18 de gener de 2017

La Falconera. Cuina tradicional modernitzada

La Falconera



Enric Granados, 58
Facebook
TEL.: 608 80 49 23


(Crònica i visita a càrrec d'Esther Meya)

Restaurant nou a Barcelona, de fa uns mesos, i del que n’estava pendent, perquè em venia de gust provar-lo, però que no tenia clar si seria el meu estil de cuina, ja que es parlava molt de cuina tradicional, guisats, casolana, etc...

Ja avanço que molt del meu estil: molt bon menjar, bon producte, lloc maco (tot i que petit, però ben aprofitat), servei encantador, molt bon tracte, proper i agradable.

Anàvem a fer menú, en teoria, però un cop fullejada la carta, ens va venir de gust canviar.


Foto treta del seu Facebook

Per beure vam fer un Furvus de la DO Montsant, de Cellers Vinyes Domèneck, que sempre acompanya bé i prestigia els llocs que el tenen.

La foto és d'arxiu i no recordo si l'anyada era precisament aquesta

Vam fer tres plats a compartir i vam sortir bé. S’ha de dir que cap dels 2 que anàvem som de molta quantitat. Si vaig amb algú altre, segur que haguéssim fet 4 plats. Però eren força complerts. Jo amb 3 plats per 2 persones vaig tenir més que suficient.

Per començar, per suposat, amanida russa. Però totalment “desconstruïda”. I boníssima.


I després truita de bacallà, excel·lent, i guisat de cigrons amb calamarsets. De traca els dos plats que van resultar excel·lents.


No vam fer postres perquè era dinar de feina i tocava tornar a treballar ràpid. I de preu final, uns 25 euros per persona, amb beguda inclosa (ampolla de vi i aigua).

 RESUM

  • Zona céntrica i maca de l'Eixample
  • RQP molt bona
  • Local petit però maco
  • Servei molt amable
  • Segur que torno

18 comentaris:

  1. inauguro comments!! molt bon lloc. menjar de nivell a preus ajustats. amb ganes de tornar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No pot fallar Esther... Ja els ve de família.... Tenen un germà que fins i tot publica comparatives de cuina sous-vide... :) :) . Crec que fa experiments virtuals i tot per pontificar quin és el mètode més adequat... :)

      Conyes a banda, La Falconera té molt bones referències, a més de la teva crònica....

      Elimina
    2. avui en dia, si no ets slow cook no ets ningú... ;-)

      Elimina
    3. I sense Wikipedia, encara menys..... :)

      Hi han webs que sense la cerca de Google, estarien buides....

      Elimina
    4. o pots omplir fulls de receptes amb olives! ;-)

      Elimina
  2. Esther, les fotos fan justícia als teus comentaris. I 25,00 €/persona, amb vi inclòs, tot i ser tres plats, em sembla molt bon preu.

    ResponElimina
  3. Manel, sí, molt bona RQP! tot estava molt bo!

    ResponElimina
  4. Eeermmmm... no sé, que vols que et digui... Una ensaladilla rusa sense maonesa és una amanida. Jo vull pecar amb la maonesa!!!! I la truita... Em quedo amb els cigrons, i el vi, que segons parleu és èxit assegurat, a veure quan el tasto!
    Ho sento Esther però no m'has convençut gaire per visitar aquest lloc. :-)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja tardes en tastar el Furvus... Com saps, m'encanta.

      Salut!!

      Elimina
    2. pepa, sí té maionesa!! està a sota. si mires bé la foto, es veu... i t'ho barreges tot tu mateix!! de les bones. i jo les tasto a tot arreu!! ;-) val molt la pena el lloc!! esther

      Elimina
  5. A mi ja em mata d'entrada l'estètica exterior del local... :-)))
    I la amanida rusa i la truita... no comments. Tot i no poder opinar amb coneixement de causa, visualment coincideixo amb la percepció de la Pepa. Em quedo amb els cigrons & calamarsets.

    El vi, m'encanta!!

    Abraçada!!

    ResponElimina
  6. jordi, què li passa a l'estètica del local? m'he perdut... la truita estava boníssima i tb l'ensaladilla. de les bones... com li deia abans a la pepa... la meva recomanació és que hi vagis! jo repetiré aq setmana, si puc. #ynoselodigoacasinadie

    ResponElimina
    Respostes
    1. No digo yo que no... Però així d'entrada, l'estètica aquesta modelna que tant us agrada, a mi em frena una mica... manies que un té, ves per on...

      Ja miraré d'anar i així poder opinar amb justicia (que sé que una mica et va...).

      Elimina
    2. jajaja.... segueixo perduda.... perquè no diria mai que és un lloc d'estètica "moderna". et refereixes al local? al tipus de cuina (que no...). no és un bloc tradicional "al uso", però no el definiria com a "modelno". no lo pillo.... :-)

      Elimina
  7. L'estètica del cuiner que "asoma", la barra que dona al carrer, les taules sense estovalles... Potser estic equivocat, eh? Però és la percepció que destil·la el post... ;-)

    ResponElimina
  8. Jaja... filem prim!! la barra de fora i les taules de fora (sense estovalles tradicionals). a dins hi ha barra ben normal i estovalles blanquetes tradicionals. que la barba del noi que "asoma" i els esterotips no ens espatllessin un bon àpat... :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. jo segueixo amb l'idea de que no hi ha maionesa (o al menys no hi ha prou per dir-se "ensaladilla rusa" i, a banda de barbes hipsters, la truita té un color que no té res que veure a les truites de bacallà del País Basc, i deu ser això, que penso en una truita clàssica del nord i aquesta com que no...
      Però no passa res, com deia Unamuno: "cada uno es cada uno y cada uno tiene sus cadaunadas" :-)

      Bona nit Esther!

      Elimina