25 de desembre de 2016

GRESCA... de moment engresca :)

GrescaProvença, 230
http://gresca.net/
TEL.: 934 51 61 93


Fa dies que tenia ganes d’anar a Gresca, lloc del que fa uns anys n’era un client relativament habitual. Però després del canvi anunciat, em costava decidir-me. Per una banda la nova barra, sense reserves, és un tema que no m’acaba de convèncer. El tema d’arribar amb el temor de no trobar taula, per mi és suficient, com per no acabar de decidir-me. I entenc que és la moda i que Bardeni fa el mateix i el principal motiu deu ser la informalitat de molts clients en el tema de les reserves.... Però de la mateixa manera que quan em dona la gana soc un gran poca solta, soc tremendament formal en el tema de respectar les reserves, i m'emprenya el fet de pagar justos per pecadors...


A la zona de restaurant, si que admeten reserves, però l’oferta es limita a dos menús, i tot i que jo no tinc problemes amb cap plat, em fa por anar amb segons qui i que ja comencem amb el típic “d’aquest plat no en menjo... em podria canviar per...”. I a la web hi ha zero informació, que tampoc costaria tant tenir publicats els menús, encara que canviïn sovint. Com ajuda a tots aquells que us passi com a mi i voleu veure un exemple de menú fix, amb el ben entés que és una cosa canviable, aquí us mostro el que teníem aquells dia, que de fet és menys arriscat del que imaginava.


Total, que en la darrera trobada de 3(o+)aTaula, tocava triar restaurant a la secció femenina del grup i allà ens va portar i per la meva part encantat...

Era migdia, i després de mirar les opcions, vam acabar per demanar el menú específic de migdies feiners, que ens va agradar força i del que trobareu la descripció i detalls, fent clic al post comú de 3(o+)aTaula, més avall al final del post.

Però a mi personalment, em va agradar i em va servir per veure de que anaven els dos menús “normals” i prendre mides de amb qui puc anar i amb qui no. I de fet no tardaré en anar-hi.

Només vull comentar un detall que no em va acabar de fer el pes i que és extensible a molts llocs en que volen lluir de sommelier o de persona que fa aquesta feina... Trobo genial que un lloc tinguin aquesta figura, però a part de dominar el tema vins (que no tots els dominen), caldria uns mínims de psicologia (o sentit comú).


El sommelier s’ha de posar en “ON”, quan li demanen opinió. Si ja li demanen un vi concret, sense fer-li cap mena de pregunta, llavors mode “OFF” i millor limitar-se a obrir el vi. No és lògic que desprès de demanar un vi de manera directa i decidida, arribi i ens interrogui amb preguntes tipus “ja saben que és un vi natural?”... i en front de la meva cara d’estupefacció, continuï “és que a molta gent no agraden els vins naturals”... En fi que no tot pot ser perfecte...

Si voleu veure les fotos de tots els plats, així com el tiquet i el punt de vista, global, feu clic a4 comentaris:

 1. La veritat és que no mata gaire el menú degustació aquest. Segur que és bo, però a mi cada cop m'agrada més demanar el que realment em ve de gust i no el que em diuen ells que tenen.

  Quan vulguis, fem peregrinació a l'apartat bar... :-)

  Abraçada!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Si... pel gener, quan tot estigui normalitzat i hagi tornat del meu viatge a l'estranger, hi anem!

   Abraçada!

   Elimina
 2. Pobret sommelier, pot ser pensava que demanaves per comentaris d'amics. 😂😂
  Salut!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Més aviat és la moda de pensar que la resta del món és tonto.... És molt freqüent en aquest món de sommeliers...

   Un dia en un lloc de cert nivell, vaig demanar un Nelin... i resulta que estava exhaurit.... De segona opció em demano un Dido de la DO Montsant.... I a sobre he d'aguantar al sommelier que em vingui a explicar que són vins equivalents, quan el Nelin és un vi molt singular... i que val més del doble que l'altre.....

   I així tinc un munt d'anècdotes.... :(

   Salut!!

   Elimina