21 de setembre de 2016

Osteria Del Lab. La millor RQP que he vist darrerament

Osteria Del Lab



Carrer de Comte, 12, Tarragona
Sense web
T. 657 44 10 04
Osteria-Lab-entrada


El dia de la Diada, volíem dinar a Tarragona i tot i trucar amb una setmana d’antelació, dos dels llocs als que vaig intentar reservar, estaven complerts. Llavors vaig tirar de la llista conjunta que tenim feta amb la Pepa Lazaro i em vaig fixar en la Osteria Del Lab, de la que també tenia bones referències per part del meu fill.

Vam reservar, tenien taula i com faig sovint, quan reservo en un lloc nou, miro TripAdvisor, buscant les pitjors crítiques, que en moltes ocasions són les que m’acaben decidint a anar-hi.... Us posaré el top de les 3 que m’encanten, encara que no tinguin res a veure amb la Osteria...

La carta estaba en catalàn y lo encuentro una falta de respeto
Solo tienen vinos catalanes, cuando deberian tener......
Estando el restaurante vacio, no nos dieron mesa.....

Moltes d'aquests comentaris, em motiven a visitar el lloc i us recomano que cerqueu sempre els pitjors, doncs en molts llocs les més "exciteds", estan creades a cop de talonari i en canvi en les pitjors hi sol haver molta informació, que cal llegir entre-línies.

En aquest lloc, les pitjors crítiques, anaven de que les racions eren petites (s’ha de ser miserable, per queixar-se de racions petites en un menú de 15€ i 6 plats!!) o que havien reservat i al darrer moment els havien anul·lat la reserva o que no l'havien localitzada (!!). I he de reconèixer que aquestes de les reserves, em van posar la por al cos.... I ara un cop he anat i he vist el tarannà del local, realment em costa de creure que siguin informals en les reserves. Ves a saber quina és la realitat de les queixes en aquest sentit...

També havia llegit del menú de 15€ i amb opinions molt positives, però donava per suposat que diumenge i a més un dia en que Tarragona estava a vessar, tindrien un menú més car o simplement carta....

Pos no.... arribem allà i la primera sorpresa és que el local és molt bonic, amb taules espaiades i ben parades.... I ens arriba el menú “sí o sí” de 15€, amb 5 plats més postres i a més amb 2 o 3 opcions per triar. Aquest era el menú....

Osteria-Lab-carta

De les opcions corresponents al primer plat, vam escollir els dos la Crema de meló, i vam oblidar de fer la foto... De les 4 opcions corresponent al segon plat, vam optar per Tortino Bergamasco i la Panna cotta de taleggio.

Osteria-Lab-segons

Osteria-Lab-segons

De les 3 opcions corresponent al tercer plat, vam escollir la Búfala affumicata i la Bresaola.

Osteria-Lab-bufala

Osteria-Lab-bresaula

I finalment com hi havia la opció de substituir els plats 4 i 5 per un assortiment de tres pastes a “fantasia del chef”, vam optar per això i va arribar un assortiment de pastes, que en qualssevol dels meus restaurants italians top de BCN, ja em costen el preu de tot el menú....

Osteria-Lab-pasta

I ja com postres, també inclosos en els 15€, vam optar per un coulant de xocolata negre i un tiramisú. Aquí hi va haver divisió d’opinions.... la Marta no li va fer el pes el tiramisú per massa dolç i jo que quasi mai demano postres, vaig demanar el coulant per morbo a veure que arribava.... (fa no massa en un restaurant de més de 70€ per cap i que no tinc publicat, va arribar al meu company de taula, un coulant que no deixava de ser una p* madelana de xocolata). Doncs aquest coulant fonia i tot... Molt bé!.

