26 de febrer de 2017

Bar del Pla. Un altre lloc amb garanties al Born

Bar del Pla



Carrer de Montcada, 2
http://www.bardelpla.cat/
TEL.: 932 68 30 03

Feia dies que tenia anotat a la llista de llocs pendents, el Bar del Pla. En tenia bones referències provinents d’amics de la vida real, així com d’altres persones amb les que em relaciono per les xarxes. Tenia clar, que menjaríem bé, però en un lloc poc confortable i amb nivell de soroll elevat, cosa que no és cap drama si ja ho saps d'entrada i ho acceptes..

I precisament ara fa pocs dies, a través de les xarxes, vaig llegir un Twit d’un d’aquests blocs ‘altaveu’ (no ho dic pas en sentit pejoratiu!!) que escampava que era el millor restaurant de BCN segons les votacions d’una determinada web i vaig fer la conya que veieu aquí i deixant clar que no tenia pas res contra aquest lloc.




A partir d'aquesta piulada, es va organitzar un diàleg en que va participar el mateix restaurant,  que van solucionar prou bé el tema i vaig acabar-lo fent la reflexió final de que calia cuidar els titulars. En realitat era una proposta d’aquesta web, plateselector, en la que els seus seguidors votaven entre un grup de restaurants escollits prèviament i va guanyar Bar del Pla. Res a dir d'aquesta web, que té la importància que té (i no dic res negatiu!) i en canvi alabar la bona gestió 2.0 del Bar del Pla (i és rara avis en el món dels restaurants, que sàpiguen resoldre bé un tema d'aquests!), i que va provocar, que finalment anéssim, ara fa uns pocs dies.

I tal com és habitual en mi, us ho explico tal com ho vaig percebre, dient ja d’entrada que els plats que ens van servir, tenien molt bon nivell. L’entrada, és la que veieu a la foto de portada i us dona idea del tipus de local. La gent entra, pregunta si poden menjar, els diuen que esperin fora i que ja els cridaran. Tenen una barra que acomoda bastant de públic i algunes taules com al que vam reservar nosaltres. Ens va tocar una taula alta, però prou còmode.

Els plats que vam demanar, tots per compartir van ser 5, més unes postres... Tots van arribar de cop, col·lapsant la taula, menys curiosament un d’ells – els tacos de garrí- no van arribar fins després de molta estona, quan ja el servei ens havia preguntat quatre o cinc vegades si volíem postres. Tot i això i veient l'entorn i el moviment, podem dir que el servei és correcte, eficient i proper.

Els plats van ser, un combinat de croquetes, amb 3 de idiazabal i tres de pebrot de piquillo, on aquestes últimes no ens van acabar de convèncer, però no pas per mala elaboració. Unes carxofes fregides, molt bones, verat marinat, i uns xampinyons amb una salsa de wasabi, que de fet estaven tallats en làmines.




i els tacos de garrinet que misteriosament es van fer pregar per arribar i que s'ha de dir que molt ben aconseguits.


També vam compartir unes postres,


Vaja, que va ser un bon sopar amb plats més que correctes i aquí és on vull insistir, en la problemàtica que pot comportar, el crear falses expectatives. Si jo vaig a aquest lloc, amb suficient informació o llegint el resum de la seva pròpia web:

"La nostra proposta és una bar per menjar-hi bé, un espai per fer-hi el vermut, picar-hi alguna cosa, dinar-hi o sopar-hi, estem oberts tot el dia"

Llavors vaig, veig que és així i surto prou content, que de fet és com vam sortir. Però si en canvi hi vaig després de llegir que és el millor restaurant de BCN, segons una web i pregonat després per altres, puc arribar allà amb unes expectatives, que em provoquin una emprenyada tremens... Només vull dir això, que espero s'entengui.

No vam demanar ampolla de vi, tal com fem habitualment, doncs per l’ambient de la sala i el bullici de públic , vam preferir prendre vi a copes, on l'oferta és ben correcta, com podeu veure. Vam demanar 2+2 copes del DOQ Priorat, Saó del Coster, que ja coneixíem i que no va fallar


I la conclusió final, és que es un bar agradable i simpàtic, on serveixen platets força bons, en un ambient desenfadat, sorollós (evidentment no és culpa d’ells) i ben recomanable per un target de gent jove, en el que compartint algunes tapes i dues cerveses, pots mig sopar sense gastar massa. Si vols sortir ben sopat, llavors el compte ja puja més.



RESUM

  • Local agradable i simpàtic amb platets de prou nivell
  • Permet soparillos econòmics si no es demana massa cosa, que l'estil d'oferta ho permet
  • El servei és bo, atent i proper
  • No és lloc per fer sopar romàntic, amb conversa i confidències
  • Bona oferta de vins i també a copes, amb cinc negres, quatre blancs i algun cava
  • Una bona alternativa al Born

18 comentaris:

  1. El deixes prou bé. Quan he vist el lloc, he pensat que havies rajat, coneixent els teus gustos de dinar/sopar amb tranquil·litat i bons aliments.
    Però en canvi veig que el deixes bé i amb la mateixa opinió que en tinc jo.
    I molt ridículs aquests jocs, de premis que acaben donant falses expectatives. Però és el circ gastronòmic actual.

