16 de març de 2016

4 amb 5 (mujades). Nou habitant de la saga “Suculent”



4 amb 5 (mujades)



Rambla del Raval, 45


TEL.: 93 681 50 93

www.suculent.com/4amb5


Aquest germà del germà petit del Suculent és diferent, però, dels Suculent i Taberna, perquè no ofereix res de carn (els altres dos sí, i força), vaja res de proteïna. Y más difícil todavía.... Que es pugui mastegar. M’explico: sí hi ha proteïna en caldos, salses, etc.. però no en el què menges. 

Vam anar-hi a dinar un dissabte cap a les 2 i estava pleníssim. Local petit i de forma estranya (Raval), decorat rollo rústic i amb herbes... és xulo, però sollorós i taules força enganxades.
  


Tal i com comentem últimament als dinars dels “3 (o+) a taula” servei molt jove, inexpert, com poruc. Amb poca traça. Com dèiem al post del Caelis. El cap de sala atent, però tot plegat el dinar va ser una mica lent. 

La carta està dividida en: arrel, fruit, fulla, flor, fongs, formatges i postres. 






Vi a copes, bien, sí. I entrant d’encortit de mini colifor. Molt bo.



Vam demanar tot per compartir, però va anar arribant tot a comptagotes. El pa espectacular, per cert, fet per ells. Croquetes d’algues (delicioses: cruixents perfectes), albergínia yakitori (boníssima. Ajaponesada, esclar) i el millor plat del dinar, les nyàmeres al pil pil, increïble barreja de textures i sabors. Per tornar-hi a repetir. 







I de segona tongada, “callos” (vaja no, esclar, fongs que feien de callos). Estaven molt bons, textura absolutament diferent i salsa boníssima per sucar-hi pa. I unes carxofes espectaculars, però una mica minses... 


Les postres cridaven força l’atenció totes, però em vaig decidir pel més normal, perquè el partner també en tastés: xocolata amb remolatxa. Estava exquisit. La barreja de sabors molt bé, xocolata boníssima i aquella textura una mica de Nutella que m’encanta!  



I directes al cafè. Molt bo. Sense petit fours. Ohhh...

I de preu final, prou bé. Uns 40 euros per persona. Bona RQP, tot i que per algú que vulgui carn o peix, es queda just. Jo sóc molt verdulera, mai millor dit. És un lloc on pots repetir tranquil·lament, perquè varien la carta cada estació, segons producte de temporada. Però no és un lloc que puguis recomanar a tothom, perquè és un tipus de cuina i de producte especial.  

19 comentaris:

  1. inauguro comentaris.... merci ricard! jo sí repetiré, tot i que els 3 a taula no hi vulguin anar! ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fas bé Esther (de no voler anar-hi amb el grup i principalment amb mi).

      Només d'imaginar que em voldrien explicar el significat de "mujades" i que per quedar bé em caldria posar cara bavau, ja em venen basques ...

      Encara recordo el dia que vaig anar a Sukulent al principi de tot i ens van explicar 3 vegades (i sense preguntar), el perquè els putos macarrons, s'anomenaven de la iaia Leonor (crec)....

      Elimina
  2. jajaja... en la seva defensa no em van explicar res de mujades... tinc clar, però que si haguéssim fet un 3 a taula, sortim emmanillats! jajaja

    ResponElimina
  3. albert, alguns plats molt molt destacables! però local pèl incòmode i hipsterisme ravalero, que jo passo bastant... però, en canvi, el públic 0 ravalero: famílies amb algun granadet, nosaltres i algun matrimoni inclús més gran. molt poc hispter aquell dia! jajaja

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estant on està no m'esperava altra cosa, però em va bé tenir un lloc on poder dur al públic difícil, ja que passo de F&K, Teresa Carles i merdes hype de l'estil.

