14 de febrer de 2016

Igueldo. Per quedar bé amb qualsevol compromís :)

Agafada de la seva web

Igueldo


Rosselló, 186 (E. Granados)


Tel. 934 522 555

www.restauranteigueldo.com



Tenia pendent visitar l’Igueldo de quan el va publicar el Jordi de La Cuina del Mindundi i em van acabar de decidir dues coses: la bona gestió que fan de la xarxa, confirmada després de la seva positiva reacció quan vam publicar fa pocs deies el Santa Clara que depèn d’ells i el post que va publicar fa no massa al bloc l' Agustin Fraile, que sol fer recomanacions sinceres i reals.

El local és més ampli del que es pot pressuposar quan passes pel carrer i realment és una bona sala amb les taules ben repartides i gens enganxades. Ens van assignar una taula, just tocant l’ampli vitrall que permet observar la cuina, que llueix amb força personal i amb aparent bona organització.


Igueldo-entreteniments
Entreteniments per esperar els primers
Pel que fa a la carta el podríem definir com un basc actualitzat, amb un llistat no massa llarg de plats, però d’aquells  que venen de gust. De primer vam compartir unes 'croquetes de gallina' i unes  'Morcillas de Burgos y de Beasáin'


Igueldo-croquetes

Igueldo-morcilla

Les croquetes que ja sabeu que són per mi una addició, tenien una textura molt líquida que ens va sorprendre positivament i de les 'morcillas' només  dir que  quan són de qualitat, és un plat que provoca passions... Però no es limita aquí l'oferta, sinó que podeu trobar entrants molt més ‘refinats’  com poden ser les típiques amanides,  carpaccio, micuit, etc. I per cert i tornant als meus gustos “primitius”, també unes ‘Pochas de Sangüsea’ que em van temptar fortament.

Com segons ofereixen uns pocs plats de peix i uns tampoc no massa nombrosos plats de carn (i no ho dic pas com a crítica eh?). Entre les carns, destacaven el Chuletón de Oyarzun, l’espatlla de cabrit acabada a la brasa, el farsellet de cua de bou i l’elecció de qui m’acompanyava que va ser el garrinet confitat .


Igueldo-garrinet

I entre els plats de peix, cridaven l’atenció els xipirons, l’arròs del que tenia bones recomanacions, però vaig optar per celebrar la quaresma amb un excel·lent  llom de bacallà amb tripa de bacallà i pebrot.


Igueldo-bacalla

La carta de vins era prou extensa, amb una secció especial dels vins “recomanats del mes” i ja amb diferents pàgines, segons procedència. Ens va fer gràcia una titulada amb interrogants “¿Rioja o Ribera?”, que ja ens va donar joc per  teatralitzar una mica i compartir rialles, però vam tornar a la secció de vins propers i vam anar a parar a un DOQ Priorat i en concret un Cruor 2011, un cupatge de garnacha, carinyena i cabernet , que ja coneixíem i que no ens va pas decebre.


Igueldo-cruor


Com postres vam coincidir els dos amb els ‘canutillos rellenos de crema’ que van donar un agradable toc final al sopar.


Igueldo-postres
Això és una de les dues racions... En total 4 'canutillos'... :)
El servei diligent i amable. Però pel meu gust, envoltat d'una mica massa de ‘castellanor’ que diria el gran Nacho Sanhauja, però al cap i a la fi, si vas a un basc, pitjor seria que em parlessin en euskera, que lamento confessar que no entenc. I en positiu, val a dir que tothom entenia el meu català.... (i això no passa sempre eh?... avui mateix en un italià, per fer-los entendre que en lloc de la terrassa, volia dinar dins i veient que no m'entenien, m'ha calgut recorrer al inside).

El preu va ser aquest,




RESUM


Un restaurant basc recomanable

Producte de qualitat

Bon servei

Un lloc d'aquells per “quedar bé” si cal convidar als consogres... :)






17 comentaris:

  1. ricard, bona crònica. a mi m'agrada força l'igueldo. per dinars de feina "seriosos" va molt bé! has de tornar a per l'arròs! ;-) esther

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot i que jo puc menjar arròs fins i tot per esmorzar, sempre em talla demanar aquest plat a l'hora de sopar, però si que pot ser un bon lloc per un dinar tranquil o seriós, tot i que fa temps no faig dinars seriosos... :)

      El lloc em va agradar, però potser per mi -persona jove a tots nivells- (Déu nos en guard!), el vaig trobar com massa formal... em va faltar algun toc de morbo tipus la sumelier garrula del Alvart, el el noi del kak que ens explicava perquè no servien cafè... o la cambrera "propera" del Majide...

