6 de novembre de 2016

Lomo Alto... Con los chuletones a otra parte :)

Lomo Alto



Carrer d'Aragó, 283-285
lomoalto.barcelona/
TEL.: 935 19 30 00
Lomo-Alto-entrada


Quan van obrir Lomo Alto, em va entrar el dubte de si anava o no anava... I va guanyar el “NO”, per diferents motius i algunes anècdotes succeïdes a gent propera a mi, que em van fer esborrar-lo de la llista.


Però la setmana passada, no sé massa perquè, em van venir ganes d’anar-hi a veure que passava. I anava ja amb idea prefixada de demanar alguna carn amb maduració limitada, doncs els excessos de maduració, són exotismes que no em venen massa de gust i aquella mòmia de 13 mesos que tenen penjada a l’entrada, no hi ajuda.

Vam entrar i en dir que teníem reserva, vam anar passant de la recepcionista a una cambrera i d’aquesta a una segona que ens va instal·lar en una taula molt còmoda i quasi massa gran (ho són totes). Fins el moment, cap dels que ens van atendre, va fer el mínim esforç d’adreçar-se al client en la seva llengua. Però m’entenien i ja sabeu que m’acontento amb poc.

Mentre miràvem la carta, qui m’acompanyava ja em va dir que no li venia de gust compartir carn tipus costellam, i llavors va arribar un cambrer amb una safata amb 4 o 5 costellams i va començar l’explicació de les maduracions... Soc persona pràctica que no m’agrada fer perdre el temps a ningú, i no volia fer-li explicar tota la història, quan sabia que no em voliem i li dir procurant somriure (em costa però en sé),

No cal... No anirem per aquí....

El cambrer somriu també i torna a començar... “Pues este primero de la derecha, tiene maduración.....”

I jo torno a dir-li “No.... No cal... No anirem per aquí....

I el cambrer impassible torna amb el seu “Pues este primero de la derecha tiene maduración .....”

I així fins tres vegades, fins que qui m'acompanyava, fent ostentació de les seves habilitats en idiomes, li diu...

Que dice, que no vamos a tomar chuletón...

I llavors tot es va normalitzar i sense perdre ningú el somriure, va marxar con “los chuletones a otra parte”.

Però no penseu que vam fer una tria vegana eh?. De primer vam compartir unes croquetes de cecina, molt bones i  una safata de cecina, que he de dir que sense ser cap expert en aquest embotit, n’he menjat de millors, però tot i això estava més que correcte.

Lomo-Alto-croquetes
Lomo-Alto-cecina

Tot molt ben presentat amb pa molt bo (no us puc explicar de qui forn el compren.... ja sabeu que mai intimo massa...) i acompanyat d’un bon assortiment d’olis.

Lomo-Alto-oli

Com plats principals, jo vaig demanar un tàrtar que va arribar curiosament presentat dins d’un morter i qui m’acompanyava un filet, que va resultar de qualitat... Va arribar ben acompanyat i una mica més fet de el que s’esperava quan li vam demanar poc fet, però amb això del “poc i molt” hi ha massa subjectivitat... Mira que seria fàcil algun concepte més quantitatiu, com dir... “que el cor del filet, no passi de 45ºC”.

Lomo-Alto-filet

Lomo-Alto-tartar
En resum, que el lloc no està gens malament i no em faria res tornar-hi. És còmode, ampli, el producte és bo i ben presentat. Pel que havia escoltat, en els seus inicis, anaven amb més pretensions i crec que obligaven a un plat d’assortiment d’embotit de bou, com a peatge previ a la carn momificada, però pel que ara vaig observar, tot això ha desaparegut. L’únic que em va estranyar, va ser que sent dijous vespre (el previ a Tot sants), l’ocupació no arribés al 20%.... Vull pensar que era degut a ser final de mes i previ a la castanyada de dilluns, perquè sinó això va pel pedregar en quatre dies... I a la part baixa “Lomo Bajo”, tampoc brillava la ocupació.

Lomo-Alto-bajo

El vi va ser un DO Montsant i en concret el Furvus, que ja sabeu que on el trobo, el demano. I la carta de vins era llarga, però ordenada segons un criteri que no vaig acabar d’entendre. Però en tot cas bona nota per la carta de vins.

Lomo-Alto-Furvus
No puc mostrar el tiquet, degut a l'he extraviat o no el vaig agafar, però us puc comentar els preus dels plats a partir de les fotos que tinc de la carta i ja us fareu idea del cost.

