22 de maig de 2016

Bardeni... Molt bona carn, però no només carn...

Bardeni-Caldeni

Bardeni 


Valencia 454


(zona Sagrada familia)

TEL.:932 31 45 11

(no fan reserves!)

http://www.caldeni.com/bardeni/


El binomi Bardeni-Caldeni o si ho preferiu Caldeni-Bardeni, és sempre sinònim d'èxit i independentment de les perspectives... Ho he llegit /escoltat de gent pertanyent a diferents tribus urbanes i majoritàriament , tothom so_excited i jo el primer....

Quan vaig anar fa un parell de setmanes, Caldeni estava d'obres, però ja anàvem a Bardeni on encara no havia estat després de la recent remodelació, que s''ha de reconèixer que ha quedat de conya.  Si ... ja sé que esteu pensant (amb diferents nivells d'innocència), que ho ha dissenyat en LRV.... Però aquí s'ha lluït del tot, donant -li un toc de naturalitat, molt diferent de l’estil cartró-pedra que he vist en algun altre local seu. Vaja... que el local ha quedat de conya, natural, acollidor....


Bardeni-Caldeni-interior



Bardeni-Caldeni-paret

La reflexió que sempre faig quan parlo de Bardeni-Caldeni, és que són un imprescindible a BCN... També com sempre dic, la seva localització no, ajuda doncs tot i ser cèntric, la zona de la Sagrada Familia, no és pas el primer lloc que et passa pel cap quan vols anar a sopar. Però quan estàs allà, et passen pel cap les preses de pèl que has sofert en tants restaurants de moda (efímera) que es van inaugurant per BCN...

El sopar va ser un festival en que vam anar compartint plats a quin més bo....

Vam començar amb els croquetes del dia i un sensacional carpacio de llengua de vedella amb els encenalls de foie... Val a dir que jo soc fan d’aquest plat i que fins i tot, mentre estic escrivint aquest post, en tinc una porció al roner que també acabarà com carpacio.


Bardeni-Caldeni-croquetas

Bardeni-Caldeni-carpacio


Tot seguit el tàrtar que no hi ha paraules per descriure’l, doncs podries repetir i repetir .... I el caneló de cua de vedella..


Bardeni-Caldeni-tartar

Bardeni-Caldeni-canelones

L’onglet que si he de triar un plat com "plat estrella", és el meu plat preferit a Bardeni-Caldeni, juntament amb els lletons, que van tancar la festa i fins i tot vam fer broma de que els lletons eren les postres.... Però ens van suggerir que tastéssim la torrija, que ens van oferir com gentilesa de la casa i amb això vam acabar el festival... Al ser unes postres imprevistes, no tenim foto... :(





El vi va ser el 2PiR, de la DOQ Priorat. Un vi que sempre compleix i que no sé per quin motiu, feia 2 o 3 anys que no demanàvem.  Va resultar molt rodó (i sense fer l’acudit fàcil del nom), amb molta fruita i amb tanins madurs i equilibrats. Ell sol va costar 28€ .... 


Bardeni-Caldeni-vi


El compte pot semblar car, però lo normal és demanar 4 plats a compartir i em vam demanar 6.... Una mica allò de “hoy... que no  farte de na que venimos de Alimentaria...!”... :) . I vam sortir exciteds total..... És un lloc que val la pena, on les carns són de primeríssima qualitat (i sense gilipollades...!), però on també pots trobar plats aptes per no carnívors...


Bardeni-Caldeni-compte
El preu mitjà de Bardeni, és inferior, però vam demanar per tres ... i érem dos..:)
I com sempre que surto content d’un lloc d’aquests....  em dic... “però com és que vaig a fer el glipolles en llocs de moda que em fan menjar amb una taula de 30cm o em reben amb un hola chicos, o fins i tot ens mig intoxiquen...???”...". I llavors penso, “puto bloc” que m’ha marcat la disciplina de descriure un restaurant cada setmana...”... :) :)

De cara a un futur no llunyà i quan acabin les obres que s'estan fent a Caldeni, sembla ser que variarà  l'estil d'aquest últim, apropant-se més a l'actual Bardeni. Encara estan en fase de braingstorming, però estem segur que acabarà en un projecte molt interessant.. Esperem novetats....

RESUM


S’hi ha d’anar si o si :)

Demanar l’onglet si o si...

Preus molt correctes donada la qualitat del producte

Servei eficient

Amb la nova decoració, resulta molt agradable

Si estés ubicat a rambla Catalunya, la cua superaria la de la Cerveceria Catalana... :)


22 comentaris:

  1. Tinc ganes d'anar a aquest lloc i la vegada que vaig trobar el dia estaven de reformes. A veure si ara trobo el dia, que cada vegada que fas un post d'aquest tàndem se'm fa la boca aigua.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un imprescindible... un autèntic festival i amb naturalitat.... es dels llocs que em sento a gust i menjo a gust i més quan puc triar al meu aire com aquest cop, que anant amb la Marta, tampoc té restriccions d'aquelles "uiggg... lletons dius?... que sóóóón...?".

      Salut!!

