24 d’abril de 2016

Tres curiositats gastronòmiques a Paris

Tres restaurants curiosos 
a París


No pretenc ni de lluny fer una “guia”, sinó comentar tres exemples totalment diferents de la immensa oferta gastronòmica que ofereix aquesta ciutat i també deixar-ho escrit com recordatori, per a properes visites. 


1.-Restaurant Bouillon-Chartier

Un lloc popular per viure una experiència singular a preus molt baixos i amb “une ambiance” que cal veure 


2.-Allard

Ja fa temps que està de moda a París, el recuperar “ancients bistrós” per modernitzar-los i en aquest cas, a càrrec d’Alain Ducase... I més o menys ho aconsegueixen, amb tot funcionant molt bé, però sense massa ànima, a no ser que ens suggestionem ... :)


3.-Au Pied de Cochon

Fa tants d’anys que existeix aquest lloc i obert 7 dies per setmana les 24h (!!), que l'acabes imaginant  com territori guiri, però en la darrera visita vam constatar, que segueix anant-hi públic francès que no vol deixar perdre aquest “imprescindible” sense massa “collonades” i amb bon producte i servei.


<<<<<<<<<<<<----->>>>>>>>>>>


1.-Restaurant Bouillon-Chartier


7 rue du Faubourg Montmartre
75009 Paris. Metro Grands Boulevards
http://www.bouillon-chartier.com/fr/

Ja el vaig descriure en un anterior post, ara fa més o menys un any i que podeu llegir fent clic a Restaurants de París 2015.

Cèntric (estació de metro Grands Boulevards i a prop de la Madeleine), amb una entrada al final d’un pati, preparada per organitzar les cues que es formen els dies punta i obert non stop de 11:30 del matí fins a les 12 de la nit, tots els dies de la setmana.

La sala està ambientada de fa molts d’anys amb aire d’estació de tren i si vas dos, és segur que et toca compartir taula i per experiència, fins i tot conversa, doncs l’ambient s’ho porta....

Carta amb alguns preus increïbles i tot i que sense cap aspiració gastronòmica, tot està de bon menjar.



Si no heu estat mai, recomano visita, però busqueu dia i horari que no requereixi de fer cua, doncs llavors pot perdre una mica l'encant. No accepten reserves...





<<<<<<<< ----- >>>>>>>>
Observeu el porter - voiturer... :)

2.-Allard

41 Rue Saint-André des Arts,
75006 Paris. Metro Odeon
www.restaurant-allard.fr
T: +33 1 58 00 23 46

Forma part d’una tasca de “recuperació” d’antics (i abans autèntics) bistrós de la mà de Alain Ducase.... Amb un menú de migdia de 36€ sense beguda i amb una carta amb plats d’un preu mitjà de 24€ pels entrants i 44€ pels segons. Les postres estan al voltant dels 10€ i quan obres la carta de vins, el preu mitjà s’apropa a les 3 xifres, però tampoc és tant estrany això a París, en llocs una mica bé com aquest en que té fins i tot, porter – voiturer...  :)

Ben organitzats, tot rutlla bé i si tens bastanta imaginació, pots arribar a imaginar-te que estàs en un bistró autèntic i elegant. Menjar excel·lent, molt ben presentat i combinat, molt bon servei, però llunyà als orígens bistró que volen donar a entendre... En la mateixa corda i de la mateixa empresa, teniu a París: Aux Lyonnais i Benoit... Ens van donar això i més.. :)


Asperges vertes de Provance en vinagrette oeuf mollet

Poêlé d'escargots et giroles 

Filet de lieu jaune au beurre citronée

Navarin d'agneau, légumes printaniers

Postres.... :)
En tot cas,  recomanable per visitar algun lloc “a la page” a París i ben cèntric a Saint Germain, metro Odeon. 


<<<<<<<< ----- >>>>>>>>


3.-Au Pied de Cochon

6 Rue Coquillière
75001 Paris.  Metro Les Halles
http://www.pieddecochon.com/

T:+33 1 40 13 77 00

És d’aquells llocs que publicant-los pots donar la sensació de “fer el pagès o el guiri per París” i ves que no surti algun dels meus estimats anònims amb aquest tema. 

