4 de gener de 2017

Monocrom Vins naturals i cuina de proximitat

Monocrom



Plaça de Cardona, 4
http://www.monocrom.wine/
TEL.: 935 16 73 02


Quan feia poc que havien obert, vaig rebre recomanacions de gent de confiança per visitar Monocrom i allà vam anar. Llavors no vaig poder publicar-lo al meu bloc, ja que al comentar les seves bondats, a la gent del setmanari en que col·laboro de tant en tant, els va fer gràcia quedar-se la ‘primicia’ i per aquest motiu, fins ara, en que recentment he tornat, no l’he pogut publicar al meu bloc.



El projecte de Monocrom va néixer el mes de juliol de 2016 i es va crear a partir de les il·lusions de dos germans, la Janina i el Xavi. Ella, amb bon rodatge en el tema de la restauració i amb un currículum on destaquen els vuit anys de cap de sala al Coure, i ell, especialitzat en vins, circumstància que fa que l’oferta de Monocrom en aquest àmbit sigui de molt bon nivell.

Podríem definir Monocrom, com un bar de vins que no es limita a servir plats bàsics sinó que disposa d’un bona carta que, tot i ser reduïda, ofereix bon nivell de cuina. La filosofia del local és potenciar els vins naturals i tots aquells que les seves produccions respectin el medi ambient. Aquesta filosofia s’estén a la resta de productes que ofereixen, vetllant al màxim per tal que siguin de proximitat, de petits productors, seleccionats per la seva qualitat i la seva cura en les elaboracions, evitant colorants i additius i intentant que tots estiguin regits per paràmetres BIO o ECO.



En aquesta darrera visita, ja anàvem amb idea de compartir alguns dels plats que coneixem de la visita anterior i aquesta va ser la nostra comanda. Vam començar per unes excel·lents croquetes de pollastre i un assortiment d’embotits artesanals.



Tot seguit unes Rillette de verat, escabetxat amb taronja i un parell de ‘molletes’ de cansalada del coll, fets a baixa temperatura i que és un dels plats imprescindibles a Monocrom.


Vam acabar amb una hamburguesa Agnus de vedella de l’Empordà, que ja ens va arribar per compartir.


En l’apartat de postres ofereixen un parell de seleccions de formatges artesanals i elaborats amb llet crua, i ja en la secció de postres dolces (i també dins de la lliga de les artesanals) destacaríem els carquinyolis amb trufes, que van ser la nostra elecció i les postres de xocolata sense farina per a tots els aficionats a la xocolata.


El vi va ser un DO Montsant, La Comèdia, un vi senzill fet a base de carinyena, garnatxa i sirà, del celler Comunica.

Monocrom és un nou projecte a Barcelona que neix carregat de bones intencions i amb moltes ganes d’agradar i d’orientar el públic que busca una cuina a base de productes ben escollits, de producció artesanal, així com també vins naturals i biodinàmics. Aquesta il·lusió es fa evident en el tracte i en l’esforç dels artífexs de Monocrom per aconseguir la satisfacció del client, sent actualment un referent per a tots els amants d’aquestes tendències.
I aquest va ser el cost. Ens van convidar a cafè i a unes postres i això ja donarà lloc a que algun dels meus estimats trolls , pugui revifar-se ... #provocant #donant_peixet  😏😏😏

RESUM

  • Molt bona oferta de vins i en concret de vins naturals
  • El subtitul amb que s'anuncien bistró & wines, els defineix perfectament
  • Servei amable i amb professionalitat molt pel damunt de la mitjana
  • Amb platets per a compartir, permet configurar un sopar a molts nivells
  • Molt recomanable

16 comentaris:

  1. M'agrada! Especialment el rillet!

    L'apunto per anar-hi :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. I quan el tastis, ja esbrines com es fa... Jo faig un de semblant, però hi poso formatge fresc... i el d'ells és sense formatge...

      Ja em diràs....

      Elimina
  2. jo hi vaig anar recomaneda per tu i em va encantar! la rillete, estupenda. també els buns. i l'albergínia!!! delinee per repetir (y no se lo dio a todos... ;-) i reitero, recomano en el mateix estil el cometa pla.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A més el tracte, és dels que no es troben massa sovint... Professionalitat i amabilitat...

      I prometo anar un dia al Cometa aquest que dius... però el nom sona molt 'kumbaia' no?? :) :)

      Elimina
    2. jajaja.... el cometa és más alternatiu, però el local és maco i el tracte tb fantàstic! ja em diràs!