    Abraçada!
    CarlesP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carles,

      Es que estava prou bé i amb preu prou raonable. Vull dir amb això, que si un dia estic per la zona cap problema en fer-hi un mos. Altre cosa, és quedar amb algú per sopar, que això ja et dic que no.

      Els plats estaven tots molt bé, però també he de dir que actualment hi han molts llocs en que els plats estan bé (al menys en els restaurants que vaig, que ja saps m'ho curro una mica). I prefereixo pagar una mica més a canvi de més confort... Però aquí està la gràcia de que cada un prioritza factors diferents.

      Abraçada!!

      Elimina
  2. fa temps que no vaig al bar del pla. però fa poc vam
    estar al cometa pla, la seva vinateria, i ens va encantar!!! esther

    ResponElimina
    Respostes
    1. El tinc pendent a partir de la teva recomanació... però veig molt culte a les verduretes, tot i que com a Celeri, també tenen plats de carn....

      Però si que un dia aniré....

      Elimina
    2. sí, un pèl vegeta.... a mi ja em va! ya tú sabes... ;-)

      Elimina
  3. Té nom de serial televisiu :-) No sé quins premis són aquests dels que parles però el lloc es veu molt correcte per fer unes tapes, com dius, un sopar informal amb amics. Clar que si te'l venen com "el millor restaurant de Barcelona" t'emprenyessis, però per altre edat i gustos gastronòmics pot ser-hi un dels top 5.

    Salut!
    L'anotem per ocasions lúdico-nocturnes-juvenils-barcelonines ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Clar... aquesta és la reflexió.... Per determinades ocasions, pot ser un lloc de conya.... I cal vendre'l així, sense voler fer passar gat per llebre...

      i quan el venen com el millor, ja en lletra petita, afegeixen, segons els els lectors de la web xxxxx.... però es que la web xxxx, té la força que té i els subscriptors que té... i a sobre, voten sobre el grup que els deixen votar...... #quatre_gats :) :)

      Salut!!

      Elimina
  4. Gràcies per la menció Ricard!. Ja sabem com va això de les xarxes i estic d'acord amb tu amb la bona gestió dels tweets davant la "mig polèmica" que es va generar. Mai saps quan llences un missatge com s'acaba interpretant!.
    En qualsevol cas, el que jo conec del "grup pla" és prou bó!. I mira això ha tingut "final feliç" ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. I content de q no m'hagis "chorreado".... com l altre dia el Regol al seu post del seu bloc, de la Mar Salada...😂😄. Però ja amics de nou amb ell..

      I si... bona gestió....

      Salutacions!!.

      Elimina
    2. Ok Lluïsa, va anar prou bé. No m enrollo q estic a Paris aquesta setmana.

      Elimina
  5. Amb tots els meus respectes, Jo és que blocs on fan fotos amb el menjador buit uns plats de menjar perfectes de llum és que ja no me'ls miro, hi ha altres que menjan a les 17/18 e hi ha tota la plantilla a punt de que entris per la porta (casualment també rest. buit pel tema de fotos), tampoc és que per a mi tinguin tampoc gaire credibilitat com deia Aute, "quina ximpleria, no sóc gens subtil, si jo només passava, passava per aquí, i no ho vaig poder resistir". Independentment les meves felicitacions per dominar el tema de les xarxes socials, a mi es que em costa molt.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tota la raó Tomàs... i a sobre van d'ofesos si ho dius 😂😂😂. No m enrollo q estic a Paris aquesta setmana.

      Elimina
  6. No sabia que estava tan bé en termes de RQP! No sé xq el tenia prejutjat per la localització com a restaurant bo tot i que car. Veig que m'equivoco i que puc afegir una interessant alternativa a la zona.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si assumeixes q és sorollós i amb bullici, per la resta està molt bé

      Elimina
  7. Ja sé que estàs a Paris i no m'enrotllaré... :-)))

    Segur que si tu ho dius, estarà molt bé per jalar, però com jo ja només faig àpats romàntics (encara que només estigui amb tu...), m'agraden més tranquils i confortables. Aquesta mena de llocs, ja els deixo per altres (de)generacions...

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Evidentment no anirem...😂😂

      El soroll i tu són tant incompatibles, com el soroll i jo.

      Abraçada!!!

      Elimina
  8. Jo hi solia anar bastant sovint quan potser no era tan famós i conegut i llavors era tot un plaer. Hi vaig deixar d'anar perquè per mi ha anat perdent i la última vegada (fa uns 8 mesos) vam sortir bastant descontents. Tothom pot tenir un mal dia però hem anat percebent la baixada poc a poc, bàsicament en el tracte. Tanta gent fa que vagin molt per feina, jo ho entenc però ja no és el què era. Igualment recomanable per la gent que no l'ha provat mai perquè els plats són molt originals.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Evidentment les aglomeracions, provoquen merma de qualitat.... comporta soroll, gent q entren i surten demanant taula i tot és un cadena.

      El meu resum són plats relativament bons, xo q amb el mogollón, poden arribar a valorar-se menys...

      Elimina