      Elimina
    2. jajaj, pública difícil sin xatis?? ;-) sí, evidentment està a nivell superior dels que dius... quedes bé! :-)

      Elimina
  4. Doncs la foto de les nyàmeres sembla bacallà :-O I la dels "callos" da pel pego :-)))

    Mira que menjar tant de vegetal al Raval tenint el Mam i Teca amb la seva costella confitada!!!! :-DDDD

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. jajaja, pepa, cert! jo sóc molt verdulera... però el mam i teca m'encanta, eh! però no la costella ;-)
      sí, la capa de sobre els nyàmeres sembla bacallà i els fongs dels callos eren idèntics fins i tot de ben a prop. i tb de gust!!! molt aconseguit.

      Elimina
  5. Esther, té molt bona pinta! S'hi haurà d'anar..., sense carnívors, està clar! Felicitats pel post!

    ResponElimina
  6. Merci Manel! sí, tot el que vam tastar estava molt bé. peròs ense carnívors o un dia que vulguin dieta. jaja...

    ResponElimina
  7. Bé, sabent on vas no ha d'haver problema. El tema és quan vas aquí pensant en un entrecot!. Si està bó, és igual que siguin verdures. Com a mínim, per mi, cap problema!

    ResponElimina
  8. Qué buena pinta tiene todo! Hace poco leí otra crítica de este restaurante, también muy favorable. Y... chocolate con remolacha?? Nunca habría dicho que esa mezcla pudiera saber bien, pero si tú lo dices, me lo creo :)

    Me apunto este sitio ya mismo!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eva, sí, todo muy bueno!!! y sí, no dudes en probar la mezcla choco-remolacha, está genial! yo alguna vez incubo en casa he hecho algún pastel de los dos y sale muy bueno... es un sabor especial, eh! pero si te gusta la remolacha, no lo dudes!

      Elimina
  9. Ufffff.... Fins ara no l'havia pogut llegir. Encara sort que vàrem canviar el lloc de convocatòria. Totalment d'acord en que ens fan fora com a gossos...

    Però... Un parell d'observacions... En primer lloc, no crec que pugui comparar-se aquest lloc amb Teresa Carles o F&K, doncs aquests últims són vegetarians i el que comentes sembla més una estranya barreja de conceptes que poden curtcircuitar les neurones de qualsevol persona normal... A més, si els plats contenen proteïnes animals, poc vegetarià pot arribar a ser...

    Els plats realment semblen molt treballats i no dubto que l'idea sigui bona, però particularment és un concepte de cuina que no sé jo si comprar-te...

    Salutacions!!

    ResponElimina
  10. jajaja... jordi, el dinar sencer segur que no el compres, però plats sueltos per fer un primer, estic segura que tots!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo he callat doncs si deia el que pensava, semblava que entréssim en polèmica, cosa que no desitjo i em guardaria prou... :)

      Però ara que he llegit al Jordi destapant-se, vull dir que a mi i dit "con todo el respeto" (tal com deien els matons dels Soprano), el lloc em sembla una gilipollada suprema...

      Ja començant pel nom, que és per generar l'ocasió de que algú pregunti "Que vol dir mujades" i llavors els hi expliquin la història mentre el que ha preguntat baveja com un llimac... (i ara ja em veig les imatges de en 3 o 4 personatges del mundillo).

      També la història de que és vegetarià però amb "una punteta" de suc animal... no sé... em porta al cap velles històries d'aquelles que anaven una mica a l'estil de fes per sense... xxxx.... i acabaven com s'han acabat sempre...

      I juro que no he pres alcohol ni drogues avui.... Ni m'he oblidat de cap pastilla....

      Elimina
    2. I el que hauríem rigut?? Què no ho tens en compte?

      Afortunadament per ells, en una ciutat gran i "modelna" com la nostra, sempre hi ha un públic per a tot. Sempre he pensat que quan més gran és l'animalada que munten, si té una bona promoció, més èxit té.

      Elimina