      Elimina
  3. Mare meva!!! Amb aquestes invitacions estàs a un pas de convertir-te en #panxaagraïda!! :-X

    No està malament la carta dels plats però la meva experiència amb els vins naturals no va ser gaire bona, pot ser no se escollir... Tinc tant que aprendre del món dels vins!!

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A veure Pepa.... Lo dels vins naturals, és una mica complicat.... :)

      La cosa va de que et posin un vi molt. molt, mot natural.... Tu facis tast en nas i diguis... "ostres... té defectes... té olors animals...". Llavors el que el serveix, et mira amb superioritat moral i et deixa anar... "És un vi natural!!!"... (normalment la paraula imbècil, la guarda tot i que li costa). I tu et beus el vi natural....

      Però com que a mi ja em coneixes, el primer dia que vaig anar allà, ja vaig dir que el volia "bo" i si a més era natural, doncs de conya, ja em van entendre.... I tots els cops que he anat, vaig de natural-comercial, encara que aquest darrer cop, molt bàsic...

      #loquetefaltaaprender.... :) :)

      Et recomano Monocrom que a més de bon producte, són gent actual i intel·ligent... Amb les seves comparticions, retwuits i so on, ahir el post va arribar a quasi 3.000 punxades, que al cap i a la fi reverteixen en ells.... Quin contrast amb els restauradors #burros, que ni comparteixen ni et donen les gràcies, per un post positiu....

      Salut!!

      Elimina
    2. doncs sí, aquests que ni comparteixen són molt burros.... per ells faran! 3000 punxades??? bravooooo

      Elimina
    3. El que fa gràcia són situacions com aquella de Casa Xixa o un nom semblant, en que quan féiem conya de la seva burreria, apareixen sense que ningú els hi demani, una mica en plan de "ho farem quan sigui el torn"...

      Però el que si fa molta gràcia, és quan es deixen enredar per algun vividor d'aquells que els publica en alguna web, que no llegeix ni la iaia del autor (com exemples les de la Guia aquella que em reia al post del dia dels innocents), a sobre paguen pel "reportatge" i després apareixen per les xarxes... "Mira que ilusión.... que reportage más xulo no han hecho".... #molta_burreria :)

      Elimina
    4. exacte!!!! van ser molt patètics... per ells faran... #burrots #averestudiao

      Elimina
  4. Tampoc tenen cap obligació els restaurants per donar les gràcies de res. Ells no li han demanat el post i vostè el fa perquè li dona la gana. No els vindrà d'alguna vista que per casualitat provingui pel seu bloc.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola anònim... veig que tampoc estàs veient els reis... :)

      I de fet tens raó... No hi tenen cap obligació. El fet de fer-ho o no fer-ho, només pot influenciar en la seva visibilitat, que en teoria pot influir en el negoci... Jo seguiré sent tant ric o tant pobre com abans...

      Però et sorprendries del retorn que té un post meu... no salva el més, però alguna taula més, mai ve malament. No tinc cap eina per mesurar el retorn de la "no inversió", però hi ha un restaurant de fora de BCN, amb qui tinc bona relació i em comenta la gent que "van de part meva", que ja és un bon atreviment dir-ho quan no em coneixen... Però Déu ni do, la llista... Ja sé que una flor no fa estiu, però...

      Apa... a seguir esperant els reis.... :)

      Elimina
  5. Hi vam anar l'altre dia, amb la dona i la nostra filla de 3 anys. Genial! Menjar excel·lent, vi molt bo i original, servei sense atossigaments però molt atents i bon preu. Un descobriment!! Tornarem

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies pel feed back.... !!.

      Em fa il·lusió, veure com altres també ho gaudeixen.

      Salutacions!

      Elimina
  6. Vaja... no sé perquè em vaig perdre aquest post...

    M'ha cridat l'atenció a la carta el preu de l'entrecot de mig quilo amb acompanyament per 30 €, quan l'altre dia em comentaves d'un local pòtol de carns que havies anat on el preu estava al voltant dels 100 € el quilo... Ho veus com no és normal?

    L'anoto per quan estigui per la zona comprant a l'Apple Store... :-))

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És dels llocs nous, que realment valen la pena... Però tenen una sèrie de valors diferencials que els fan destacar... I el més important és la professionalitat, dels propietaris.

      Només conec en persona a la Janina, però a part del seu caràcter encantador, porta al darrera 8 anys (crec) de cap de sala al Coure, i el seu germà també amb molts anys en el món dels vins.

      Amb aquestes bases i ganes de treballar, l'èxit és més fàcil. I van començar sense fer massa soroll, l'estiu passat i els vaig "descobrir", gràcies a una recomanació del Nacho de Sanahuja que em va fer en privat...

      Abraçada!

      Elimina