7 de setembre de 2016

Alvart. Continua avançant i prometent

ALVARTCarrer d'Aribau, 141
http://www.alvart.es/
TEL.: 934 30 57 58


La primera vegada que vaig anar a Alvart, just ara deu fer uns 10 mesos, el global de la meva crònica era positiu. Em queixava d’algun tema del servei i en concret de la pobresa en el tema servei del vi. Com passa en aquestes ocasions, la crònica va molestar al sector que defensa sense dir-ho explícitament, que a les cròniques tot ha de ser meravellós. Que com sé que “molesta”?... Doncs perquè el món de la restauració (i palmeros) és petit i tot s’acaba sabent... Si feu clic a Alvart_2015, veureu el que vaig escriure llavors.


I com va anar aquesta darrera visita?. La resposta és que igual de bé que l’anterior i sense l’episodi de la noia del vi. Alvart ofereix una carta curta amb cinc primeres i cinc plats principals, però que resulta força atractiva. Pel que vaig observar, ofereix també actualment un menú de vespre més econòmic i un de degustació,

Alvart-entreteniments
De la carta vam escollir com primers la coca de tàrtar de bonítol i tomàquet i pel que fa a mi, amb la meva dèria de repetir plats que m’agraden, vaig triar la terrina de foie i vedella, amb ceba fermentada i avellana.

Alvart-coca

Alvart-terrina
Com plats principals que va servir el mateix xef, que igual que en la vista anterior, vol copsar en directe, els resultats, vam demanar el corball amb terrina de patata i guisat de tripa de bacallà i cloïsses i també els lletons de xai amb bolets de temporada. Els dos plats amb molt bon nivell de cuina, que és la característica del lloc.

Alvart-corball

Alvart-lletons

Com postres, vam compartir un de xocolata negre , cacau i plàtan i el vi va ser el Seguit 2013, una garnatxa de la DO Terra Alta i en concret de Batea, que es va mostrar potent i complex, amb registres de fruita madura. La carta del vins d’aquest lloc, sense ser massa extensa, que de fet tampoc ho és la de plats, ofereix opcions interessants per a triar i per tant pot ser qualificada com una carta interessant.

Alvart-postres
Alvart-vi-Seguit

Un lloc amb bona cuina  i no masses taules, que per donar pistes als més despistats, ocupa el local que fins fa uns tres anys, albergava el Petit Bergerac, que molts recordem. El tema de sala amb poques taules, li atorga un aire més intimista, i que a mi ja em va bé, però que de cara a públic més jove, pot donar la sensació de sala “avorrida”. És només una reflexió que també he fet en locals de nivell i relativament propers com Sergi de Meià i el mateix Gresca.

La realitat i no negaré que és una trista realitat, és que sembla haver-hi més tendència cap a llocs on la cuina no té res a destacar i ho compensen amb “lus i color” i molt de “teiatru”... Un exemple i també proper, pot ser el Jardin del Norte (o Messilandia), que ja he visitat i publicaré properament...

RESUM

 • Molt bona cuina a càrrec d’un xef molt jove
 • Sala reduïda amb poques taules
 • Carta curta, però amb plats molt interessants
 • RQP correcta
 • Si no el coneixeu, penso que cal visitar-lo

24 comentaris:

 1. Respostes
  1. Ostres "los donuts"...😄
   M'he oblidat... Quan arribi a casa li faig "afoto" del tiquet ... Crec q va ser 119€ xo el penjo quan pugui...

   Elimina
  2. Solucionat anònim.... :)

   Que sent dels pocs que pago, no cal generar dubtes...

   Elimina
 2. molt bon restaurant! cert que les sales de gresca (que estan ampliant) i sergi de meià se'ls hi assemblen (recorda que l'altre cop vàrem parlar de la deco d'alvart... ejem...). a mi m'agrade així petites. però el rollo actual de deco extrema, ven més a gran públic, suposo... en tot cas, ells deuen voler ja aq tipus de públic més "íntim" i que valori altres coses. dic jo, vaja.. deñint per llegar "messilàndia"! jajaja

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola.... Jo també estic amb tu de que m'agrada aquest estil intimiste..... Però l'altre 50% de la taula, més jove i treballant en màrqueting, feia la reflexió, de que el target de públic disposat a gastar-se 60€ per cap, en general, vol més "lus i color".