Croquetes de cecina de vaca "premium": 8,50
Cecina de vaca premium: 18
Filet: 27
Tàrtar de bou: 20
(no vam demanar postres)


RESUM

  • Local ampli, agradable i cèntric
  • Bona oferta de carns
  • També tenen un parell de plats de peix
  • El preu es pot desmadrar si es demanen les carns momificades
  • La RQP és correcta si no anem a la secció anterior

12 comentaris:

  1. Vaja!! A veure si ara ens queixarem de les taules grosses després de dinar en tants llocs sense espai i amb l'aroma del plat veí! ;-)
    Sembla una bona opció si com dius, no vas a carns "mòmies", però tenint altres "meat-bars" por Barcelona, aquesta no seria la meva primera opció.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ni la meva Pepa.... Jo em quedo amb Bardeni....

      La taula era molt molt gran.... i no em queixo pas, però ens sentíem estranys parlant a distància....

      Salut!!

      Elimina
  2. I entre el tàrtar aquest amb coses verdes i el que vàrem gaudir divendres, amb quin et quedes? ;-)

    I ja veuràs com un dia acabarem demanant-li a un cambrer, la carn a la temperatura interior desitjada... Al final, ens fotran al carrer...

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El de divendres, però les coses tal com siguin.... aquest estava molt bo també.

      Tu ja saps que jo estic bastant tecnificat.... vull dir que no t'estrany que un dia ho provi...

      Abraçada!!

      Elimina
  3. El teu post igual fa que m' ho repensi i vagi. Les primeres coses que vaig llegir feien passar les ganes. Tampoc no aniria per on el cambrer volia que anessis (què bo!) i com bé dius, per això tenim el Bardeni.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Enric... crec que al principi anaven de fums pujats i donava la sensació de que sinó et deixaves allà 150€ per cap, no estaves a nivell.

      I en el tema de les maduracions, hem arribat a un punt del "jo més" i del postureo... L'altre dia, ja estaven sense fums i va anar prou bé...

      I en el tema idiomàtic, dedueixo que molts dels projectes nous, formen a la gent dient-lis "si viene un catalán de esos que hablan catalán pa joder, no sevos ocurra, decirles hableme en castellano.... Hacer com si vos enterais".... :) :)

      Amb lo fàcil que seria ensenyar-lis a dir només una frase...(i en català), a l'estil de "Fa poc que treballo aquí i em costa... no l'he entés"... I amb lo generosos que som idiomaticament els catalans, segur que fem el canvi, si ens ho diuen amb gràcia...

      Salut!!

      Elimina
  4. Sabia que acabaries anant, però veig que no en vas sortir descontent. Jo també havia escoltat i llegit coses dels seus inicis, que em tiraven enrera, però tampoc ara en tinc masses ganes.
    Abraçada!
    CarlesP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Carles,

      No va estar malament i no em faria res tornar.... L'espai em va agradar i el producte prou correcte.

      Abraçada!!

      Elimina
  5. Ja et vaig comentar alguna cosa per insta. El tema de la "podredumbre noble" si fa o no ho comparo amb els anisaquis en el peix. Mantenint les distàncies de l'exemple per a mi no tot s'hi val., Una cosa la soluciones congelant l'altra la aguantes amb temperatura estable i blocs de sal de l'Himàlaia. Digam ranci però no, una cosa és el repòs i una altra cosa és una presa de pèl, si no posan sal u ozono la carn acaba tenin gust a cambra amés el preu final no justifica el que menjas. Jo per menjar unes croquetes, una cecina Premium i un filet planxa no em moc de casa a no ser que ens juntem quatre amics a fer uns vins i de sobte et troves en un lloc com aquest. Que es te que anar per opninar del lloc, d'acord, pero que a mi no mi veuen també. Salut i Furbus forever

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'encanta com ho descrius Tomàs... :)

      De fet vaig a llocs d'aquests 'guais' per mantenir el 'caliu' del bloc i a veure amb quina sorpresa no-gastronònica, em surten.

      I en tot cas la finalitat principal de les sortides de dimecres nit, com aquesta, és fer el sopar-xerrada amb el meu fill i veure'ns un cop per setmana. Seguint amb aquesta tònica, ahir vam sopar a Céleri i tot i que els plats són bons, acabes preguntant-te, "¿que hace un chico como yo, en un lugar como este?"... :)

      El publicaré el diumenge dia 20... :)

      Salut!!

      Elimina
  6. N'he sentit parlar bé del Celeri als vegans clar. Una llastima que el Xavi Pellicer hagi acabat així, tenía massa potencial per acabar fent arrosos i menjar vegà. El carácter també influeix. Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sense fer spoiler, penso el mateix que tu... Tot un potencial perdut per acabar fent hummus de llenties o carbassa bullida... :)

      Elimina