27 d’abril de 2016

Cup & Cake. Bon pseudo-vegetarià, amb opcions per als que no ho siguin


Cup & Cake



Enric Granados, 145 (tocant Diagonal)

TEL.:932 00 28 72

www.cupcakesbarcelona.com


Perfil editorial de Joan Seseras:

”... sóc orgullosament gracienco-maresmenc i tan sols un lletraferit aficionat gastronòmic. Tiro força cap al vegetarianisme (i derivats), miro de ser objectiu i just, però també dono la subjectivitat de la meva experiència, tal i com l'he viscuda i de vegades com m'agradaria haver-la viscut. Així li ho he vist fer al Ricard. I a mi també em dol veure comentaris ‘so-exciteds’ de la gent i després portar-me decepcions, que no depenen de gustos personals. Contrasto la informació amb la meva parella, amb qui vaig als llocs, per tal d’aconseguir dades més fiables. I com la resta de grup: no em venc per un dinar. Per un sopar tampoc..."

Ampliació del perfil editorial: 

“Acostumo a fer crítica de llocs que conec bé, en haver anar vàries vegades. No m’agrada que s’opini sobre un lloc (bé o malament) només havent-hi anat un cop. 
A diferència dels meus carnívors i vi-negre bebedors companys de blog (tot i això són bona gent), jo tiro més cap a l’alimentació vegetariana i derivats. Per això aquí tinc el monopoli d’aquest tipus de cuina que també té el seu què (tot i que ells no sé si n’estan encara prou convençuts, jo ho seguiré intentant)”


Avui us presento aquest lloc. Bé, de fet en són uns quants i pel què he anat veient n’han obert més, el darrer a la Barceloneta. A nosaltres ens agrada més aquest, potser perquè està menys massificat. 

La cuina no es pot dir que sigui vegetariana, però s’hi assembla. A la seva web diuen això:


Trabajamos con producto ecológico y de proximidad siempre y cuando sea mejor. En todas nuestras tiendas utilizamos café 100% ecológico.

Per a nosaltres ja és un bon què. Tot i que rememori un dels nostres ex (-restaurants) de cuyo nombre no quiero acordarme. Per a més info: veure els meus anteriors posts. Per cert, amics dels restaurant en qüestió: això és una taula de formatges feta a casa i més barata. No us perdono:



És un lloc on hi hem anat moooltes vegades, pel què penso que ja en puc parlar amb una mica de propietat. I de fet hem anat a 3 de les seves sucursals. L’ambient és jove (mitja d’edat: 30 anys), més aviat guiri, hipster i gai-friendly. Casi ná. 

El menjar: fresc, ben adornat, amb molta cosa vegetariana, tot i que també pots demanar salmó, pollastre i ou. No, Ricard, no hi ha entrecots ni vísceres.

El personal és molt dinàmic, simpàtic, jovial. I essent així, no m’estranya que ho tinguin sempre ple (sovint s’hi ha de fer cua, per això nosaltres solem anar a deshora a costa de que pugui faltar alguna cosa, però ja ens apanyem). Sovint van molt de bòlid, però no acostumen a perdre l’alegria, cosa que es troba faltar a molts altres llocs.  Anem al gra:



Dos sucs de taronja natural grans (una mica massa àcida, com sempre, què hi farem). Val a dir que també hi ha vermut casolà, mimosa (sí allò del cava amb suc de taronja típic dels brunchs americans) i altres coses més normals.

De menjar, el que li diuen un “combo” -> entrepanet farcit de formatge brie i maduixes. Si, sí , maduixes. Està realment bo, proveu-ho. I al bol, canonges amb un ou i patates una mica a l’estil canari, no arriben a ser arrugadas però té costreta salada molt agradable. Aquest cop si us sóc sincers ha estat una mica pitjor per alguns detalls que altres cops, i així i tot gaiteu quina fila!



Hamburguesa vegetal. Una mica de guacamole per dins i el con estava farcit d’hummus. Era més gran que no sembla per la imatge. El proper dia ho demanaré per  a mi.

I les postres:



Pastís red-velvet (nova americanada, sí). De fet he fet una mica de trampa: la foto és de fa 1any, però és que ha desaparegut tan ràpid que quan m’he donat compte de fer la foto el pastís ja estava dins el pap. Un 2n pastís també desaparegut era un carrot-cake, de tamany similar. També podria dir que ha minvat una mica de tamany respecte abans, imagino que molta gent no se l’acabava així que millor posar-ne de menys i que s’ho acabin, coi.

I el preu:



Es veu que aquest any ha sortit publicat a la web “yelp” com a un dels 10 millors restaurants on anar a dinar d’Espanya.Home, jo no diria tant. Potser aquí sí que la influència dels mitjans web tingui el seu pes. Però també té certificat d’excel·lència de Trypadvisor. Ja sabeu el carinyu que li tinc jo a aquest altre web, però en aquest cas hi estic d’acord.


Resum:


Un bon pseudo-vegetarià (amb opcions per als que no ho siguin).

Ambient modernillu i animat (no per això massa sorollós).

Relació qualitat/preu: correcte. 

Plats molt vistosos.

Bona atenció fins i tot quan van de bòlid, que és sovint.

S’hi pot anar a mig matí a fer un “brunch” o a mitja tarda a prendre un café i un cupcake (americanada número 3).

Un altre “must” si ets d’aquest rotllo nostre vegetarià i derivats i tal.

Contraindicat per a: carnívors de pro, antiamericans, homòfobs i altres especímens.


Hi tornaré? I tant. De fet, no ho he deixat de fer.

5 comentaris:

  1. Camino molt per Barcelona i és cert que hi ha molts i les cues segons quines hores són importants. No he estat mai, però sempre els plats que he vist a les seves terrasses són prou vistosos. Les porcions de tarta són enormes!.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Abans ho eren més. I a bon preu. Els ingredients ja massa saludables no ho acaben de ser (ja sabeu que jo m'hi fixo). Joan.

      Elimina
  2. No és de les meves preferències i més ara que he tingut la meva primera experiència vegana. Sí, pot ser massa fort anar a un vegà per començar però és el que hi ha a Tarragona. :-)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja em diràs a on, que jo sí que hi aniria! :D

      Elimina
    2. Doncs ja tens la ressenya al meu bloc.
      http://losplaceresdepepa.blogspot.com.es/2016/05/el-vergel-verd-que-et-vull-verd.html
      I sí, em va agradar força. :-)

      Salut!

      Elimina