   L'altre dia a Instagram i amb motiu de les navalles d'or de Can Messi, vaig rebre un comentari d'aquells "familiars", de que havien anat allà a celebrar no sé què i no els havien parat massa atenció.... I clar... em vaig mossegar la llengua de dir que s'ha de ser "hortera" per anar allà a celebrar.... i esperar atenció....

   No sé... seria un tema llarg a debatre, però molta gent que surt poc i quan surt és amb motiu de l'aniversari "de....", vol més xerinola.... I aquesta gent també facturen i potser globalment més del que pensem..... Surten poc, per són molts.....

   Elimina
 3. D'aquest restaurant m'han donat molt bones referències, demà amb més temps llegiré la teva crònica, és que m'ha agafat amb el pas canviat, com normalment fas servir els diumenges per cobrir la teva quota. Demà complint amb la tradició bimensual aniré a Hofmann, si faig alguna foto la penjo allà

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ok... ja em dius que et sembla....

   Quan tinc superàvit de cròniques, publico dimecres....

   I el proper diumenge publicaré un post de "reflexió" amb motiu del clic 1.500.000

   I l'altre dimecres Can Messi.... :)

   Elimina
 4. He passat per la anterior crónica i he anat fen memoría, jo no se la manía del personar en el "tuteig" si jo ni els conec, una altra cosa si parlo en anglès segur que s'esforcen al màxim per tal que ens puguem entendre. Dit això, a mi (si es menja bé) ja em van els locals petits, tranquils on pots tenir una agradable xerrada en cbona companyía, Dimecres nit per això de les modes que dius i el postureo vaig anar a Vinitus, al costal de l'antic Orotava, estaba a petar i jo incomode vaig marxar

  ResponElimina
  Respostes
  1. Es que hi han llocs que a la que entres, ja veus que no anirà bé.... per massa ple, per descontrol.... I en aquestes ocasions millors deixar-se portar per l'instint i marxar si cal....

   També soc dels que prioritzen el fet de poder xerrar en un sopar.... I a mi ja em van bé, llocs com aquest, però ho deia en el sentit de que hi ha molts tipus de públic i crec que molta gent que surten poc, volen una mica més de "espectacle" el dia que surten...

   Elimina
 5. Ostres, el Vinitus aquell local costat ex orotava seeempre està a full... què hi donen??? pq a mi em fa tirant a mania... :-(

  ResponElimina
  Respostes
  1. Referent a Vinitus, aquest està sempre a petar i per exemple el dilluns vaig anar al Manairó amb un menú molt digne al migdia i només hi havia la nostra taula. Ja veus el postureo guanya a l'intimitat

   Elimina
 6. Aquesta és l'única entrada al blog que vaig dexar redactar per un tercer (somelier, amb estudis de cuina i posteriorment personal de sala del propi Alvart) i ja em va deixar amb mil ganes d'anar-hi. I ara, dues mil.

  Sempre l'he guardat com un lloc on anar-hi per celebrar un bon àpat especial, doncs la cuina la mareix i la sala et convida a gaudir d'intimitat. Estic d'acord amb tu que la tendencia actual a violar aquesta intimitat: menys espai entre taules, més soroll, més atenció, més show, més coloraines i més tot. Jo pel contrari estic amb tu i gaudeixo molt més quan tinc el meu espai, tant físic com personal, i puc gaudir de l'experiència amb suficient espai. Serà culpa del mix de timidesa-caràcter lleu antisocial...

  Encara no hi he pogut anar, pero confirmo amb aquesta segona visita teva que faig tard i que ja toca. Els lletons semblen deliciosos. I la terrina de foie i vedella, tot i ser 0 tolerant al foie, m'hi tirar de cap.

  És un gran restaurant pel que veig, i em sap greu no haver-hi anat encara, però al meu entorn es fa difícil deixar anar certa pasta per sortir a sopar (a mi no m'importa ) tot i que l'experiència sigui més que equilibrada pel cost que et pot suposar.

  Ricard fent dentetes.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Estem d'acord Albert, però tu valores molt, molt la cuina i per això gaudeixes de llocs com aquest...

   Però molt públic de la franja entre vint i molts i trenta i pocs, vol més xirinola, tot i que sàpiguen valorar la cuina.

