016

Els Casals: Sobrassada (i molt més) imperdible al Berguedà



Els Casals



Sagàs (Berguedà)

TEL.:938251200 /650180894

www.elscasals.cat/ca/restaurant



Feia moooolts anys que tenia pendent anar a Els Casals. I ben bé, quina llàstima haver trigat tant a anar-hi. Ja ho avanço, consell imminent, qui ho tingui pendent, que hi vagi JA, sense falta! 

Nosaltres vam aprofitar un pont per quedar-nos, a més, a dormir una nit i fer alguna sortida caminant pels voltants. En tot cas, la nit no és necessària, tot i que ve de gust la llar de foc amb gintònic post dinar, ja que l’hotel és correcte però senzill i el preu no és senzill (si t’atipes al seu mític esmorzar, però, ho pots compensar! :).


Els-Casals-masia

Els-Casals-menjador


A la teca! I al vi! Els dos vins que vam tastar estaven esplèndids. Un dels 4 comensals és un entès i de morro fi!


Els-Casals-vi

Els-Casals-Dos-Terras


Per picar ens varen portar un entrant de gelatina de pa amb tomàquet i fuet i una mousse amb caça (fins i tot jo em llepava els dits)


Els-Casals-fuet

Els-Casals-mouse


I vàrem demanar també , per petició popular i “obligada” per La Cuina de Mindundi (si no, em retirava la paraula), i sort que li vaig fer cas, la sobrassada amb bresca de mel i pa amb tomàquet. 

Encara no ho puc explicar i no bavejar. Va haver-hi guerra oberta entre els 4 per menjar aquella meravella. No us ho podeu perdre, si hi aneu. 



Els-Casals-sobrassada


I de primers vàrem fer el caneló rostit amb amanida de poma (gegant, com veureu a la foto), que estava excel·lent, la truita de patata amb carxofes i cecina (bona, però potser el més fluix de tot l’àpat) i sopes escaldades de farigola, llamàntol, fetge d’ànec i ou escaldat. Aquesta va ser la meva tria. increïble plat.


Els-Casals-canelo

Els-Casals-sopa

Els-Casals-truita


I de segons, colomí amb ceba, cansalada de coll amb escamarlanet de Tarragona i raviolis de gamba i carbassons. Tot estava de 9, excepte la meva tria, els raviolis, de 10! Frescos, salsa verda boníssima, textura increïble. Un encert total. 



Els-Casals-colomi

Els-Casals-cansalada

Els-Casals-ravioli


Dos postres a partir entre 4, pastisset calent de poma i borratxo de rom cremat, molt bons. I petit fours, fluixets. Cafès molt bons i també els gintònics. 


Els-Casals-tatin

Els-Casals-borratxo

Els-Casals-petits-fours

El preu per persona va ser de 70 euros, tenint en compte el vi, les copes de després i que vàrem fer 9 plats per 4. Molt bona relació qualitat-preu. 

En definitiva, un restaurant que es mereix l'estrella sense CAP mena de dubte, i que si fos més a prop de Barcelona, seria un habitual per fer-se un homenatge sense passar-se molt de preu. És un dels imprescindibles. 

25 comentaris:

  1. inauguro!!! quina gana!! vull sobrassada ������ merci ricard! esther

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment té bona pinta... Jo em demanaria sobrassada, caneló... però dels segons que veig a les fotos, cap em provoca especial desig...

      Elimina
  2. Tres cops he estat i en totes tres he sortit al·lucinat. Particularment, crec que és una referència de per on han d'anar els màxims de qualitat en la restauració actual. Quan anem a un restaurant de Barcelona i veus els preus de segons quins plats, la meva calculadora aplica el índex Casals i penses el plat que podries gaudir allà pel preu d'alguna mamonada d'aquestes de ciutat...

    He gaudit de plats mítics i memorables dels que tinc un gran record. I la sobrassada (tot i que el mestre Reina no opini el mateix) de les millors que he tastat, i amb el detall del tros de bresca, ja arriba al excel·lent.

    Ganes de tornar (i espero que ben aviat).

