4 de desembre de 2016

Mextizo. Val molt la pena

Mextizo



Diputació, 239
http://mextizo.es/ca/
T. 935 41 46 23


Mextiso, és un d’aquests llocs dels que t’arriben bones referències. No recordo si quan van inaugurar, van fer la típica roda de #chic@s_anuncio, en que aquesta troupe, escriuen les meravelles de rigor habituals, però en canvi, si recordo, haver rebut feed back, de gent fiable, dels que van pel seu compte, paguen religiosament, etc.... Un exemple és el post que va penjar la ‘guest’ Esther Meya en aquest mateix bloc, que podeu veure fent clic a Mextiso_Esther, així com altres feed backs, que he rebut de gent amb bon criteri gastronòmic....


Pel que havia llegit i vaig comprovar in situ, la seva carta es divideix en la secció mexicana i la secció més “nostra” i quan ja havíem decidit la comanda, el maître amb gran amabilitat, ens va intentar reconduir-la, cap a una opció més de “fusió”. Però tot i que sé que disposen d’un josper de somni i amb ‘parrillero’ dedicat, ens venia més de gust tastar els seus ‘tacos’, que anar de ‘mediterranis’,  tot i que pel que vaig poder observar de les taules veïnes, la pinta d'aquests plats, era molt bona.

El local, passant pel carrer, no dóna la sensació de confort i elegància, que té realment a l’interior. De fora sembla un bar elegant i modern, però a la que et condueixen per un llarg passadís, descobreixes una sala molt ben decorada, amb taules amplies i convenientment separades i un servei molt professional.

I bona feina deuen haver fet, perquè en un dimecres nit en que el Barça jugava a Champions, la sala presentes un magnífic aspecte, amb la totalitat de taules visibles, pràcticament plenes. I per cert, era també la nit de la gal·la de les estrelles Michelin 😆😆😆.

La seva oferta, la podeu veure a la seva web i nosaltres, tal com ja he comentar, vam optar per les opcions ‘mexicanes’ que realment van estar a primer nivell. Vam començar per un guacamole, que ells anomenen 'pátrio', un Ceviche, uns tacos de 'tinga' amb pollastre, uns de garrí, uns de rostit i unes 'quesadilles' de bolets, tots ells a excel·lent nivell, però si algun mereix menció especial, seria el de rostit. En la darrera de les següents imatges, podeu observar l'assortiment de salses amb diferents punts de picant.

I com és habitual en nosaltres, quan un sopar discorre molt a gust, la sala és còmoda, l'entorn agradable i no hi ha soroll (quanta exigència 😇😇😇!!), vam demanar postres, més per allargar la vetllada, que per gust al dolç. La tria va ser de pinya colada i de textures de xocolata molt ben aconseguides.


La carta de vins és prou complerta, però tendint a vins de preu no econòmic. Vam triar un dels bàsics, el Sol i Vent de cellers Espelt de la DO Empordà, un vi negre, jove, ecològic fet base de garnatxa negra, monestrell i sirà que va estar prou bé, mostrant-se expressiu, complex i saborós, amb tanins fins i molt presents.


I tal com he comentat abans, era la nit de les estrelles Michelin, de les que a mitja tarda, ja m'havien avançat en plan confidencial, alguna de les novetats 😒😒😒.  I va ser motiu de conversa i conya, doncs si el restaurant que havia publicat fa pocs dies, acabava de guanyar una estrella, si fèiem un anàlisis objectiu, aquest en mereixeria dues... I que consti, no dic pas les mereixi, sinó que estic plantejant un tema comparatiu.... (guàrdia pretoriana del Pellicer, millor calladets eh?).

També comentar que abans d’entrar a Mextizo, al passar per davant de Fastvínic, ara ja tancat i barrat, em va venir a la memòria, la primera trifulca que vaig tenir al bloc, en la que al fer una mica de conya, al voltant de les copes sense peu, vaig rebre l’atac d’algú “que hi entenia molt”, defensant les copes sense peu i que va acabar amb el presumpte insult de “calb de merda”... Quins temps aquells en que fins i tot el 'crític farsarius' intervenia 😂😂. Com diria en Piqué: Fastvinic, #contigoempezótodo. Pels fans del morbo, ho podeu veure fent clic a Fastvinic_2010, però hi ha feina per estona, al ser més de 50 comentaris 😂😂😂.




