30 de novembre de 2016

Celler de Matadepera. Els avantatges de no tenir estrella Michelin

Celler de Matadepera



Gaudí 2 (Matadepera)
www.elcellerdematadepera.com
Tel.: 937870857


Hi han llocs que per trajectòria gastronòmica i tracte, saps que l’èxit està assegurat. I un bon exemple és el Celler de Matadepera, que de fet ja havíem publicat en una visita conjunta amb el Jordi Castaño, ara fa un parell d'anys i que podeu veure a Celler_Matadepera_2014

No el visito amb massa freqüencia, doncs ja sabeu, com em costa sortir de les meves rutes gastronòmiques, limitades a Barcelona ciutat i esporàdicament al sud de Catalunya.

Aquest cop vam quedar amb un vell amic, que precisament viu a Matadepera i vam aprofitar per posar-nos al dia, fer un bon dinar i saludar al propietari del Celler, Lluis Bernils, que a més de persona afable, coneix com pocs, el món de la restauració a Catalunya. És agradable parlar amb ell i gaudir del seu toc entre divertit i transgressor, i més pels que estem farts d’escoltar collonades per part de xefs (presumptament) creatius, que pretenen vendre fum. Abans de començar ens van portar un parell d'aperitius...




El Celler de Matadepera, ofereix diferents opcions de menús, però vam anar directament a la carta i com primer vam gaudir d’una terrina de foie d’ànec amb figues i un gratinat de bolets del temps amb sabaion de safrà, que va ser la meva opció i que em va encantar.


Com plats principals van optar per un tàrtar i un arròs al carbó amb sèpia i costelló de porc, que tot i aparèixer en la secció de primers plats, el vaig demanar i vaig encertar, mentre que el meu amic, que es perd pels tàrtars, òbviament en va demanar un...


El vi va ser el 9set2, de la DO Empordà, fet a base de Garnatxa, Syrah, Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon. Un projecte personal de Jordi Oliver Conti, reconegut enòleg que va saber en el seu moment, donar un fort impuls a la D.O. Empordà. Ens el va recomanar el Lluis i va resultar una agradable sorpresa.


El Celler de Matadepera és un molt bon lloc i curiosament els darrers dies, s’ha parlat molt d’ell per les xarxes.... Un dels fans que té, és l’Ignasi Barba alies Nacho de Sanahuja, que fa pocs dies en parlava. També el va visitar recentment l'Albert Molins alies Homo Gastronomicus, així com altres personatges populars a Twitter, que no enumero per manca de confiança personal .... I per si fos poc, avui mentre escric la crònica, veig que l’ha publicat el Philippe Regol, al meu criteri el cronista de restaurants, més creïble del país (incloent el país de l’esquerra!!). El Philippe, és molt respectat (fins i tot per mi, que ja és dir, que ja tinc fama de 'faltón' 😄) i en el rang Feedly, fins i tot em supera en readers... Ell en té quasi 400, mentre jo a dures penes arribo a 300... i perquè us feu una idea d'ordres de magnitut, en Sorrós va pels 150 amb la seva "cocina pa valientes".... 😄😄😄.

Bé ... desprès del paràgraf anterior d’autobombo i toc de conya, recomanar-vos el Celler sense cap mena de dubte... També he de dir, que jo sempre he anat en dies no punta i no responc d’un sopar en dia premium, tipus divendres / dissabte nit o un migdia festiu... que pel que sé sempre ho tenen ple i a mi em fan pànic les aglomeracions...

Com anècdota, dir-vos que el Celler de Matadepera, havia tingut una estrella Michelin, els anys 90’s, quan les estrelles, eren menys fira de vanitats i menys treball de despatxos. Poc a veure en la fira en que s’han convertit ara.... I si parleu amb ells, estan encantats de no tenir-la, tant per poder obviar les servituds que comporta una estrella (avui en dia s’arriben a fer reformes específiques, per “agradar” als inspectorets Michelin!) i que pel que sé, el compte de resultats, els surt millor sense estrella, que amb estrella.... Vaja, que sense anar més lluny, si tinguessin estrella, per la meva part, passaria d’ells, bàsicament per no coincidir amb exiteds col·leccionistes d'estrelles....

El seu cost va ser


RESUM

  • Ubicat a Matadepera, un dels 15 municipis amb renda per càpita més alta de Catalunya
  • Local elegant i còmode
  • A càrrec del Lluis Bernils i els seus fills, amb un savoir faire dels que costen trobar
  • Elaboracions i matèries primeres de gran nivell
  • A uns 35 km de BCN, per la C-16 o la C-58, segons punt de partida

18 comentaris:

  1. Hola Ricard!

    Molt bona fila els plats de les fotos. Ficaria cullerada ara mateix!