      Elimina
  2. Hola!
    Comparteixo la teva fascinació pels dos llocs ;-)
    El darrer cop va ser Caldeni (era celebració) i just quan estava d'obres Bardeni, ara ja em crida altre cop la gana!
    Jo pet raons de feina surto entre setmana a sopar (dimarts o dimecres) i reservo, em fa certa recança anar i no trobar lloc...recomanació d'hora/dia?

    Felicitats pel post!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però ves que et diré.... Jo potser gaudeixo més a Bardeni.... és com més desenfadat (decontracté que diríem a França).... Pots demanar més coses... compartir... Més festa..!!.

      Penso que el truco és anar a 1a hora.... I dimarts igual encara amb menys gent...

      Però pel que veig, dedueixo que al final Bardeni, acabarà menjant-se Caldeni... I el meu fill que pica alt en temes de marketing, branding i coses d'aquestes, m'ho va dir el primer dia.... I acabarà així...

      Abraçada!!

      Elimina
  3. El Caldeni em sembla fantàstic! un "must" a bcn! i el bardeni sempre el tinc pendent... ara amb el LRV hi aniré fijo! ;-) jajaja

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però pel que vaig preguntar via Face al Dani, crec que tot el conjunt es "Barenitzarà".... Vull dir que quan reobrin Caldeni, crec que serà com una zona més tranquila de bardeni.... Em va dir que ho acabaven de perfilar. Es que li vaig enviar un privat per preguntar que quan reobrien, per posar-ho al post...

      Elimina
  4. trobo que és molt bona idea.... hi anirem, doncs! :-)

    ResponElimina
  5. Encara no he tingut el plaer d'anar a Bardeni (a Caldeni si, i em va encantar). Veient el format que té, que sembla més de compartir, potser si que acabarà menjant-se a Caldeni. Proper objectiu doncs... :-)

    Ah... I ja ens explicaràs com et va quedar el carpaccio de llengua... :-))))

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. grrrrr..... Per recordar-me el carpacio de llengua de vedella, que mai va arribar a carpacio.... El tac sencer es va engullir el gos....

      Referent a Bardeni i pel que ens coneixem, et dic que et provocarà passions....

      Abraçada!!

      Elimina
  6. Ricard, perdona la meva igonrància, però... què és l'onglet?


    Frederic.

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'onglet és un tall molt apreciat a França i que no requereix massa cocció... Es sol fer la la planxa i lleugerament salsejat... Jo en faig un roast beef brutal a casa amb ell i costa molt econòmic..

      Als mercats d'aquí, fins no fa no gaire era poc apreciat. El trobaràs amb el nom de "Entrama" ... (no confondre amb "Entranya"). Segons el lloc el localitzes a carnisseries i segons a quin altre a llocs de menuts...

      I ara a molts llocs de BCN, l'ofereixen com cosa exòtica i aprofiten que el peu és baix... Però a Bardeni, tenen bèstia molt ben escollida i és sublim...

      A França en aquests temes ens donen voltes i voltes.... Com en el cas del "ris de veau", que venen a preu d'or i perden el cul i que aquí són els lletons que comencen a aflorar ara...

      Elimina
    2. El Bardeni al tinc a la wish-list des de fa temps. Aprofitaré per portar a la meva dona -la part carnivora de la nostra relació- i demanaré l'onglet, fa molt bona pinta! Gràcies, Ricard!

      Frederic.

      Elimina
  7. Bufffff !!!! Xalar com un camell?? més o menys va anar així el sopar a Bardeni..... i és que el producte molt bo, el local molt maco, el servei al punt just i la cuina insuperable whatt else???
    A Caldeni, només hi he anat una vegada i vaig sortir d'allà que no tocava terra..... i tot i que no hi ha res que a Bardeni li falti... si que tal vegada un lloc una mica més íntim i d'estovalla i cadira com cal... se'l mereix un producte i cuina així..... Sigui com sigui i decideixin l'enfoc que decideixin.... llarga vida al bon fer i la bona carn de Dani Lechuga i que hi puguem tornar força vegades !!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com dic sempre en aquestes ocasions, quina manera de fer el gilipolles quan visito llocs dels que tu i jo sabem i compares amb llocs com Bardeni...

      Un dia tancaré el bloc i em dedicaré a fer-me els meus preferits de sempre i ja no em caldrà anar a llocs del "hola xicos", de compartir gazpatxo o de tenir que adorar el trampantojo de torn.... I tornaré a ser lliure... :)

      Tu si que sabes Marta...!!!

      Elimina
    2. "D'estovalla i cadira com cal". M'encanta Marta!!!! :-)

      Elimina
    3. Doncs deu ser que son un homenot primitiu, però no tinc ni idea de si hi havien estovalles o no... Us fixeu en cada detall... :) :)

      Elimina
  8. jajajaja.... bona apuesta marta! Ricard, de tant en tant et portaré a llocs "hola xicos" encara que tanquessis el bloc (que no! :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tu no has patit mai la taula petita de la Mundana no?... :) :)

      Però abans un "ola xicos", que Can Miserias...!!!

      Elimina
  9. Encara no he anat al Bardeni... Només al Caldeni, on si vaig menjar el'Onglet. Però tinc clar que és una aposta segura. Molt gran el Dani.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara la incógnita, és veure quin serà el format final del conjunt Bardeni-Caldeni quan tornin a estar oberts els dos... Però no tinc dubte de que serà encertat.

      Elimina