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tenen segons plats que tu que em coneixes, penses em puguin agradar?...

      Tot i que "como de todo", no entren en les meves preferències, ni els 'pájaros', ni els mar i montanya, ni els raviolis...

      :)

      Elimina
    2. Home de poca fe... La pularda de Cal Rovira és un must i no crec que entri en la categoria de "pájaros". Bons arrossos, mongetes amb cansalada, ànec, llengua, caça... I en general, qualsevol bestiola que corri pels seus camps.

      Elimina
    3. I Esther... gràcies per la menció... :-)

      Elimina
    4. Bé... si fan arrossos, ja tinc alternativa.... :)

      Ja em tira més...

      Elimina
  3. pendent visita per fer arròs!!! 3 a taula!! ��

    ResponElimina
  4. Si puges des de Tarragona, la nit crec que és necesaria i veient les fotos del lloc i dels plats no crec que sigui mala idea anar a descansar i gaudir de la cuina un cap de setmana.
    Al Lluçanès s'acostuma a menjar molt bé!

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. sí, Pepa, si puges des de Tarragona, sí! ;-) val la pena l'excursió!!!

      Elimina
    2. crec que es diu pujes... Joer, es que como yo pronuncio todo igual :-(

      Elimina
  5. Collons, sóc un dels que també el té a la llista des de fa força temps i ara l'hauré de fer escalar posicions. Quina pinta tot plegat...
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Albert, cap dubte, passa'l per davant dels altres!! jajaja....

      Elimina
  6. Caram! Aquí diria que hi he anat... Però nosaltres vam fer nit a la casa que es diu La Rovira, no sé si és el mateix... Al Restaurant vam fer un esmorzar de forquilla que encara recordo (penseu que fa 9 anys que hi vaig anar...) així que imagineu el nivell. Si és el que jo dic, una autèntica meravella, torno a tenir excusa per anar-hi!

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Joan, sí, ells mateixos són els de Cal Rovira. a banda del restaurant en si, la cuina de l'hotel (l'esmorzar i el menú de sopar i dinar són fantàstics!!)

      Elimina
  7. Estupendo menú! Es ideal y tiene una pinta buenísima!

    ResponElimina
  8. Ostres quina pinta té tot!. Val la pena anar!!

    ResponElimina
  9. Hola!
    Felicitats pel post!
    Jo vaig sortir-ne encantada i amb ganes de repetir!
    Vam fer complert, dinar, dormir i esmorzar a l'hotel. El sopar al restaurant vam fer el menú llarg i vam sortir enamorats ;-) tant que al dia següent vam repetir amb la famosa pularda!
    Pregunta, pel to la cambra no et va semblar prou bé? Jo la recordo molt gran i correcte, i clar, al pagar per tant àpat no recordo si era car :-(

    ResponElimina
    Respostes
    1. laura, merci!!! sí, el menjar és espectacular. i tb l'esmorzar!! aquella taula llaaaaaarga pleeeenaaaa :-)
      l'habitació gran i correcta, sí. però senzilla pel preu que pagues, en quant mobiliari, bany, tele, deco, etc... pel tipus d'hotel que se suposa és... esther

      Elimina
  10. https://twitter.com/ricardsampere/status/556491809678188544 :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sorry?

      Jaume, no veig massa relació entre en twit que vaig posar i la opinió de l'Esther quan publica al meu bloc?. M'ho podríes explicar millor?. Alguna contradicció?.

      Elimina
    2. de què va el tuit? es pot saber? :-) esther

      Elimina
    3. Com no tens twitter, no ho veus... :)

      No té massa sentit... pretén buscar contradiccions (meves) entre un dia que feiem "debat" de sobrassades en que jo mostrava escepticisme de si era la millor o no... amb el fet de que ara tu diguis que l'has trobat excepcional... Però no deu haver entès, que tu i jo no som el mateix, ni tampoc estàvem junts allà als casals...

      Elimina
  11. jajaja, me'n lliuro de no tenir twitter! sí, ja veis que no té cap sentit... bon dia! esther (que no ricard... ;-)

    ResponElimina