5 de juny de 2016

Can Bosch a Cambrils. Millor que mai

Can-Bosch-celler
Espectacular Celler

Can Bosch



Rambla Jaume I, 19 

Cambrils 

www.canbosch.com


TEL.: 977 360 019


Feia massa temps que no anava a Can Bosch i avui m’he adonat de que he d’anar més sovint. Sempre he definit Can Bosch, com un restaurant amb estrella Michelin, que té el mèrit de no semblar-ho, degut al seu tracte planer i natural. D’acord que tenim altres ‘Michelins’ en que també destaca el tracte planer, però tant natural com el de Can Bosch, és difícil de trobar. 

Perquè –permeteu-me l’incís- naturalitat, és naturalitat... que no és el mateix que fer “teiatru”, jugant a fer-se el ‘campetxano’. I aquesta naturalitat a Can Bosch, és la que et fa sentir a gust i gaudir més de la seva cuina excel·lent i del magnífic celler.

A més de la carta habitual, ofereixen 3 menús que podreu veure a la seva web. A mi el que em venia de gust demanar, era l’anomenat Tradició, però vaig voler que ho decidissin els qui m’acompanyaven, que finalment van decantar-se per aquest. Em quedarà el dubte de si el consens va ser per convenciment propi o perquè em coneixen a fons i em volien fer feliç, coneixent els meus gustos, al tractar-se del dinar de celebració del meu 65 aniversari... :)

El menú tradició, que curiosament és el més econòmic (uns 46€) i està configurat  per, 



Can-Bosch-snaks
Uns snacks salats per obrir boca


Can-Bosch-gambes
Una versió actualitzada del còctel de gambes



Can-Bosch-pop
Pop a la brasa amb parmentier de patata, emulsió d’alls negres, tàperes i mostassa feta a casa

Can-Bosch-arros
Arròs negre Can Bosch amb escuma suau d’all i oli

El menú ofereix dues opcions per el darrer plat, previ a les postres: Peix segons mercat o bé  Melós de porc Ibèric, amb patates a la antiga i vam optar els tres pel peix, que aquell dia era lluç.


Can-Bosch-peix


Can-Bosch-postres
Postres: Crema de llimona, yuzu, bescuit de llima, sorbet de mandarina i perles de passió

Tots els plats van estar a gran nivell, però caldria destacar l'excel·lent textura del pop, ara que amb la moda de que tothom ofereix pop, arriben autèntics disbarats, sota aquest nom. També l'arròs negre Can Bosch, que per conegut i reconegut, no oblidem destacar-lo. 

I l'opció peix, que com ja he dit era lluç, va sorprendre per la qualitat de la matèria primera, amb excel·lents textura i sabor. 

Potser aquí, faria un suggeriment, ja que vaig intuir, quan va passar en Joan Bosch per les taules, que en l'opció peix, estaven limitats, pel preu del menú. No sé si no seria bo pujar una mica el preu total i que podés encabir peixos de més cost com un llobarro o un turbot salvatge. Però que consti que ho dic amb la boca petita, doncs a ben segur que ells saben molt millor el que s'ha de fer i quin són els paràmetres òptims.... No voldria caure en el ridícul d'opinar d'un tema, que no és la meva feina... :)

Aquest menú l'ofereixen de manera opcional, amb el vi o cava de la quinzena, amb un petit suplement, però ja vam dir-li al Manel, que agafàvem vi de la carta i al seu criteri. En Manel, és un molt bon sommelier, a qui pots confiar la tria del vi, saben que sempre et sorprendrà en positiu i no pas pel cost final del compte. I aquests van ser els dos vins,


Can-Bosch-Saint JosephCan-Bosch-Priorat

El Clos de les Fites 2007, amb garnatxa blanca i aportació de Pedro Ximénez, que va resultar espectacular i una bona demostració de que un blanc pot durar anys. I el Saint Joseph, un sirà típic d'aquesta zona, que també va estar a l'alçada del dinar.


Compte per a 3 persones amb dues ampolles de vi

Els inicis de Can Bosch, van ser al 1969 com bar que va evolucionar a casa de menjars. Al 1980, ja s’obria com restaurant i al 1984, va aconseguir l’estrella Michelin,  que mantenen amb tots els mereixements. La seva filosofia culinària, es la de combinar un producte de primeríssima qualitat amb l’ofici propi dels qui ho porten.

Can Bosch, és una joia gastronòmica i aquests darrers anys, amb la incorporació de la tercera generació, penso que li ha donat uns tocs de modernitat que sempre calen en qualsevol projecte. Sense cap mena de dubte, un àpat en aquest lloc, pot ser  una bona excusa per fer una visita a Cambrils.


