6 de març de 2016

La Mar Salada. Encara queden llocs recomanables a la Barceloneta

La-Mar-Salada-interior
Agafada de la seva web. Menjador del 1er pis


La Mar Salada


Passeig Joan de Borbó 58, 59


TEL:, 932212127

www.lamarsalada.cat

(tanquen els dimarts)


Feia temps que el tenia La Mar Salada, a la llista de pendents del meu IPhone, però segurament degut a que la Barceloneta, no està dins la meva zona habitual quan estic per  BCN, anava quedant  per la "setmana propera". Finalment el passat divendres, vam anar-hi amb el Jordi de la Cuina del Mindundi, que el té publicat de fa molt de temps i podeu veure el seu post, de quan encara escrivia en castellà i fins i tot utilitzava expressions del tipus “regado con unas botelles de....” fent clic a La_Mar_Salada_2012.

El resultat global va ser bo i és d’aquells llocs que surts amb ganes de tornar-hi. A sobre ens va atendre el Sergi, que de tants anys treballant al 9 de la Borriana  a Sabadell, ja és com si t'atengués un amic que a més és un gran professional. Els que em llegiu habitualment, sabeu que soc molt crític amb el servei i el Sergi és d’aquelles persones que si obrís un restaurant, aniria directe a fitxar-lo... Però poden estar  tranquils els de la Mar Salada, que mai n’obriré cap... :)

La Mar Salada és dels pocs restaurants seriosos que queden per la zona... No t’assalten pel carrer quan passes, són gent propera en tots els sentits, el local és ampli i còmode i no sembla adreçat a la caça del turista... Ni tampoc està massa de moda ni cal pagar el peatge de l’adoració virtual del Pellicer de torn...

La carta està basada amb peix i ofereixen uns arrosos que d’entrada semblen temptadors, dels que vam acabar escollint el de senyoret amb peix de llotja, que portava navalles i rogers, amb una elaboració que ens va encantar.


La-Mar-Salada-arros


La-Mar-Salada-arros-plat
Presentat al plat i en va quedar a la cassola per repetir...


Com primers vam picar un parell d’ostres del delta i des d’aquí vull trencar una llança a favor d’aquest tipus d’ostra que té una intensitat de sabor que fa que sigui per mi una de les varietats preferides, ja que prioritzo la intensitat en front de la finor.

La-Mar-Salada-ostres

També un pop roquer confitat amb hummus d’all negre i sèsam i sardina de la costa fumada amb pesto de julivert. Els dos molt bons i a destacar el pop, molt diferent als pops habituals que avui en dia ofereixen tants (?¿)restaurants ... Reflexió: D’on deu sortir tant de pop?.

La-Mar-Salada-pop

La-Mar-Salada-sardines


També ofereixen  de dilluns a divendres al migdia, un menú variat a 15,50€, equilibrat i llaminer, amb uns postres de molt nivell, doncs les postres són un dels factors diferencials de la casa, dels que s’encarrega l’Albert que a part de propietari, fa les tasques de pastisser, entre moltes d’altres.

I parlant de postres, que amb el Jordi sempre intentem evitar, ens va insistir el Sergi, que tastéssim el crocant fet per ells i realment va valdre la pena.

La-Mar-Salada-postres


La carta de vins és curiosa... potser no es la carta de vins que jo faria (cal suposar que en saben més ells i per tant no és cap crítica) i com anàvem de blanc, vam optar per un Acustic 2012 de la DO Montsant, que sempre és una solució.

La-Mar-Salada-vi-Acustic

La-Mar-Salada-compte



En resum, 

Per anar amb garanties a la Barceloneta

Sense “postureo” mediàtic

Producte de gran qualitat

Arrossos recomanables

RQP correcta





22 comentaris:

  1. :-)))) Que ets cabró... Als meus inicis, no sabia per què ni per qui escrivia... I a diferència d'ara, m'era molt més senzill fer-ho en castellà. Pel que fa a les expressions, sé que no tinc perdó, però intento poc a poc polir les meves expressions... Acabo de llegir ara mateix el meu propi post i m'estava mig rient, mig avergonyint... Déu Nostresinyor tingui pietat...

    Del tema menjar, tot i que els entrants estaven molt bé, destacaria l'arròs que em va semblar impressionant i que tornaré a demanar quan tornem per la visita que tenim pendent.

    Curioses les coincidències de la meva anterior visita en l'elecció del vi, la percepció dels plats principals i el preu final del compte...

    Abraçada!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es que sempre "riegas con los mismos caldos"... i además vinos raros catalanes, habiendo buenos Riojas... :) :) :)

      Si que l'arròs era molt, molt bo... Jo ja tinc pensada la propera visita també... ostres i arròs...

      Abraçada!!

      Elimina
  2. Jo sí que trepitjo la Barceloneta amb això de tenir l'hospital del Mar al costat. A la propera visita m'acosto. Suposo que és millor reservar, oi?

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si es cap de setmana crec que si. Era divendres i vam triar la sala del primer pis i estava tranquila, però al baixar, la planta i la terrassa estaven de molt bon veure... I ens van dir que els caps de setmana si que tenien a tope..