    Intueixo que vau xalar de valent i en un ambient agradable. Mmm...no és tan fàcil avui dia!
    Ja quan el vas descriure l´altra vegada em van venir ganes de provar-lo. Amb aquest post doncs reconfirmo la meva idea.

    Salut!

    MªJosé

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es menja bé sense collonades.... Cuina actualitzada, però amb contingut...

      Ho vam gaudir...

      Salutacions MªJosé

      Elimina
  2. Gran lloc el celler. però em queda una mica lluny i fa anys que no hi vaig. em fa com mandra pujar-hi... quan frequantava més el vallès, sí hi anava.. tb et dic que recordo nits de dissabte mooolt ple. però jo llavors era jove i no em molestava el soroll! :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet, jo sempre he anat de migdies feiners....

      Però com ja saps, soc dels que abans de dinar en un lloc sorollós, pereixo entrepà a peu dret....

      Elimina
  3. Compararte amb el Regol... millor no faig cap analogia, però ja saps per on van els trets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No ho has pillat.... :)

      Però t'agraeixo que llegeixis tots els detalls.....

      Era una simple ironia, per riure'm d'en Sorrós ....

      Però en tot cas els números són els números..... I Feedly, no deixa de ser la prova del cotó, per veure quanta gent està subscrit a cada un... Tot i que en un país en que el PP és el més votat, té la importància que té..

      M'encantes put@ anònim..... :) :)

      Elimina
    2. Feedly té la mateixa rellevància que Internet Explorer, existeix però és prehistòric i desfasat.

      Elimina
    3. Per si no ho saps ... Feedly és només un lector... Encara q no existís els subscrits, seguirien sent els mateixos... Però si proposes qualsevol altre eina comparativa, puc mostrar-te resultats...Pel camí tecnològic, no vas massa bé per discutir amb mi...😂😂😄

      Elimina
    4. jajaja. Crec que l'anònim del Feedly "desfasat", deu utilitzar "encara" Google Reader.
      Bon lloc el Celler que ha tingut èpoques millors i pitjors, però que ara torna a estar en un molt bon moment.
      Abraçada!
      CarlesP

      Elimina
    5. Però no ets tu, Carles, que sempre em dius que he de passar dels anònims cabroncetes?... T'adones de que li estàs allargant el fil....?... :) :)

      Bona la de Google Reader...

      Abraçada!!

      Elimina
    6. Baixa els fums una mica que utilitzes Blogger! == No tens ni puta idea de tecnologia.

      Elimina
    7. Osti... un doble "=".... :)

      La diferència entre assignació i comparació.... !!.

      #tuhasetudiao <> #averetdioao

      Elimina
  4. Quina mania li tens a les estrelles i mira que les roses de la Pepa Pink són boniques!!! :-DDDD

    Fora conyes, no tot "els estrelles" poden ser "postureo" i burocràcia. Pot ser a la capi (la d'aquí i la del costat) i alguna altra gran ciutat hi hagi molt de aparador però als petit municipis se les guanyen amb treball i constància; si després resulta que les exigències no paguen la pena ja es baixaran del carro, però un reconeixement per la feina ben feta ens agrada a tots.

    Un lloc a tenir en compte per a gaudir d'un àpat, encara a mi tampoc m'agafa gaire al pas. ;-)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això ho tinc clar i et donaré un exemple que concorda amb el que dius (i en tinc més)...

      Xerta.... allà baix, penso que s'ho han guanyat a pols.... Però ara parlem de Xerta BCN... No té cap mena de lògica que un lloc que obren dos mesos abans de que es tanqui la Guia, tinguin l'estrella al mateix any.... I no tinc res contra ells i els vaig publicar prou bé ara fa pocs dies....

      I també d'acord amb que un reconeixement a tots ens agrada, però complica molt la vida mantenir-la, perdre-la és una mena de fracàs i llavors quedes atrapat....

      Salut!!

      Elimina
  5. Haurem d'anar-hi. Pinta molt bé.
    El conexia d'abans.Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que estan en un bon moment i creixent...

      I la solera que porten, és important.

      Salut!

      Elimina
  6. Fa temps que no veig el Lluís. És un dels meus preferits, tot i wue també a mi em costa sortir de BCN.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És el problema que tenen restaurants bons com aquest.... Jo de fet i en teoria el tinc a prop al viure a Sabadell.... Però de casa a Matadepera, he de passar un munt d'obstacles... trànsit, semàfors....

      Salutacions!

      Elimina