      Igual a BCN hem arribat a tal punt d'imperfecció en el servei, que quan no el trobo, em falta alguna cosa... :)

      Elimina
    2. jajaja.... ben vist! sí, jo el lligo a dinars de feina... dinar de consogres??? aaaaauuurgrgrgrgagagdjdbcvkdpd!!! jajaja...

      Elimina
    3. No em diguis que no en té pinta... :)

      Consogres d'un cert nivell clar...

      Elimina
  2. Un bon basc... Al seu dia, vaig gaudir força (va ser un sopar) i també vaig sortir amb la sensació que era més adient per dinars de feina o compromís (bona la dels consogres... :-)))

    Això de les croquetes liquides és de les poques gràcies de l'Arguiñano que em van quedar: un dia que les preparava, comentava que una bona croqueta s'ha de menjar espatarrat per que no et caigui a sobre la pastarada quan la mossegues...

    Espectaculars es veuen tots els plats, però especialment, el plat de bacallà.

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es que tot i que he fet mai un dinar de consogres (ni se me espera... :)..), l'imagino en un lloc d'aquest... Sempre que tinguis un sogres "com cal clar"... :) :)

      El bacallà estava molt bo i el vaig demanar per compensar el dinar a base de carn que havia fet... Però no li trobo massa la gràcia al bacallà als restaurants, quan el truco del bacallà, no deixa de ser comprar-lo a qualitat i amb dessalat correcte... I aquest ho era, però té poc mèrit de cuina...

      Abraçada!!

      Elimina
  3. Té bona pinta i l'apunto, però repassant la seva web, es contradiu amb el que dius de la seva bona gestió de les xarxes, doncs encara anuncien el menú degustació amb l'IVA no inclòs del 8%, i ja fa anys que va pujar al 10...

    Ramon

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé Ramon.... :) Jo em referia a gestió de les xarxes en el sentit de xarxes.... Pel que dius tenen una errada a la web.

      Si ho llegeixen, ja ho arreglaran.... Gràcies!!

      Elimina
  4. Hola Ricard,

    Si és un restaurant vasc, té bon garrinet i bona "morcilla"; es converteix segur en una visita futurible.

    Salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vam menjar bé, molt bé.

      És anar sobre segur....

      Salutacions!

      Elimina
  5. Com diu el refranero espanyol: cuando no hay pan, buenas son tortas. Vull dir, que per menjar cuina vasca sense anar allà fa bona pinta.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I jo que soc poc de viatjar... :):)

      Tu si que et vas fer una bona tria en la darrera visita....

      Salut!!

      Elimina
  6. La veritat és que es veu prou correcte. Tant el plats com la quantitat. Un més per la interminable llista. Per cert el que et comentava que et passaré per privat també es cuina basca!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó.. i com curiositat, aquest restaurant del ser més conegut del que imaginava, doncs el diumenge quan el vaig publicar, va haver-hi un record de quasi 1.500 visites i això sol passar quan es tracta d'un lloc desitjat, més que quan publiques alguna novetat no massa mediàtica en que la gent passa una mica... Com et deia curiós....

      I gràcies per la recomanació...

      Elimina
    2. ostres, enhorabona pel récord, ricard!!! és que jo penso que l'igueldo sense fer la brama aquella mediàtica, ha acabat fent un potent boca orella pq es jala molt bé.

      Elimina
  7. Hola!
    El tema croquetes líquides, aquest estiu vam estar donant voltes per diversos llocs d'Euskadi i tot arreu (llocs tradicional, moderns, etc) eren líquides...ho vaig trobar curiós!

    El lloc té molt bona pinta! Felicitats!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estaven bé... però si em deixen triar, jo soc més de textura clàssica i menjar-les amb els dits... Que amb el líquid, tot regalima... :)

      Però globalment, vam menjar bé!!

      Elimina