Osteria-Lab-coulant

Osteria-Lab-tiramisu

Com sempre faig darrerament, comentaré l'oferta de vins. Ens va arribar una carta de vins suggerits i com que anàvem de cara a un blanc, us reprodueixo aquesta secció. En la meva opinió, molt encertada, amb vins de proximitat i dos vins "de fora"... El Rueda i un Italià que hi tenen tot el dret del món :)

Osteria-Lab-barbara-Fores

Osteria-Lab-carta-vins

Com resum, puc dir que una RQP que no havia trobat mai.... Els plats estaven correctes i fins i tot bons. Per posar un exemple, la bresaola, era fluixa.... Res a veure amb les bresaolas que m’encanten demanar quan soc a Itàlia. Però allà un plat de bresaola, em costa quasi tant com tot el menú d’aquí. Si fem un escandall, 15€ per 6 plats, surt a 2,5€ plat.... Per tant per 2,5€, no em poden donar bresaola top i queixar-se seria de mesquí total.... #queloshay

Osteria-Lab-tiquet

RESUM

  • La millor RQP que m’he trobat, i més valorant tot el conjunt
  • Els platets que configuren el menú, molt dignes i ben trobats
  • Ambientació i decoració de molt bon nivell
  • Si esteu per la zona és un imprescindible
  • Em va donar la sensació de que el cap de sala s’incomodava, quan a l’acabar i preguntar-nos com havia anat, li vaig dir que “Molt bé, que la RQP era excepcional i que no entenia com li quadraven els números”. Potser soc massa directe, però em va donar la sensació com si se sentis incòmode .... Si és així, les meves disculpes...

18 comentaris:

  1. Es un menú molt car!!! tenim en compte que el vi va apart..jajajaja. Hi ha comentaris al Trip que els tens que agafar amb pinces. No es pot demanar segons les fotos millor quantitat/qualitat/preu. No soc massa de parar a Tarraco pero es una opció abans de anar al cinema.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Costa d'entendre aquest menú, doncs no he vist res equivalent els darrers temps....

      Tampoc hi aniré expressament, però si estés per allà, hi aniria de tant en tant.

      Elimina
  2. Uauuuu...aquest me l anoto fijooo quan estigui per Tarragona !!!! Quina pinta !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però pensa reservar, que crec que omplen sempre.....

      I són molt tranquils.... imagina que el dia 11 de setembre, ni els va passar pel cap organitzar 2 torns....

      Elimina
  3. M'encanta aquest restaurant, l'únic defecte que el veig és que quan em posen un plat de pasta tant bona em menjaria tres d'iguals. :-)
    Sempre que hi he anat hem sortit molt contents, sí que són una mica tranquils però la perfecció és difícil. Ah, i una altra cosa positiva, a la que veuen que no et queda pa, et serveixen altre panet, i està molt bo aquest pa!!!

    Seguirem explorant Tarragona i fent descobriments ;-)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mira, parlant del plat de pasta.... Amb la Marta féiem conya de "negociar" un altre de més.... Tenint en compte que per 15€, et donen 6 plats (5 més postres), surt a 2,50 el servei... El plat d'assortiment pasta (que estava de primera), equivalia a 2.... doncs negociar que amb un plus de 5€, tens repetició.... :)

      En tot cas, jo vaig sortir prou bé d'allà i un segon plat de pasta, hagués estat puro vicio....

      I el tema de "tranquils", no deixa de ser positiu de cara al bon servei. La Marta, s'estirava els cabells, de veure com havien desaprofitat la diada per fer caixa.... Un torn a les 13 i un segon a les 15 proposava ella.... :) ... Doncs ells tranquils, amb el restaurant buit, tot i que tot reservat.... La gent entrava a raig demanat taula i ells "està tot reservat".... i cap a les 14h ben tocades, van anar arribant la gent i si que va quedar tot ple....

      Salut i de nou, gràcies per la recomanació!

      Elimina
  4. Ricard, molt bona pinta el menú. l'anoto per si algún día baixo per feina... engreixant la lista del sud! ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una autèntica raresa.... :)

      Fins que no vam veure la nota, no ho creiem i imaginaven sortirien extres d'aquells que s'inventen als llocs... Ahir llegia d'un restaurant amb preus de carn estratosfèrics, que al compte et trobes misèries com per exemple "1,50 € del pan".... :)

      Elimina
  5. Ha sigut veure el nom a la foto que del post has publicat a Facebook i deixar-me de bategar el cor... Pensava que havies estat a l'Osteria Francescana... I sense mi!! Recorda que el tenim pendent de fer amb l'Esther.

