15 de gener de 2017

Granja Elena. Set anys més tard... millor..

Granja ElenaPasseig de la Zona Franca, 228
http://www.granjaelena.com/ca/
TEL.: 933 32 02 41


Feia quasi 7 anys que no anava a Granja Elena. En el seu dia, ho vaig trobar car i em va emprenyar un detall aliè a la cuina i que ja vaig explicar en el seu moment a Granja_Elena2010.

Però de tant escoltar meravelles i algunes de persones de confiança gastronòmica, vam anar ara no fa masses dies i la cosa va anar prou bé. A la pregunta que em faig sempre al sortir de si es convertirà en un lloc de referència per mi, us diré que estic en dubte. Però el menjar i el tracte van ser de primera.

Si hi torno, utilitzaré el truco que ja he comentat per les xarxes: Anar a primeríssima hora (just passades les 13h), i si vas en grup de dos, pots agafar una de les dues taules del final del local... passen pel teu costat els cambrers i els clients que van al lavabo, però garanteixes un relatiu silenci i no tenir cap taula colze a colze. També dir que quan vam acabar, el local estava a tope i donava sensació d'aglomeració.

La carta no és llarga, però trobes un munt de coses que venen de gust. En aquesta ocasió d’entrada vam demanar per compartir un sensacional entrecot d’Agnus, macerat amb oli de tòfona, com si fos un carpaccio. Us asseguro-ho que és un d’aquells plats que queden en ment com plats de l’any. I també unes ‘potxas de Sangüesa’ amb cloïsses de Galicia que estaven molt bones i generoses de cloïsses de qualitat. IMPORTANT: A les fotos veieu les racions ja dividies, doncs així van arribar, cosa que s'agraeix.


Tot seguit, cada un el seu segon, que en el meu cas vaig voler esbrinar que tal els hi sortien un plat que anunciaven com tripa, cap i pota i ‘compango’ que de fet vaig demanar per arrodonir la meva tesis de graduació en Callos-Taste-Master en aquesta prestigiosa institució internacional 😊😊😊.
No sabia que era el ‘compango’ i quan vaig tastar el plat, vaig deduir que era el que li donava el toc fumat i ara escrivint el post, ho he verificat a la wikipedia. I els callós que tal?. Doncs molt bons, però entenc que per aportar un tret diferencial hi posen el compango, però a mi personalment m’hi va sobrar el toc fumat que aportava. Però un cop més insistiré en la meva crítica als que "pontifiquen": Mentre a mi em va sobrar el toc fumat, a la Marta, que va tastar el meu plat, li va encantar. Per tant, compte amb la subjectivitat. L'altre plat va ser un bacallà a la biscaïna que oferia una textura espectacular.... matèria primera de gran qualitat.


Com postres vam compartir un soufle de xocolata amb gelat de iogurt, que va resultar impecable d’elaboració.


I el vi va ser una de els sorpreses del dinar. Tenen una carta de molt bon nivell amb gran varietat i preus molt raonables. Vam demanar un DO Montsant i en concret un Siuralta 2008, que va resultar una carinyena espectacular. Ells mateixos van oferir decantar-lo, donat que es mostrava molt tancat inicialment i amb els nas característic de les carinyenes


El cost amb aquest vi que estava pels 30€, va ser de 116€ i em va sorprendre en positiu, doncs la darrera visita en 2010, érem dos també, qui m’acompanyava era abstemi i jo tenia alguna cosa de feina per la zona... vull dir que com a màxim devíem prendre aigua i una copa de vi i el preu dels dos va superar els 100€. Per tant jo diria que pel que fa a preus, ha millorat i pel que fa a cuina tinc prou referències, per afirmar que també.


El dubte que em queda i que no tinc clar, és si la senzillesa que envolta el local, no predisposa més a extasiar-se en un plat, que si el mengessis en lloc d’entorn més luxós. Però evidentment, no sé respondre la pregunta, doncs caldria fer l'experiment... 😉.

RESUM

 • Matèries primeres de gran nivell amb excel·lent elaboració
 • Carta de vins àmplia i de nivell
 • Servei molt eficient i amable
 • Espai just i reduït que pot ser molt sorollós
 • Té molts fans de diferents àmbits que adoren el lloc
 • Si que m’han quedat ganes de tornar, però amb les limitacions que he comentat
 • I tal com em van recomanar a l’anterior visita: ‘parking gratis en el wala’... waaala!! 😂😂😂

15 comentaris:

 1. El que no m'ha quedat clar és si penses tornar-hi o no. Veig contradicció entre el que dius pel mig del post i les conclusions finals.
  El que si està clar és que el producte que arriba al plat és de gran nivell i així ho tinc experimentat.
  Abraçada!
  CarlesP

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Carles,

   La veritat és que ni jo ho tic clar... :)

   El producte és de primera i el servei molt amable, però té els inconvenients que ja he comentat. I segons quina taula et cau, pot ser problemàtic. Només dir-te a tall d'exemple, que en una taula propera, ens vam fixar que servien un màgnum... I teníem els dubte de si era una taula de dos o una de quatre... I vam deduir que de dos, perquè tot i estar colze contra colze, no es parlaven.... :)

   Segurament hi tornaré, però amb els paràmetres de 1a hora i aconseguir-me taula relativament aïllada..

   Abraçada!!.