   Un dia em va sorprendre molt descobrir que aquest ventall d'edats, era el target de públic que visita més el meu bloc!. Miro poc les estadístiques detallades d'Analytics, però just deu fer un any, impartint un dels darrers cursos de SEO, utilitzava el meu bloc per il·llustrar coses concretes i algú em va fer la pregunta "És possible saber franges d'edat?" i al mostrar com, em vaig sorprendre....

   Elimina
 7. Oh, amb estovalles i tot! Però la meva llista de "per fer" per la zona de Barcelona està atapeïda i ara comença el curs i ja no pujaré tant. Clar que si segueix avançant en positiu haurem de fer un pensament. :-)

  Salut!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Si... estovalles.... :)

   Hi ha més oferta que possibilitats...

   Salut!!

   Elimina
 8. És un lloc espectacular en la meva opinió. M'escapo sovint per fer un menú de migdia que fins fa poc era 19,90€ (!)

  PD: el vinitus és del grup la flauta amb més gasto en local. Tots els del grup estan plens sempre

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bones anònim,

   He sentit bones opinions com la teva d'aquest menú.... Em caldrà provar-lo un dia.

   Per la nit vaig veure que a més del de degustació, que amb lo curta que és la carta, et deuen posar de tot, tenien un de 29€ (crec) que tenia bona pinta, però vam decidir carta...

   I merci per les informacions,

   Elimina
 9. Lletons nivell Gresca? Perquè si és així, ja trigo a anar. Ja saps que fa temps que el persegueixo, però surto poc a menjar fora... :-(

  Potser una bona opció per fer un menú de migdia... Ja xarrarem...

  Abraçada!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Cal un aclariment ja a nivell "master"...

   Els lletons de Alvart, són de xai i els de Gresca de vedella...

   En el meu cas i després d'un parell de tastos comparatius, fets a casa amb el savi de la muntanya, prefereixo els de vedella....

   Abraçada!!

   Elimina
  2. Cal un aclariment ja a nivell "master"...

   Els lletons de Alvart, són de xai i els de Gresca de vedella...

   En el meu cas i després d'un parell de tastos comparatius, fets a casa amb el savi de la muntanya, prefereixo els de vedella....

   Abraçada!!

   Elimina
  3. Tens raó... no m'havia fixat... Dèsolè...

   Elimina
 10. Bones Ricard,

  Hi vaig anar dimarts passat per sopar amb els pares i ma germana, jo vaig fer la terrina i els lletons (per anar sobre segur ;) molt bons tots dos). Però van portar el primer del meu pare, la "ensalada de encurtidos, crudités y ajoblanco" va haver-hi un petit incident, els Crudités OK, encurtidos no en vaig veure (vaig fer a mitges el plat amb mon pare i potser s'els va endrapar tots), però el que em va semblar i sentar molt malament va ser que l'ajoblanco no va aparèixer, després d'esperar uns prudencials 2 o 3 minuts i veient que seguia sense venir, vaig preguntar al noi de sala i aquest em va dir que el ajoblanco estava en mal estat i el cuiner havia preferit no posar-ne ???????

  Això si, a l'hora de portar el compte van cobrar el plat sencer. Jo ben segur no hi tornaré. Em va semblar una falta de professionalitat absoluta, primer per permetre a la carta plats que no poden servir, segon per no informar del problema ni oferir cap alternativa i tercer per a sobre carregar al compte l'import d'un plat que no han servit sencer.

  salut i que vagi bé per Berlín.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola.. (estic a Berlin en un ordinador sense accents i per tant, ja imagines)

   Al menys amb els meus plats, veig que va anar be.

   El tema del teu pare es greu. No te gens de logica... :(

   Crec que el cuiner val molt, pero el servei sempre el deixa malament. I un clar exemple va ser el del vi de la meva primera visita.

   Tambe intueixo que hi ha un petit component de soberbia que els perd.... Es intuicio, pero crec que els afecta. I ves a saber si al final s acabent creient, tota la parafernalia que van organityar al principi.

   Salutacions,

   Elimina
  2. Una llàstima la veritat, perquè només hi havia una parella i naltros i en podria haver resultat una bona expèriencia.

   Salut i bon profit!

   Elimina