      El que penso que deu ser interessant és el menú de migdia, només en dies feiners, que sospito ha d'estar molt bé...

      Salut!!

      Elimina
    2. Doncs em toca anar el proper dissabte, i entre setmana a primers d'abril. Miraré de que caigui un arrosset :-)

      Gràcies!

      Elimina
    3. Ja em diràs que et sembla... Però ja tinc clar que bé...:)

      Elimina
    4. intervinc! el menú entre semana no està bé! :-( les meses visites a la mar salada (cap de semana i entre semana) sempre han estat decepcionants. un greu... i l'arròs, gens destacable. hi hauré de tornar!

      Elimina
    5. Doncs és estrany, perquè jo era la primera vegada que hi anava, però en tenia ganes per bon feed back de gent de confiança i per això els vaig proposar per un Tres a Taula i em va estranyar que diguessis "no"...

      Elimina
  3. Avui hi he passat pel davant. No dubto que el lloc sigui bo. I la paraula del Ricard per a mi va a missa, coincidint o no en gustos, és clar. Però un aigua per 2,55 (era de 33cc?) i una paella per 22Eur cadascun em sembla que pica força. Suposo que deu ser per ser la zona que és. Sobre la pinta, res a dir, és clar. Joan.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això no és Gràcia... :) :)

      de bon rollo eh?

      Abraçada Joan...!!

      Elimina
    2. De Gràcia només n'hi ha una! Bé, i la teva (parlo de geografia :D).

      Elimina
  4. Aquest pop diria que està viu, perquè et juro que em crida! ;-) Tot es veu molt bó! La veritat és que a mi la Barceloneta m'agrada molt. La trovo molt "variopinta"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estava bo el pop... i viu!!. Res a veure amb els pops gomosos que m'han acabat fent avorrir aquest plat i que només vaig demanar per insistència del Sergi, doncs jo volia xips de carxofa!!!!... :(

      Però si hi tornés demà, aniria d'ostres i arròs.... i res més... amb això ja dinaria sense excessos ...

      Elimina
    2. A la proxima demana't les xips que son bones tambe!
      Gracies Ricard pel post
      Salut
      Sergi

      Elimina
    3. En el fons, com m'agraden tants plats, m'acabo convertint en animal de costums... :)

      Però també em cridaven els calamars a la romana com a plat per picar previ a l'arròs.

      Salut!!

      Elimina
  5. Per a qui no l'hagi tastat, el menú de migdia està moooolt bé, i normalment inclou un arròs, tot i que de vegades amb suplement, com també passa al Topik. Però compte amb els despistats, que els dimarts està tancat!

    Llàstima que em quedi lluny, lluny de la feina, i només pugui anar-hi si estic de festa.

    De carta, recordo un arròs de muntanya de fa uns anys, amb conill, cargols i ceps... impressionant!

    Salut i bons arrossos per a tothom!

    Quico

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que penso val la pena.. no l'he tastat, però després de visitar el lloc, la meva intuïció em diu que si... :)

      No tardaré en tastar-lo.

      Salut!!

      Elimina
  6. Bona tarda a tothom,

    Una pregunta que li agrairía em respongués.....tema arròs...prescindint del local...servei i ubicació...entre el brutal arròs del bar Les Fonts de Cambrils...que molt encertadament vostè va recomanar...i aquest de La Mar Salada...honestament, si us plau, quin guanyaría l'Oscar? )))

    ResponElimina
    Respostes
    1. No és que vulgui tirar pilotes fora, però no sabria quin escollir... Són dos arrossos diferents. El de Cambrils és més clàssic i aquest ho és menys... ja pel tipus de cassola, per la manera de tractar el peix..

      No sabria pas per quin definir-me. Però és que al mateix Cambrils en tinc un altre que em roba el cor i és el de German's Miquel (en aquest cas caldos), tot i que en aquest cas i degut a que em coneixen, no posaria la ma al foc de que quan el demano, es llueixin una mica més...

      Elimina
  7. Ostres i bon arrosset, quina enveja... Mira que m'agrada aquest menú i mira que el faig poc! Però és que tampoc no és tan fàcil de sortir-se'n amb èxit. El darrer, i ja parlo de finals d'aquest darrer estiu, a la terrasseta interior de Miami Can Pons, potent, de fons molt saborós.

    A veure si torno un dia per aquí, que fa la tira que no hi vaig, i veig que ha passat amb nota la teva dura prova d'arrossaire.

    Salut !!

    Dani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Dani,

      La meva dura prova arrossaire dius... :) :)

      El que passa en el tema de l'arròs, és que de la mateixa manera que hi han moltes variants, també hi han molt gustos. I aquest si ha estat del meu, però ves a saber si coincideix amb el d'altres...

      Per exemple, en el meu cas, la paella-paella clàssica i ja et parlo de restaurants valencians, mai hi he trobat massa el què... Soc més d'arrossos no ortodoxes.. :)

      I si vas, ja et llegiré.

      Salut!!

      Elimina