Amb horaris de 24h obert tots els dies i amb una carta variada que va des de marisc o sigui els seus plateaux des fruits de mer, la seva sopa de ceba, les excel·lents ostres Gillardeaucom les que vam demanar,


Només quedaven dues quan ens vam recordar de fer la foto..!!
I sense oblidar el seu tàrtar i el seu Pied de Cochon o un plat especial que a més del peu, conté altres parts nobles i que porta per nom Tenptation de Saint-Antoine. i que curiosament no havia demanat mai i aquest va ser el primer cop...






Hi vaig anar el primer cop fa més de 30 anys i cada 4 o 5 anys m’agrada veure si es manté i si que ho fa...En quant al públic a part dels orientals que devoren París (en tots els sentits), es troba també molt públic francès, potser cercant la nostàlgia, però no pas tronat (que a França també tenen  públic tronat). I amb això d'obert les 24h, sempre m'ha entrat curiositat de qui pot estar sopant allà a les 4 de la matinada....

Si no heu estat mai, al menys mirar-lo de fora per fer-se la idea i veure l'ambient.

10 comentaris:

  1. Del primer, ja vaig llegir al seu dia el teu post, i de fet, el tenia anotat per quan anés per Paris, però va ser impossible doncs, poques opcions veganes tenia a la carta com per poder anar amb la meva filla. El segon, tot i que fa molt bona fila, amb els preus que anuncies tira una mica enrere. I el tercer, vàrem passar pel davant i fins i tot vaig fotografiar el porquet del rètol precisament per semblar-me un lloc tope guiri al que mai entraria. Però ara llegint el teu post, em penedeixo de no haver entrat. Ho deixarem per la propera (encara que tampoc crec que tinguin gaires verduretes...:-().

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El segon si que és caret... I fins i tot amb l'opció de migdia i una mínims de vi, vas als 60/70 per cap....

      Però el primer és un imprescindible i si que hi han opcions d'amanides... I sinó un menja i l'altre mira i fa tertulia amb els del costat... :)

      Abraçada!!

      Elimina
  2. Aquest llistat el tindré en compte per futures visites, encara que, com diu el Jordi, el segon segurament l'obviï pel tema butxaca.
    Això de les 24 hores de cuina el tens també a Cambrils, al de Los Conejos, a prop de l'Esclat. A París deu tenir més clientela: taxistes, viatgers, personal d'ambulàncies de guàrdia, cràpules... El món de la nit és sorprenent.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A la propera estada a Cambils, no em perdo Los Conejos... :)

      Això promet...!!

      Però a París imagino que el públic d'aquest deu ser majoritariament cràpules... Econòmic no és

      Salutacions!!

      Elimina
  3. anotada lista per propera visita a parís!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I algun més que et diré.... :)

      I el Jordi coneix els vegans....

      Elimina
  4. Au Pied de Cochon, mític restaurant que compleix la seva missió i soluciona molts problemes als turistes com jo que quan vas a París l'agenda és tan atapeïda, sobretot en època de Fires que necessites un lloc per menjar sigui a les 17 com a mitjanit, els altres no els coneixo

    ResponElimina
    Respostes
    1. També tens raó amb això de les fires....

      El primer pot resultar molt divertit si un dia pots, tot i que a hores punta és impossible per la cua que es forma, degut als seus preus anomalment baixos...

      Elimina
  5. Dels tres, només conec el del Cochon i ja parlo de quasi 10 anys. M'ha alegrat veure que continua en plena forma.

    Abraçada.
    CarlesP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si... és com un incombustible, animat i ple de gent. Cap cosa gastronòmica, però si una festa en altres sentits..

      Fa no massa vaig llegir no sé on que deixaven d'obrir les 24h tots els dies, limitant aquest horari de dijous a diumenge, però vam veure que a l'anunci continuava allò de 7jours/24h

      Elimina