RESUM

  • Sala, servei i ambientació sorprenent
  • La secció mexicana de la carta, és per agradar fins i tot als que no en som fans
  • Molt ben ubicat a pocs metres de Monvínic i del desaparegut Fastvinc (RIP)
  • Si continuen en la línia, pot convertir-se en un referent a BCN
  • Dels llocs que surt amb ganes de tornar-hi

22 comentaris:

  1. No et feia a tu sopant tacos & quesadillas :)
    Però bons devien ser que surtis excited i a més no et queixis de car, que s'ha de dir que el preu no és econòmic per un sopar d'aquests.
    Però si has sortit excited, per mi va a missa.

    Abraçada!
    CarlesP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carles,

      Tens raó que no és el meu hàbitat, i alguna experiència com la del 'Nen Vell', no em va convèncer massa. I en tinc d'altres que no he publicat... :)

      Però és que aquest lloc està tot molt ben muntat i funciona molt bé. Alguns dels 'tacos', si agafes el de "dins" i ho emplates, resultaria un plat excel·lent...

      A la conversa va sortir la comparativa amb Celeri, que el preu ve a ser el mateix, doncs allà ens vam limitar a 2 copes de vi i unes úniques postres i el grau de satisfacció, no té punt de comparació.... I qui m'acompanyava, volen donar un contrapunt, tot i que compartint l'efecte satisfacció, em diu "... però és q no pots comparar la satisfacció que aporta un rostit d'aquests, amb un tros de carabassa..."... I clar que no és pot comparar... jo només em queixava de que el preu, que sigui el mateix.... Per cert, I l'anònim encara no m'ha explicat d'on em penso que treu la carabassa... :) )

      Abraçada!!

      Elimina
  2. Saps que no em fa gaire el pes aquesta cuina, però prou bé de preu pel que imaginava que t'havia costat, a mida que anava llegint... Ja vaig tenir prou amb l'experiment del Niño Viejo de l'Adrià clan...

    I no dic pas que no estigui bé, però em pasa una mica com també amb la cuina peruana... Una barreja de mandra i d'anar contracorrent de les noves tendències...

    Però noto que últimament et poses palote amb qualsevol cosa... Alguna cosa està canviant... :-))))

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hahaha.... amb qualsevol cosa no.... :)

      De les noves tendències, alguna cosa es pot aprofitar.... Fins i tot he aconseguit trobar algun ceviche bo.. Difícil, però algun es troba en que no ho cremen tot amb la puta acidesa... I aquests 'tacos' estaven bons, perquè el "rostit" interior, estava de conya...

      Però clar... cal fer postureo i avui mateix he vist per les xarxes un article a La Vanguardia en que expliquen "Que comeremos en 2017". Alguna cosa tastarem, però no sense deixar endarrera, coses que formen part de la nostra cultura ...

      Abraçada!!.

      Elimina
  3. molt bon nivell el mextizo!! per repetir i repetir... esther

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sense el teu post, no hagués anat... :)

      Però si que és un lloc per tenir-lo a l'agènda.

      Elimina
  4. Nosaltres vam anar-hi (pagant, of course) fa unes setmanes. La noia que ens va rebre ens va dir "el xef és de Castelló i clava els arrossos". Vam fer-li cas. Entrants mexicans i principals mediterranis. Un bon exemple de com es poden fusionar cuines en una carta sense fusionar plats.

    L'arròs de llamàntol, sense dubte, en el top 3 dels arrossos de llamàntol de la meva vida.
    Els postres, però, sense ser dolents, jo no els vaig trobar a l'alçada de la resta de plats. Salut Ricard!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Veig que coincidim....

      El tema postres, ens va agradar, però com quasi mai demano, tampoc tinc massa criteri.....

      Una abraçada Àngel...!!!

      Elimina
  5. No és barat i sembla que la carbassa de l'altre dia t'ha fet gaudir d'aquest lloc que pot ser en altre moment no hagués posat tant #soexcited
    El tindrem a l'agenda per si de cas, el plats fan bona pinta i la cuina mexicana m'agrada molt, sempre i quan no hi hagi coriandre "como si no costara" :-)

    La informació de l'Angel va molt bé. Tacos d'entrada i arròs de principal. Molt bona combinació!

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet Pepa, és el que ens volia recomanar el maitre....

      Començar amb tacos i fer un plat de carn, o un arròs.....

      Però si hi torno, segueixo amb tacos.... :)

      Però l'Àngel és persona amb criteri.... vull dir que a seguir els consells...

      Salut!!

      Elimina
  6. El fastvinic... Ufff, quina mala experiència. Com em refiu dels calbs de merda (hahaha), li farem una visita al Mextizo. A la meva senyora li encanta el menjar mexicà. Al contrari dels vostres comentaris, a nosaltres sí que ens va agradar el Nen Vell, però té aquest costum tant lleig, propi de la famiglia Adrià, de seleccionar la clientela a base de preus abusius. A mi em va semblar un robatori, però vam dinar d'allò més bé.