RESUM

Estrella Michelin ben merscuda

Bona RQP

Servei de gran nivell i molt ben rodat

Cuina impecable

Celler de primerísim nivell







24 comentaris:

  1. passat estiu, visita segura!!! esther

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si... sense cap mena de dubte, és un lloc que cal anar... i ja saps que "no lo digo de todos"... :)

      Elimina
    2. Bon lloc, agradable amn un tracte molt correcte i una gastronomia de categoria.
      Coincideixo amb el mateix.

      Elimina
    3. I el nou menú "Tradició", al meu parer és un gran encert...

      Salutacions jcreig

      Elimina
  2. Comparteixo els teus conceptes de naturalitat i teiatru, tal com ho anomenes. Tinc la teoria de que a la que un cuiner surt de la cuina i comença a bellugar-se massa pel món mediàtic, acaba convertint-se moltes vegades en una caricatura.
    Un lloc més a la llista de pendents. El coneixem, però també fa massa temps que no baixem per allà.
    Abraçada,
    CarlesP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalment d'acord en el tema de prodigar-se massa fora de les cuines... I ja sense caure en situacions patètiques com la d'aquell paio que anuncia des de companyes energètiques, fins a menjat per gossos, hi han situacions menys escandaloses, però també tristes en que estrellats de comarques, escenifiquen un tarannà rural exagerat i poc creíble ...

      Però hi ha un target de gent que deu necessitar de tota aquesta comèdia o teiatru i bavegen en front d'un cuiner escenificant... Ves a saber on està la "veritat" :)

      Abraçada Carles!.

      Elimina
  3. Osti!!!! Que difícil m'ho poses avui..... Totalment d'acord i mira que no es pot dir que sigui freqüent!!! 😜
    Més que recomanable.... Indispensable (si es pot) a tot aquell que vulgui fer un àpat de qualitat....tracte immillorable i sobretot deixeu-vos aconsellar pel sommelier!!!
    Un gran dinar, una gran companyia per a un gran dia!!!!
    (Aquest menú, una boníssima pensada)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si... difícil. Amb lo que ens agrada a tu i a mi, teatralizar punts de vista oposats, i avui no podem... :)

      I el menú aquest és una gran pensada. I no ja pel seu cost, sinó com extensió de la naturalitat que envolta tot el restaurant. En ocasions és difícil menjar en un Michelin, plats "normals", però elaborats a nivell Michelin..

      Vaja que per exemple el pop, que estava brutal, no fa cap falta trinxar-lo i posteriorment eferificar-lo i disfressar-lo, de no sé què, per 'épater' el client babau de torn...

      Però mentre els babaus, seguiran aplaudint i bavejant, veien el xou de les boletes de remolatxa, emergent d'un bol de terra al Disfrutar...

      Elimina
  4. Celler de primer nivell... i a bons preus!! Com valoro aquesta característica i com és de difícil trobar-la...

    Salut !

    Dani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si... i ara que ho dius, potser no ho he sabut remarcar prou al post. Els preus del vi són molt raonables.

      Jo també valoro molt aquesta característica!.

      Salut!!

      Elimina
  5. Per molts anys doncs!!! Bona celebració.
    Un preu ajustat per un Michelín i els plats veig que estaven bons a més a més de bonics. El tinc al llistat des de fa temps :-)
    Ja et vaig comentar que sempre que passava per allà veia les caixes buides al carrer, a la porta de la cuina, espero que hagin gestionat aquest costum.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pels "molts d'anys" i dir-te que vam sortir molt, molt satisfets...

      I si que em vas comentar el tema de les caixes en un post anterior.... M'hi fixaré... :)

      Salut!!

      Elimina
  6. Un altre cosa que tenim en comú, l'edat. Es un molt bon restaurant sense cap dubte. Una cosa que a la foto no la veig prou clara, el lluç perqué dius que es lluç, pero em dius corball i m'ho crec. El preu del vi força contingut. Felicitats pel cumple

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Tomàs, jo et feia molt més més jove que jo i no sé perquè... O perquè ja he agafat la costum de ser més gran que els altres... :)

      Si, si... el lluç era lluç i així ens ho van presentar, però tens raó en el que dius i el vam gaudir molt. o potser perquè darrerament ja ens hem acostumat tots a lluços insípids i aquest no ho era.

      Salutacions i gràcies!.

      Elimina
  7. Ostres! Va ser el teu aniversari?? Per molts d'anys doncs... ;-)

    No sé si com diu l'Esther, podrem esperar a passar l'estiu per anar a tastar-lo. Potser que fem un pensament i posem fil a l'agulla. Ja parlem aviat en directe...