    Dit això, tot i que ja m'ho havies comentat el preu d'aquest menú, al veure ara el post i les fotos dels plats, encara al·lucino més de la RQP que té...

    El dia que vagi a veure pedres per Tarraco, tindré mooolta feina...

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si... realment al·lucinant... I es que a més els plats estaven bons i les pastes fetes per ells mateixos, increïbles...

      Abraçada!!

      Elimina
  6. Realment la relació qualitat-preu sembla excel·lent. Ara bé, avui he fet el menú del dia al Topik (lloc que m'encanta i que vaig descobrir gràcies al teu blog) i, francament, crec que també té molts números per guanyar el premi a la millor RQP!

    ResponElimina
    Respostes
    1. En realitat la comparació és difícil. Com saps jo també soc fan total de Topik, però ni és el mateix estil, ni són les mateixes despeses de local.

      El local de Tarragona, està molt bé i supera d'ample al local de Topik, però res a veure un lloguer al carrer València amb un d'un carreró secundari a Tarragona. També pensa que un menú de 6 plats, té un cost addicional de servei.

      En resum, dos grans llocs...

      Elimina
  7. Com t'he contestat a la entrada de Dim Sum Cantonesas, costa trobar llocs honrats i raonables pel que fa a la RQP. Jo només n'he trobat aqui en qüestió d'asiàtics i algun lloc de tapes. La virtud de l'Ostreria és que a més es tracta d'un lloc amb una sala i proposta de menú més que correctes.

    M'hagués anat genial fa unes setmanes! :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho imagino... però l'he descobert tard per tu....

      I de fet feia temps que no anava per Tarragona de restaurant. Si treus una visita al Llagut ara deu fer un any, portava com 4 anys sense jalar per allà

      Elimina
    2. El Colador Chino, això és que no mires la pestanya de "Restaurants del Sud". Hauries trobat moltes opcions "fa unes setmanes", fins i tot aquesta. :-)

      Salut!

      Elimina
    3. La joventut ja se sap Pepa.... :)

      No llegeixen....

      Elimina
  8. Òstia, Ricard, jo faig lo mateix que tu amb el Tripadvisor, soc molt fan de les crítiques pésimes!! Normalment, de cada 10 comentaris súper-negatius, 8 o 9 acostumen a ser infundats, de l'estil dels que has penjat a la teva crònica. I és cert, si llegeixes entre línies, poden donar-te moltíssima informació. A Florència vaig menjar una de les millors pastes de la meva vida a un lloc masacrat pels "experts" de Tripadvisor.

    Frederic.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es que té molt de morbo la zona de "muy mal".

      Quan les queixes són negatives, però homogènies, més val evitar el lloc... I més si el propietari no les rebat... Però alguna de les negatives, per la seva estupidesa, provoquen que vagis al restaurant...

      Recordo una de Roma, en que una tia deixava per terra un restaurant, perquè no la van deixar anar a pixar, sense ser client dels restaurant... :) :)

      Però la setmana passada vaig llegit dues de brutals al restaurant el Funicular del Poble Sec, que igual publico algun dia.... No t'ho perdis.... "es queixaven de que molta estona de cua, per tant poca de servei".... Jo al·lucinava, fins que vaig deduir que eren guris, que es queixaven del funicular de pujar i ho havien posat com queixa al restaurant que té el mateix nom....

      Però la meva preferida és "Estando el lugar vacio, nos dijeron que no habia mesa. No volveremos".... :)
      No tenen ni p* idea de que és uns reserva?.

      I de les positives, la meva morbo-preferida, és "el camarero/a era muy enrollado"

      #quemorbósque soc

      Elimina