18 de desembre de 2016

AQ Tarragona. Canvis per anar a millor

AQ Tarragona



Carrer de les Coques, 7 (Tarragona)
aq-restaurant.com
TEL.: 977 21 59 54
Detall de la zona de barra que tenen en front de la cuina


De fa molt de temps, que escoltava bones referències d’aquest restaurant, però les noticies que m’arribaven, anaven en direcció de menús degustació i també de menús de migdia. I com sempre manifesto, els menús degustació, em fan una mica de mandra.

I just fa no massa, quan es va comentar que feien reformes, per canviar una mica d’estil, ja em vaig dir “caldrà anar-hi”. La decisió es va acabar de refermar quan vaig llegir el post del Philippe Regol, amb el títol “nuevo espacio, nuevo rumbo” , i aprofitant un dia dels que estavem per Cambrils, vam anar-hi.


Ja avanço que l’estil ens va agradar, amb molts plats pensats per a compartir i amb un tipus de cuina, amb molt de nivell al darrera, però presentant les coses sense masses complicacions. Un exemple de modernitat i que a mi particularment m'encanta, podria ser l'estil informal de presentar la carta, amb un full i un llapis per anar marcant les opcions. Ho trobo genial, tot i que em dona la sensació de que potser no sigui del gust, d'aquells que en lloc de demanar, sembla que els agradi tocar la pera, interrogant sobre cada un dels components que porta cada plat 😏😏😏


També ofereixen un menú de migdia que ens va semblar força interessant, però vam optar per anar a la carta i la nostra tria, va arribar en aquest ordre

En primer lloc va arribar una ostra del Delta per cada un de nosaltres, que serveixen en diferents estils, a escollir per comensal. I aquesta va ser a estil oriental.

També unes croquetes de calamar en la seva tinta, que estaven espectaculars. I tal com diu un bon amic, força expert en gastronomia, a través de les croquetes, es pot intuir quin és el nivell de la cuina.


Tot seguit uns musclos preparats a estil Thai, molt agradables amb els seus tocs orientals i albergínia  amb verat fumat, que curiosament va ser el plat que menys em va convèncer, però que en canvi va provocar elogis per part de la Marta. I ho comento, per insistir en el tema de la subjectivitat, del que sempre parlo, pel que fa a textures, coccions, etc.


I ja com plats més contundents, vam acabar amb el caneló de rostit amb crema de ceps XXL i els lletons de vedella amb sepionet i boniato,  Els dos a gran nivell i comentar que a diferència del Philipe que va trobar el contrast de dolçor del boniato, massa intens, dir que a mi el plat em va semblar equilibrat i fins i tot vaig pensar que era possible que ho haguessin corregit, a partir del seu suggeriment. I que consti que d'entrada em feia por la dolçor, de la que no en soc gaire amic 😅😅.


Els plats tots molt ben elaborats i pel meu gust destacaria els lletons i el caneló. I amb això no vull dir que els altres no estiguin molt bé, però els dos que he dit, si el dia que torni estan a la carta, us asseguro que van fixes.

Fins i tot vam agafar postres: Ganache de xocolata amb crumble d'avellanes i gelat de cafè.


L’oferta de vins és prou correcta, tot i que escassa al meu gust. Com a trets positius, podem dir que alguns els ofereixen a copes i que més d’un vi, ja ens va atraure a la primera ullada. Ens vam decidir per un Red by Joseph Puig del 2013. Una garnatxa de la DO Montsant, que va acompanyar molt bé la varietat de plats.



I aquest va ser el compte...


RESUM

  • Un lloc molt interessant a Tarragona a prop de la Catedral
  • Cuina de bon nivell a preus molt raonables
  • Servei atent i professional
  • Una alternativa als locals la cuina marinera, típics de la zona

12 comentaris:

  1. Abans de la reforma ja havia menjat els menús, de diari i degustació, i pel meu gust hi havia massa plats amb tocs orientals així que després de la reforma no m'acabava d'animar a anar-hi. Ara que llegeixo el teu post ja sembla que anirem a tastar el caneló i les croquetes. :-)

    Em fa gràcia això de fer la creueta al plat, ja ho fèiem en la època d'universitaris a les tasques de Madrid, i a alguna de Múrcia, per Andalusia és molt típic i fins i tot a les caves Canals i Casanovas hem demanat així els plats; ara, mai a un restaurant d'aquest estil.

    Ja deixem el tast pel 2017, que ens queda poquet de 2016 i no tenim temps!!

    Salut! i bones festes.

    Pepa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tu mateixa m'havies parlat, però em feia mandra el anar a prendre un menú de migdia... Anar exprés per un menú em feia mandra i més amb l'oferta que tinc per Cambrils i lo poc friendlys que són les carreteres de la zona...

      Però això ja mereix més la pena...

      I el tema de les creutes, ja imagino que no agradarà a tothom. Però tu saps que jo soc pràctic i de poques punyetes i a mi m'encanta.... Però a la gent que els agrada anar al restaurant "a fer el senyor", segur que ho troben aberrant... :)

      Salutacions i bones festes també per vosaltres!

      Elimina
  2. Nosaltres hi havíem estat un parell de cops, en l'època anterior i sempre molt bé. Però coneixen-te, ja tinc clar que t'agrada més l'estil actual. Ens caldrà tornar-hi.
    Abraçada!.
    CarlesP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona nit Carles,

      Recordo que m'havies parlat recomanant aquest lloc.

      Ja veus... ara ens hem decidit i hem sortit molt satisfets. Ja em comentes les sensacions, si torneu.

      Abraçada!

      Elimina
  3. ostres, les croquetes i el caneló... anotadíssim!!! esther

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pel que sé Esther, les croquetes van variant, però amb aquells textura, ja les poden fer del que vulguin.

      Hi havia també unes patates braves que cridaven, fetes amb lingot, tipus la Mundana (però sense apretujones!!), però ja ens van dir d'entrada, que no estaven llestes per primera hora, que és quan hi vam anar...

      Elimina
  4. Bé.... molt rebé... tant el local, com l'atenció personal com el menjar.... i molt contenta que el Sud, tingui, tal i com es mereix, llocs de qualitat com aquest....

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que ho vam gaudir i amb ganes de tornar-hi.

      I és que "el sud", sempre s'em ha donat bé a mi...

      Elimina
  5. M'ha recordat a la carta del Mosquito al Born... Està bé aquest format i no tens el problema de tornar a obrir la carta per recordar el que havies pensat demanar si es retrasa una mica el servei a l'hora d'agafar la comanda.

    També vaig saber de l'existència d'aquest lloc a través de la Pepa i el tenia anotat pel tipus de cuina que saps que m'agrada. I realment els plats fan una pinta de coll..

    Anotat doncs. Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja saps Jordi que a mi les coses pràctiques i que minimitzen esforços, em van....

      Tampoc soc un fan de les interaccions amb maîtres, ni amb sommeliers (no he posat sexe a sommeliers, per si la la de las assussenas marxitas, m'espia i em torna a tractar de misògen... :) :) ). I això de paper i llapis, em va com "anillo al dedo".

      La Pepa és el nostre corresponsal allà... sinó tindríem que tirar de les amiguesgastropollas i va ser que no.....

      Abraçada del més cabró de tots.... :)

      Elimina
    2. 😂😂😂😂😂😂😂
      No tinc paraules....

      Elimina