    Bon àpat i bons vins, per cert. Crec que és el primer i únic restaurant amb estrella del que sempre t'he sentit parlar en positiu. I jo sense conèixer-lo...

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci doncs.... :) :)

      Es que el seu mèrit està en tenir estrella, estar a nivell d'estrella, però sense fer el gilipolles....

      Ningú teatraliza, ni es disfressa de pescador, fent veure que acaben de pescar el peix... Ni que no han pogut dormir, vigilant que la guineu no es mengés el porc girant sobre les brases ... (i tu i jo sabem de que va això).

      Ja en parlem en directe... :)

      Abraçada!!

      Elimina
  8. Al 1980 va obrir com a restaurant? Jo recordo haver-hi anat de nen (de ben segur encara eren els anys 70, i potser el lloc era el que anomenes una casa de menjars) unes quantes vegades amb els pares a dinar -sempre demanaven el mateix- l'arròs negre i la mariscada. Jo era ben petit, i com gaudia ja del bon menjar! Quins records!!!

    Amfortas

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que ho he tret de la seva web, doncs en aquells temps, freqüentava poc Cambrils.

      Però pel que diu la web i pel que dius tu, devies anar a la casa de menjars, que va donar lloc al restaurant. I d'imaginar com devia ser, m'agafen ganes de fer un viatge al temps... :)

      Salutacions Amfortas!.

      Elimina
  9. Benvolgut Senyor Sampere,

    Demano disculpes avançades per l'excessiva i injusta simplificació....ja que òbviament no són dos locals comparables....un és un ferrari i l'altre un digne, tot i sorollós, Seat Ibiza....però....obviant el local....l'estrella Michelin....El celler...El servei....i fins i tot el preu....si només valorem el plaer de menjar un bon arròs (negre en aquest cas)....entre el veí Les Fonts i els seus brutals arrossos...i l'arròs de Can Bosch....quin sería el millor??
    Amb valentía....mulli's! )))

    Ignasi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Raonant sempre ens entendrem i soc dels que dic el que penso...

      No he tastat mai l'arròs negre de Les Fonts, doncs sempre he agafat el "normal" i excepte el primer cop, que vam entrar de pardillos, sempre take-away... El motiu bàsic és que els arrossos negres, de sempre m'han costat de digerir i per aquest motiu demanem el "normal".

      Com reflexió i sense defugir el tema, està demostrat científicamente, q les percepcions que rebem quan mengem, són equiparables pel que fa al producte i a l'entorn... Però no vaig per aquí...

      Segurament i menjats al meu senzill apartament de Cambrils, gaudiria igual un que l'altre (Les Fonts versus Can Bosch), donant per fet que el negre de les Fonts, té el mateix nivell que el "normal" de Les Fonts, que és el que faig take-away habitualment .... Com també i sense voler tirar pilotes fora, gaudiria d'alguns dels que preparo jo habitualmente ...

      Crec que he contestat, sense tirar pilotes fora... :)

      Elimina
  10. Per molts anys Ricard !!!
    Totalment d'acord amb el que comentes de Can Bosch, només dir que si no agafes aquest munú el preu puja al que tú has pagat però per 2 persones en comptes dei 3. En quan a l'arròs, per el meu gust, millor Can Bosch que Les Fonts. I ja que parlem de Cambrils, no ens oblidem de Germans Miquel's, per mi una referència i crec que per a tú també. Una abraçada !.
    Josep Seijo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Josep!!

      I tinc clar que vaig agafar el menú econòmic i era un dia que per ser un aniversari especial, em venia de gust "estirar-me"... Però de fet aquest nou menú, és el que em venia de gust i va ser per votació popular...

      En tot cas el tema arròs, jo no li dono massa importància. És un plat més -tot i que famós- del menú... I com he dit abans, mai demano arròs negre i per tant, tinc poca comparativa. Em va agradar el conjunt!.

      I el tema de Germans Miquel's, vam anar la setmana passada i el publicaré un dia d'aquests...

      Abraçada Josep!

      Elimina
  11. Primer de tot moltes felicitats!. Està clar que és una bona raó per fer un bon àpat, encara que no necessitem excuses!. Es veu un dinar fantàstic i per un preu de "fora de Barcelona". Està clar que a la que sortim de la capital...avui pots anar a celebrar-ho amb unes rumbes ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci per les felicitacions... :)

      El tema rumbes, em queda molt llunyà. Avui toca la segona sessió del curs de maridatge de cerveses de 2D2.

      Elimina