    Frederic.

    ResponElimina
    Respostes
    1. 50 ecus per uns tacos i unes birres. Mare meua...

      Elimina
    2. El nen vell, intrínsecament, no està malament.... però com tu dius el preu, no s'ho val... A mi que els propietaris, siguin el clan Adrià, em dona igual.... Vull dir que no m'aporta res... I a sobre recordo un servei d'aquells que ja m'aixecaria a la primera.... I més quan vols que et volen escurar la cartera... #ensinistrats_per_fer_creixer_compta

      En canvi a Mextizo, el servei és professional i "normal".... #tujamentens.... :)

      Elimina
    3. molt bon servei a mextizo! i tastaré els arrossos el proper cop! ;-) a mi nen vell em va agradar. i tb quasi fulla santa... jaja... jo sóc molt adriàtica, you know!! esther

      Elimina
    4. Potser la diferència clau per mi, tot i que al Fulla no he anat, és la qualitat del servei i el mateix entorn...

      A Nen Vell em va tocar aguantar el servei d'una panxita... i no hi preteneu donar la volta ara, amb acusacions de racisme ni polles semblants..... Tin molts bons amics sud-americans... però una cosa és ser sud-americà amb tanta dignitat com QUALSEVOL altre procedència i l'altre és ser panxito... que per comportar-se com a tal, ni cal no tenir origen de l'altre costat de l'atlàntic....

      No al servei pòtul, intrusiu i ensinistrat per intentar buidar-me la visa... Que ja fa molts - molts anys, no em deixo buidar RES, sinó veig clara la situació....

      #mequedatagust.... :) :)

      Elimina
    5. jajaja..... totalment d'acord amb el tema del servei! aquest tipus d'ensinistrament és horripilant. però has de tenir en compte una cosa. penso... i és que no tothom que va a jalar por ahi té clar què vol (per poc criteri o pq no surten mai) o hi ha gent molt plasta. i llavors volen aquest tipus de servei, que els hi digui què jalar, que els hi expliqui toooot, que faci la pilota... i suposo que tu, jo i alguna gent més (no molts més, no creguis), preferim tot el contrari. creiem que tenia prou criteri (si més no, el nostre) i decidir què triem sense que el cambrer ens foti el rollo. axò sí, distingir del servei atent i educat que sí et fa alguna explicació/puntualització (estil mestizo, precisament). si us plau, sempre cambrers NO plastes!! #findelacita

      Elimina
    6. Però que t'has pres avui que estàs així de brillant...?

      Conya a banda, tens tota la raó.... Poc a afegir.....

      Jo vull cambrers tipus Mextizo.... o com el Sergi de l'altre dia al 3 a Taula, que no vas poder venir.... De tu a tu, amb naturalitat....

      Elimina
    7. jaja... un plàtan!! ainsss ������ exacte, jo tb vull sempre cambrers així!!

      Elimina
  7. Había escuchado buenas palabras de este sitio, pero no me llamaba especialmente. Aunque después de leer tu post, y como me fío mucho de tu criterio gastronómico, me lo apunto en la agenda!! De postre me pido la piña colada sin duda, que hay pocos sitios donde se encuentre algo con este sabor que no sea un cóctel :)
    Un saludo Ricard!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Eva per la confiança... :)

      De fet poques vegades demanem postres (aquell dia anava amb el meu fill) i ho fem en general, quan estem a gust en un lloc i volem allargar l'estada.... I va valer la pena demanar-los.

      Salutacions i un gran 2017..!!

      Elimina
  8. Ahir migdia varem reservar taula per quatre per sopar al Mextizo. Una estona abans ens varen trucar per dir que degut a que una taula assignada al costat havia demanat ampliar-la ens havien passat la nostra a la cokteleria, dient que estaríem igual de be. Evidentment no ho varen acceptar, dient que tot i que teníem moltes ganes de probar el restaurant mai ho faríem i que trobàvem molt poc professional la situació. Com ho veus Ricard ?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ho veig MOLT MALAMENT....

      Jo hagués fet com vosaltres... De fet en algun restaurant que m'han trucat canviant l'hora o coses semblants, sempre els he dit que no.

      A nosaltres Mextizo ens va agradar, però aquests llocs 'macro', no deixen de ser empreses, on en ocasions la prioritat, és maximitzar beneficis.

      Espero que vàgiu trobar alternativa decent, que a darrera hora, és fotut.

      Elimina