   Elimina
 2. Doncs jo el trobo un pic pujat de preu, deu ser perquè estic acostumada als preus de Tarragona.
  Sí que els plats fan bona pinta, llevat de les "pochas", aquella pastanaga al mig m'ha mort! :-)
  He trepitjat aquella zona fent de xofer de la meva nena (més enllà del wala hi ha un institut) i mai havia pensat trobar una bona cuina per allà.

  Salut!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ostres.... doncs és un lloc mític a BCN... I de fa anys. I a més té defensors d'aquells de capa i espasa, en que casi t'insulten a la que discrepes.... I fins i tot gent del sector de restauració que en són molt fans....

   Jo ja has vist que em va encantar.... però amb "reparos".... Potser perquè l'estil "informal" que a alguns encanta, jo me'l munto, quan em ve de gust i on sigui... Vull dir que si em ve de gust menjar croquetes amb els dits, ho faig on sigui... :)

   Però si que indiscutiblement, molt bona cuina amb gran producte.....

   Per cert... no he pensat a comentar que em vaig comprar una camisa a Wala... Estil "lenyador", hipster total....

   Salut!!

   Elimina
 3. Ricard, doncs penso que seguiré amb les meves reticències... ;-) saps que me'n fio de tu del tot, però cap dels plats m'ha cridat gens i em segueixen pesant més les incomoditats... se m'acuden 20 restaurants millors/que em venen més de gust a barcelona, més macos, propers i còmodes..

  ResponElimina
  Respostes
  1. De fet, dels plats que vam demanar, cap era massa coincident amb els teus gustos... :)

   Jo potser hi torni un dia d'aquests per esmorzar (que penso que hi va molta gent i així ja pot dir que hi ha estat, i amb un sol plat pot lluir) i aprofitaré per comprar-me una altre camisa 'lenyador' al Wala, que amb aquesta estic arrasant... #Déunosenguard

   Elimina
  2. jaja..... sí, cert, cap és dels meus gustos... la mateixa camisa en un altre color i a triomfar!! ;-)

   Elimina
 4. Tot i les teves reticències... jo que no havia estat mai, em declaro devota total del lloc.... i apuntat queda com un dels 3 imprescindibles a BCN.... ja em perdonareu, una és de poble i ja no està per a segons què ( o potser, essent de poble, trobar alguna cosa, "real" em fa perdre el nord)
  Matèria primera d'una qualitat impressionant, tractada com cal. Carta de vins, que molts dels grans haurien d'aprendre/copiar. Servei català i agradable en un punt just.... D'acord, que el local és petit... però renoi, molt més humà que alguna pijotada del centre que no vull ni recordar !!!
  Ahhhhh.... jo m'apunto a l'esmorzarrrrrrrrrrr!!!!! ;)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Tu sempre exultant... :)

   Quan una cosa t'agrada "te se nota".

   Però tens tota la raó en el producte i la carta de vins.

   Pel que fa al soroll, tu tens més tolerància o estàs més acostumada, degut al public del local El Punt de Xalar, que allò si és soroll "del bueno"

   Elimina
 5. Només he estat un cop i em vaig jurar no tornar mai més tret que canviessin de local, estava tan atapeït i les taules tan juntes que gairebé peixaves al del costat i parlaves amb el del darrera i et servies el vi de la taula de la altra banda. Pel demés el menjar bo però el xivarri i l'estretor insuportable. Tot i que es una inoblidable experiència i si portés algú de fora a menjar ben segur que li duia perquè pogués explicar-ho.
  Salut!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Lo de l'estretor, és ben cert.... Moltes taules estan separades 1cm de la del costat.... O no separades :)

   Com comento més amunt, teníem dubte d'una taula propera de si eren 4 que dinaven junts o eren 2 + 2...

   Si torno, serà amb les precaucions de reservar per dos, arribar molt aviat i triar-me la taula.... D'altre manera, no hi dino ni de regal...

   Salutacions!!

   Elimina
 6. De que cocinan bien no hay duda y que las calidad hay que pagarla, tampoco. Para mi el,problema es otro, la ultima vez que fui me sentaron al lado de la barra y como el local es tan pequeño, este es el verdadero problema, mi cara practicamente rozaba el culo de un señor que tapeaba o esperaba a alguien en la barra. Ya puede se el cocinero Ferran Adria que si he de coner mas cerca del culo de un extraño que de la cara de mi acompañante en la mesa pues basta, no vuelvo.
  El dia que amplien el local con gusto vuelvo a repetir

  ResponElimina
  Respostes
  1. hahaha..... crec que ara això ja no passa doncs em sembla que a l'hora de dinar, no hi ha barra disponible.... Però entenc el que dius, doncs ho recordo de l'altre lloc.

   Jo si hi torno, serà amb les condicions que ja he descrit.... primera hora, dos persones i em trio una de les dues taules del final.

   Salutacions!!!

   Elimina
 7. Jo soc dels que ha anat només a esmorzar, però com podràs imaginar, no va ser només amb un sol plat ... ;-)

  Molt bé la cuina, però sent l'esmorzar només una estona, recordo pensar en el suplici que hauria de ser dinar allà durant un parell d'hores... :-(

  Ara, amb els paràmetres que comentes, potser si que m'animaré un dia. I a més, tornaré als meus orígens de barriada...

  Abraçada!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Amb els paràmetres que aconsello, "se puede ir".... :)

   I els plats he de dir que eren de nivell.

   Lo dels esmorzars a mig matí, ja no em convenç massa, degut a la meva incapacitat d'esmorzar més tard de les nou, sense que em provoqui pèrdua de gana per dinar...

   Abraçada!!

   Elimina