17 de juliol de 2016

9 de la Borriana. Encara millor aquest 2016

9 de la Borriana


Carrer de la Borriana, 9
Sabadell
(darrera del Passeig de la Plaça Major)
T. 937459749


Continuant amb la nissaga de restaurants habituals i en els que segurament soc menys imparcial que en la resta doncs, ja hi vaig predisposat i ells em coneixen i també saben els meus gustos, avui toca el 9 de la Borriana.

Fins ara farà un any, era un lloc en que difícilment passava 15 deis sense anar-hi. Estava a 2 minuts a peu de casa i a 5 de la feina, tenien un menú de gran RQP i ja poc més es podia demanar.

Però des de que m’he convertit en "nòmada" i estic poc per Sabadell, tinc menys ocasions d’anar-hi. També ha coincidit en que han deixat de fer el menú de migdies, decisió que tot i que em va espantar quan me la van comunicar, veig que els hi ha sortit prou bé i ara poden dedicar-se en cos i ànima a la carta, que al meu criteri ha millorat.


Tenen uns plats de carta fixos i la seva pissarra de suggeriments que sol ser una temptació, amb producte més de temporada. Utilitzen molt producte de proximitat, però sense fer-ne excessiva bandera, que actualment hi ha més d’un lloc que cau en el patetisme en aquest tema, amb algunes exageracions que fan vergonyeta.



Es un local de poques taules, amb producte de primera, amb la Nuri a la cuina i el Paco a la sala, on també actua com sommelier, generant total confiança. És dels pocs llocs en que em despreocupo de triar el vi, sabent que em portarà alguna sorpresa (no pijada) i sense deixar-me la VISA en el vi.

Molts plats els ofereixen en mitges racions, que em sembla molt bona idea i més si no vols atipar-te massa, doncs les racions actuals, estan prou bé.

En la darrera vista, amb el meu amic Jaume i ara ja fa uns dies, vam compartir unes anxoves, que sempre tenen a gran nivell i com primers vam demanar una coca de sardines, que presenten perfectament, marinades, sobre una molt fina coca cruixent i un plat de pasta amb múrgoles que quan hi vam anar, estaven en el seu millor moment.





Com segons, vam demanar un tàrtar vedella, que és un dels clàssics estrella de la casa i jo em vaig demanar una versió de tàrtar feta amb corball, que va resultar de primeríssim nivell.





En l’apartat de postres, vaig passar directament al cafè, mentre el meu acompanyant gaudia d’un iogurt grec amb fruites.



En el tema vins, aquest cop el Paco ens va portar aquest Priorat que no coneixia. No tinc especial simpatia pels Priorats que tenen al darrera grans marques, però he de reconéixer que Pinord, té actualment una bona oferta. Algun cop he parlat força bé del Clos de Músic al bloc de vins i aquest Clos del Mas, va resultar també força interessant.





RESUM


  • Penso que pot ser considerat com el millor restaurant de Sabadell
  • El producte és de nivell i les coccions el respecten
  • El tema vins, ja pot ser motiu de visita
  • El local és agradable i tranquil, el que permet converses tranquil·les
  • El local és senzill i de poc aforament, cosa que té les seves avantatges i inconvenients

14 comentaris:

  1. Totalment d'acord amb la qualitat del producte i en les diferents coccions que la resalten i no pas enmascaren. I també, no podia ser d'altre manera, amb la pulcritud, neteja i correcció del local i la profesionalitat del tracte: col·loquial sense ser campexano i rigurós sense ser estirat. Un lloc per descobrir vins sense buidar-se la butxaca com be dius i per disfrutar amb els plats de temporada, sobre tot la de tòfona i bolets ;-)
    El que no acabo de pillar de la teva ressenya es que la poca capacitat sigui un inconvenient: per mi es un luxe poder menjar amb poca gent al voltant i que tots parlin amb un to de veu tirant a baix.
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Alguna cosa tenia q posar com "negativa", per no semblar un d'aquests que només publiquen post patrocinats...:) :).

      I ho deia en el sentit de q és possible que en els moments punta, deu ser dificil trobar taula...

      Abraçada!!.

      Elimina
  2. Aquest lloc era el que havia d'haver visitat quan vam anar a Sabadell. La propera ho tinc clar, o 9 de la Borriana, o Can Sampere. :-)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els dos són grans llocs :)

      Sempre competeixen pels números 1 i 2 de la comarca...

      Salut!!

      Elimina
  3. Només he tingut l'oportunitat de conèixer-lo quan encara feien menú, i sempre penso que he d'anar a la carta. Però és complicat tenint Ca'l Sampere al costat, que sempre dona un plus... ;-)

    De Priorats de Pinord, vaig tenir l'ocasió de tastar el +7 en un recent esdeveniment i em va agradar tant, que s'ha convertit en un dels meus habituals al celler de casa.

    Abraçada!!

    ResponElimina
  4. Hola Ricard,

    Aquest és un restaurant que em porta bons records de quan el visitava força sovint pel seu menú diari. Mai he anat a la carta i és un compte pendent.

    Salutacions,

    ResponElimina
    Respostes
    1. El menú estava de conya i la carta, ja és nivell.....

      Salutacions Alfredo!!

      Elimina
  5. jo, ans al contrari, sempre he fet carta i sempre he sortit encantada! això sí, can sampere és un top1 tb! :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veig més d'un/a buscant a Google Can Sampere per poder enviar mail en plan... "Oye, haceis colaboraciones con bloggers o Instagramers?... Es q os haria un reportage gratis, solo a cambio de cenar 2 personas".... 😄😄

      Elimina
    2. jajaja..... ojalá!!!! riuríem moooooolt a fb!!!! seria un dels tope de l'any, sense CAP mena de dubte!!!

      Elimina
  6. Està clar, el dia que vingui a Sabadell no dubtaré en escollir restaurant!

    ResponElimina