1 de maig de 2016

La Dama. La resurrecció d'un lloc de referència

Agafada de la web i crec que de la versió anterior...

La Dama




Avinguda Diagonal, 423 (E. Granados)

www.la-dama.com

T. 932096328


Aquesta vegada  amb els de Tres a Taula, hem anat al reobert La Dama, un dels restaurants que havia estat fa anys un referent a BCN i que fa uns mesos va anunciar el seu tancament d’un dia per altre.

Sempre recordaré l’anècdota d’un gran amic al que li agrada molt teatralitzar fent pallassades i que un dia fa molts anys, passant per allà, es va posar a mirar la façana de dalt a baix i de baix a dalt i dirigint-se al imponent porter uniformat, li va preguntar, forçant el seu accent català,

 ....“¿Se come bien aquí?”.... 

que va deixar esmaperdut al porter i va tardar uns segons a reaccionar dient amb orgull,

...“¡Naturalmente Caballero!”....



Ara segueixen tenint porter i de fet quasi és necessari, degut a que la porta d’entrada està en un entresol, d'una entrada de pisos força impactant, però es tracta d'un porter més estil segle XXI, que no pas aquells porters imponents que lluïen fa anys.

Ho porta ara el tal Parrado, el mateix del Martinez y el Cañete, que com bé sabeu no són estils massa propers al meu, però fent gal·la de la sinceritat que sempre m’auto proclamo, he de dir que el resultat de la experiència va ser molt positiu, fins al punt de que l’altre dia tenia un sopar en que volia “quedar bé” i vaig estar a punt de tornar-hi.

Evidentment no és econòmic doncs l’espai és de molt bon nivell, les taules estan prou separades, el servei és professional i abundant i el menjar més que correcte i en una línia clàssica que sembla ser una nova tendència a BCN.

La-Dama-Restaurant-Barcelona

En el post veureu que vam pagar i si ho comparem amb altres llocs que he publicat, veureu que el preu és del mateix ordre de magnitud (que no vol pas dir que sigui exactament igual) i llavors surt del restaurant pensant que ofereix una RQP, de gran nivell.... I encara diria més, a mi que sempre m’agrada calcular hipotètics ràtios de rendibilitat, em va donar la impressió de que els preus eren molt, molt ajustats, tenint en compte les despeses que imagino soporten.


Si voleu llegir com va anar el dinar, veure que vam menjar i el cost exacte, només he de fer clic a Tres a Taula.





8 comentaris:

  1. Veig que això de les estovalles ha desaparegut...

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si... crec que s'embrutaven... :)

      Coses d'abans

      Salut!!.

      Elimina
  2. sí pepa, a qualsevol lloc "que se precie" o "modelno" no posen estovalles...

    ResponElimina
  3. A veure si és veritat que certa cuina burgesa torna a Barcelona i que torna per quedarse. Jo la trobo a faltar. Estic tip de vanguardia sense suc ni bruc. I també de restaurants de fusions impossibles. Segueixo gaudint i molt de la cuina contemporànea, però no val tot. El realment avantguardista en aquests dies és fer canelons, macarrons i pollito.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat es que vaig gaudir del pollito... :)

      Tens tota la raó en el que dius i penso que de mica en mica tornarem a poder gaudir de la cuina més clàssica, que ha de conviure amb les novetats, fusions and so on...

      L'altre mostra és el Louis al que vaig tornar dimecres tot i que allà m'aclapara abundancia de servei, però això ja ho tocaré en un post proper.

      Abraçada!!

      Elimina

  4. Ai el pollito!! m'ha encantat!
    Creia que la meva sensació de cert atabalament de tanta "modernor" (que diria en Sanahuja) veig que també el comparteix més gent. Aquest és el primer lloc en temps que em fa gràcia visitar, menjar bé, com cal, ben atesos, i sense modernitats mal enteses (i mira que m'agraden les modernitats!!!). Quan hi vagi et dic ;-)

    Felicitats pel post!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Laura...!!.

      Crec que us agradarà...

      Les úniques 'modernors' són el Parrado amb barret de palla i un altre per l'estil una mica més exagerat en el tema 'modernor'... però sinó els mires, tampoc s'apropen... :) I la resta de servei prou bé... i a la que la cuina agafi velocitat, encara millorarà tot.

      Abraçada!

      Elimina