16 d’octubre de 2016

La Perla. Imprescindible si us agrada aquest tipus de cuina

La Perla



Passeig de l’Exposició, 62
Facebook de la Perla
Tel.: 933292052


La Perla és un d'aquells llocs de peregrinació, per a tots aquells que ens agrada tastar la cuina catalana clàssica, tot i que actualitzada per tal de facilitar-ne les digestions.  Ja el vaig publicar fa un any i el recomano sempre a tots aquells que no el coneixen, ja que es troba en un carrer poc transitat, i, que en el cas que hi arribessiu a passar, el restaurant no destaca per una entrada que convidi especialment a accedir-hi. De fora dona la sensació de bar de barri i no t'imagines tot el que pots trobar allà dins.


La diferencia més destacable amb la cuina que s'ofereix en molts dels llocs que obren i és reinventen darrerament a BCN, és que aquí és mima el producte, que sempre és de gran qualitat. I a la seva imponent barra, darrera la que podem observar una cuina oberta i de grans dimensions, hi ha una exposició de producte, que quasi posa nerviós en el sentit de que has de decidir entre tantes temptacions.... I la petita porció de barra que msotro a continuació, correspon a la secció vegetal..


Evidentment alguns menjars ja estan preparats, doncs per posar un exemple, no et poden cuinar una cuixa de cabrit al moment o un porcell en 10 minuts. I tots sabem que molts plats de cuina catalana, guanyen molt d'un dia per altre. Però tenim la garantia de que tot ha estat preparat allà fa unes hores o el dia abans, i en cap cas surt d'una d'aquests bosses al buit, que molts restaurants de nova creació, ja compren preparades als mateixos proveïdors. Vaja... el tema de la enésima gamma, que possibilita restaurants amb un mínim de cuina, per no dir absència.

Tastar uns canelons o unes croquetes a La Perla, és entrar en una altre dimensió, llunyana a les uniformitats que estem habituats trobar avui en dia. Us deixo algunes imatges de mostra que corresponen a safates exposades. El bacallà el vam veure arribar ja dessalat i amb un aspecte impressionant i just quan acabàvem, ja l'havien cuinat... I el porquet si que va formar part del'àpat



El punt de vista, global, les fotos i el cost, el podreu veure fent clic a



7 comentaris:

  1. Aquest lloc és garantia de bon menjar.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tu si que sabes.... :)

      Per una propera visita a San Sebastian, m'estava mirant les teves sidreries.... :)

      Elimina
  2. San Sebastià? Gastronomika? Fòrum?
    Amb la foto del bacallà que has penjat, m'has fet venir molt bons records de la primera visita...

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Acabareu a la Grastronomika sense gaudir d'una bona taula. Reserveu un dia per dinar com cal.

      Salut!

      Elimina
    2. No... a San Sebastià, anem el mes vinent. I tot i que coincideix amb una fira de formatges, la World Chesse no sé què, anem per lliure.

      Gastronòmika ja ha passat (mentre érem a Berlín) i es veu que està en decadència total... de fet l'any passat ja feia una mica de peneta...

      I fent cas a la Pepa, ja reservarem alguna cosa de els que m'agraden.... Alguna recomanació concreta Pepa?... de la secció sidreries eh?

      Elimina